PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gumruk olayı!!

Seth
11-05-2004, 11:28
ARkadaslar, dun nihayet arabayı aldım ama ne alıs. Satın aldıgım fırma faturayı eklememis arabaya, tabi boyle olunca gumrukten vermediler arabayı. Dedim, yaw bu araba honk kong dan geldi, nasıl getirtiyim faturayı. Adamlar nuh diyor peygamber demiyor. Tutturdu bu araba cok pahalıdır diye.
Neyse, kendim avukat, annemde gümrük müdür yardımcısı oldugu icin, 200 dolar kabul ettiler arabanın degerini ve %10 gumruk(20 dolar) ve 20 milyon harç ile arabayı alabildim. Aman dikkat, faturayı hep isteyin!!

!Amorfy.BaRoS+
11-05-2004, 11:39
Cok ugrastırıyolar.Bızım arkadasa gelen arabayı 2 ayda fılan almıs. maskof anlattıda yuh deım Yazık bu kadar olurmu neyse hayırlı olsun :)

freeman1209
11-05-2004, 15:10
arkadaşlar beni yurt dışından araba getirtmeye soğutuyorsunuz.eğer böyle yapacaksalar gümrüktekiler işimiz zor.
baksana adamın o kadar torpili olmasına rağmen zor almış

Hassank
11-05-2004, 16:23
Banada böyle birşey olursa oturup ağlarım adamların yanında valla :))

Seth
11-05-2004, 21:27
yaw beyler, isin kolayı var
1) gümrük oderim diyorsanız, ki %10 galiba, MUTLAKA fatura isteyin firmadan, fatura derken malın fiyatının yazdıgı bir kagıt olsun kutunun ıcınde.Hatta biraz dusuk gostersinler rica edin.Tabi abartmadan

2)gümrük ödememek icin yılbasını yada bayramları bekleyin, o zaman eger yanlıs hatırlamıyorsam 500 dolara kadarki mallardan gumruk alınmıyor.

Bu arada sabah kaytanı koparıyordum az kalsın!! arabayı bi calıstırıyım dedim, baktım kaytan gelmiyor, buji ısıtıcıyı cıkarıyorum, geliyor, takınca gelmiyor, sonrdan ogrendim, yakıt sıkısmıs galiba, duzeldi. Ama arabayı iki kere zıplattım kaytanı cekeyim derken, Allahtan bi yerine bisey olmadı ilk gunden. Gerci gene biraz pimpiriklendim galiba. :)

Erkan
14-05-2004, 15:29
merhabalarr..
seth, bu gümrük olayları Türkiyedeki her rc modelcinin başına gelmiş trajikomik olaylardır..
Bunla ilgili aslında ilgili makama dilekçe verilse olay çözülür ama bakalım kendiliğinden ne zaman çözülecek..
Sonuç itibariyle sen bir adet araba getirmişsin ve ticari olmadığı apaçık ortada..
Bu vesile ile zorluk çıkarmadan oyuncak kapsamına sokup problemsiz teslim etmeleri gerekir, ama adamların işine gelmiyor işte..
Ya bide bişi sorcam, senin kaytan dediğin şey pull start mi ? :=)

Hassank
14-05-2004, 21:13
Evet dostlar sonunda arabama kavuştum Aslında pazartesi günü gidip alıcaktım ama dayanamadım ve bugün gitmeye karar verdim işyerinede ben gidiyorum sterseniz kovun beni dedim tabiki git dediler neyse sonuçta gittim.
Cevizlibağda ülker fabrikasının karşısında sora sora güzel gümrük binamıza ulaştım içeri girdim ve baktım 1 den 9 a kadar numaralandırılmış alanlar var her numaralı alanda çeşitli işlemler gerçekleşiyor.İlk olarak 7 numaralı yere gittim yani orası gümrük muayene bölümü burda hemen bana gelen kağıtları dostumuza verdim adam git bekle salonda dedi gittim oturdum bekledim ve sonunda beni çağırdı hemen gittim adam kolileri çıkarttı iki koli halinde göndermiş tower bana o yüzden baktık iki kolinin de içini açıp oracıkta mallar eksikmi diye kontrolünü yaptıktan sonra (Tabi ben görüyorum hemen alıp gideyim diyorum ama nerdeee Neyse adam bana malların kontrolünün yapılmış olduğuna dair bir kağıt verdi sonra 2 nolu yere git dedi hadi gittik orda kağıtları adama verdim adam kimlik göster vs. adam bana başka bir kağıt verdi git bir yere dedi ama numarasını hatırlamıyorum sonuçta kaçarı yok o binada bulunan 9 no yada uğruyorsunuz arkadaşlar sonra gittim 7 nolu yere tekrar adam baktı fiyata bugünün kurundan hesapladı doları deli oldum zaten orda 154 bin yazdı neyse toplam 76 milyon yüzde 10 vergiye saydı artı 20 milyonda damga pulu vergisine ve 97 milyon hesap çıkarttı bana al git vezneye bayıl gel dedi gittim vezneye oda 3 numaramıydı neydi veznede çok kuyruk bekledim gıcık oldum parayı ödedikten sonra yan tarafa geçtim başka işlemler adam bir kağıt verdi tekrar gittim 7 numaraya adam bu sefer aldı kağıtları başka bir kağıt verdi git 8 sonrada 9 numaraya dedi gittim 8 numaraya orasıda koli bölümü 2 gişeden oluşuyor önce soldakine girip adam sizin için kayıtlı koli kağıtlarını bulp çıkartıyor sonra sağdakine gidip orada o kağıtları işletiyosunuz ad soyad yaz ve imza tel no sonra adam size son bir kağıt veriyor ve 2,5 milyon paranızı alıyor 9 no ya git diyor oh be diyosunuz ve 9 bo ya gidiyosunuz adama kağıdı veriyosunuz adam size kolileriinizi veriyor bir sevinç tam çıkıyorsunuz kapıdan ki sağ tarafta bir bayan ge bakalım ne var o kutuda diyor bende artık baygın bir şekilde direk aynen şunları söledim '' oyuncak var ya abla ne olsun işte ''sonra kadın güldü 9 nolu bölümde adam size kolileri verdiği zaman birde kağıt iliştiriyor kolilerin arasına kadına o kağıdı veriyosunuz ve kadın arkasına damga basıyor sonrada artık kapıdan çıkıp doğru o cehennemden uzaklaşmak istiyorsunuz :) işte bu kadar basit arkadaşlar gümrük olayı Bir de adam kolileri incelerken direk yanındaki adama şunu dedi ''yaz Oyuncak %10 vergi''
Evett artık bu gümrük olayına son noktayı koymuş bulunmaktayım arkadaşlar herhlde bu yazıdan sonra artık bu konuda soru sormak isteyen arkadaşlar olabileceğini düşünmüyorum değilmi? yoksa yanlıyormuyum :) Çekinmeden sorun hepsini bizzat yaşadım soruları cevaplayabilirim artık amatör sayılmam bu işlerde herkese bol güzel zevkli ve uzaktan kumandalı günler diliyorum hoşçakalın...

Seth
14-05-2004, 23:10
merhabalarr..
seth, bu gümrük olayları Türkiyedeki her rc modelcinin başına gelmiş trajikomik olaylardır..
Bunla ilgili aslında ilgili makama dilekçe verilse olay çözülür ama bakalım kendiliğinden ne zaman çözülecek..
Sonuç itibariyle sen bir adet araba getirmişsin ve ticari olmadığı apaçık ortada..
Bu vesile ile zorluk çıkarmadan oyuncak kapsamına sokup problemsiz teslim etmeleri gerekir, ama adamların işine gelmiyor işte..
Ya bide bişi sorcam, senin kaytan dediğin şey pull start mi ? :=)

:) evet pull start. :)
tekne motorlarındaki pull start a kaytan dediklerini duymustum, oradan alıskanlık.

weed
14-05-2004, 23:23
ya hassank bi şey sorucvam ben de bayaı bi siparişim var ama sorun ne para ne gümrük.. sorun hangi kartla alıcağım yani kredi kartı benim kredi kartım yok.. banka kartıyla ödeyeyim dedim olmadı.. şimdi ben başkasının kredi kartıyla kendi asıma getirtebilirmiyim? bi kredi kartıyla getirmek için o kredei kartının döviz hesabı olması gerekirmi? bi arkadaşta amaerikan express var.. onunla alabilirmiyim acaba?

cem
14-05-2004, 23:26
bu sorunun cevabini alisveris yapican siteden alirsin ancak tower american express kabul etmiyor

weed
14-05-2004, 23:36
ya herşeyi hallettik parayı yollayamıyoruz yaa.. takıldığımız noktaya bak yaa..
başka türlü (kredi kartı hariç) para yollama yolu yok mu acaba ?
siteye nasıl sorcam ki hem?

cem
15-05-2004, 00:31
visa yada mastercardi olan ve uluslararasi kullanima acik ve limiti yeterli olmasi yeterli

mhmtg
15-05-2004, 01:37
ya herşeyi hallettik parayı yollayamıyoruz yaa.. takıldığımız noktaya bak yaa..
başka türlü (kredi kartı hariç) para yollama yolu yok mu acaba ?
siteye nasıl sorcam ki hem?
weed eger halledemezsen bana parayi yatirman sartiyla sonra benim kartla alisveris yapabilirsin. Eger bir cozum bulamazsan diye soyluyorum.

madsnake
15-05-2004, 11:21
weed bende yeni sipariş vermiştim arabam geldi...benim kartın tl hesabının yanında birde dolar hesabı vardı...hsbc bankasının hesapları aksi birşey istemediğin sürece böyleymiş....eğer dolar hesabın yoksa parayı dolar olarak çekiyorlar gözüküyor daha sonra hesap kesim tarihinde bankanın kurları esas alınarak TL'ye çevriliyor...tabi banka kurları yüksek olunca biraz geçiyor ama çokta fazla değil....bildiğim kadar kartının sadece visa veya master olması yeterli oluyor...ayrıca başka bir kart sahibinden kendi adına da sipariş verebiliyorsun....orada alıcının adı tarzında bir şey var kendi adını verirsin olur biter...

gümrüktede hassan'kın dedikleri kısmen benim başımada geldi ama benden sadece %10 ve 1.250.000 hizmet bedeli aldılar arabayıda maket parçaları gösterdiler....çok ısrar ettim hediye diye ama faturanın üzerinde peki neden sizin isminiz var deyince bişey diyemedim...

mcagis
29-05-2004, 11:23
Arkadaşlar, geçen Perşembe ben de Tower'dan yaptığım siparişi Davutpaşa'dan aldım ve benden de 20 milyon almadılar. Siparişim 235$ dı ve sadece %10 gümrük vergisi + 1,250,000 TL aldılar. Benim faturanın üstünde de "merchandise" yani "ticari mal" yazıyordu ve hediye dedimse de kabul etmediler. Birdahaki siparişimi "gift" olarak yapmayı deniyecem, bakalım ne olacak...

FoCuS_Rs
31-05-2004, 17:35
hay ben bu bürokrasinin yaws hassank canını çıkarmışlar bee...
ulan ben altı üstü bitakım jant+lastik+cap getirteyim diorum ulan bunna r için de bukadar uğraşcazmı wah wahhh...

engine02
31-05-2004, 18:20
ya bisi sorcam simdi ısmarlayınca hangi gumruge gittigini bize soyeleyecekler mi

engine02
31-05-2004, 19:22
bi de turkiyeye kargo(shipping) ucreti ne kadar verices ısmarlayınca

tanerf82
13-06-2004, 13:36
arkadaslar meraba.. yeniyim.. dogru duzgun arastırıp etmeden towerdan siparis verdim.. her hangi bi aksaklık olabilir mi ?
olmaz diyin ya :)

weed
13-06-2004, 13:57
ne siparişi verdin nasıl verdin? bilmeden nasıl yorum yapalım değil mi=?

tanerf82
13-06-2004, 14:21
ne siparişi verdin nasıl verdin? bilmeden nasıl yorum yapalım değil mi=?LXCLL8 DuraTrax Sanyo 1900SCR 6-Cell Flat Standard In stock, shipping 1 $24.99 LXL348 Hobbico 905 AC/DC Multi-Charger In stock, shipping 1 $32.99 LXL472 Hobbico Flat Camel Hair Brush 1/4" In stock, shipping 1 $1.05 LXBUB8 Tamiya Ferrari Modena TL01 Kit In stock, shipping 1 $104.99 DS80011 Tower Hobbies #1 Tower SS Club Pack-C In stock, shipping 1 $14.99
budur :)
mastercardla verdim siparisi.. tower a verdigim adrese gondermiycekler mi direk ? herhangi bir gumruktan mi gidip alıcam ?

weed
13-06-2004, 14:30
hangi şehirde oturuyosan oradaki gümrüğe gelir.. ankarada yenimahallede..
pil i 3000 lik aldım ben 18 dolara 12 t motor var 10 dakka götürüyor.. 3000 lik alabilirdin yani.. neyse... diğerleri için bi şey diyemem... tower sağlam firmadır.. şu ana kadar sorun yaşayan olmadı bende dahil.. sağlam kolide yolluyolar.. 9 günde geldi bana ben ankaradayım..

tanerf82
13-06-2004, 14:33
hangi şehirde oturuyosan oradaki gümrüğe gelir.. ankarada yenimahallede..
pil i 3000 lik aldım ben 18 dolara 12 t motor var 10 dakka götürüyor.. 3000 lik alabilirdin yani.. neyse... diğerleri için bi şey diyemem... tower sağlam firmadır.. şu ana kadar sorun yaşayan olmadı bende dahil.. sağlam kolide yolluyolar.. 9 günde geldi bana ben ankaradayım..cok saol ya..
peki ben alırken koliyi ekstra bi ucret ediycek miyim?
benim bu siparişler geldiginde kullanıma hazır olucak mı araba..
almam gereken ekstra bisey kalmıs mı ?
soyledigin pille benim aldıgımın farkı ne ?

weed
13-06-2004, 19:12
benim söylediğim pil biraz daha iyi çok fark yok..
diğer sorduğun soruların cevabları zaten form içerisinde bi çok yerde detaylı olarak açıklanmış biraZ solaşman gerekecek..
aldığın araba eğer ready to run değilse demonte olarak gelecek ve sen kendin birleştirmen gterekecek.. o0da kolay içinden tam teşekküllü kullanma klavuzu çıkıo zaten rahatlıkla ve zevkle yaparsın..

Agila
14-06-2004, 08:53
tanerf82 araba kullanıma hazır gelmiycek sen yapıcaksın kolay merak etme hiç bilgin yoksa bile (benim gibi) toplamda 24-30 saat içerisinde yaparsın(ben öyle yaptım) bu arada sen kumanda ısmarladın mı ben o yazdıkların arasında göremedim de ??? :confused: bir de aldığın şarj cihazında ya 12 volt luk akü yada 220 yi 110 a çevirecek bir transformatör kullanman gerektiğini unutma pili de 3000 al stock motorla (20 t mi ne) 10 dakikadan fazla gidiyo

tanerf82
14-06-2004, 12:46
sorma ya kumanda sipariş etmemişim :)
arkadaslar tekrar kumanda siparis etsem 40 dolar kargo vermem gerekicek yardım fikir ve onerilerinizi bekliyorum..

weed
14-06-2004, 13:29
yok ya.. 10 dolar felan tutar zannedersem.. ama gümrükte 20 milyon damga pulu parası vermen gerekecek.. bunun yanında %10 vergiyi vermiyceksin çünkü 100 dolara kadar vergi yok.. ne kadar kargo ödiyeceğini towerdan öğrenebilirsin.. o kumandayı alıyomuş gibi işlem yap .. sana bi kaç adım sonra hangi yöntemle kargolamak istediğini ve ne seçtiğin yöntem için ne kadar ödemen gerektiğini soracak oradan anlarsın ..
bu arada hala nerede olduğunu yamamışsın büyük şehirde değilsen en yakın gümrüğü gidip (sana bi kağıt gelir oarada yazar) alman gerekecek..

tanerf82
14-06-2004, 14:22
İstanbuldayım ben.
30 küsür $ kargo parası istiyolar..
bakalım mail attım meramımı anlatarak. siparişime ekleyi verin dedim. bakalım noolucak.
olmadı sipariş gecicek biri olursa bi kumanda da ekleyi versin rica edicem.

cacasat
21-06-2004, 18:48
sil tabi :eyweyw: :eyweyw: