PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lockheed S3 Viking ---> X 22 Dudu

c/z
13-11-2007, 23:31
Lockheed S3 Viking
bu ucagin modelini yapimina basladim:D
http://en.wikipedia.org/wiki/S-3_Viking

kocaer
13-11-2007, 23:37
abi güzel model inş bu uçakta dierleri gibi güzel olur

atambay
14-11-2007, 01:33
Lockheed S3 Viking
bu ucagin modelini yapmayi dusunuyorum.:D
http://en.wikipedia.org/wiki/S-3_Viking

turibin motorların sebebi anlaşıldı :)
Bir de uçak gemisi lazım bu modele

c/z
14-11-2007, 10:49
turibin motorların sebebi anlaşıldı :)
Bir de uçak gemisi lazım bu modele

simdilik kanatlardan basladim fakat bu modeli aceleye getirmeden 2 veya 3 ayda bitirmeyi hedefliyorum..
once ucak gemisini bitirmek lazim:D

ymn
14-11-2007, 13:17
Cem ustam bu kanatı ısınmış tellemi kesitiniz..?

trex
14-11-2007, 14:26
bismillah:) gene güzel bir çalışma

koka
14-11-2007, 14:29
Cem ustam bu kanatı ısınmış tellemi kesitiniz..?

Cem abiye sormuşsun ama bende görmüşken yanıtlıyım sorunu.
butür malzemeden olan kanatları ısınmış telle kesiyoruz.kolay ve pratik oluyor

koka
14-11-2007, 14:57
git gide daha hızlı modeller üzerinde çalışmaya başlıyorsunuz galiba :D
saygılar kolay gelsin :)

ymn
14-11-2007, 16:14
sekli düzgün nasıl kesiyosunuz ben bunu merak ettim .sabit bir parcanın üzerine oynar düzenek mi kuruyosunuz.elinizle tutuyosanız titredimi bozulmuyomu....?

Cevaplarınız icin saygılar.....

PATO
14-11-2007, 17:19
Sabit olan şu konu dikkatini çekmedi mi Yaman?
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=19171

oguzhangunes
14-11-2007, 18:04
Lazer kesim gibi duruyo işçilik çok güzel elinize saglık video isteriz

atambay
14-11-2007, 19:28
Motor için ne düşünüyorsunuz? Önce pervaneliyle bir deneyip sonra yine değişik birşey gelecek gibi duruyor.

c/z
14-11-2007, 19:47
Motor için ne düşünüyorsunuz? Önce pervaneliyle bir deneyip sonra yine değişik birşey gelecek gibi duruyor.

ben ilk once modeli bitirmeyi motorlar haric tum ekipmani monte edip boyamayi sonra da agirligini tartmayi dusunuyorum.. cikan agirliga gore bir cift ducted fan almayi dusunuyorum.. simdilik niyetim bu..:D
videolarinda gordugum kadari ile yavas ucabilen bir ucak.. modelinin de oyle olmasini umuyorum:P

atambay
14-11-2007, 20:51
ben ilk once modeli bitirmeyi motorlar haric tum ekipmani monte edip boyamayi sonra da agirligini tartmayi dusunuyorum.. cikan agirliga gore bir cift ducted fan almayi dusunuyorum.. simdilik niyetim bu..:D
videolarinda gordugum kadari ile yavas ucabilen bir ucak.. modelinin de oyle olmasini umuyorum:P

Yine nezih birşey olacak. Ducted fanlar ilerde VTOL için de işe yarar anladığım kadarıyla.
Yanlız görüntülerde kanat boyuna yakın flap var. ayrıca hücum kenarı da aşağı doğru eğiliyor. Yavaş uçabilme yeteneğini değişken kanat profilinden alıyor gibi.
Siz buna en azından flap ekleseniz iyi olacak.

c/z
14-11-2007, 21:27
Yine nezih birşey olacak. Ducted fanlar ilerde VTOL için de işe yarar anladığım kadarıyla.
Yanlız görüntülerde kanat boyuna yakın flap var. ayrıca hücum kenarı da aşağı doğru eğiliyor. Yavaş uçabilme yeteneğini değişken kanat profilinden alıyor gibi.
Siz buna en azından flap ekleseniz iyi olacak.

nezih bisey olur mu bilemiyorum .. rezil bisey olmasin da..:D
hucum kenarina bisey yapma sansim yok.. yani teknolojim yetersiz:D:D:D
fakat genis ve olabildigince uzun bir flaperon kullanacagim.. galiba kanatta biraz hucum acisi da var.. belki ben de yapabilirim..
modelin agirligi ortaya cikinca kurtaracak en hafif ducted fani alacagim o yuzden VTOL isine yaramayabilir..
en iyimser tahminle model 800 gr cikacak kanat acikligi yaklasik 140cm gibi..
iki adet 400gr cekis saglayabilen ducted fanlarla olabilse cok iyi olacak.:)
THK nin sitesinde var fakat hic bir aciklama yok.. capi cekisi vs.. tel ile sormayi dusunuyorum..

c/z
14-11-2007, 21:35
gerceginin videosu...
http://www.youtube.com/watch?v=vpjTUTbMCnQ
http://www.youtube.com/watch?v=y9ohClk7RW4

atambay
14-11-2007, 21:39
Tabi modele fanların ağırlığı da eklenecek. biraz daha güçlüce fanlardan alırsanız B-52 için de hazırlık olur :)
B-52 nereden çıktı demeyin. nasıl olsa çıkacak :)

atambay
14-11-2007, 21:54
uçak gemisine touch and go yaptırmışlar. Helal olsun.
sanki uzay mekiği çizgileri var bunda.

ymn
15-11-2007, 00:27
gördüm de gürman ustam,tani sekli bir tafaınamı yapıstırıyoz. onu nasıl sabit tutacaz elimizde kücük bisi icin önemli degilde mesela 1 metre depron kesecez 2cmlik orasını anlamadım ama neyse gerisi artık hayal gücüme kalmıs :D

ymn
15-11-2007, 00:30
pardon arkadaslar cok özür dilerim yorumu baska yere yazmısım :D ah benim ai kafam

ymn
15-11-2007, 00:35
Sabit olan şu konu dikkatini çekmedi mi Yaman?
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=19171

cok cok özür dilerim kirlilik icin :( gördüm de gürman ustam,tani sekli bir tafaınamı yapıstırıyoz. onu nasıl sabit tutacaz elimizde kücük bisi icin önemli degilde mesela 1 metre depron kesecez 2cmlik orasını anlamadım ama neyse gerisi artık hayal gücüme kalmıs :D

c/z
16-11-2007, 12:09
Tabi modele fanların ağırlığı da eklenecek. biraz daha güçlüce fanlardan alırsanız B-52 için de hazırlık olur :)
B-52 nereden çıktı demeyin. nasıl olsa çıkacak :)

B 52 ne kine :P

ymn
16-11-2007, 14:30
nasıl yani tam anlayamadım :)

c/z
16-11-2007, 19:19
Lockheed S3 Viking

atambay
16-11-2007, 19:31
B 52 ne kine :P

antonov yayla :)

c/z
16-11-2007, 20:41
antonov yayla :)

:D:D:D:D:D:D

c/z
16-11-2007, 20:45
bir baska video..
http://www.youtube.com/watch?v=4sgExTPHUDA

atambay
16-11-2007, 21:06
bir baska video..
http://www.youtube.com/watch?v=4sgExTPHUDA
bu carrier :)
aslında tipi daha hoş. silecekleri de var üstelik

c/z
16-11-2007, 21:14
bu carrier :)
aslında tipi daha hoş. silecekleri de var üstelik

on cama bir de nazarlik tamamdir..:P

atambay
16-11-2007, 21:49
s3 vikingi erteleyip carrier mi yapsanız?
nazarlık için yer daha geniş :)

c/z
16-11-2007, 23:06
s3 vikingi erteleyip carrier mi yapsanız?
nazarlık için yer daha geniş :)

iki / uc ay baska bir proje ile ilgilenemeyecegim..
bu oldukca uzun surecek gibi gozukuyor..

atambay
16-11-2007, 23:25
iki / uc ay baska bir proje ile ilgilenemeyecegim..
bu oldukca uzun surecek gibi gozukuyor..

her kafadan bir ses çıkarıp uzatırız projeyi. 50 sayfayı kaldırır bu başlık :)

c/z
17-11-2007, 20:41
toplamda 1000gr itis saglayabilecek capi da minimum 7cm fircasiz motorlu ducted fan gerekecek iki adet ve iki adette ESC si tabiki......
en onemli bolumu kaliteli ve ucuz olmali:D
konuyu okuyan arkadaslardan onerilerini yazmalarini bekliyorum...:hımm:

c/z
18-11-2007, 16:16
on cam icin silecek suyu koyuyorlar midir acaba:P

myssba
18-11-2007, 16:47
Şimdi iş komplike bir durum alıyor yani..Silecekler için rediksiyon ve motor bi de servo lazım...Su püskürtme için akvaryum pompası ile ona kumanda edecek bi servo daha lazım..Model ağırlaşacak:D:D:D
En iyisi su tutmayı engelleyıcı kımyasal kullanmak.
Bu arada tekerleklerı tek servo ile dışarı ve içeri(C160 planlamada ve düşünüyorum) yapmayı tasarlasak daha iyi olmazmı?:):)
:hımm::hımm::hımm:

trex
18-11-2007, 18:03
çok güzel bir uçak . uçuşuda güzeldir umarım sizin uçakda böyle iyi uçar:)

c/z
18-11-2007, 18:31
Şimdi iş komplike bir durum alıyor yani..Silecekler için rediksiyon ve motor bi de servo lazım...Su püskürtme için akvaryum pompası ile ona kumanda edecek bi servo daha lazım..Model ağırlaşacak:D:D:D
En iyisi su tutmayı engelleyıcı kımyasal kullanmak.
Bu arada tekerleklerı tek servo ile dışarı ve içeri(C160 planlamada ve düşünüyorum) yapmayı tasarlasak daha iyi olmazmı?:):)
:hımm::hımm::hımm:

C160 a cok yakisir.. hareketli inis takimi:D
benim bu ucak fazla buyuk degil govde de yer yok.. AN 24 e olabilirdi...
hala basligi acmadiniz Mehmet bey.. basligi acin gerisi geliyor:P

c/z
18-11-2007, 19:56
ana parcalar ve govde....

c/z
18-11-2007, 20:18
ucagin sekli itibari ile on tarafi kamera koymaya cok musait..
saydam bir kanopi yapip icine de kablosuz bir kamera yerlestirip modeli tamamen asagidan ekrana bakarak kullanmayi dusunuyorum...
bu sekilde gece ucuslari bile mumkun.. videoda banzer bir kayit mevcut....
http://www.youtube.com/watch?v=PZg_CCkSd3w
diger bir video
http://www.youtube.com/watch?v=Xna-9oYqv4o
bu da nispeten ucuz olan bir sistem..
http://video.google.com/videoplay?docid=-8649233901243315126&hl=en
bu linkte de aciklayici bilgiler mevcut
http://www.microwireless.net/

myssba
18-11-2007, 22:10
C160 a cok yakisir.. hareketli inis takimi:D
benim bu ucak fazla buyuk degil govde de yer yok.. AN 24 e olabilirdi...
hala basligi acmadiniz Mehmet bey.. basligi acin gerisi geliyor:P

Cem bey. Kolay gelsin, gayet iyi gidiyor görünüyor.
Siz gene bunu da bır ıkı haftada çıkaracaksınız gibi gorunuyor.:)
Benden hayır yok ancak yeni yılda birşeyler ortaya cıkarabileceğimi sanıyorum.:D
Sizi herzamanki gibi keyifle izliyoruz.

ymn
18-11-2007, 23:06
Bende takip ediyorum aklım pelikan 2 de kaldı :D su wingdragonu alayım en kısa zamanda bende yapacam :) cem usta yaw bisi sorcam merak ediyorum da .siz emeklimisiniz.? yoksa calısıyomusunuz.? bu kadar bos zamanınız olduna göre baya model yapıyosunuz kolay gelsin size...

myssba
19-11-2007, 08:57
Bende takip ediyorum aklım pelikan 2 de kaldı :D su wingdragonu alayım en kısa zamanda bende yapacam :) cem usta yaw bisi sorcam merak ediyorum da .siz emeklimisiniz.? yoksa calısıyomusunuz.? bu kadar bos zamanınız olduna göre baya model yapıyosunuz kolay gelsin size...

:D:D:D. Cem bey yanıt bekliyoruz.:D:D:D

c/z
19-11-2007, 09:58

isim turizm ile ilgili oldugu icin yazin calisiyorum.. kisin bolca vaktim oluyor..

trex
19-11-2007, 17:30
bodrumun barbarosu en büyük cem abi:) denizlerin fatihi:D

ymn
19-11-2007, 17:43
hmm iyimis... :)bende bu gün ise basladım artık benimde bos vaktim olmayacak..:(

c/z
19-11-2007, 19:49
THK dan ducted fanlari siparis ettim... stok no 7108B
http://modelucak.thk.org.tr/satis.php
iki adette 18 amp lik ESC .. satis bolumundeki beyden ogrendigim kadari ile bu motorlar 400gr cekis uretebiliyormus ikisi toplamda 800gr yapar ki bu bana fazlasi ile yeter gozukuyor.. THK nin sitesindeki SU27 nin motorlari imis..
fan caplari da 73mm bu da gayet iyi.. :)

c/z
19-11-2007, 20:01
model ile ilgili bazi resimler...

trex
19-11-2007, 20:38
ya çok güzel oluyor bu uçak :) gerçeğide çok güzel bayıldım :):):)

c/z
19-11-2007, 21:21
gercek resimler..
hakikaten cok enterasan bir ucak..
aslinda denizalti gemilerini bulup yok etmek icin yapilmis. bir diger ozelligi de havada diger avci ucaklarina yakit ikmali yapabilmesi...

trex
19-11-2007, 22:38
duruşunda bir asalet var çokda irice bir uçak yolcu uçağı gibi içine merdivenle giriliyor :) resimlerde gördüğüm kadarıyla arkada bir yükleme kapısı var hemde kargo uçağı:)

KLL
20-11-2007, 15:41
çocukken bunun plastik modelini yapmıştım... epey iridir.

c/z
20-11-2007, 17:05
elektronikler haric ucak yarim kiloyu buldu bile..:D
ducted fanlar isallah bu ucagi kaldirir...

ymn
20-11-2007, 18:44
isiniz zor :D iNSAllah kaldırır ....:)

c/z
21-11-2007, 20:13
bu gun yaptigim testlerde ESC lerden biri yuke dayanamayip yandi..
ve gelen THK nin ducted fanlari ise toplamda 350/400 gr cekis uretebildiler.. bana soylenen her birinn 400gr cekis urettigi idi..
bu da modeli ucurmaya yeterli olmayacagi ortada..
maalesef proje basarisizlikle sonuclandi... yeniden ESC ve daha buyuk ducted fan almayi da dusunmuyorum belki baska bir projede bunlari kullanirim...
herkese selam......:agla:

myssba
21-11-2007, 20:48
Üzüldüm..
Cem bey, kuruluşu karalama yada kötüleme diye anlaşılmasında. İlgili kuruluşumuz onlarca yıl önce bizlere ıhlamur kitler sağlayıp modelciliği sevdiren Türk ulusunun güzide bir devlet kuruluşu idi.
Ancak son zamanlarda işleri biraz savsakladılar gibi...Değişik forumlarda okuduklarımdan edindiğim izlenim satılan fırçasız motorların ilan edilenden daha az güç ürettiği yönünde ve istenilen modelcilikle ilgili pek çok malzemeye de ulaşmak mümkün değil gibi..Ayrıca sipariş ve ödeme aşamalarıda biraz yorucu..

Umarım modeli bir süreliğine kızağa çekmenize rağmen en kısa sürede daha kalite fan ve esc temini ile tekrar modeli dönersiniz..

Bu arada sizin bilginiz varsa C 160 ile ilgili plan yada şema edineceğim bir yer varmı? Ben hayli araştırmama rağmen uygun bir plan vs. bulamadım..Standart ölçülerde resimlere bakarak bir şeyler yapmaya çalışacağım. Tüm elektronikleri temin ettim ve toplam 550 gr tutuyor.:)
Geçmiş olsun.:):)

c/z
21-11-2007, 21:01
Üzüldüm..
Cem bey, kuruluşu karalama yada kötüleme diye anlaşılmasında. İlgili kuruluşumuz onlarca yıl önce bizlere ıhlamur kitler sağlayıp modelciliği sevdiren Türk ulusunun güzide bir devlet kuruluşu idi.
Ancak son zamanlarda işleri biraz savsakladılar gibi...Değişik forumlarda okuduklarımdan edindiğim izlenim satılan fırçasız motorların ilan edilenden daha az güç ürettiği yönünde ve istenilen modelcilikle ilgili pek çok malzemeye de ulaşmak mümkün değil gibi..Ayrıca sipariş ve ödeme aşamalarıda biraz yorucu..

Umarım modeli bir süreliğine kızağa çekmenize rağmen en kısa sürede daha kalite fan ve esc temini ile tekrar modeli dönersiniz..

Bu arada sizin bilginiz varsa C 160 ile ilgili plan yada şema edineceğim bir yer varmı? Ben hayli araştırmama rağmen uygun bir plan vs. bulamadım..Standart ölçülerde resimlere bakarak bir şeyler yapmaya çalışacağım. Tüm elektronikleri temin ettim ve toplam 550 gr tutuyor.:)
Geçmiş olsun.:):)

Vallahi nasil anlasilir ise oyle anlasilsin Mehmet bey...
ben bir tuketiciyim ve para vererek birseyler satin aliyorum.. karsiligini da beklerim... ben sozumun arkasindayim herkes de oyle olmali....
modeli kirip atmayacagim simdilik bir kenarda duracak gerci yer de yok ama:P
kirilsa hic umursamam fakat ucamadan kizaga cekilmesi biraz sinir bozucu:D
C160 ile ilgili baslik acin oradan konusalim isterseniz...:D
ben de baya bir arastirdim cunku...
selamlar...

gokovali
21-11-2007, 22:00
Tam bu konuya üye oldum ... sonuna gelmişim... Belki de başı olur.. Cem benim bildiğim kadarıyla kolay pes etmez..
Hadi yarınki uçuşa yetiştir de videolarını çekeyim..
:)

KaanX
21-11-2007, 22:18
Cem Bey, itkiyi bu şekilde mi ölçtünüz? EDF'lere thrust tube yaparsanız itki artabilir, sadece asetattan boru şeklinde kıvırıp EDF'nin arkasına ekleyerek thrust'ı %50 arttıranlar var rcgroups'ta. EDF'nin verimli çalışması için çıkışın fanın süpürdüğü alanın %90'ı gibi, girişin ise %100'ü gibi olması gerek. Ayrıca tüp türbülanslı hava akımını düzenlemek suretiyle de itkiyi arttırıyor. Bir de öyle deneyin isterseniz.
Tübün ucu EDF'nin alanının %70-80'i genişliğinde olmalı (fan alanını hesaplarken fanın ortasındaki hava akımına fayda sağlamayan alanı düşüyorsunuz, onun %90'ı olacak.)
Şurada bir örnek var:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?p=7928078#post7928078
Bu ben de aynı f-14'ü EDF'li olarak yapıyorum, ilk uçuşta fanlardan biri çalışmadığı için sola yatıp yere çakıldı, tamir ettim. Bu haftasonu "ikinci ilk" uçuşunu yapmaya çalışacağım. :)

c/z
21-11-2007, 22:51
Cem Bey, itkiyi bu şekilde mi ölçtünüz? EDF'lere thrust tube yaparsanız itki artabilir, sadece asetattan boru şeklinde kıvırıp EDF'nin arkasına ekleyerek thrust'ı %50 arttıranlar var rcgroups'ta. EDF'nin verimli çalışması için çıkışın fanın süpürdüğü alanın %90'ı gibi, girişin ise %100'ü gibi olması gerek. Ayrıca tüp türbülanslı hava akımını düzenlemek suretiyle de itkiyi arttırıyor. Bir de öyle deneyin isterseniz.
Tübün ucu EDF'nin alanının %70-80'i genişliğinde olmalı (fan alanını hesaplarken fanın ortasındaki hava akımına fayda sağlamayan alanı düşüyorsunuz, onun %90'ı olacak.)
Şurada bir örnek var:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?p=7928078#post7928078
Bu ben de aynı f-14'ü EDF'li olarak yapıyorum, ilk uçuşta fanlardan biri çalışmadığı için sola yatıp yere çakıldı, tamir ettim. Bu haftasonu "ikinci ilk" uçuşunu yapmaya çalışacağım. :)

tesekkur ederim...
denerim.. fanlara esc leri nasil bagladin.. yani benim AN24 te bagladigim gibi mi yoksa tek bir esc mi.. THK sattigi SU27 de tek esc oldugunu soylemisti.. bu cekiste fark yaratir mi acaba...

KaanX
22-11-2007, 09:52
Sizin AN24 nasıl bilmiyorum, kullandığınız brushless motor ise zaten tek esc'yi iki motora bağlayamazsanız. %90 çalışmaz, çalışsa bile ESC motorun devirini doğru algılayıp regülasyon yapamayacağı için abuk subuk çalışır. Fırçalı motorlarda tek esc ile iki motor sürebilirsiniz, THK'nın su-27'si muhtemelen fırçalıdır.
Bu arada fanda kullandığınız motor da doğal olarak çok şey değiştirir.

c/z
22-11-2007, 10:49
Sizin AN24 nasıl bilmiyorum, kullandığınız brushless motor ise zaten tek esc'yi iki motora bağlayamazsanız. %90 çalışmaz, çalışsa bile ESC motorun devirini doğru algılayıp regülasyon yapamayacağı için abuk subuk çalışır. Fırçalı motorlarda tek esc ile iki motor sürebilirsiniz, THK'nın su-27'si muhtemelen fırçalıdır.
Bu arada fanda kullandığınız motor da doğal olarak çok şey değiştirir.

fircasiz iki motorun tek esc ile calisamayacagini cok iyi biliyorum...
AN 24 te her motor icin bir esc ve birer adet pil kullanmistim. dogrusunun da boyle oldugunu biliyorum. zaten sorunsuz sistem calisiyor ve ucak ucuyor...
THK daki satis yapan kisi israrla SU27 de bu ducted fanlarin kullanildigini ki bunlar fircasiz motor var uzerinde ve tek bir esc ile calistigini soyluyor...:P
neyse bu konu ve bu diyaloglar umarim konuyu takip eden arkadaslara yararli olmustur...
selamlar...

myssba
22-11-2007, 15:20
Elbette faydası oldu konu ve diyalogların..
Tamamen bu konuda burada edindiğim bilgilerle fırçasız çift motor denemesine girişiyorum. Üstelik denendi (antonov) ..:)
THK de ne yazıkki ''ducted fanlar'' ile sorduğum sorulara bende tam yanıt alamadım.:(

c/z
23-11-2007, 20:47
evet arkadaslar........................................ ...................
gelen ducted fanlarla bu modelin ucamayacagi ortaya cikinca:hııııııı: bende ne yapabilirim diye biraz kafa yordum:hımm: ve aldim elime testereyi ve maket bicagini basladim bitmis modeli kesip bicmeye:bye:
isin sonunda ortaya boyle birsey cikti:fifufifu:
bu cikan sey nasil ucar bilemiyorum fakat ilk firsatta elektronikleri takip biraz daha makyaj yapip ucusa hazirlayacagim...:D
resimleri de asagida..
yorumlari sizlere birakiyorum:P:

c/z
23-11-2007, 20:50
diger resimler........

c/z
23-11-2007, 20:54
degisim/transformers dogru yazmisimdir insallah..:D

ymn
24-11-2007, 00:01
slm cem ustam baya ii olmus insallah ucar

koka
24-11-2007, 08:35
slm cem ustam baya ii olmus insallah ucar

:D nedemek inşallah uçar Cem abi yaparda uçmazmı:D:D:D
buda pelikan 3mü oldu şimdi:)

c/z
24-11-2007, 09:36
:D nedemek inşallah uçar Cem abi yaparda uçmazmı:D:D:D
buda pelikan 3mü oldu şimdi:)

S3 Viking olarak hic ucamayip bir kenarda durup cope atilmayi bekleyecekti.. fakat simdi en azindan ucmayi deneyecek..:P
Pelikanlara gore bu cok sisko gorunuyor.... istedigim kalitede ucarsa bir isim bulmak gerekecek tabiki... :hımm:

gokovali
24-11-2007, 18:04
UÇAN DOBLO nasıl? :lol:
:) ;) :D

c/z
24-11-2007, 20:50
bu gun aksam ucagi Can hoca ile deneme sansimiz oldu.. 5 sorti yaptik...
bazi trim yapilmasi gereken seylerin oldugunu anladik.. ve aksam eve dondugumde bunlari duzelttim 2. ucusta daha da iyi olacagini umuyorum..:D
ornegin motor acisinin yanlis oldugu ortaya cikti.. bunu duzelttim.. motor fazla kuvvetli geldi.. pervaneyi de degistirdim son ucusta cok daha stabil uctu.. ilk ucuslarda motorun uzerinde GP10x4.5s prvane vardi bundan pek verim alamadik.. akselerasyon cok fazla idi fakat ucak tam gaz verince kontrollerde zorlaniliyordu.. son ucusta HD9050x3 kullaninca duzeldi...
inisleri mukemmele yakin.. hizli donuslerde biraz trim problemi var... bu da motor acisi ile ilgili gorunuyor.. ucagin genelde ucus karakteristigi ucan kanatlara biraz benziyor..
ucaga alisma suresi de var tabiki... her ucus bir oncekinden daha iyi oluyor..
surasi bir gercek ki bu ucak kesinlikle CAYLAK II degil:eeeeyoo:
video benden yorumlar sizden....:P
http://www.youtube.com/watch?v=araZlKBOQwk

PATO
24-11-2007, 22:00
Yine çok başarılı :)...
Yine tebrikler...

atambay
24-11-2007, 22:29
evet arkadaslar........................................ ...................
gelen ducted fanlarla bu modelin ucamayacagi ortaya cikinca:hııııııı: bende ne yapabilirim diye biraz kafa yordum:hımm: ve aldim elime testereyi ve maket bicagini basladim bitmis modeli kesip bicmeye:bye:
isin sonunda ortaya boyle birsey cikti:fifufifu:
bu cikan sey nasil ucar bilemiyorum fakat ilk firsatta elektronikleri takip biraz daha makyaj yapip ucusa hazirlayacagim...:D
resimleri de asagida..
yorumlari sizlere birakiyorum:P:
bence uçak güzelleşti, estetik bir görünüm kazandı. herşeyde bir hayır vardır.

atambay
24-11-2007, 22:55
uçağın adı cemking olsun derim :)

c/z
24-11-2007, 22:58
uçağın adı cemking olsun derim :)

:D tesekkur ederim.. cok iddaali bir isim:D

atambay
24-11-2007, 23:24
:D tesekkur ederim.. cok iddaali bir isim:D

uçak iddialı oldu isim de öyle olacak mecburen.
mesele buna uygun uçak gemisi bulmakta :)

gokovali
25-11-2007, 00:26
Uçak kırımsız 5 sorti yaptı.. Hiçbir uçağa benzemiyor, özgün bir uçak.
En kısa sürede ayarları yapıp tekrar uçuralım.
Herkes youtube da seyretmiş.. orada da yıldız verelim.

koka
25-11-2007, 08:28
5 yıldız benden:D çok güzel bir uçuş.
Cem abi bende bugün pelikan 1i uçuşa götürme fırsatım oldu ama video çekemedim.uçak yerden gayet güzel havalandı bikaç dönüş yaptım indirirken çalılıklara arka stabilizer takıldı ve kırıldı yinede fena uçmadı :D

GuNeSh
25-11-2007, 11:44
model çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

helal olsun ;oleeea:

c/z
25-11-2007, 21:26
fiyasko ile bitmekten son anda kurtulan bu konuya olumlu ve icten yorumlari ile bana moral destegi olan forumdaki arkadaslara tesekkur ederim..:D:D

bu arada ucagin ucus kalitesini yukseltmek icin calismalarim da devam ediyor...
bunlardan biri de vinglet leri degistirdim ve genelde kucuk ticari ucaklarda kullanilan tiptekilerden deprondan yapip isi ile hafif bir disa dogru aci verip yapistirdim.. tipstall u engelleyecegi ve duz ucusta kanat ucu turbulanslarini askariye indirecegini umuyorum.. ucagin daha guvenli yavas ucabilmesine katki yapacaklarini dusunuyorum..
ucusu eger istedigim seviyeye gelir ise video cekimlerinde PELIKAN II nin yerini alabilir belki.. resimlerde vingletler goruluyor....

c/z
26-11-2007, 22:06
son resimler...

ymn
26-11-2007, 23:14
cok güzel oluyo cem usta :) ama buna bide pilot figiri koysan ii olur herhalde cammekan olan yere :D

trex
27-11-2007, 14:22
gene bir pusher type daha:) çok güzel görünüyor ve oldukça sıradışı

c/z
27-11-2007, 23:04
cok güzel oluyo cem usta :) ama buna bide pilot figiri koysan ii olur herhalde cammekan olan yere :D

cammekan olan yere:D kamera koymayi dusunuyorum:D

ymn
27-11-2007, 23:53
hhhmmm model sizin karar sizin ben ne diyebilirim ki :D

gokovali
28-11-2007, 00:09
Cammekana ben de oturabilirim kaptanım.. Vaayy :)

atambay
28-11-2007, 09:32
uçağın adı camlı köşk olsun :)

ymn
28-11-2007, 10:32
olabilir yada cammekan olabilir bu kelime cok kullandık:D

c/z
28-11-2007, 22:24
olabilir yada cammekan olabilir bu kelime cok kullandık:D

atambay ve ymn ankete katildiniz mi:cool:

atambay
28-11-2007, 23:01
atambay ve ymn ankete katildiniz mi:cool:
ben katılmadım :)
o nedenle şu olsun bu olsun diyorum sürekli.
ama cemking en yakışan isim oldu. itiraf ediyorum :)

myssba
29-11-2007, 09:03
Kedimin adı dudu (duduşka) tercihim o oldu..:D

ymn
29-11-2007, 14:06
yok katılamadım ne yazıkki :) neyse siz bilirsiniz en güzelini cem kaptan

myssba
01-12-2007, 20:35
Yaman katılmadın sa. Niye katılmadın? Çokmu zor?

trex
01-12-2007, 21:44
Yaman katılmadın sa. Niye katılmadın? Çokmu zor?
çok güzel bir soru . ymn ne diyecek bakalım.
:D
bu arada ben katıldım vudu dedim bence daha hoş geliyor:)

c/z
01-12-2007, 22:10
ankete katilan arkadaslara ve/veya isim ile ilgili fikirlerini yazan arkadaslara tesekkur ederim.....
anketten cikan sonuca gore modelin adi DUDU olmustur:D
/not bu ise en cok Mehmet bey sevinecek/
Gurman beyin konu basligini DUDU olarak degistirmesini rica ederim:)

trex
01-12-2007, 22:12
neden hep çogunluğa uyuyoruz azıcıkta azınlığı dinliyelim:)

gokovali
02-12-2007, 11:40
Anlaşılmıştır... Adıyla büyüsün inşallah :)

atambay
02-12-2007, 12:48
ankete katilan arkadaslara ve/veya isim ile ilgili fikirlerini yazan arkadaslara tesekkur ederim.....
anketten cikan sonuca gore modelin adi DUDU olmustur:D
/not bu ise en cok Mehmet bey sevinecek/
Gurman beyin konu basligini DUDU olarak degistirmesini rica ederim:)
Biz de lâkap takacağız bu durumda. Benim uçak gemim olsa bu isimde bir uçağın inmesine izin vermezdim.
DUDU :c/z, esesli_bth, gokovali, myssba, PATO, trkdix :6 :40,00%
Zaten yönlerdirme olduğu da apaçık ortada.
Ziyan ettiniz güzelim uçağı :kütküt:

c/z
02-12-2007, 14:01
Ziyan ettiniz güzelim uçağı :kütküt:

guzelim ucak mi:P nerde o ucak:D

atambay
02-12-2007, 15:50
guzelim ucak mi:P nerde o ucak:D

Güzel bir ismi olsa herkes bilirdi yerini :)
Kendi güzel bahtı kara.

myssba
02-12-2007, 21:53
Arkadaşlar bende oy verdim ama içime sinmedi..:D
dudu vudu vs acaip şeyler.
Bu modele Cem bey kamera takacakmı? kesin takacak..eeee...Ötesi berisi yok.
Bu model bir gözlemci olacak sanırım...Böyle yakışıklı bir modele yakışır bir isim koyalım seçneklerde GÖZCÜ adı olaydı ona oy verirdik.. Bu alet foto çekecekse adını GÖZCÜ yada GÖZCÜ 1 filan koyalım.:)

Cem bey beğenmediyseniz oylamaya doğru dürüst seçenekler koyun. :(
gözcü
arayıcı
bulucu
avcı fılan gibi
hakkaten nedir dudu, vudu dodo fılan allahaşkına...:))))
Not: Anket sonuçlarına sevinmediğimi de ayrıca belirtmek isterim. Çünkü dudu adlı kedim haylaz ve hırsızın teki.:)

atambay
02-12-2007, 22:33
Nüfusa kaydettirmediyseniz hala değiştirebiliriz.
Bir öneride daha bulunayım elim değmişken.
Cem beyin ilk seferinde teknesine ilk binen bayanın adını koyalım.
İlk binen bayanın ismi Dudu ise onu denize atalım ikincinin adını koyalım :)

c/z
03-12-2007, 18:05
yani arkadaslar bu isim konusunda niye boyle yapiyorsunuz anlamiyorum:D
saatlerce dusunup en guzel isimleri buldum ve anket yaptim.. tum forum ankete katilabilmek icin siraya girdi ve harika bir isim secildi:dıdııtt:
hatta hirsiz kedi duduska bile bu ise sevindi../bu arada bizim evde de iki tane var ve onlarda hirsiz/:P
model kirilip parcalanmadan once bir isim bulun o zaman.....:D:D:D
bu arada cok guzel videolari var fakat bilgisayar isinden hic anlamadigim icin cd deki goruntuleri hala bir turlu bilgisayara aktaramiyorum....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

atambay
03-12-2007, 18:49
yani arkadaslar bu isim konusunda niye boyle yapiyorsunuz anlamiyorum:D
saatlerce dusunup en guzel isimleri buldum ve anket yaptim.. tum forum ankete katilabilmek icin siraya girdi ve harika bir isim secildi:dıdııtt:
hatta hirsiz kedi duduska bile bu ise sevindi../bu arada bizim evde de iki tane var ve onlarda hirsiz/:P
model kirilip parcalanmadan once bir isim bulun o zaman.....:D:D:D
bu arada cok guzel videolari var fakat bilgisayar isinden hic anlamadigim icin cd deki goruntuleri hala bir turlu bilgisayara aktaramiyorum....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

İsim koymak için bir kahramanlık yapmasını bekleyelim. Dedem Korkut gelsin ismini koysun. Aydelen falan türünden birşey bulur herhalde.

gokovali
03-12-2007, 22:10
Herkes kendi çocuğuna isim versin lütfen... Ben karışmıyorum.. :D
Bu arada Cem kaptanın uçağına isim aramaktan biz uçak yapamaz olduk...
Zaten geçen hafta uçağımın önüne dağ koymuşlar, çarptım kırıldı benim patlarlı. :bye:
Ben isim işini bırakıp yeni uçağımı yapmaya başlıyorum... Sizi bilmem.
Cemciğim çarşamba getir senin uçağının önüne de dağ çıkartayım, konu hallolsun... Test pilotu bahanesi.. Taşikardi olmam bu sefer..
Zaten bu uçağı kırmadan yenisine başlayacağın yok. :)

c/z
03-12-2007, 22:23
İsim koymak için bir kahramanlık yapmasını bekleyelim. Dedem Korkut gelsin ismini koysun. Aydelen falan türünden birşey bulur herhalde.

Dedem Korkut TEPEGOZ ismini koyarsa netcez o zaman:D

c/z
03-12-2007, 22:25
Zaten geçen hafta uçağımın önüne dağ koymuşlar, çarptım kırıldı benim patlarlı. :bye:
Cemciğim çarşamba getir senin uçağının önüne de dağ çıkartayım, konu hallolsun... Test pilotu bahanesi.. Taşikardi olmam bu sefer..

eh be kardesim hakikaten koskoca daga carptin canim uproar i....:D
/bu arada hakikaten dunyanin en tipsiz ucagi bence/

atambay
03-12-2007, 22:32
Dedem Korkut TEPEGOZ ismini koyarsa netcez o zaman:D

Yaman ve kocaer yüzünden isimde GÖZ-GÖK gibi kelimeler geçmesi son derece riskli :)
Dedem işini bilir :)

Dudugöz nasıl :)

atambay
03-12-2007, 22:35
Ben uçarken de hava bitiyor hep :)

c/z
03-12-2007, 22:36
Yaman ve kocaer yüzünden isimde GÖZ-GÖK gibi kelimeler geçmesi son derece riskli :)

ne diyim kardesim:D:D:D
allah iyiligini versin emi:D:D:D

c/z
03-12-2007, 22:42
daha kamera falan baglayacagim.. kirmak icin erken degil mi...:P
ayrica da diger uyelerin projelerini bekleyecegim bir sure....
en az 2 veya 3 yeni ucak ve videosu seyretmeden foruma baska proje koymayacagim...

gokovali
03-12-2007, 23:30
daha kamera falan baglayacagim.. kirmak icin erken degil mi...:P
ayrica da diger uyelerin projelerini bekleyecegim bir sure....
en az 2 veya 3 yeni ucak ve videosu seyretmeden foruma baska proje koymayacagim...

:hımm: ben projeme başladım ama öyle hemen bitmez.. Hem senin kadar hızlı değilim hem de günde en fazla 1 saat vakit ayorabilirim... o da ağzım gözüm derken 1 saat bitiyor.:P
Projem patlar motorlu ama ... :dıdııtt:

PATO
03-12-2007, 23:38
İşte en kötü durum da bu :).
Şaka bir yana Uproar için üzüldüm. Tamir olacak mı?

myssba
03-12-2007, 23:54

Koptum valla, yanak kaslarıma kramp girdi.:D:D:D:D:D

myssba
03-12-2007, 23:57

Bizim uçuş denemelerinde ilk 2-3 saniyede niye çakıldığımızın müsebbibi bulunmuştur. :mad:
Genelde akşamüstü ucuş denemelerimize hava kalmamış oluyor böylecene. :D:D:D

atambay
04-12-2007, 00:59
o kadar çok düşüyoruz ki mazeret konusunda kitap yazabilirim. Bu sayede tamirat konusunda da usta oldum :)
Hava bitti. Dünyaya çarptım. Yeri görmedim.

gokovali
04-12-2007, 08:03
Ne yapalım.. Orada o dağ daha önce yoktu.. kim koydu bilmiyorum.. Uproar tamir olmayacak durumda. Çoktan parçalandı ve malzemeleri ayrıldı. İşin ilginç yanı, kafadan çarpmasına rağmen, OS .46 patlar motor ve pervanesi sapasağlam. Elektronikte ise bir standart servo dişli kırmış..
Ben zaten yapmasını daha çok seviyorum.. Yeni projem EDGE 540, ama başlık açtıracak kadar ileri gitmedim henüz..
İlginize teşekkürler...

adomen
04-12-2007, 09:24
Cem bey gerçekten özgün bir dizayn olmuş.
İsim işi biraz uzamış gibi görünüyor. Bence Tip-BC (Bodrum Cem) veya Tip-BD (Bodrum Dizayn) yada sizin aklınıza gelecek Tip-(vs. vs.) gibi bir isimde düşünülebilir :) böyle daha havalı görünür ismi. (Bende anketi kaçırmışım)

Sayın Gökovalı sizede büyük geçmiş olsun. Aslında ben o dağla ilgili belediyeye başvuruda bulunmuştum ama kaldırmamışlar :D

red_fin
04-12-2007, 10:21
o kadar çok düşüyoruz ki mazeret konusunda kitap yazabilirim. Bu sayede tamirat konusunda da usta oldum :)
Hava bitti. Dünyaya çarptım. Yeri görmedim.

:D

Ömür biter mazeret bitmez..

- Cep telefonu parazit yaptı,
- Gözüme güneş girdi,
- Servo arıza çıkardı,
- Bu rüzgar da nerden çıktı?

Bi de düştükten sonra söylenenler var;

İyimser günündeysen;

-Zaten bu uçağı sevmemiştim
-Oh be bunu da kırdık, yenisini yapabilirim artık.
-Demiştim ben böyle yapınca düşüyor diye..

Karamsar günündeysen;
-H....r
-Abi benim kalbim dayanmaz, sen baksana belki elektronikler sağlamdır,

c/z
04-12-2007, 10:24
-Abi benim kalbim dayanmaz, sen baksana belki elektronikler sağlamdır,
en iyisi de bu:D

c/z
04-12-2007, 10:26
Ben zaten yapmasını daha çok seviyorum..
bu mazerete ne demeli simdi.....:P:P

atambay
04-12-2007, 19:03
İşte en kötü durum da bu :).
Şaka bir yana Uproar için üzüldüm. Tamir olacak mı?

Uproar benim değil Gürman bey. Benimki arising star daha önce ön tarafı 4mm çam kontraplak yaptığım için arka taraf akordeon oldu.
Poşete sarıp koydum kenara. 2008 i bekliyor yeniden doğmak için.
Havanın bittiğinin resmidir :)

atambay
04-12-2007, 19:25
bu mazerete ne demeli simdi.....:P:P

Mantıklı ama benimkilere göre çok zayıf olmuş :)
İyi mazeret için kırk kırım alt sınırı var

Reha Kaya
04-12-2007, 20:02

Yeryüzü ile model arasına bir kaç metre daha hava koysalarmış, model kurtulacakmış. Bu mazereti sevdim. Hava bitti, uçak yerle buluştu. Klavyenize sağlık.

c/z
04-12-2007, 20:04
Uproar benim değil Gürman bey. Benimki arising star daha önce ön tarafı 4mm çam kontraplak yaptığım için arka taraf akordeon oldu.
Poşete sarıp koydum kenara. 2008 i bekliyor yeniden doğmak için.

ucagi resimdeki gibi durdurmak baya bir marifet ister.....:P

atambay
04-12-2007, 21:00
ucagi resimdeki gibi durdurmak baya bir marifet ister.....:P

Arkadaşın ilk uçuş denemesiydi. Toprak da biraz yumuşak olduğu için girdi o kadar. Ben olsam ön tekerleği de sokardım kesin. :)
Aslan vurmuş gibi poz verdirdim :)

atambay
04-12-2007, 21:15
Yeryüzü ile model arasına bir kaç metre daha hava koysalarmış, model kurtulacakmış. Bu mazereti sevdim. Hava bitti, uçak yerle buluştu. Klavyenize sağlık.

Aslında daha yüksekte olsaydı daha hızlı çakılacaktı. Çünkü yükselişe sonuna kadar asılmasına rağmen uçak düzelmedi. Bir kere daha böyle olmuştu 20 saniye kadar kumanda almadan uçtu sonra kendiliğinden düzelmişti. Muhtemelen yine öyle bir sorun oldu. Uzaktan görünüşü kovboy filimlerindeki mezarları andırıyordu.
çamurla sıvanmış gms yi, servo kollarını, kırılmış gövde ve kanatları saymazsak. Bir servo tamamen, diğerinin dişlileri kullanılmaz hale geldi.

c/z
04-12-2007, 23:21
X 22 Dudu ismini koydum arkadaslar... hayirli olmasini dilerim:D
X experimental manasinda..
22 ayin 22 sinde Lockheed S3 Viking e ilk testereyi vurup kesip bicmeye basladim..
Dudu ise Mehmet beyin kedisinin ismi... ucagin uzerine kedi cikartmasi da koyacagim...:P
video da var su anda youtube a yuklenme asamasinda..:D videoyu beyeneceksiniz eminim:P

myssba
04-12-2007, 23:44
X 22 Dudu ismini koydum arkadaslar... hayirli olmasini dilerim:D
X experimental manasinda..
22 ayin 22 sinde Lockheed S3 Viking e ilk testereyi vurup kesip bicmeye basladim..
Dudu ise Mehmet beyin kedisinin ismi... ucagin uzerine kedi cikartmasi da koyacagim...:P
video da var su anda youtube a yuklenme asamasinda..:D videoyu beyeneceksiniz eminim:P

Duduşka minettar kaldı.:D
Küçük bir karagözle ödüllendirildi.

c/z
04-12-2007, 23:47
Video............................................. ..........................:D
http://www.youtube.com/watch?v=tFhL-VrwdbQ

atambay
05-12-2007, 00:13
Hayırlı olsun ismi :)
kalkışda biraz korkuttu ama sonrasında çok dengeli. sıra geldi kamera montajına.

adomen
05-12-2007, 09:17
Uçuş, video ve isim hepsi de iyi olmuş vatana millete hayırlı olsun Cem bey.
X 22 Dudu' nun planlarını satmayı düşünürmüsünüz acaba :)

koka
05-12-2007, 09:24
kalkışta bende korktum eyvah dedim gidiyor :)bişeyler ters gitti sandım .güzel bir video olmuş.kolay gelsin Cem abi :)

red_fin
05-12-2007, 09:33
Çok güzel.. Çok çok güzel.. Ellerinize sağlık. Umarım bu uçakların planlarını çıkartıp muhafaza ediyorsunuzdur. Çok başarılı tasarımlar.

c/z
05-12-2007, 10:02
Çok güzel.. Çok çok güzel.. Ellerinize sağlık. Umarım bu uçakların planlarını çıkartıp muhafaza ediyorsunuzdur. Çok başarılı tasarımlar.

tesekkur ederim Egemen...:)
:Dayrica tum yorum yapan Arkadaslara da tekrar tesekkur ederim......:)
modellerimin Caylak haric hic birinin planini cikartmadim.... Caylakin plani da sadece Forumda var..:D o da olcekli bir plan degil.. sadece bir karakalem karalama gibi bisey...
Pelikan II nin planini da Rosemodel kardesim yapmaya calisiyor.. bu arada hala benden eksik olculeri bekliyor.....
plan yapmayi/cizmeyi beceremedigim icin maalesef hic bir tasarimimin plani yok... Caylak haric hic birinin ikincisi de yok:D
Adomen kardesimin sorusuna da cevap olmustur...
selamlar

myssba
05-12-2007, 10:21
Çok heyecanlanmadım, şaşırmadımda.:D
Güzel uçacağını zaten biliyordum..:)
Modeli yapmaktan keyif alan, elbetteki güzel yapacak.
Güzel yapılmış bir model de elbetteki uçacak.
Tebrikler.:):)

Plan genelde birşeylere bağlı kalarak yaparken bir gereksinim.
Genel prensipler bilindiğinde, onların dışına çokcana çıkılmadığında özgün çalışmak daha keyifli.

c/z
05-12-2007, 10:38
Çok heyecanlanmadım, şaşırmadımda.:D
Güzel uçacağını zaten biliyordum..:)
Modeli yapmaktan keyif alan, elbetteki güzel yapacak.
Güzel yapılmış bir model de elbetteki uçacak.
Tebrikler.:):)

Plan genelde birşeylere bağlı kalarak yaparken bir gereksinim.
Genel prensipler bilindiğinde, onların dışına çokcana çıkılmadığında özgün çalışmak daha keyifli.

tesekkur ederim Mehmet bey....
Egemen in plan konusunda demek istedigi sanirim forumda ucagi gorup aynisindan yapmak isteyen arkadaslar cikarsa diye...
cunku Caylakta oyle olmustu..
tabi ozaman sorun oluyor.. yapilmis biseyi plan haline getirmek daha zor..

PATO
05-12-2007, 11:21
Model, uçuş, video..Hepsi harika.
Kalkışta tam gaz değildi sanırım, çünkü touch&go performansı çok iyi, akrobasi yeteneği var. Winglet'lerin uçuş performansındaki etkisi de oldukça belirgin olmuş sanırım.
Forumda uçak bölümünün kategorizasyonu bir yana, sadece size ayrı bir bölüm açmak lazım Cem bey :).
Bu arada kameranız da hayırlı olsun :).

red_fin
05-12-2007, 11:29
tesekkur ederim Mehmet bey....
Egemen in plan konusunda demek istedigi sanirim forumda ucagi gorup aynisindan yapmak isteyen arkadaslar cikarsa diye...
cunku Caylakta oyle olmustu..
tabi ozaman sorun oluyor.. yapilmis biseyi plan haline getirmek daha zor..

Benim demek istediğim, Cem Zırh tasarımı uçakları gelecek kuşaklara aktaracak planlar olmalıdır. Eğer planları olmasaydı Ruhşen Sayraç, Varham Yalçınkanat, Osman Kandemir tasarımı uçaklar kaybolur giderdi değil mi...

myssba
05-12-2007, 13:05
Benim demek istediğim, Cem Zırh tasarımı uçakları gelecek kuşaklara aktaracak planlar olmalıdır. Eğer planları olmasaydı Ruhşen Sayraç, Varham Yalçınkanat, Osman Kandemir tasarımı uçaklar kaybolur giderdi değil mi...

Sevgili Egemen, aslında katılıyorum. Bir önceki yazım Cem bey için övgü niteğindeydi. Bildiğim kadarı ile Cem bey plansız projesiz çalışıyor. Bende aynı durumdayım (bir tek Albatrosu plandan çalıştım). Bir model inşasına başladığımda, model ilerledikce gereksinimler doğrultusunda değişiklikler yada yapılması gerekenler yapılıyor.
En iyisi yine dediğiniz gibi; Yapım aşamasında ÇİZMEK, RESİMLEMEK ve bir anlamda ÖLÇEKLENDİRMEK lazım. Böylece modeli yapmak isteyenlere rehber olur.

c/z
05-12-2007, 16:49
Forumda uçak bölümünün kategorizasyonu bir yana, sadece size ayrı bir bölüm açmak lazım Cem bey :).
Bu arada kameranız da hayırlı olsun :).

tesekkur ederim Gurman bey....
ucak yarim gazda deli gibi ucuyor ve havalaniyor...
zihni sinir projeleri diye bir bolum acin bence:D:D:D ben o bolumun ust sirasina zaten cikarim heralde:D
kamera benim degil Gokovalinin... kamerasi..

snadboy
05-12-2007, 17:59
Cem Bey elinize sağlık çok beyendim.Şekli vs çok hoşuma gitti özelliklle o tonton gövdesi.Uçuş performansını denemek için hiç modeli zorladınızmı acaba? tono loop ters loop gibi. Merak ettim...

c/z
05-12-2007, 19:18
Cem Bey elinize sağlık çok beyendim.Şekli vs çok hoşuma gitti özelliklle o tonton gövdesi.Uçuş performansını denemek için hiç modeli zorladınızmı acaba? tono loop ters loop gibi. Merak ettim...

yarim bir loop yanlislikla yaptim.. cok kolay loop atar sanirim.. tono da ne yapar bilmiyorum... aslinda deli gibi ucmasinin sebebi motor gucu fazla oldugundan.. cok yavas ucabilip cok keskin manevralar yapabiliyor.. yarasa gibi.. wingletleri tekrardan degistirdim.. yan ruzgarda ucagin manevrasina fazla etki ediyor.. Caylak II deki gibi yaptim bir de oyle deneyecegim... kamerayi takmadan sorunsuz ucar hale gelmeli.. biraz daha agir komut almasini istiyorum...

gokovali
05-12-2007, 19:33
ben ona looop attırırım.. tono zor.. :P

atambay
05-12-2007, 19:50

Neyleyim tono atamayan uçağı. Konuyu isime bağlayacağım ama çok uzadı bu isim işi.
Antonov'u biraz seyrettirin kıskanır yapar bence.

gokovali
05-12-2007, 19:58
Hava uygun olursa bu cumartesi attırırveririz bişeyler.. :D

atambay
05-12-2007, 20:07
Hava uygun olursa bu cumartesi attırırveririz bişeyler.. :D

Antonovla beraber uçursanız çok güzel bir görüntü olabilir :)

trex
05-12-2007, 20:08
göbek attırıveririz gibi olmuş akşam akşam güldüm:):) videoyu bekliyorum

trex
05-12-2007, 20:14
3 palli pervane kullanımının yararı nedir 2liye göre?

c/z
05-12-2007, 20:40
Antonovla beraber uçursanız çok güzel bir görüntü olabilir :)

maalesef.....
tek bir verici ve iki ayni alici 72.990 ikisi birlikte ucamazlar...
ama ayni anda ayni komutlari alabilirler:P

c/z
05-12-2007, 20:43

tonoyu yatay degil fakat dikey bir hat uzerinde /mesela yere dogru/ rahatlikla atabilir... bu manevra icin ozellikle tasarlamistim bunu zaten:D:D

c/z
05-12-2007, 20:50
3 palli pervane kullanımının yararı nedir 2liye göre?

boyle zor sorulari nereden buluyorsun yani simdi...:D
1// motor daha az zorlaniyor.. /benim gozlemim/
2// ani hizlanmalarda daha iyi../benim gozlemim/
3// cap daha kucuk..
4// vibrasyon iki palliye oranla cok daha az..
5// adim daha az.. devir daha yuksek ornegin turboprop motorlarda 3 ve daha fazla palli pervaneler kullanilir...

adomen
05-12-2007, 22:31
Bende araya girip bi soru sorayım Cem hocam
Loop-tono ne demektir bu terimler.(Yani şimdiden öğrenelim sonradan lazım olur :) )

snadboy
05-12-2007, 22:36
Loop bildiğimiz takla oluyor (burun yukarı doğru) ters loop demek burun aşağı doru oluyor.Tono ise uçağın yuvarlanma hareketi.

trex
06-12-2007, 16:41
bazı akrobasi hareketleri: http://www.gokmenmodelucak.com/Akrobasi/akrobasi.htm

c/z
06-12-2007, 17:54
Uçuş, video ve isim hepsi de iyi olmuş vatana millete hayırlı olsun Cem bey.
X 22 Dudu' nun planlarını satmayı düşünürmüsünüz acaba :)

sen kendin bu modeli yapmak istiyorsan olculerini bir ara cikarip sana veririm yaparsin... ticari olarak dusunmuyorum.. belki ileride cok iyi bir tasarim olursa neden olmasin:D:D
eger kopuk.mantar bisey yapmayi dusunuyor isen CAYLAK II yi yapmani oneririm cok dengeli bir egitim modeli oldu.. yerden inis kalkis yapma marifeti de iyi... planlari da forumda var
selam....

adomen
06-12-2007, 19:10
Açıklamalar için herkese çok teşekkürler.

Cem Bey aslında modeli görünce yapmak aklımdan geçmedi değil :D tabi Türkiye ye döndüğümde. Ama eğitim için sizin öneriniz Çaylak II ise onu denemek daha mantıklı tabi bu durumda. Öncelikli olarakta bir kumanda almayı düşünüyorum
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=64_37&products_id=201
gerçi bu kumanda benim gibi acemi biri için biraz fazla sanki ama almışken bir kere alırım ileride de her araçta işimi görür diye düşünüyorum.

Saygılar..

c/z
06-12-2007, 22:35
Açıklamalar için herkese çok teşekkürler.

Cem Bey aslında modeli görünce yapmak aklımdan geçmedi değil :D tabi Türkiye ye döndüğümde. Ama eğitim için sizin öneriniz Çaylak II ise onu denemek daha mantıklı tabi bu durumda. Öncelikli olarakta bir kumanda almayı düşünüyorum
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=64_37&products_id=201
gerçi bu kumanda benim gibi acemi biri için biraz fazla sanki ama almışken bir kere alırım ileride de her araçta işimi görür diye düşünüyorum.

Saygılar..

bu model kesinlikle egitim ucagi degil.. ilk ucak olarak kesinlikle olmaz.. 3. belki 4. ucak olarak tamam..
Caylak veya CAYLAK II ilk ucak olarak cok daha kolay ve dengeli..
linkini verdigin kumanda bence cok guzel... fakat daha basit ve ucuz birsey de isini gorur.. aslinda bu biraz da butcene bagli..... forumdaki
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=13568
basligi inceledin mi.. bircok bilgi var....
selamlar...

adomen
06-12-2007, 23:53
Teşekkürler Cem bey o konuyu incelemiştim. Anladığım kadarıyla ileriye dönük olarak en uygun gördüğüm Futaba7 yanında servolarını vs. verdikleri için baya uygun görünüyor. Aslında birde spektrum 7 var ikisi arasında karar vermeye çalışıyorum.

gokovali
06-12-2007, 23:57
Aman elektrik versiyon almayın 100 metreden sonra model kumandadan çıkabilir..

adomen
06-12-2007, 23:59
Elektrik versiyon derken neyi kastetdiniz tam anlıyamadım ??

c/z
07-12-2007, 00:18
Aman elektrik versiyon almayın 100 metreden sonra model kumandadan çıkabilir..

ben de anlamadim o ne demek..

c/z
07-12-2007, 00:27
VIDEO 2 ....................................
http://www.youtube.com/watch?v=JMqsh4Tiih0

koka
07-12-2007, 11:48
VIDEO 2 ....................................
http://www.youtube.com/watch?v=JMqsh4Tiih0

yine güzel bir uçuş.ve kameraman harika çekmiş zoom yaparak filan çok güzel takip etmiş uçağı.saygılar kolay gelsin

trex
07-12-2007, 13:46
süperrr

gokovali
07-12-2007, 22:39
ben de anlamadim o ne demek..

Electric version diye yazan kumanda alıcıları ufak boy olu, alıcı hassasiyeti çok düşükmüş... arkadaşlar 130. metrede uçağı kaybetmişler..
:( :( :( :( :(

adomen
07-12-2007, 22:52
Arkadaşlara geçmiş olsun. Böylece bişey daha öğrenmiş olduk. Bunuda aklımızın bi kenarına yazalım.