Orijinalini görmek için tıklayınız : shipping restricted item?
Tower da bazı itemler, özellikle benim istediğim body ler restricted sınıfına giriyor. Fakat bu body Türkiye'de bazı shoplarda daha pahalıyada olsa satılıyor. Bunları getirtmenin bir yöntemi var mıdır ?
Tower dışındaki eshopları deneyebilirsin.
Öte taraftan, yeni gelişen olaylar ardından şunu da ekleyelim.
Acaba hepimiz towerdan getirttiğimiz malzemlerin sadece yarısını TR'den satın alsak, artan sürümle beraber shoplar aynı fiyata mı satarlar?
Art Vandaley
25-11-2004, 23:32
Tower HPI ürünlerini artık Türkiyeye göndermiyor :mad:
e peki hpi arabası vs olanlar ne yapıcaklar ?
Dr. Mini-Z
26-11-2004, 01:27
yerel hobi mağazasını destekleyecekler.
haydaaaa bu nerden cıktı simdi yavvs? Neden gönderilmiyor ki Türkiye'ye?? Bence bu HPI'ın kendi politikasından başka bir şey değil . Kendileri de farkına vardı heralde Towerhobbies'in HPI'ın ürünlerini HPI'dan daha ucuza verdiğini :) Neyse ki yedek parçaları depoladım önceden ama bundan sonra RTR EVO'yu daha az kullanacağımı düşünüyorum . Hatta kullanmayı bile düşünmüyorum . Allah korusun bi kaza yapsak ondan sonra parça ara dur . Kotu olmuş bence bu karar . Gidip yurt dışından HPI parçası getirteceğime aynı fiyata 710'un parçalarını getirtirim daha uygun olur . Bi tek t-15 motor alacaktım fazladan ucuz diye onu alamadım ona üzülüyorum :) . Hakkaten cok kotu bir karar olmus yani gecenin bu saati şok oldum :eyaaaaa:
bu arada daha önceden bu restrictedların arasında Turkey yoktu . Yeni eklendi heralde listeye .
Restricted olan tek yerin Turkey olmadığının altını çizmekte fayda var.
Tower'ın özellikle kitlerde yaptığı şiddetli indirimler nedeniyle, ilgili ülkelerdeki "tüm" HPI dağıtıcıları artık isyan etti. Avrupa birliği ve benzer ülkelerdeki yüksek vergi oranları, bayileri o fiyatlara yaklaşmakta zorluyordu. Haliyle aslında bu haksız rekabetin önüne geçilmiş oldu. Tahminim benzer gelişmeler başka markalarda da yaşanacak. Ama şimdi önemli olan marka temsilcilerinin bunun hakkını adilane olarak vermesi. Yani kimse nasılsa tower göndermiyor, istediğim fiyata satarım düşüncesinde olamaz yoksat Türk insanı gerekli çözümleri yine üretecektir.
Hadi bakalım, bu da hayırlı olsun. Stormer'da Türkiye'ye mal göndermeyi kesti. Bundan sonra Türkiye'de bulamadığımız şeyleri demek ki Uzakdoğu'dan getirticez...
yerel hobi mağazasını destekleyecekler.
Bu hobi mağazası açılana kadar ne yapıcağız peki ?
Yada başka siteler varmıdır Türkiye'ye gönderim yapan ?
Ankara ve İstanbul'da bir çok hobby-shop var zaten...
Mustang Hobbies'i aradım. Yılbaşından sonraya gelicek malları varmış ve eğer Aralığın ilk haftası içinde siparişimizi kendilerine iletirsek, eklenebiliceğini söylediler.
Örnek olaraktan bodyler Towerda 20-27 dolar arası. Mustang'in sitesinde body 30 dolar civarında.
Tower'dan da kargo filan eklenince o kadara geliyor zaten...
bodylerde fazla bir şey farketmese bile örnek verecek olursam t-15 motor towerda 70 dolar iken rccarinternational.com'da 105 euro (yaklaşık 130 dolar) mustangta da 130 dolardan ucuz olacagını sanmıyorum . bence hpi bunu engellemekle çok fazla müşteri kaybedecektir bence de kaybetmeye hak etmiş durumda şu an . çünkü müşterilerinin yuzde 80'e yakını butun yedek parça ihtiyaçlarını tower'dan gideriyor sadece Türkiye'de ki müşterilerinde olmadığını düşünün . Kusura bakmayın ama 70 dolarlık t-15 motora da kimse gidip 130 dolar vermez . Zaten maliyeti 25 doları geçmiyor . Bence aradaki ilişki düzelmezse tower HPI'ın temsilciliğini de bırakabilir gibime geliyor . Sonuçta hiçbir yere satamadıktan sonra boşuna elinde mal bulundurmasının bir anlamı yok . Bence HPI bu kararı çok büyük kayıplarla ödeyecektir . Şu andan itibaren serpentle HPI'ın ürünleri neredeyse kafa kafaya denk gelmiş durumda olacak . Aradaki kalite farkı da hiçbir zaman tartışılamaz . Gözümden düşmüş bulunuyor şu anda HPI her ne üretiyorsa üretsin .
300 dolarlık rs4'ü 700 dolara bize bayileri arayıcılığıyla yutturacak HPI da de bayileri de kazanacak biz de saf gibi para vericez ha !.. Tower 300 dolara sattığına ve kar ettiğine göre , demek ki HPI tower'a 200 - 250 dolar arası bir fiyata veriyor , kendisi de bundan kar edeceğine göre bu aletin maliyeti 100-150 dolar arası . Her sattığı arabadan 500 dolar kar edecek HPI , 1000 tane satsa 500.000 dolar yapar (yani 700 milyar) ki şimdiye kadar 10.000 tane satmıştır yani HPI'ın sadece RS4'ten elde etiiği kar yaklaşık 7 trilyon . Allah daha çok versin ne diyelim..
Bence de yanlış bir karar vermişler. Bakalım ilerde ne olacak...
illgnsyyz
26-11-2004, 12:52
ya nasıl göndermez ya şimdi kredi kartım geldi savage siparişi veriyodum bi baktım türkiye olmaz diyo ya haksızlık ya 2 gün sonra olsa ne vardı ya :mad:
Tower'ın konu hakkında cevabı... Burada da açıkça görülüyor HPI'ın kendi bayilerini korumak istediği.
Thank you for writing Tower Hobbies.
HPI has asked us not to distribute their products outside of the US and
Canada. They would prefer that you find a local source for their
products.
We understand that this is an inconvenience for some of our customers
and regret that we are unable to supply you with HPI products at this
time.
We do carry a number of other off- and on-road racing vehicles and
accessories from other manufacturers and we would encourage you to take
a moment and consider these brands in your buying decision:
DuraTrax http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0002p.pgm?M=DTX
Kyosho http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0002p.pgm?M=KYO
Ofna http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0002p.pgm?M=OFN
ProLine http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0002p.pgm?M=PRO
Tamiya http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0002p.pgm?M=TAM
Traxxas http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0002p.pgm?M=TRA
Trinity http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0002p.pgm?M=TRI
Feel free to contact HPI directly and comment on their decision:
HPI
70 ICON STREET
FOOTHILL RANCH, CA 92610
PHONE: 01-949-753-1099
WORLD WIDE WEB: http://www.hpiracing.com/
Thank you for writing Tower Hobbies. We appreciate your time and your
business with us.
-Tower Hobbies
http://www.towerhobbies.com/
illgnsyyz
26-11-2004, 20:50
bilenler bi yardım ya store.savagess den verecektim ordeda stokta arabamı yok ne o da saçma salak bişey diyo rcmart dada savage yok ya çok heveslenmiştim ne olacak şimdi?
300 dolarlık rs4'ü 700 dolara bize bayileri arayıcılığıyla yutturacak HPI da de bayileri de kazanacak biz de saf gibi para vericez ha !.. Tower 300 dolara sattığına ve kar ettiğine göre , demek ki HPI tower'a 200 - 250 dolar arası bir fiyata veriyor , kendisi de bundan kar edeceğine göre bu aletin maliyeti 100-150 dolar arası . Her sattığı arabadan 500 dolar kar edecek HPI , 1000 tane satsa 500.000 dolar yapar (yani 700 milyar) ki şimdiye kadar 10.000 tane satmıştır yani HPI'ın sadece RS4'ten elde etiiği kar yaklaşık 7 trilyon . Allah daha çok versin ne diyelim..Kaçırdığınız bir nokta 300 dolarlık bir malı siz tek başınıza getirdiğinizde bu mal yaklaşık kargo vergi vs vs si ile neredeyse 400 dolara gelicektir. Büyük ihtimal Tower'ın bu fiyata satmasının günde bu maldan adet bazında çok satması ve bu maldan ilk başta alırken 1 tane değil atıyorum 1000 tane sipariş vermesi. Ve bu 1000 taneyide Dünyanın heryerine gönderdiklerinden ellerinden çıkartabilmeleri. Bundan dolayı fiyat kırabiliyorlar. + bunları ne bir kiraları (hosting hariç), ne satıştan vergisi (tam bilmiyorum) ne de herhangi x bir giderleri var. Türkiye'deki yada her hangi bir yerdeki distribitörün her şekilde HPI'dan alış fiyatı, Towerdan daha düşük adet alıcağı için pahalıya gelir ancak ve ancak çok özel bir anlaşma yapmadıysa. Bunun üzerine'de, çok adet siparişi olduğu için gümrükten çekmesi, sizin 1 adetlik kutunuzu çekmesinden hem daha maliyetli hemde daha uzun sürer. Ve de bu kadar malı satabilmesi inanılmaz zordur. Türkiye'de kaç kişi modelcilikle uğraşıyorda bu kadar malı onlara satıcaksınız? Bir de bunun üzerine bu ticaretin dönmesi için kar marjı eklenince sattıkları fiyat normaldir. Elbetteki her bayi ister ki, ucuza versinde daha çok satılsın daha çok kişi yedek parça için dönüş yapabilsin vs vs.
Ki keşke elindde çok sermayesi olucak, 1 kişi bulucaksınız ve bu kişi bu işe gönülden bağlı olup bu kadar malı getirip ucuza satıcak ?. Çok ciddi ve çok riskli bir yatırımdır.
Hpi'ın bayileride bu duruma tepki göstererek, doğal olarak kendilerinin safdışı bırakıldığını söleyip, para kazanamadıklarını ve eğer durum bbuysa böle bir distributörlüğede gerek olmadığını sölemişlerdir heralde. (bunu benim açtığım başka bir topicte Wolf çok basit 1 şekilde izah etmişti.)
sonuçta tower 1000 tane sipariş versede 100.000 tane de verse ipler HPI'ın elindedir . adamlar zamanında yok kardeşim siz de normal bayimiz gibi bu fiyattan alıp satacaksınız deseydi ya da bu kadar büyük iskontolar yapmasaydı bence iş daha değişik olurdu . Veya HPI yerel bayileriyle olan ilişkilerini düzeltip onlara Towerla aynı seviyede olmasa da rekabet edebilecek düzeyde iskonto yapabilirdi . Sonuçta her şey HPI'ın pazarlama stratejisi ile alakalıdır . Onların bu konudaki tek geçerli sebebi de bayilerden gelen tepkiler olabilir . Böyle bir durumla karşılaşabileceğimi tahmin etseydim kesinlikle HPI almazdım .
Adamın pazarlama stratejisi basit bir şekilde kim benden ne kadar toplu mal alırsa devamlı, ona o kadar iskonto yaparım. Bu da bana para kazandırır. Şartlar değişirde, pazarın talepleri farklı yönlere kayarsa bende stratejimi değiştiririm.
+ yasakladıkları ülkelerde korkunç bir talep olsaydı, distribitörlerde bu talebe cevap vericek şekilde sipariş yapar böylece daha ucuza alıp satarlardı.
bu arada yakında diğer markalarda yasaklatır, çünkü arada korkunç fark var.
Bence bu durum geçicidir ki bir anlaşmaya varılana kadar.
evet diğer markaları da söyleyecektim ben de onlarında yasaklanması yakındır
o zaman kokten yeriz ayvayi bendede savage var nolcak simdi hadi 710 parcalari rcteamgo da var birazi rccarinternational da var ama bu cok kotu oldu ewt dediginiz gibi artik yakindir diger markalarinda yasaklamalari
Car_Maniak
29-11-2004, 20:39
işte arkadaşlar bu tip şeyler bence bizim ülkemizde hobi nin ilerlemesini teşvik ettirecek yerde geriletiyor. HPI ın düşüncesi biz onlara towerdan ucuza deil ordaki dükkanlarımızdan daha pahalıya ve daha karlıya satalım mantığı ancak bu da HPI a kotu patlayacak ve cidden bu büyük bi darbe oldu bence türkiyede rc hobi bakımından...
denizfeneri
29-11-2004, 21:51
Bu gelişmeler hiç hoşuma gitmedi. Benim öyle fazladan vereceğim yüzlerce dolarım yok. Hobby shopların insafına kalmak istemem. Bir süredir pro 4 istiyordum iyiki almamışım. Umarım bu yasaklar diğer markalarada sıçramaz...
bu işlerle ilgili bir arkadaşımdan öğrendiğime göre pek Mustang Hobbies'in sözünde durduğu görülmemiş, bende ondan vazgeçtim sipraiş vermekten.
Zaten şu aleti 1 düzgün ayarını yapayım başka 1 şey istemez oldum :)
valla bu yazıları okuduktan sonra nerdeyse araba almaktan vaz geçecektim
serpentle , hpi'ın parcaları neredeyse kafa kafaya bunu da belirteyim .
Arkadaşlar, hobby-shoplarla olan kendi tecrübelerinizi burada aktarın, sağdan-soldan duyduklarınızı değil. İsim sınırlamasını kaldırırken belli kriterler koyduk (kurallara bakınız), hiçkimsenin ticari itibarını zedelememeye dikkat edeceğimize söz verdik. HPI'ın Türkiye distribütörü'nden şikayetçi iseniz, HPI'a gerekçeli bir şikayet maili atarsanız daha iyi olur...
denizfeneri
30-11-2004, 14:51
Ankara'da durum çok daha kötü. HPI'ın hiç bir paçası yok. Üç tane rc mağzası vardı biri kapandı. Smartec,nct3 ve tamiya parçaları pahalıda olsa mevcut. Çok kötü oldu bu iş. Rccarinternational ise çok pahalı. umarım diğer markalarada yayılmaz bu yasaklama...
mrserhan
30-11-2004, 15:03
arkadaşlar serpent kullanıcısı olarak zaman zaman parça almaya mustange gidiyorum. ve serpent için soyluyorum parca fiyatları cok ucuk değil rccar dakinden 3dolar 5 dolar daha yuksek zaten rccar dan da getirdiğiniz zaman kargoymus vergiymiş beklemekmiş marjinal sonuç aynı.
kargocuya kazandırcağımız parayı mustange kazandıralım bence daha mantıklı.
neyse bence bu yasaklama olayı belki daha hayırlı olur. belki mustang dusundugunuz gibi fiyatları daha da yukarı cekmez.
umarım siz haklı cıkmazsınız :hımm:
ewt rccarinternational.com'da hic ucuz bir site değil yani . hatta çoğu parçanın yanına bile yaklaşılmıyor . Örneğin 710 şu anda 450 euro zaten burada da 495 euro rccarint.com'dan getirtirseniz vergisi yol parası daha pahalıya mal olacak haberiniz olsun . Alacaklar için en uygunu rc-mushroom.com şu anda 710 için kullandıkları kargo firması da tracking ozelligi iceriyor .
mrserhan 75. Mhz kumandayı towerdan mı getirttin? Bende oradan getirtiyorum bi tane de sorun cıkmıyor heralde 75 Mhz olduğundan??
mrserhan
30-11-2004, 17:24
evet ordan getirdim bi sorun yok
peki arkadaşlar hpı sahipler hpı-usa sitesinden alışveriş yapılıyor peki hpı kendi sitesindende mi Türkiyeye yollamıyor ingilizcem yetersiz bi bakar mısınız???
hıımmm ben denedim puerto rico ya bile gidiyo ama burası yok offf off
Puerto Rico Amerikan topragı zaten.Beyler olay şu;HPI' ın bahsi gecen ulkelerdekı;buna tum avrupada dahıl dıstrıbutolerının talebı dogrultusunda bu olay gercekleşmıstır.Cunkı günün sonunda HPI için önemli olan malını satmaktır.Yapılması gereken sey TRdekı dıstrıbutorle ılgılı şıkayetlerınızı HPI INTERNATIONALa bıldırmek ve harekete gecmelerını saglamaktır.
Tower konusuna gelınce adamların masrafları var.Unutmayınkı adamlar lojıstık işi yapıyorlar ve depo,depolama,orada calışan insanlar vs ciddi maliyetler...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.