Orijinalini görmek için tıklayınız : Vergİlendİrme !!!
arkadşlar yakında 2 tane tmaxx siparişi verecem arkadaşımla beraber yalovada rc yi genişletme kampanyasının temelleri diyebiliirim buna :D herneyse bu 2 araç toplamda 90-100 dolar arası bi vergiye tutuluyo. ben babam vasıtasıyla bu işi araştırttım ( özel bi sirkette liman müdürü ) ve şöle bi sonuca vardım. yılbaşı ve bayramlardan önceki 1 ay süre içinde yurt dışından gelen ürünler hediye sayılıyor ve vergiden muaf tutuluyor diyeydi. ancak tam emin değilim yani vergiyiu hesaba katmadan aradcı da almak istemiyorum . bu işin özelliğini bilen bi hobbyrc üyesi varmı yani bu iş gerçekmi ? 1 ay nasıl belirleniyor sipariş tarihi ilemi elimize geçme tarihi lemi ? bilen biri detaylı bir açıklama yapaiblirmi ???
viaconme
22-11-2004, 18:02
eğer içine fatura koymazlar ve irsaliyesinede oyuncak hediyedir ibaresi olursa fedex ups gibi firmalarla gelirse vergi alnmama ihtimali yüksek zamanında ben t*maxx imi öyle gettitrdim......
illgnsyyz
22-11-2004, 18:23
nerden getirttin ki öyle faturasız ups le tower yapmıyo bildiğim kadarıyla
nasıl getirrttin öle yaw ?
viaconme
22-11-2004, 19:33
geçen sene hobbytron dan getirttim ups ile çalışıyordu... içinde fatura olmayınca neye göre fatura keseceklerdi ?
ve irsaliyesinde hediyedir yazıyordu bunu konuşmuştum onlarla ...
şöle bi mail attım ülkemiz AB üyesi olmadığı için yüksek vergiler uygulanmakta gümrük zorluk yaşamaktayım diee... ups e ödedim parayı 3 günde getirdiler... ama artık hobbytron TR ye göndermiyor sanırım
detaylı bilgi verecek yokmu? şu towerdaki gift olayı ile ilgili ?
Harbiden yaf kendimize falan gift olarak gondersek te 100 dolar vergi mi olurnuş ne bu
merhabalar bizde gift olayını düşünerek towerdan son 2 siparişimizi o şekilde istedik hatta babam ptt de çalışmaktadır gift adres olarakda onun adresini verdik hani direkt ona gelsin diye ama yemediler abi paket postanesinde karışık olaylar olmuş artık çok sıkı kontrol ediyorlarmış yurt dışından ne gelirse gelsin direkt gümrüğe sokuyorlarmış valla 2 paketimiz için toplam 75 milyon gümrük vergisi ödedik evlat acısı gibi .....
anlıycanız hepsi hikaye....
YAŞIM GEREĞİ YANLIŞ DÜŞÜNÜYORUM TÜM YORUMLARI ÇEKİYORUM GERİ
Dr. Mini-Z
23-11-2004, 01:57
Devletin koyulmuş kanunları böyle ali cengiz oyunlarıyla aşmaya çalışmak saçma değil kanun mu saçma ayıptır ayıp.
Lütfen "türkiye" değil de Türkiye yazalım.. kanunlara karşı gelmek is büyük bir hata.. lütfen dikkatli olalım..
Arkadaşlar, ülkemiz için %10 gümrük vergisi çok değil. Unutmayın bundan sadece birkaç sene önce, yurtdışından bırak interneti, diğer yollarla bile alışveriş yapmak mümkün değildi. 500$'ı veren 50$'ı da vergi olarak verebilir yani...
Gift seçeneği bir işe yaramıyor. Dışarıdan getirilen bir mal ve bunun üzerinden vergi alınması gerekli. Kanunlar böyle, dalavere ile de olsa ya da rc aşkına diye kendimizi kandırsak da bu iş sahtekarlık oluyor,devlete karşı yapmamız gereken görevi suistimal oluyor. En iyisi etik kuralları içinde kalmak.
illgnsyyz
23-11-2004, 14:51
ya çok saçma bi kanun yaw türkiye işte napcanız ben o paraya yedek parça alırım yaw offff yarın gidim de ptt deki adamı ayartıyım bizim burada ptt de 3 kişi çalışıo :P mıuauahah çok hayinim ama rc için herşeyi yaparım :P şaka şaka sadece işi yordamı örenecem :D
saçma değil para benim istediğimi yaparım diyemezsin çünkü para senin değil devletin ve yurt dışından gelen her mal devletin parasının başka bir devlete gitmesi demek yine insaf edip %10 alıyolar şükretmek lazım söylenmek yerine
denizfeneri
23-11-2004, 14:55
Bayram araları gümrük alınmadığı doğrudur. Her hangi bir dalevere yapmaya gift yazırmaya gerek yok. Ankara'da ki gümrükte en yetkili kişi söyledi. Bu yasal hakkımız. İlla gümrük vermeyeceğim diyorsanız, rc mart dalaverenin kralını yapıyor sizin bir şey yapmanıza gerek yok. 350 dolarlık tb evo 4'e 50$ fatura kesip adrese gümrüksüz teslim ediyor hemde 6 günde. İki günde Honkonk'tan Ankaraya 4 günde Ankara'dan size...
encrypted
23-11-2004, 16:57
rc mart kim satıcı mı
Towerhobbies gibi bir internet RC hobby satış sitesi. Ben de dün birkaç şey sipariş ettim Rc Mart'tan, bakalım ne olacak...
Dr. Mini-Z
24-11-2004, 23:26
Lütfen "türkiye" değil de Türkiye yazalım.. kanunlara karşı gelmek is büyük bir hata.. lütfen dikkatli olalım..
Yaşına dikkat edip, biraz daha dikkatli olmanı öneriyorum. Daha sert uyarmak istemem.
Dr. Mini-Z
24-11-2004, 23:29
ohooo öleyse artık rcmart arkadaşlar .bu arada murat abi demişin 500 doları veren 50 doalrda verirdie de tmm sen bi yerde çalışyıorsun belli bir maaş alıyorsun ben öğrenciyim çalışıp çabalayıp 500 dolar biriktirmiişim. extradan gelen 50 dolar bize okadar çok yansıyo ki bilemessin :) böle olayları genç ken sende yaşamısındır . yanlış anlama halen gençsinde :) ayrıca gümrük vergisi çok deil cümlesine de birşey demk istiyorum tmm böle şeyler etik e kanuınlara aykırı ama gene bu lafımı desteklemiyorum ama yıllarca devlet bizi dolandırdı ve halende dolandırdıgını düşünüyoru m ( dolandırmakla kalmadı kazıkladıda bu vergidede ayı şeyi yapıo ) bence birazda bizim açık gözlü olup vergiden yırtıp hakkımızı yedirmememiz gerekiyor. ben şahsen böle biriyim hakkımın yenmesini sevmem alın bakın av. birliğindeki ülkeler çatır çatır gümrüksüz geçip gidio herşey eee karar sizin ben duyarlı bir vatandaşım ama nerede nasıl davrancamı bilirim.
Peki gençsiniz o 50 doları kaçırarak vergiyi kaçıran ülkeyi dolandıranla aynı kefede olmuyor musun ? Yetimin işsizin güçsüzün hakkını yiyenle aynı olmuyor musun ? Sen 500 doları zor biriktirdim diyorsun insanlar ekmek parası bulamıyor. Siz gençlerde böyle düşünürseniz bu ülkeyi kim adam edecek bu tarz başlıkları kınıyorum. Lütfen böyle başlıklar açmayın bir daha.
Dr. Mini-Z
24-11-2004, 23:52
Bende yaşına verip düşüncelerine katılmadığımı belirtiyorum. Doğru yada yanlış olduğun yerler ver bende uzatmayacağım cevap hakkı doğuran bir konu olmadığı sürece ben bildiklerimi gördüklerimi söyledim bütün insanlar kendi kararlarının sonuçlarını çekecekleri için istediklerini yapmakta özgürlerdir.
öncelikle forumun konu dışı mesaj yazdığım için özür dilerim yanlış yazdıgım tüm konuoları editledim. bunu yapmamda rol oynayan faktör biran kendimi vatan hayini olarak gördüm. yardım eden herkeze teşekkürler !!!
bütün insanlar kendi kararlarının sonuçlarını çekecekleri için istediklerini yapmakta özgürlerdir.
Doğukan, o kadar da büyütme olayı. Herkes öncelikle tabii ki kendi menfaatlerini düşünecek ama işin içine ülkemizin menfaatleri de girince, iyi bir vatan evladına biraz daha dikkatli ve özverili davranmak yakışır. Asıl, ülke içinde milyarlarca lira vergi kaçıran :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:ler düşünsün öyle...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.