Orijinalini görmek için tıklayınız : Flapların farklı kontrolu
http://www.youtube.com/watch?v=ituifmSo1lA&mode=related&search=
linkteki hydrofoamın arka flapları (galiba aileron)kumandadan hem yükseliş ve alçalış için beraber kullanılabiliniyor hemde farklı hareket edebiliyor dönüşler için .Bunu nasıl sağlıyor.
farklı servolarlamı sağlanıyor yoksa kumandadan mı ayarlanıyor.Eğer kumandadan ayarlanabiliyorsa nasıl oluyor.Bu konuda yardım lütfen.
Umarım sorumu anlatabilmişimdir.
Bende parçalanmış bir windragon malzemeleri var.Bunu yaptığım hydrofoamda kullanmak istiyorum.Windragonda iken ben aileronları aynı anda yukarı aşağı hareket ettiremiyordum.biri kalkınca diğeri inecek şekilde ayarlanmıştı.
Ayrıca win drogonun pervanesi aracı itme prensibi ile çalışıyor.
hydroya takınca motorun (+) ( -) kutuplarınımı değiştirmem gerekiyor.Malum hydroyu çekmesi lazım.
forumda hydrofoam'ın sayfalar süren bir konusu var, orada birisi bu işleyişi resimlerle anlatmıştı. yukarıdaki arama butonunu kullanın
forumda hydrofoam'ın sayfalar süren bir konusu var, orada birisi bu işleyişi resimlerle anlatmıştı. yukarıdaki arama butonunu kullanın
Dikkat edersen benim sorum hydrofoam değil ve orada bu konudan bahsedilmiyor.okumadan yorum yapmayın lütfen.:hııııııı:
Koca forumda bu konuda yardımcı olacak biri yokmudur.
Yoksa varda üşeniyormu yazmaya :)
http://www.youtube.com/watch?v=ituifmSo1lA&mode=related&search=
linkteki hydrofoamın arka flapları (galiba aileron)kumandadan hem yükseliş ve alçalış için beraber kullanılabiliniyor hemde farklı hareket edebiliyor dönüşler için .Bunu nasıl sağlıyor.
farklı servolarlamı sağlanıyor yoksa kumandadan mı ayarlanıyor.Eğer kumandadan ayarlanabiliyorsa nasıl oluyor.Bu konuda yardım lütfen.
Umarım sorumu anlatabilmişimdir.
Bende parçalanmış bir windragon malzemeleri var.Bunu yaptığım hydrofoamda kullanmak istiyorum.Windragonda iken ben aileronları aynı anda yukarı aşağı hareket ettiremiyordum.biri kalkınca diğeri inecek şekilde ayarlanmıştı.
arka flaplar dedigin sey yatay stabilizer... /flap ucaklarda kanat kokune yakin yerde olur ve ucagin hizini dusermeye yarar ayrica da kanatlarin kaldirici etkisini de arttirir../
linkteki gibi bir hareket icin iki ayri servo kullanman gerekiyor.. eger kumandan bunu destekliyorsa yapabilirsin... kumandanin kullanim klavuzunu incele....
bence senin dedigin mixler kumandanın özelliği.benimde helikopter kumandamda değişik mixler var uçak kulandalarındada uçaklar için çeşitli mixli komutlar var.daha ayrıntılı bilgiyi şu anda forumda olmayan abilerimiz vericektir merak etme
hatta ben yazarken cevap gelmiş bile :D
fatal1ty
24-09-2007, 11:41
selamlar,
kabaca anlatayım;
senin istediğin gibi bir şey yapabilmek için, dijital kumanda gerekiyor.
Ve adınada V-Tail mix deniyor sanırım. Dijital kumanda ile servoları ayarlıyorsun. İki servo bu iş için yeterli oluyor.
kolay gelsin...
fatal1ty
24-09-2007, 11:42
OY oy ne kadar hızlı cevaplar gelmiş:D
Bende yazarken cevaplar gelmiş.
SwTaArRs
24-09-2007, 14:34
kumandanızda o mixlerden yoksa, mekanik olarak aynı kontrolü sağlayabilirsiniz. nasıl olacağı arman'ın dediği gibi hydrofoam başlığında resimlerle çok güzel anlatılmıştı.
bir yanlışı düzelteyim v tail mix, rudder ve elevatörü birlikte kumanda etmenizi sağlar. uçağın arka kuyruğu V şeklindedir. ama hydrofoamda elevator ve aileron aynı kontrol yüzeyleri tarafından sağlanır. bunun için adı da "elevon" olsa gerek yanlış hatırlamıyorsam
Öncelikle 2 servo kullanmak gerekiyor. Bu tür miks için 3 yol var:
- Program mix özellikleri olan dijital kumanda kullanmak.
- Elektronik mix kullanmak.
- Mekanik mix düzeneği hazırlamak veya hazırını almak (ekteki fotolar).
İlgili konu: http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=19767&highlight=mekanik+mikser&page=3
Cevaplar için teşekkürler.
Anladığım kadarıyla arka kanatcıkları hem elevator hem de aileron olarak kullanamayacağım.
O zaman bendeki kumanda ile yalnızca ikisinide aynı hareket edecek şekilde ayarlayıp elevator olarak yükselmek ve alçalmak için kullanmak zorunda kalacağım(windragon ile beraber gelen kumanda 4 ch)
Dönüşlerde rudder kullanacağım yalnızca kendi ekseninde artistik yapamayacak.
İlk defa gördüm kızaklı servoları ve süpermiş.
Ve yine anladığım kadarı ile kızak servoyu çeken servoyu kumandadan Elevator olarak bağlayacağım.Elimdeki mevcut wingdragon kumandası ile bu sorunu aşmış olacağım.Doğrumudur.?
Evet, arkadaki servo elevator servosu olacak.
farukalyuz
11-01-2009, 19:05
V-tail mix oluyorumu çünkü onu thk satıyor
farukalyuz
30-01-2009, 14:51
Cevap Veren Yokmu?????
truva_17
30-01-2009, 16:09
Elevatör ve aileron görevini yatay stabilizer üzerine monte edilmiş iki ayrı hareketli kanatçık üzerinde aynı anda kullanarak bu kanatçıkları adına elevon denilen yeni bir düzenekte kullanmayı ben hemen hemen bütün yaptığım modellerde ilk başlarda thk'dan V Tail Mix. kablosu satın alıp bu kabloyu yine thk'dan temin ettiğim E-Fly 4 kanal kumanda ile denedim ve hiç bir sorun yaşamadım. Ama aslında sonradan farkettiğim bişey beni çok şaşırttı, kimilerine göre iş yapmaz kategorisindeki bu verici cihazı üzerinde meğer gizli bir düğme varmış. Ve bu düğmeyi kullanarak V-Tail kablosu kullanmadan o iki servoyu mixlemek mümkünmüş, bunu tesadüfen öğrendim ve şimdi kumandanın bu özelliğini kullanarak mixer kablosu kullanmadan sadece kumanda üzerindeki bu düğmeyi mix seçeneğini aktif ederek servoları elevonlarda kullanıyorum, ve umuyorum bu bilgi bu durumdan haberi olmayan arkadaşlarada faydalı olacaktır.. Saygılarımla..
farukalyuz
02-02-2009, 13:30
Saol. Biraz ilgimc geldi o kumandada mix... Himmm ilginc
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.