Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Model Uçarmı 2
cengizhan
16-10-2007, 13:31
Arkadaşlar konuyu bölmek gibi olmasında;
Çok eskiden yaptığım ve arabaya geçtiğim için ilgilemdiğim hiç uçurma çabasına girmediğim ancak şimdilerde ordan oraya taşırken kırlar kanadını tamirt ederken elektroniğini alıp uçurmak istediğim uçak motorsuz bir planor Resimler aşağıda değerli yorumlarınızı bekliyorum...
Ölçüler;
180cm kanat açıklığı
90cm gövde uzunluğu
20cm kanat eni var
bu basligi anlayamadim... --->: Bu Model Uçarmı 2
niye ucmasin ki gayet guzel bir planor.... tabii tahtadan yapmadiysan...
işçilik iyi duruyor ama malzeme nedir?
cengizhan
16-10-2007, 17:29
işçilik iyi duruyor ama malzeme nedir?
kanat yüzeyleri dahil balsa
Ben daha önce serbest modeller ve lastik motorlu modeller dışında hiç boyle bişi yapmamıştım onun için merak ettim sizlerin yorumlarına göre belki bir kaç düzeltme yaparım diye. Dediğim gibi bir model uçağın içine servo kurmadım bununla alakalı bana ne şaklide yardımcı olabilirsiniz detay resmler varsa sevinirim servo kolları pozizyonları bağlantı şeklileri fln fln şimdiden tşk...
aslında yapılmış bir uçağı modifiye etmek zor iş, öncelikle bu model şu halinde süzülebiliyormu? süzülüyorsa, hareketli yüzeyleri incitmeden kesmelisiniz, benim PT17 başlığımda birkaç resim var ayruca alabatros ve GUPPY başlığımda da birkaç resim var işinizi görecek. malesef bu iş anlatılarak kolayca yapılabilecek birşey değil görmeniz lazım. hareketli yüzeylerde yeke denen plastik parçalar vardır, onları yüzeye dik olacak şekilde yapıştırırsınız, bu yekelere üzerindeki ldelikler aracılığı ile push rod denen iten çeken çelik tel yada benzerleri bağlanır. push rodun diğer ucu servo da bağlıdır. sizin uçağınız herşey iyi giderse en az 2 kanal ile uçar. dönüş dümeni ve yükseliş dümeni şeklinde. ancak kanattaki dihedral açısı yani V açısı yetersise uçak döndükten sonra kendiliğinden düzelemez. kanatlarda aileron kontrolü gerektirir. uçağınızın iç yapısını bilmiyroum ancak kanat yeteri kadar sağlam değilse sert dönüşlerde ortadan yukarı doğru katlanabilir.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.