Orijinalini görmek için tıklayınız : Real Flight G4 cikti.
Efsanevi simulator Real Flight G4 versiyonunu çıkardı.
Ekran Görüntülerini aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
http://www.gregsmodels.co.uk/G4_Screenshots/index.html
Üretici firmanın sitesi
http://www.realflight.com
güzelmis hemen indirecem...
4. jenerasyonda özellikle su efektlerine, modelin su ile etkileşiminin canlandırılmasına önem verilmiş anlaşılan. Görsel gerçekçilik çok iyi, söylenecek fazla birşey yok. Benim asıl önem verdiğim acaba fizik gerçekçilik de başarılı bir şekilde simüle edilebilmiş mi? Şimdiye kadar kullandığım sim'ler içinde bu konuda en başarılısı Reflex XTR idi. RF G4'ü edinip deneyen olursa fikirlerini buraya yazması faydalı olur.
güzelmis hemen indirecem...
Arkdaş hemen indirecem demiş ama 200 dolar verip indrmekten bahsediyor galiba!!!!
valla orasını bilmiyom ama demosu vardır mutlaka :D
Yakında paylaşım sitelerine cracklisi düşer tahminimce biraz sabredebilirseniz :D
istanbullu
15-02-2008, 17:17
eline sağlık deneyelim
realflight in ana sitesinde g4 surumunun 215 mb lik bir demosu var ve bilgisayariniza indirebiliyorsunuz.ama sadece klavyeyi kullanarak ucus imkani taniyan kisitli bir yapida.yinede 3 adet ucak(hobbico nexstar,extra 300 L,piper cup deniz ucagi) ve 1 adet helikopter(dominion 3d 90) ve 2 adet pist mevcut.almadan once deneme sansi yakalamak icin guzel bir opsiyon bence!
demo programını yükledim ama bir türlü çalıştıramadım hep error veriyor.
evet ayni sorun bendede var.desktop bilgisayarima yukledim ve program cok guzel calisti windows xp kurulumunda.ama laptop uma yukledigimde ayni error benimde karsima cikti ve bir turlu cozemedim ondaki sorunu?benim laptop ta vista yuklu acaba vistayla ilgili bir sorun mu var anlayamadim?
sanırım vistadan değil çünkü benim laptopta Xp yüklü erol abi.
sasirtici bir durum bu guvenc bende tam olarak anlayamadim?sanirim guvenlik duvariyla ilgili bir sorun yasiyoruz?bir arkadasimin xp yuklu laptop unda hicbir sorun cikarmadan calisti ve benimde xp yuklu desktop umda calisti ama benim vista yuklu laptop ta acilmiyor ve sendeki gibi hata veriyor!acaba sorun ne?
kitmanrappy
17-02-2008, 19:39
Laptopların grafik kapasitesi g4 için yeterli değil çoğunlukla. Programı tam anlamıyla çalıştırabilmek için Grafik kartının 256 mb lık 3d hızlandırılmış bir kart olması gerekiyor ki bu ancak yeni laptoplarda var. Benimkinde 64 mb var örneğin. Programı laptopa yüklediğimde grafik konusunda sorunlar oluşacağını belirten bir uyarı çıkıyor ve kapatıyor. Belki çözülebilir bi durum ama ben normal masa üstü bilgisayarımda çok net bi şekilde programı çalıştırıyorum.
Laptopımda g3.5 var ve sorunsuz çalışıyo.
G4 te gerçekçilık açısından 3.5 a göre büyük fark var. Uçak yere konarken iniş takımının yaptığı yaylanma bile çok gerçekçi bi şekilde görünüyo. 3.5 ta biraz kalas gibi iniyo uçaklar. Reflexi görmediğim için karşılaştırma yapamıcam. Çözünürlükler de inanılmaz net. Büyük ekran lcd televizyonda harika oluyo tavsiye ederim.
benim laptop oldukca yeni ve multimedya destekli.kapasite yetersizligi degilde bir sekilde guvenlikle ilgili bir sebepten bir seyi onaylamami istiyor ama beceremedim bir turlu?vistada bircok sey xp den farkli o yuzden tam bilmiyorum ama genede guvenlik kalkanini ve oyunu acmasi icin gerekli izin pencerelerini onayladim ama surekli bir kullanici onayindan bahsediyor?
kitmanrappy
17-02-2008, 23:51
Anladım ne uyarı veriyo tam olarak yazarsanız belki yardımcı olabilirim. Başka bir pc ye yüklerken bende de garip bir uyarı vermişti. Çok araştırdım ve sonunda çok basit bir sorun olduğunu anladım. Şu anda sorunsuz çalışıyo.
yazi aynen soyle: please run this program from the administrator account so it can set up your licence.once the licence is set up,you can run it from any account.benim vista ingilizce ve belki ingilizceniz vardir bilemiyorum ama benim vista yuklu laptop umda tek bir account yani kullanici var ve ondada ben yonetici olarak gorunuyorum zaten ve programida oradan acmaya calisiyorum.yazinin bana soyledigide oncelikli olarak programi yonetici hesabinda kurarsam sonrasinda her kullaniciyla calisabilecegi yonunde ama dedigim gibi zaten tek kullaniciya gore kurmusum vistayi ve ondada yonetici olarak yani kararlari verecek sekilde ayarlamisim kendimi!guvenlik kalkanini devre disi biraktim olmadi.programi tekrar install ettim olmadi.program yuklenirken bana sorulan "bu kaynaga guveniyor musunuz program calissin mi" sorusunada evet dedim?anlayamadim sorunu bir turlu?
kitmanrappy
18-02-2008, 00:48
Administrator adınızın dolayısıyla kaydettiğiniz klasörün türkçe harfler içermediğine eminmisiniz? Onu bi kontrol edin çünkü içeriyorsa açmıyor programı. Tekrar tekrar yüklemenize gerek yok. Sorun belliki kimlik kayıdıyla ilgili ingilizcesinden anlaşıldığı üzere:)
bu tarz bir sorun olamaz cunku laptop amerikadan geldi ve turkce karakterler icermiyor.ilginc bir durum biraz once realflight g3 demosunu yukledim ve calistirdi ama acikcasi belirgin bir yavaslik var.bunun yanisira desktop bilgisayarimda da her 2 surum yuklu ancak eski olan g3 yine daha yavas calisiyor:)
DeLLyCeM
18-02-2008, 01:37
yazi aynen soyle: please run this program from the administrator account so it can set up your licence.once the licence is set up,you can run it from any account.benim vista ingilizce ve belki ingilizceniz vardir bilemiyorum ama benim vista yuklu laptop umda tek bir account yani kullanici var ve ondada ben yonetici olarak gorunuyorum zaten ve programida oradan acmaya calisiyorum.yazinin bana soyledigide oncelikli olarak programi yonetici hesabinda kurarsam sonrasinda her kullaniciyla calisabilecegi yonunde ama dedigim gibi zaten tek kullaniciya gore kurmusum vistayi ve ondada yonetici olarak yani kararlari verecek sekilde ayarlamisim kendimi!guvenlik kalkanini devre disi biraktim olmadi.programi tekrar install ettim olmadi.program yuklenirken bana sorulan "bu kaynaga guveniyor musunuz program calissin mi" sorusunada evet dedim?anlayamadim sorunu bir turlu?
Çalışması için veri yürütme engellemesini kapatman gerekli;
1. Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Sistem'i tıklatarak Sistem'i açın.
2. Gelişmiş Sistem Ayarları'nı tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
3. Performans altında, Ayarlar'ı tıklatın.
4. Veri Yürütme Engellemesi sekmesini ve ardından Seçtiklerim dışında kalan tüm Windows programları ve hizmetleri için DEP'yi etkinleştir seçeneğini tıklatın.
Bu problemini çözecektir.
dediklerini aynen yaptim ama bu sefer bambaska bir uyari cikti ve sonrasinda programin exe olmasi gerektigini belirtti bana.bende bir kontrol etmek icin programin ozelliklerine girdigimde orada "run this program as an administrator" diye bir secenek oldugunu gordum ve onu tiklayinca program acildi:) yardim icin tesekkurler...
evet erolos simge üzerine sağtıklayıp özelliklere gir ordan uyumluluk menüsüne gel ordanda bu programı yönetici olarak çalıştırı işaretle =) işini görür diye tahmin ediyorum ben de kumandayı calibre edemedim biliyorsan çok makbule geçer model esky king 2
mcangulenc
09-03-2008, 14:53
paylaştığın için teşekkür ederim.
acikcasi bende kumandanin nasil calibre edilecegini bilmiyorum cunku ben su ana kadar sadece demo versiyon real flight g3 ve g4 kullandim ve biliyosun onun icin klavyeyi kullaniyorum.
Orijinalini bulabilmeyi çok istiyorum internette bakmadığım yer kalmadı :(
evet ayni sorun bendede var.desktop bilgisayarima yukledim ve program cok guzel calisti windows xp kurulumunda.ama laptop uma yukledigimde ayni error benimde karsima cikti ve bir turlu cozemedim ondaki sorunu?benim laptop ta vista yuklu acaba vistayla ilgili bir sorun mu var anlayamadim?
arkadaslar vista kullanıyosanız ana ekranda real flight simgesıne sag tıklayıp "yonetıcı olarak calıştır"secenegıne basın.buyuk ıhtımal olacaktır.
Orijinalini bulabilmeyi çok istiyorum internette bakmadığım yer kalmadı :(
http://www.torrentreactor.net/torrents/1781093/RealFlight-G4-by-sMiLeY
şimdiye kadar bulmuşsunuzdur ama ben şimdi buldum, buraya da koyayım dedim
DeLLyCeM
14-04-2008, 13:40
Forum'a doğru düzgün baksanız 1 ay önce forumda Rapidshare linklerini koyduğumu görürdünüz.
Yukarıdaki ARAMA butonunu kullanın....
lazrails
17-04-2008, 00:37
Forum'a doğru düzgün baksanız 1 ay önce forumda Rapidshare linklerini koyduğumu görürdünüz.
Yukarıdaki ARAMA butonunu kullanın....
cem abi indirdikte bunun şu yaması çıkmadımı hala ? :(
lazrails
18-04-2008, 01:54
evet erolos simge üzerine sağtıklayıp özelliklere gir ordan uyumluluk menüsüne gel ordanda bu programı yönetici olarak çalıştırı işaretle =) işini görür diye tahmin ediyorum ben de kumandayı calibre edemedim biliyorsan çok makbule geçer model esky king 2
king 2 kumanda ayarları böledir
x1 : 0
y1 : 4
x2 : 16
y2 : 8
daha sonra simulatore girip kalibre ve kontrol mapping kısmından istediğin kontrolleri ayarlayabilirsin
oguzhangunes
09-05-2008, 01:22
lazrail arkadasım allah senden bin kere razı olsun öldüm bittin şu 2 4 8 olaylarını 0 4 8 tutuyodu ama 1 türlü 16yı tutturamadım çok sagolasın diger forumlarda olur ya +rep :D sana hem rep hemde teşekkur çok sagol :))
drummer86
19-05-2008, 21:01
Arkadaşlar meraba. Ben de rc seviyorum. Fakat herahangi bir ekipmanım yok. realflight g4 demo oynadım ve sonra full indirdim. oyunu kurdum ama kumanda istedi. ve oyun açılmadı. Bu oyunu kumandasız oynama şansı hiç yok mudur arkadaşlar. Teşekkürler.
bunlarda benim G4 ten çalışmalarım...
benim derdim ise G4 için Expansion Pack ler ve Add-On lar. Bunları nereden temin edebilirim ? Bilgisi olan varmı acaba ?
o_tOJdJBUlo
uIV7hpagy4Q
OVB1Z-Js_yU
pviCCuimOIE
XF1mAkTBY6U
Simulator'e oyun deme bence, birisi kızabilir her an :)
modele oyuncak
similatöre oyun
:kütküt:
Simulator'e oyun deme bence, birisi kızabilir her an :)
Emrah bey, bende G4 için add*on istiyorum. G4 için olan add-onlar ücretsiz. Ancak G4 ü upgrade etmemiz gerekiyor. Bizde malesef edemiyoruz. Araştırdım ama update i bulamadım.
drummer86
08-06-2008, 21:35
simülatörler bir tür oyun çeşididir. Model uçak veya helikopterlerde bir nevi profesyoneller için oyuncaktır. Ben de bateri çalıyorum ama davul diyolar. sonra davulla da ramazan arasında ilişki kuruyolar. yapıcak bişey yok. insanların beynini kontrol edemezsin. bu oyuncak uçaklar güzel ama realflight g4 oyunuu oynamak istiyodum. Boşwer.
G4 ü update ettikten sonra bulduğum add-on 1 - 2 ve Exp. Pack 5 i buldum en sonunda..
Geriye kaldı add-on 3-4 ve Exp. Pack 1-2-3-4 :P
Emrah bey, bende G4 için add*on istiyorum. G4 için olan add-onlar ücretsiz. Ancak G4 ü upgrade etmemiz gerekiyor. Bizde malesef edemiyoruz. Araştırdım ama update i bulamadım.
;)
simülatörler bir tür oyun çeşididir. Model uçak veya helikopterlerde bir nevi profesyoneller için oyuncaktır. Ben de bateri çalıyorum ama davul diyolar. sonra davulla da ramazan arasında ilişki kuruyolar. yapıcak bişey yok. insanların beynini kontrol edemezsin. bu oyuncak uçaklar güzel ama realflight g4 oyunuu oynamak istiyodum. Boşwer.
Full Expasion Pack ve AddOn kurulu Real Flight G4 simulator programından video görüntüleri
1477344//
Video harika olmuş Emrah. Sanki gerçek uçuş videosu gibi, izlerken çok keyif aldım, eline sağlık.
Önceleri ben de uçuş yapamadığım zamanlar evde AeroFly, RealFlight vb. başında zaman geçirirdim. Bu sıralar günde birkaç saat FS2004'le uğraşıyorum, sosyal hayatım bitti. :)
gürman abi ben böyle idare ediyorum artık. malum yazın burada havalar çok sıcak ve bizim pistte kafamızı sokacağımız bir yer yok güneşten korunmak için.
geçen sefer güneş çarptı ve 2 gün kendime gelemedim açıkçası.
birde bizim işler bodrum da yazın yoğun geçiyor. vaktimde dar. ama bodrum ekibinde uçuşlar devam ediyor. sadece benim açımdan uçuşlar iptal oldu.
Video harika olmuş Emrah. Sanki gerçek uçuş videosu gibi, izlerken çok keyif aldım, eline sağlık.
Önceleri ben de uçuş yapamadığım zamanlar evde AeroFly, RealFlight vb. başında zaman geçirirdim. Bu sıralar günde birkaç saat FS2004'le uğraşıyorum, sosyal hayatım bitti. :)
videolar harika emrah eline sağlık.:)
vakit ayırıp seyrettiğiniz için asıl ben teşekkür ederim sizlere.
maksat gençlere ve yeni başlayanlara sim. zevki vermek ;)
realflight g4 gercektende guzel bi simulasyon emrah.yaptigin videoya bakinca ozellikle pistler aerofly a gore cok daha basarili.aerofly da soyle etrafi acik temiz ucus yapacagim dogru duzgun pist bulamadim.netten bi kac tane indirdim ama onlar bile tam istedigim gibi degil acikcasi.pistlerin cogu objelerle dolu?neyse sonucta eline saglik g4 un guzel bir reklamini yapmis oldun foruma :cool:
gurman abi sende ciddi bir degisim basladi vallahi :) ben gercek ucaga binmem diyordun seni gokyuzunden indiremez olduk :D simdide fs2004 le gercek ucus simulasyonuna girdin hadi hayirlisi diyorum :P
erolcum gürman abi rc pilotluktan gerçek pilotluğa terfi ederse şaşırma.
gürman abiye yakışır harbi pilotluk. beyazlar içinde ;) offff offff çok can yakar. hosteslerde cabası :P
erol haklısın bu benim video ları gören knife edge ten para alıyor der valla...
verirlersede itiraz etmem :cool:
bu video lardan yola çıkarak şöyle bir başlık açtım....
" Simülatör Video larımızı paylaşalım "
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=29888
sizleride beklerim...
truva_17
23-07-2008, 03:03
Arkadaşlar, bugün bende real flight g4 kurdum ama kurduktan sonra anladımki program kendi interlinki dışında başka bir cihazla çalışmıyo, bu sorunu giderebilmenin bir yolu var mı eğer varsa çözüm nedir, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Not: kullandığım cihaz E-FLY..
indirdiğin link te emu.exe programı var bunu RF klasörü altına at ve kısayolunu masaüstüne koy. gerekli ayarlardan sonda ( ekte ) launch the game ile çalıştır.
Arkadaşlar, bugün bende real flight g4 kurdum ama kurduktan sonra anladımki program kendi interlinki dışında başka bir cihazla çalışmıyo, bu sorunu giderebilmenin bir yolu var mı eğer varsa çözüm nedir, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Not: kullandığım cihaz E-FLY..
arkadaşlar bende bu konuyla alakalı bişey sorucam, bu real flight recording dosyalarını hangi player ile izleyebiliriz, benim pc de kurulu hiç bir media player (km,bs,windows m.p ,v.s)bu dosyaları açmadı, ilgilenen herkese teşekkür ederim.
kayıt dosyalarının uzantısı nedir ? araştıralım...
ama sanmıyorum. adamlar kendi codec lerini yaratmıştır.
arkadaşlar bende bu konuyla alakalı bişey sorucam, bu real flight recording dosyalarını hangi player ile izleyebiliriz, benim pc de kurulu hiç bir media player (km,bs,windows m.p ,v.s)bu dosyaları açmadı, ilgilenen herkese teşekkür ederim.
program açıkken "R" tuşu ile kayda başlıyo ve aynı tuş ile sonlandırıyor, videoyu belgelerim içinde kendi adıyla açtığı bir klasör içine atıyor, ve bu video dosyasına sağ tıklayıp özelliklerine baktığımda sadece "Recording Dosyası" yazıyor ve başka da bir bilgi yok maalesef..
Onlar video değil, yaptığınız gerçek uçuşu (hareketleri vs kaydediyor). Realflight'ın içinden yükleyip izleyeceksiniz, menülere bir bakın tam hatırlamıyorum yerini.
g4 ile spektrum dx7 kumanda kullanabilen var mı? ben beceremedim calıstırmayı,aynı konfigurasyonda jr kumanda calısıyor spektrum calısmıyor...
similasyonlar benim denediklerim kumanda hep ppm modunda iken çalışıyor. bende jr ile kullandım pcm modunda çalışmazken ppmde çalışıyor.
evet kendi formayını yaratıyor...
ama ben kayıt için capture programı kullanıyorum.
konu ile detaylar ; http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=29888
program açıkken "R" tuşu ile kayda başlıyo ve aynı tuş ile sonlandırıyor, videoyu belgelerim içinde kendi adıyla açtığı bir klasör içine atıyor, ve bu video dosyasına sağ tıklayıp özelliklerine baktığımda sadece "Recording Dosyası" yazıyor ve başka da bir bilgi yok maalesef..
fraps programını bende uzun zamandır tanıyor ve kullanıyorum ama onun çektiği videoların boyutu çok fazla büyük, mesela ortalama bir değerle ( 40 fps) çekilen 1-2 dk lık bir video boyutu 1 gb gibi devasa bir boyuta ulaşıyor, bu açıdan bence video kayıt anlamında çok kullanışlı bir program değil..
2 dk. lık bir video nun 1 GB olması çok mu ?
fraps programını bende uzun zamandır tanıyor ve kullanıyorum ama onun çektiği videoların boyutu çok fazla büyük, mesela ortalama bir değerle ( 40 fps) çekilen 1-2 dk lık bir video boyutu 1 gb gibi devasa bir boyuta ulaşıyor, bu açıdan bence video kayıt anlamında çok kullanışlı bir program değil..
2 dk lık bir video yaklaşık 2 cd kapasitesi kadar yer dolduruyo, bu az mı?
haklısın AVI formatı için çok fazla... ;)
Bu formatı zaten AVI olarak video paylaşımı yapmayacaksınki.. WMF(256Kps) ki güzel bir kalite oluyor 2dk/7MB yapıyor.
2 dk lık bir video yaklaşık 2 cd kapasitesi kadar yer dolduruyo, bu az mı?
Kesinlikle çok fazla. Ya kayıt sonrası dosya boyutunu 20-30 kat küçültmek ya da daha iyi sıkıştırabilen bir program bulmak lazım.
amfetamin
25-07-2008, 21:44
http://www.cocoonsoftware.com/
Bu adreste bir çok formatı çeviren güzel bir yazılım var. Program içinde masa üstünü *.avi olarak kayıt yapan özellikte mevcut yada sizin *.avi lerinizi çok daha sıkışmış formatlara dönüştürme yapabilirsiniz. xvid, flv gibi.
Kolay gelsin
FMS gibi real flıght G4 ü de bedava indirmek mümkün mü. Yoksa ne kadar parayı gözden çıkarmamız gerekiyor. Demosu var ama demosuz olanı yok mu arkadaşlar.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=32156
FMS gibi real flıght G4 ü de bedava indirmek mümkün mü. Yoksa ne kadar parayı gözden çıkarmamız gerekiyor. Demosu var ama demosuz olanı yok mu arkadaşlar.
emo23 arkadaşım,
Bendeki bilgisayar 512MB RAM ve 80 GB harddiske sahip. AMD Sempron.
Bu özelliğe sahip leptop bilgisayarımla bu simulasyonu indirip çalıştırmam mümkün mü?
Saygılar.
g4 te önemli unsurlar
1. CPU hızı
2. ram
3. ekran kartı
min. gereksinimler
1. PIII 500mhz
2. 512 MB
3. 128MB paylaşımsız veya AGP ekran kartı
emo23 arkadaşım,
Bendeki bilgisayar 512MB RAM ve 80 GB harddiske sahip. AMD Sempron.
Bu özelliğe sahip leptop bilgisayarımla bu simulasyonu indirip çalıştırmam mümkün mü?
Saygılar.
ahmttvsn
03-10-2008, 13:36
şuna da dikkat etmek gerekir ; g4 de minimum donanım dizaynı listesindeki bilgisayar calıştırmaz ve başınızı ağrıtır.Bu tür yazılımları üreten firmalar satış politikası olarak boyle haksız kazanç sağlıyorlar. Üretici firmanın açıkladığı listedeki donanımların iki misli daha gelişmiş donanıma sahip olmanız gerekebilir.Örnek vereyim benim laptopum 2 gb ram e sahip ama arada bir ram yetersizliğinden reset atıyordu.(işlemci çift çekirdek 3.2 ghz)
Tabi emrah abi işin ehli bir de ona sormak lazım...
Bu gereksinimler yeterlimidir Emrah abi?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.