Orijinalini görmek için tıklayınız : blu baby ve depron mini planör :)
merhaba herkeze .geçenlerde bir arkadaşımız blu baby modelini bizimle paylaştı çok hoşuma gitti.bende birtane yaptım ,2 ayrı kanat yaptım blu baby'e internette farklı kanatla yapılmış şekillerini gördüm hangisiyle daha iyi uçarsa onu kullanacağım. uçurma fırsatım olmadı.inşallah vakit bulunca uçuş ve kırış videolarını ekliycem :D
ve dükkanda can sıkıntısından kendime 2 adet deprondan planör yaptım minik şeyler ,onların süzülüş denemelerinin videosunuda ekliyorum :D
bulu baby uçuş videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=T1zXwpr9bfQ
http://www.youtube.com/watch?v=vGHGVEWUjg8
diger resimlwer ve video
http://www.youtube.com/watch?v=fteHyAXfFKg
Eline sağlık. Dar yerlerde ve zor şartlarda yapılabilecek en iyisi. Basit ve kolay modellerden prensipleri kavrayıp daha iyilere gidiş, net görünüyor.
Kolay gelsin:)
Eline sağlık. Dar yerlerde ve zor şartlarda yapılabilecek en iyisi. Basit ve kolay modellerden prensipleri kavrayıp daha iyilere gidiş, net görünüyor.
Kolay gelsin:)
beğenmenize sevindim teşekkür ederim.bir gün gerekli malzemeyi toparladığımda mini planörün motorlu rc olanını yapıcam. :)
kırımsız uçuşlar
teacher26
23-10-2007, 13:53
kankaaa super olmuss, eline saglık seviyom ben seni bee.
kankaaa super olmuss, eline saglık seviyom ben seni bee.
:D sağol kanka.sen ne zaman yapıyon uçağı başlamadınmı daha?bırak heliyi bi kenara para tuzağı o hehehehehe
bu kadar guzel bir mekanda ben de ucarim:D ciceklerin icinde:D
kolay gelsin.. cok guzel...
beğenmenize sevindim teşekkür ederim.bir gün gerekli malzemeyi toparladığımda mini planörün motorlu rc olanını yapıcam. :)
kırımsız uçuşlar
Bu arada bende minik birşeyleri araya sıkıştırmaya çalışıyorum..Sorunum şu: 20-30 gr civarında bir miniye uyarlanabilecek elektronik..Bir kaç teori ürettik ***oz sistemini update etmek yada mini araba elektroniği fi:hımm:lan gibi..
Bu konuda araştırıp deneyen arkadaşlar olursa yazarlarsa pek çoğumuzun minik r/c yapacağını sanıyorum.:hımm:
bu kadar guzel bir mekanda ben de ucarim:D ciceklerin icinde:D
kolay gelsin.. cok guzel...
güzel yorumum için sağol Cem abi.
Bu arada bende minik birşeyleri araya sıkıştırmaya çalışıyorum..Sorunum şu: 20-30 gr civarında bir miniye uyarlanabilecek elektronik..Bir kaç teori ürettik ***oz sistemini update etmek yada mini araba elektroniği fi:hımm:lan gibi..
Bu konuda araştırıp deneyen arkadaşlar olursa yazarlarsa pek çoğumuzun minik r/c yapacağını sanıyorum.:hımm:
ben bir link buldum ama fiyatlar çok uçuk ,özellikle kumanda takımı çok pahalı.daha uygun fiyatlarda elektronik set bilen varsa paylaşırsa sevinirim :D
https://secure.plantraco.com/cgi-bin/order/select_items.cgi?cid=2&urlorder=2&af=none#
Haklısın..
O fiatlara gerçek uçak yaparız dimi..:)
Başka olanaklar araştıralım...
Haklısın..
O fiatlara gerçek uçak yaparız dimi..:)
Başka olanaklar araştıralım...
:D orda tek tek de satış yapıyorlar ama bizim kumandalara uygun mhz de micro alıcı varmıdırki o sitede ben göremedim .eğer öyle bir alıcı varsa sadece alıcıyı,motor,dişli sistemi ve akuatörleri almak yeterli olur gibi :)
fullturkey
25-10-2007, 00:18
Elinize saglik cok guzel gorunuyor, ucus videolarini da bekliyoruz.
Kolay Gele
Elinize saglik cok guzel gorunuyor, ucus videolarini da bekliyoruz.
Kolay Gele
teşekkürler.inşallah sizinki gibi uçar :D bir fırsdatını bulduğumda uçurmaya gidicem
evet arkadaşlar bugün blu bayyi uçuşa götürdüm ve çok güzel uçtu.hatta kırmadan eve bile dönüş yaptım :D:D hahahahaha
kameram yok çekim yapamadım en kısa zamanda bir kamerayla çekim yapıp foruma ekliycem.herkeze iyi günler kırımsız uçuşlar :)
fullturkey
29-10-2007, 18:37
Super tebrik ederim ,zaten en keyiflisi kendi yaptigin ucakla saglam bir sekilde geri donmek :) cokca kere bos dondugum icin bilirim :)
Kolay Gele
merhaba arkadaşlar.bugün erkenden kalkıp blu baby'i uçuşa götürdüm cep telefonuyla video çekimi yaptım birazkalite düşük oldu ama idare eder :)
ve en güzelide uçak hala tek parça :D
http://www.youtube.com/watch?v=T1zXwpr9bfQ
http://www.youtube.com/watch?v=vGHGVEWUjg8
iyiseyirler :D
cok guzel Naci.. bravo sana:)
cok guzel Naci.. bravo sana:)
çok teşekkür ederim Cem abi .öğreniyorum yavaş yavaş artık uçmayı :D birdahaki uçuşa gittiğimde artık pelikan1 i götürcem.inşallah oda böyle güzel uçucak
BluBaby yine güzel uçmuş. Tebrikler.
fullturkey
31-10-2007, 17:18
Cok guzel ucmus tebrikler,
Kolay Gele
BluBaby yine güzel uçmuş. Tebrikler.
teşekkürler Gürman abi
Cok guzel ucmus tebrikler,
Kolay Gele
teşekkürler ama seninki kadar yavaş uçamadı .ona yeni bir kanat daha yaptım bu yaptıgım kanatla çok daha yavaş uçabilecek :D
merhaba arkadaşlar bu sabahki uçuşumdan kısa bir video.görüntü kalitesi kötü kusura bakmayın :)
http://www.youtube.com/watch?v=X1Z1HzYbRlQ
merhaba arkadaşlar bu sabahki uçuşumdan kısa bir video.görüntü kalitesi kötü kusura bakmayın :)
http://www.youtube.com/watch?v=X1Z1HzYbRlQ
cok guzel ucurmussun Naci....
daha buyuk ucaklar yapmani oneririm.. kucuk modeller havada gorunmuyor...:D
cok guzel ucurmussun Naci....
daha buyuk ucaklar yapmani oneririm.. kucuk modeller havada gorunmuyor...:D
sağol Cem abi .dedigin dogru zor görünüyor ama ben büyük uçakları ya beceremiyom yada şansım yok :D mesela pelikanı bu ufak model gibi güzel uçuramadım kendime güvenemiyorum ama bu ufak modelde hiç sıkıntı çekmeden atıveriyorum modeli uçuyor hatta bugünkü uçuşta ilk defa loop denedim ve başardım ama o görüntü videoda yok .sanki ufak uçaklar daha kolay kontrol ediliyor :D
Sevgili Naci, tebrikler..Öncelikle bu işe gösterdiğin ilgi ve merakın yanında başarma azmini kutlarım..
Kısa sürede hayli ilerleme kaydettin.;oleeea:;oleeea:(o sabahın köründe kalkıp model uçurduğunda, zaten bu iş bitmiştir:D:D:D)
Hadi bakalım.:)
dogru naci abi .ustalar en iyisini bilir :D
Sevgili Naci, tebrikler..Öncelikle bu işe gösterdiğin ilgi ve merakın yanında başarma azmini kutlarım..
Kısa sürede hayli ilerleme kaydettin.;oleeea:;oleeea:(o sabahın köründe kalkıp model uçurduğunda, zaten bu iş bitmiştir:D:D:D)
Hadi bakalım.:)
merhaba Mehmet abi,güzel ve destekleyici yorumun için çok teşekkürler.sizlerin bilgi ve destegiyle daha çok modeller yapıp uçurucaz inşallah :D
dogru naci abi .ustalar en iyisini bilir :D
darısı başına ymn :) kolay gelsin
evet arkadaşlar blu baby'i birazcık modeifiye ettim :D 4 kanallı ve flap kontrollü yaptım.aileron kontrolüne alışmak için güzel bir uçak oldu sanırım :D tümden baştan yaptım hem daha temiz oldu hemde daha güzel oldu.test videosunu ekliyorum ama daha motorunu takmadım.servolar takılı sadece.
http://www.youtube.com/watch?v=7DdNX2lCKpk
kemalak72
29-11-2007, 23:26
Merhaba Naci, son zamanlarda senden epey çalişmalar gördük ardı ardına yeni modeller
Her gün biraz daha iyiye gidiyorsun. Başarılı kırımsız uçuşlar dilerim
Merhaba Naci, son zamanlarda senden epey çalişmalar gördük ardı ardına yeni modeller
Her gün biraz daha iyiye gidiyorsun. Başarılı kırımsız uçuşlar dilerim
güzel yorumun ve iyi dileklerin için teşekkür ederim.hepimize kırımsız uçuşlar
evet arkadaşlar blu babynin son uçuşu 4kanallı aileronlu yapmıştım ama aileron kontrolü pek güzel olmadı uçagı yatıramadım yatmamak için çok direniyor:)rud la kontrol ettim bende yine .aslında yeni yaptıgım kanadı kka la kesmiştim ve dihedral açısınıda birazdaha az vermiştim ama yinede fazla açı var galiba yada aileronların genişligimi az geldi acaba?
yatırmaya çalıştıgımda hafif yatıyor kolu bıraktıgım anda aksi yöne birden topluyor kendini.ve ilk defa görüntülenmiş bir loop denemem oldu :D 2. videoda aslında bu kanatlarla ilk uçuşum o video orda sonradan uçak yere yapışınca farkettim bende neden azcık gaz vermeme ragmen sürekli kafayı dikiyor yükseliyor diyordum :) flapları açık unutmuşum :D:D:D
http://www.youtube.com/watch?v=xTCFc4rVW0Y
http://www.youtube.com/watch?v=ZjG9Yk-Ozkg
birde kanadın hucum açısını da biraz fazla vermişim galiba eski kanadının yerine kesilen kanadı yerine uydururken açı biraz fazla kaçmış:)gazlayınca dikiliyor uçak.eski kanatla motor açısı bu haldeyken dikilmezdi
evet arkadaşlar blu babynin son uçuşu 4kanallı aileronlu yapmıştım ama aileron kontrolü pek güzel olmadı uçagı yatıramadım yatmamak için çok direniyor:)rud la kontrol ettim bende yine .aslında yeni yaptıgım kanadı kka la kesmiştim ve dihedral açısınıda birazdaha az vermiştim ama yinede fazla açı var galiba yada aileronların genişligimi az geldi acaba?
yatırmaya çalıştıgımda hafif yatıyor kolu bıraktıgım anda aksi yöne birden topluyor kendini.ve ilk defa görüntülenmiş bir loop denemem oldu :D 2. videoda aslında bu kanatlarla ilk uçuşum o video orda sonradan uçak yere yapışınca farkettim bende neden azcık gaz vermeme ragmen sürekli kafayı dikiyor yükseliyor diyordum :) flapları açık unutmuşum :D:D:D
http://www.youtube.com/watch?v=xTCFc4rVW0Y
http://www.youtube.com/watch?v=ZjG9Yk-Ozkg
selam Naci...
calismalarin cok guzel ve basarili.... cok kisa zamanda cok guzel ucuslar yaptin bravo sana...:)
kanatta aleronlar dogru yerde degil.. flap gibi olmuslar... flaplar ucagin kanat kokune yakin yerde yani govdeye yakin yerde sendeki gibi yani.. aleronlar/kanatciklar/ ise kanadin uclarinda olurlar.. her ikisini birlikte flaperon ile kullanacak isen aleronlarin yeri ve kanada olan oranlarini anlayabilmen icin resmini koydugum CAYLAK II deki gibi yapmalisin.. flaperon kumandasini boylelikle daha iyi kullanirsin..
gercek ucaklarda zaten boyle bir /flaperon/ kumanda yoktur.. flaplar ve aleronlar birbirinden ayri yuzeylerdir ve ayri ayri kumanda edilirler.. bu rc ucaklar icin icat edilmis birseydir..
resimdeki gibi yaparsan hem flap hem aleron ve flaperon kumandalarinin daha iyi calistigini goreceksin..:)
selamlar............
selam Naci...
calismalarin cok guzel ve basarili.... cok kisa zamanda cok guzel ucuslar yaptin bravo sana...:)
kanatta aleronlar dogru yerde degil.. flap gibi olmuslar... flaplar ucagin kanat kokune yakin yerde yani govdeye yakin yerde sendeki gibi yani.. aleronlar/kanatciklar/ ise kanadin uclarinda olurlar.. her ikisini birlikte flaperon ile kullanacak isen aleronlarin yeri ve kanada olan oranlarini anlayabilmen icin resmini koydugum CAYLAK II deki gibi yapmalisin.. flaperon kumandasini boylelikle daha iyi kullanirsin..
gercek ucaklarda zaten boyle bir /flaperon/ kumanda yoktur.. flaplar ve aleronlar birbirinden ayri yuzeylerdir ve ayri ayri kumanda edilirler.. bu rc ucaklar icin icat edilmis birseydir..
resimdeki gibi yaparsan hem flap hem aleron ve flaperon kumandalarinin daha iyi calistigini goreceksin..:)
selamlar............
merhaba Cem abi.begenmene sevindim.yukardaki videoların ilk flaplı yeşil olan kanatta dedigin dogru kanat köküne çok yakın yapmıştım onları ama bugünkü uçuşu yaptıgım kanatta (pembe kanat) okadar kökte degildi aslında senin çaylak 2deki gibiydi ,son videoda arazide yerde dururken uçak belli oluyor aileronların boyu ve yüzeyleri.çaylaktakine baya benziyor zaten ona bakarak yaptım :D:D
dihedralden yatışları yapamadım birde uçagın agırlık merkezi çok aşagıda bu modelde acayip direniyor ailerona bende Egemen abinin tavsiyesi üzerine tam düz sıfır dihedralli bir kanat yaptım yarın onunla denicem uçuşu.kolay gelsin saygılar
Yeşil kanatta mevcut aileronları sadece flap olarak kullanıp hemen yanına yeni birer aileron yapabilirsin. 5 kanal kumanda ve 2 servo daha varsa. Yeşil uçağın görüntüsü çok güzel, uçuşu da güzel. Aşırı bir dihedral görünmüyor aslında. Muhtemelen ağırlık merkezi aşağıda kaldığı için yatışlara direniyor. Flapların açık kalması da yatışları güçleştirmiş olabilir.
Diğer videoda kanat ve kuyruk birbirine paralel değil.
Dihedralsiz kanatla ne olacak ben de merak ediyorum. Özellikle aileronları uygun yaparsan çok daha akrobatik olabilir.
kolay gelsin.
Yeşil kanatta mevcut aileronları sadece flap olarak kullanıp hemen yanına yeni birer aileron yapabilirsin. 5 kanal kumanda ve 2 servo daha varsa. Yeşil uçağın görüntüsü çok güzel, uçuşu da güzel. Aşırı bir dihedral görünmüyor aslında. Muhtemelen ağırlık merkezi aşağıda kaldığı için yatışlara direniyor. Flapların açık kalması da yatışları güçleştirmiş olabilir.
Diğer videoda kanat ve kuyruk birbirine paralel değil.
Dihedralsiz kanatla ne olacak ben de merak ediyorum. Özellikle aileronları uygun yaparsan çok daha akrobatik olabilir.
kolay gelsin.
yorumun için teşekkürler.yeşil kanadı iptal ettim ondaki servoları pembe ve düz kanada aktardım.agırlık merkezinden dolayı yatışlara direndigi dogru,bakalım dihedral sıfır oluncada direnicekmi okadar :) yarın uçuşa gidicektim ama herhalde yarın sabah gidemiycem ,başka bir güne kaldı.
evet arkadaşlar bu sabah yeni kanadımla uçuşa gittim yeni kanatta dihedral açısı sıfır.ve havada baya bir rüzgar vardı ama uçması yinede çok zevkliydi.sıfır açıyla blu baby ceylan gibi oldu:D ters uçuş bile yapabiliyordu.rüzgar olmasaydı birazdaha iyi uçabilirdimsanırım.yeni kanat kkala kesildi ,rüzgara karşı direncinide göstermiş oldu.diger depron kanatlarıyla bu rüzgarda uçamazdı sanırım.
http://www.youtube.com/watch?v=oiQj-J8Ta08
http://www.youtube.com/watch?v=gBW8sS77gIo
iyiseyirler saygılar. :)
Modifiye uçağın hayırlı olsun Naci. Videolar pek net değil ama modelin iyi uçtuğu anlaşılıyor. Destek olması amacıyla kanadı bantla kapladın mı?
Modifiye uçağın hayırlı olsun Naci. Videolar pek net değil ama modelin iyi uçtuğu anlaşılıyor. Destek olması amacıyla kanadı bantla kapladın mı?
teşekkürler Gürman abi.kanatlar tamamen bantlı degil ama önünde ve yanlarında şeffaf bant var.ve ortada çita var.yeterince saglam gibi zaten kanat çok uzun olmadıgı için baya saglam .daha net videolar çekemiyorum ,zaten bende olmadımı kimsede olmaz digital makine,bende varken herkezde vardı nedense :D
Uçuşların ikiside çok güzel olmuş. Umarım birgün bende kendi yapacağım bi uçağı böyle başarılı uçurabilirim :D
Çekim yaparken zoom yapılmış heralde görüntü o yüzden dağılmış gibi geldi bana. Buda dijital makinelerin kötü yanı işte :)
zaten bende olmadımı kimsede olmaz digital makine,bende varken herkezde vardı nedense :D
bu genelde gecerli bir kuraldir nedense... sonunda iyi bir video ceker almak gerekecek...
Naci ucak cok iyi ucuyor... kutlarim seni...:)
artik olcekli gercegine yakin bir ucak yapmak icin arastirmalara baslamalisin bence:D:D
Çok güzel Naci,
Dihedrali kaldırınınca uçak artık yatmaya direnmiyor gördüğüm kadarıyla.
Gayet başarılı.
Kanatlar uçuşta biraz esniyor mu ne? Yoksa çekimden mi öyle görünüyor?
Uçuşların ikiside çok güzel olmuş. Umarım birgün bende kendi yapacağım bi uçağı böyle başarılı uçurabilirim :D
Çekim yaparken zoom yapılmış heralde görüntü o yüzden dağılmış gibi geldi bana. Buda dijital makinelerin kötü yanı işte :)
teşekkür ederim .en kısa zamanda darısı başına.
Kanatlar uçuşta biraz esniyor mu ne? Yoksa çekimden mi öyle görünüyor?
çekimden öyle görünüyor kanatlar.esneme yok aslında.kanatlar düz olunca çok rahat yatıyor uçak.ters uçuş bile yaptım :D
bu genelde gecerli bir kuraldir nedense... sonunda iyi bir video ceker almak gerekecek...
Naci ucak cok iyi ucuyor... kutlarim seni...:)
artik olcekli gercegine yakin bir ucak yapmak icin arastirmalara baslamalisin bence:D:D
teşekkürler Cem abi.digital bir makinem vardı ama çalındı şimdi kaldık açıkta .yakında alırım inşallah bi makine daha:)
yakın zamanda patlar motorlu bir modelim olacakgibi.motor siparişini verdimama daha gelmedi .061lik ufak bir motor aldım.onuda foam uçakla kullanmak istiyorum.onuda uçurursam balsa bir model kiti alıcam sonunda.
modifiye blu babynin iniş takımları teldendi ve pek sağlam değildi,en sonunda güzel ve sağlam iniş takımı yapabildim.teknik destek için Egemen abiye ve Gürman abiye teşekkürler. :) 1mm lik aluminyum ince köşebent gibi uzunçubuk aldım.2cm eninde kestim,gerekli yerlerden büktüm ve işte size iniş takımı :) uçağın altınada aynı motor maunt yapar gibi ahşaptan bir plaka yapıştırdım epoxyle ,metali oraya vidaladım.tekerlerin gireceği yerleri matkapla açtım.2mm kalınlığında vidanın geçebileceği delikler açtım,tekerlerin deliklerini sıcak çiviyle genişlettim 2mm yaptım.aralara 2şer pul koydum ve yerlerine taktım.sağlam bir iniş takımım oldu :D
Gayet güzel olmuş Naci.
Sen inişlerde dikkatli ol yine de. İniş takımına fazla yüklenmemeye çalış. Ne de olsa uçağın gövdesi köpük. İniş takımına çok ağırlık binerse ahşap köpüğü yırtabilir.
Gayet güzel olmuş Naci.
Sen inişlerde dikkatli ol yine de. İniş takımına fazla yüklenmemeye çalış. Ne de olsa uçağın gövdesi köpük. İniş takımına çok ağırlık binerse ahşap köpüğü yırtabilir.
bütünbu yaptıklarımız sizlerin sayesinde :) hele birde ustalar beğendiklerini söyledikleri zaman ,insan ayrı bir haz duyuyor yaptığı işten.haklısın abi gövde köpük inişlerde çalılara dalış yapmaya devam ozman:D ben yinede baskıyı azaltmak için metalin vidalandığı mauntu az büyük tuttumki o bölgedeki basınç dağılsın diye.bu arada kendime yeniden digital makine aldım en yakın zamanda daha net uçuş videolarıyla karşınızdayım :D beni izlemeye devam edin :)
kendime yeniden digital makine aldım en yakın zamanda daha net uçuş videolarıyla karşınızdayım :D beni izlemeye devam edin :)
Sen merak etme Naci izliyoruz.....:D:D:D
Sen merak etme Naci izliyoruz.....:D:D:D
:D
Çalılara inme sen yine de güzel 3 nokta inişi yapmaya çalış :)
En kötü ihtimalle gövdeyi birkaç kere tamir edersin.
Gövdeyi sağlamlaştırmak için iniş takımı yatağını da kaplayacak şekilde gövdenin altına 1 kat fiber kumaş kaplarsan (epoksi ile) sert inişlerde bile hasar görmesini engelleyebilirsin.
Çalılara inme sen yine de güzel 3 nokta inişi yapmaya çalış :)
En kötü ihtimalle gövdeyi birkaç kere tamir edersin.
Gövdeyi sağlamlaştırmak için iniş takımı yatağını da kaplayacak şekilde gövdenin altına 1 kat fiber kumaş kaplarsan (epoksi ile) sert inişlerde bile hasar görmesini engelleyebilirsin.
fiber kumaşı nerden bulucam nerelerde satılır? :) Karamanda tekne yapan yer yok fiberle uğraşanda bulamadım,tekne yapımı için bi araştırdım geçen gün bulamadım fiber.
fiber kumaşı nerden bulucam nerelerde satılır? :) Karamanda tekne yapan yer yok fiberle uğraşanda bulamadım,tekne yapımı için bi araştırdım geçen gün bulamadım fiber.
Cam elyafı istersen göndereyim fakat 225gr yani kalın. Büyük tekne tamiri ve imalatında kullanılıyor. Polyester / Mek / Kobaltı ise hiç bir kargo şirketi taşımıyor...
En iyisi ufak işler için THK da satılan elyaf kumaşlar var bunları Yine THK daki epoksi ile kullanabilirsin fakat astarı yüzünden pahalıya gelebilir:D
Cam elyafı istersen göndereyim fakat 225gr yani kalın. Büyük tekne tamiri ve imalatında kullanılıyor. Polyester / Mek / Kobaltı ise hiç bir kargo şirketi taşımıyor...
En iyisi ufak işler için THK da satılan elyaf kumaşlar var bunları Yine THK daki epoksi ile kullanabilirsin fakat astarı yüzünden pahalıya gelebilir:D
teşekkür ederim Cem abi,ama göndermeyi gerektiricek kadar aciliyeti yok tekne işi bekliye bilir :) ince fiberi ,satış yapan hobi sitelerinden temin ederim,epoxy le yapıştırırım uçağa.saygılar kolay gelsin
ufak bir bilgi veriyim belki ihtiyacı olanlara faydası olur: elyaf kumaş dediğiniz bizim buketleri sardığımız elyaf kumaşla aynıysa ki aynıdır bence.temini çok kolay ve ucuz hemde her rengi var nerdeyse,yapmanız gereken bir çiçekçiye gidip ambalajda kullandığınız elyafları görebilirmiyim demek :) şahsen benden biri gelipte 1m elyaf alsa ki elyafın eni en az 60 70 cm para bile almam onun için :) ucuza gövde altı kaplaması ve kanat birleşme yerlerini kaplamakta kullanabilirsiniz.çeşitli renkleride var.
İyiymiş. Aynısı olduğuna emin misin ama? Gerçi, bir deneme yapar ve sonucu yazarsan çok iyi olur. Yeteri kadar sertleşip mukavemet sağlıyorsa bu tür hafif uygulamalarda kullanılmasında bir sorun olmaz sanırım.
İyiymiş. Aynısı olduğuna emin misin ama? Gerçi, bir deneme yapar ve sonucu yazarsan çok iyi olur. Yeteri kadar sertleşip mukavemet sağlıyorsa bu tür hafif uygulamalarda kullanılmasında bir sorun olmaz sanırım.
aynı elyaf mıdeğilmi emin olamıyorum çünkü sizlerin kullandığı elyaf kumaşı hiç görmedim daha önce :) bilen biri gidip bir çiçekçiye baksa aslında tam emin olmak açısından.bizdekikumaş normal elyaf kumaş gibi ben bu kumaşı daha önce çaylağın kanatlarının birleşme yerine sardım 2 kat ve üstüne beyaz tutkal sürdüm taş gibi olmuştu kuruyunca.hele birde epoxyle yapılsa dahada sağlam olur.ben bu haliyle ilk fırsatta bir uçayım bakalım gerek varmı ölebir uygulamaya öğreniyim :D
Aslında illaki elyaf kumaşı olacak diye birşey yok tabii. Elyafın espirisi yırtılmaya karşı çok dirençli olması. Ben şimdiye kadar tamir ve sağlamlaştırma işlemlerinde ıslak mendilden, tülbente, kahve filtresinden çay poşedine kadar çok farklı materyaller kullandım. Bunların hepsi yerine göre çok kullanışlı malzemelerdir. Eğer çiçekçilerin kullandığı kumaş yeteri kadar hafif ve sağlamsa neden kullanılmasın...
ufak bir bilgi veriyim belki ihtiyacı olanlara faydası olur: elyaf kumaş dediğiniz bizim buketleri sardığımız elyaf kumaşla aynıysa ki aynıdır bence.
Ayni elyaf değil:D Benim bahsettiğim cam elyafı..
Onunla buket sarıp müşterine verdin mi yandı adamcağız... Günlerce kaşınır durur artık:P
Ayni elyaf değil:D Benim bahsettiğim cam elyafı..
Onunla buket sarıp müşterine verdin mi yandı adamcağız... Günlerce kaşınır durur artık:P
hehehehehe cam elyafıysa ,ozaman aynı değil bizdeki normal elyaf :)
ama yırtılması zor bir kumaş.
Sevgili Naci, valla canu gönülden kutlarım. alternatif arayışların ve başarıların mükemmel. Hadi kolay gelsin.:)
Sevgili Naci, valla canu gönülden kutlarım. alternatif arayışların ve başarıların mükemmel. Hadi kolay gelsin.:)
teşekkür ederim Mehmet abi,imkanlar el verdiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum.saygılar :)
evet arkadaşlar bugün havalar ve işler çok uygundu hemen bluyu kapıp uçuşa gittim esas acrokoka yı uçurmaya dememeye gitmiştim ama onun servosunda bir problem çıktı o yüzden uçamadı ,ama blu baby yine güzel uçtu hem bu sefer videoda daha kaliteli oldu ,buseferde kameraman iyi değildi :) yinede öncekilerden daha güzel görüntüler var iyi seyirler.sagılar :)
http://www.youtube.com/watch?v=52l6Qp38wWE
http://www.youtube.com/watch?v=lg2CMaJlK6w
Çok güzel uçuyor bu model tebrikler.
Yanlız kameramanın suçu yok. Uçak tepesinden geçerken bile görüntüyü kaybetmemeye çalışıyor. İniş görüntüsünü de çok güzel çekmiş.
Çok güzel uçuyor bu model tebrikler.
Yanlız kameramanın suçu yok. Uçak tepesinden geçerken bile görüntüyü kaybetmemeye çalışıyor. İniş görüntüsünü de çok güzel çekmiş.
teşekkürler,kameraman okadarda kötü değilmiş ama hiç zoom yapmamış keşke arada zoom yapsaydı ,sölemiştimde aslında :)
Stressiz uçurabileceğin uzun ömürlü güzel bir model. Sağlam iniş takımının avantajı da belli oluyor. Eline sağlık, videolar için de teşekkürler...
Stressiz uçurabileceğin uzun ömürlü güzel bir model. Sağlam iniş takımının avantajı da belli oluyor. Eline sağlık, videolar için de teşekkürler...
ben teşekkür ederim Gürman abi.gerçekten de bu modeli uçururken kendime güvenim tam oluyor,çok lıştım ben buna :D benim bi parçam oldu canım blu babyim :)
bişey sormak istiyorum abi,ben bu modele digital makine bağlasam yine uçura bilirmiyim kaldırırmı makineyi,alışık olduğum bir model olunca hem uçağı hemde makinemi kırmadan uçurabileceğim bir modele bağlamak isityorum makinemi.kaldırmazsa planlarında daha büyük blu baby var onu yapıp ona bağlamayı düşünüyorum makineyi.
naci abi çok güzel olmuş valla ellerine sağlık
naci abi çok güzel olmuş valla ellerine sağlık
teşekkür ederim Güneş,seninkileride görmek için bekliyoruz :)
BluBaby, 200-300 gramlık dijital makinayı taşıyamaz Naci.
BluBaby, 200-300 gramlık dijital makinayı taşıyamaz Naci.
bu 32inç,bende 42' lik bulu baby planıda var o kaldırırmı digital makinayı benim makina 300gr degil sanırım 150gr olması lazımdı yada birazdaha agır.
42" üstten kanatlı bir modele güçlü bir motor takarsan, ağırlık merkezini de ayarlarsan 150 gramlık kamerayı taşır. Pil ile birlikte 150 gramlık kamera hangisi?
42" üstten kanatlı bir modele güçlü bir motor takarsan, ağırlık merkezini de ayarlarsan 150 gramlık kamerayı taşır. Pil ile birlikte 150 gramlık kamera hangisi?
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=248&productid=bd93655 makina 136 gr mış.
Yüksek mah'lı 2 adet AA pili ile birlikte 200 gramı bulur herhalde ama yine çok iyi bir değer.
44'lik bluyu yapmaya başlıycam bi ara ama kanatlarını kka la kesip yapıcam.havadan video çekmek istiyorum artık :)
aklıhavada
25-04-2008, 19:53
gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.