PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lipo piller

hsyn
18-09-2007, 14:42
Lipo Pillerin Kablo baglantıları hakkında bilgi vercek olan varmı sanrım benimkinin birinin helimi kopmus arkadaşlar charge oluyor fakat motoru veya servoyu döndürmüyor + - uclar arasında bişe kopmus snrm.teşekkürler

TECHnic
26-11-2008, 22:32
Şarj olduğunu nasıl anlıyorrsun? kablodaki fiziksel kopuklukları bakarakta görebilirsin yada esc bağlantısındaki sorunuda görbilirsin. ama bir ölçü aleti kullanarak dahada emin olabilirsin. eğer bağlantılar sağlamsa esc de arıza vardır...

atambay
26-11-2008, 23:26
Geçen gün bende de oldu aynı durum. Uçağa taktığımda daha önce duymadığım sinyaller geldi. Huylandım geri çıkarttım. Eve gelince dikkatli baktığımda kablonun fişe lehimlendiği yerde lehim kopmuş. Ama makaron sıkıca tuttuğu için bakarak anlaşılmıyor. Elimle zorlayıp oynatınca anladım bağlantının koptuğunu.

emo23
27-11-2008, 00:27
emnityeti elden bırakmamak gerekiyor :hımm: konuyla alakalı değil ama. kulağımıza küpe niyetiyle :(
6M5ftkN9PtY

gSgjj6NT5U8

myssba
27-11-2008, 08:53
Lipo Pillerin Kablo baglantıları hakkında bilgi vercek olan varmı sanrım benimkinin birinin helimi kopmus arkadaşlar charge oluyor fakat motoru veya servoyu döndürmüyor + - uclar arasında bişe kopmus snrm.teşekkürler

Şarjerinizin türü nedir?
Balancer ucundanmı şarj ediyorsunuz? Yoksa T connektör denmi?
Piliniz kaç hücreli?
Sorma nedenim.
Çok hücreli pili balancer konnektörü ile sarj ediyorsanız ve kullanamıyorsanız T bağlantısında kopukluk vardır.
Balancer bağlantılarınızda kopukluk varsa o zamanda kopuk olan hucre sarj olmuyordur.
Pilinizi seri bağlanmış normal pil olarak düşünün.

aozgen
27-11-2008, 10:17
Emrah Bey teşekkür ederim videolar için.Biliyoruz,duyuyoruz ama görmek başka.Böyle tehlikeli oyuncaklarla oynatmamak lazım milleti.Patlarlı motoru mecbur tutup,LiPo uçuşları yasaklatalım elbirliğiyle:D:fifufifu:

myssba
27-11-2008, 13:03
Emrah Bey teşekkür ederim videolar için.Biliyoruz,duyuyoruz ama görmek başka.Böyle tehlikeli oyuncaklarla oynatmamak lazım milleti.Patlarlı motoru mecbur tutup,LiPo uçuşları yasaklatalım elbirliğiyle:D:fifufifu:

:lol::lol::lol:
Uygundur.

basaksucan
27-11-2008, 16:53
Şarjerinizin türü nedir?
Balancer ucundanmı şarj ediyorsunuz? Yoksa T connektör denmi?
Piliniz kaç hücreli?
Sorma nedenim.
Çok hücreli pili balancer konnektörü ile sarj ediyorsanız ve kullanamıyorsanız T bağlantısında kopukluk vardır.
Balancer bağlantılarınızda kopukluk varsa o zamanda kopuk olan hucre sarj olmuyordur.
Pilinizi seri bağlanmış normal pil olarak düşünün.

benim şarz cihazım balancer' lı ve ben şarz ederken hem T konnektörünü hem de balancer ucunu şarz cihazına bağlıyorum.böyle olması gerekmez mi.yani yalnızca balancer ucundan şarz yapılabiliyor mu?

PATO
27-11-2008, 20:56
benim şarz cihazım balancer' lı ve ben şarz ederken hem T konnektörünü hem de balancer ucunu şarz cihazına bağlıyorum.böyle olması gerekmez mi.yani yalnızca balancer ucundan şarz yapılabiliyor mu?
Normalde sadece balancer ucundan dengeli şarj yapılır. Sizin şarj cihazınız çok özel ve farklı bir cihaz değilse durum aynı şekilde olmalı.

orhantekkan
27-11-2008, 21:22
Normalde sadece balancer ucundan dengeli şarj yapılır. Sizin şarj cihazınız çok özel ve farklı bir cihaz değilse durum aynı şekilde olmalı.

Abi bende imax b5 var ondada hem balaser hemde t konnektorden şarj oluyor ikisini birden bağlamayınca şarja başlamıyor.

myssba
27-11-2008, 21:28

Namık bey, bende imax B6 kullanıyorum. bu cihazlarda hem normal T konnektor hemde balanceri bağlamak gerekiyor. Yani doğrudur.

Muhtemelen arkadaşında balancer tarafındaki kablolardan biri pil bağlantısından kopmuştur. İşi bilen birinin lehim yapması gerekir.

PATO
27-11-2008, 22:17
Imax serisini ve benzerlerini hiç kullanmadım. Demek ki onlarda her iki ucu da bağlamazsak şarj başlamıyor.Bendeki sistemlerde sadece balans ucunu bağlamakla dengeli şarj başlıyor.

atambay
27-11-2008, 22:20
Hiç bir fırsatı kaçırmıyorsunuz

:lol::lol::lol:
Uygundur.

myssba
28-11-2008, 00:08

Kaçarmı?,
Hazır şu meshur adli olay varken, lipo gibi tehlikeli maddeleri bulundurmak sakıncalıdır diye aklıma geliverdi.
İşin kötüsü patlarli diyincede risk ihtiva ediyor.:D: