Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimse Yurtdisindan Araba Siparis Etmesin
Arkadaslar gumrukle ilgili problemleri forumda gordunuz mu bilmiyorumgumruk problemleri (http://php.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=2318) linkinden konuyu okuyabilirsiniz.
Bir sureligine konu netlesene kadar internetten araba siparisi vermeyin. Ama 120 dolarin altinda kalan siparislerinizi verebilirsiniz (kargo dahil) parca siparisleri icin bir sorun yok bu anlamda. Ancak araba vs. gibi yuksek ucretli (120 dolar ustu) siparislerinizi bir sureligine durdurun.
benim towerdan 400 dolarlık bir siparisim var bakalım ne olacak akibeti..
engine02
03-12-2004, 19:54
rocco werdin mi siparis ??
Ewt 24 kasımda postalandı 434 dolar..
mrserhan
03-12-2004, 20:15
eger siparişini yeni talimatın cıkmasından once verdiysen belki kurtarırsın bakarsın seni etkilemez ????
gerci genede turkiye hiç bişi belli olmaz
ya postaneye gelsinde bi sekilde alırız sorun olmaz.. ama gumrukte takılırsa zor olur o zaman iste . Arkadaşlar vardır bunun bence bi şeyi biz okuyup heyecan yapıyoruz belki ama bir anda yasaklanmaz internetten sipariş verilerek ithalat yapılması . Sonuçta biz ticari mal getirtmiyoruz . Sadece ithal edilecek ürünlerde bir kısıtlama yapılmış olabilir . Çünkü koca Türkiye'de tek sipariş veren biz değiliz sonuçta kaç bin kişi veriyor kim bilir??.. Düzgün de anlatmamışlar ki anlayalım :)
iki saattir kafa patlatıyorum oku oku bir anlam çıkartamadım . Bakanlar kurulunun 39/2 maddesinin geçerli olmayacağını soyluyor . Alın size 39. maddenin 1. ve 2. ekleri . İthalat Rejim Kararı uygulanacak diyor . İthalat rejim kararında da ithal edilmesi yasak maddelerden belirtiyor . Gerçi onun üstüne bir yıgın ek cıkarmıslar ama okumak mumkun degil hepsini . Ana kanun ise esrar , eroin , yanıcı , patlayıcı maddeler falan bizle alakası yok .
Madde 39- 1) 32 ila 38 inci maddeler hükümleri çerçevesinde gümrük vergileri ödenmeksizin ithal edilebilecek toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya saklı kalmak üzere, yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ya da 18 ve daha yukarı yaştaki yolcuların beraberlerinde veya kendilerinden iki ay önce veya altı ay sonraki süreler içerisinde gelip, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve her bir sevkiyat ya da yolcu başına kıymeti 1500 EURO’yu geçmeyen eşyadan tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.
2) 1 inci fıkrada bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %10 olarak uygulanır.
yanıcı ve patlayıcı madde diyor.. benzin hatta bizim için nitro-benzin var bunlar yanıcı ve patlayıcı kategorisine girer mi acaba.. yada gümrükte bunları açıp kontrol mü ediyolar..
benim bildiğim gümrükte koli teslim edilirken bütün paketleri açıyorlar...
Enforcer
03-12-2004, 23:11
Benimde 17 kasımda yola çıkan bir araç siparisim var, bugune hala ses seda yok siparisten,bakalım ne gibi surprizler bekliyor gorecegiz
Enforcer o 17 kasım olmasın daha aralık ayına yeni girdik.
arkadaslar "yanici veya patlayici" olmasi degil sorun, internet araciligi ile yapilan tum alisverislerde (amazondan kitap almak bile dahil) 100 euro ustunde en az 200 dolarlik bir masraf yapmaniz ve de gumruk komisyoncusu ile mali aldirmaniz sart.
Ve yola 3 ekimde cikmis bile olsa henuz gumrukten alinmamissa (gumruge ulasmiyanlarda dahil) bu kapsama giriyor yani henuz urunu teslim almamis ve de internetten veya yurtdisindan siparis vermis herkes bu kapsamda.
Elbette 100 euro alti siparisler yine vergi ve masraftan muaf. Faturanizdaki kargo vs. ile genel toplamin 100 euroyu bir cent bile gecmemesi lazim.
Siparis verenlere gecmis olsun :) vermiyenler de biraz beklesin.
neyse ya o koli benim bursa'da aldıgım postaneye gelir isallah . oraya gelirse bir sorun olacagını sanmıyorum ama gelmezse allah kerim :)
illgnsyyz
04-12-2004, 00:31
arkadaslar "yanici veya patlayici" olmasi degil sorun, internet araciligi ile yapilan tum alisverislerde (amazondan kitap almak bile dahil) 100 euro ustunde en az 200 dolarlik bir masraf yapmaniz ve de gumruk komisyoncusu ile mali aldirmaniz sart.
Ve yola 3 ekimde cikmis bile olsa henuz gumrukten alinmamissa (gumruge ulasmiyanlarda dahil) bu kapsama giriyor yani henuz urunu teslim almamis ve de internetten veya yurtdisindan siparis vermis herkes bu kapsamda.
Elbette 100 euro alti siparisler yine vergi ve masraftan muaf. Faturanizdaki kargo vs. ile genel toplamin 100 euroyu bir cent bile gecmemesi lazim.
Siparis verenlere gecmis olsun :) vermiyenler de biraz beklesin.
nerden çıkarttık bunu eğer böyleyse ithal herşeyin fiyatının artması gerekşir ki ülkemizde malların çoğunluğu ithal bildiğiniz üzere bana kalırsa sorun olmayacak çok mu iyimserim yoksa
ben de oyle dusunmek istiyorum ama icimden bir ses baya bi sorun cıkacagını soyluyor :)
illgnsyyz;
Ülkemizde satılan bir çok ithal mal zaten bu prosedürlerle hatta biraz daha zorları ile içeri giriyor zaten. Onun için birçok ithal ürün, bir çok ülkleye göre daha pahalı. Ben hshop sahibi ve ithalatçı olarak zaten sattığım tüm ürünler için bahsedilen prosedürden geçiyorum. Tek değişen şey artık kişiler kendileri için dahi getirseler yine aynı prosedüre dahil olacakları. Yani hobbyshoplar için değişen birşey yok. Zaten böyle ithalat yapıyorduk.
WOLF sen bu işin içinde olduğuna göre bize tüm detayları ile anlatırmısın.. en azından ööle olcaksa tam olarak nasıl olcağını bilelim..
Valla dediğim gibi;
Dükkanlar nasıl tüm vergilerini ve prosedürlerini ödeyip malı öyle ithal etmeleri gerekiyorsa, tüketiciler de aynı şeyi yapacak şeklinde gözüküyor.
Bundan önce internet siparişleri kişilerin seyehat sonrası beraberinde getirdiği mallar olarak işlem görüyordu ve bu nedenle "sözlü beyan" uyarınca %10 vergi ödeniyordu. Ancak bu işlem hacmi çok yüksek olunca ve aslında bunların kişilerin seyehati sonrası beraberinde getirtiği mallar olmadığı ayan beyan ortadayken, normal ithalata geçilmiş olarak gözüküyor.
Bunun tek çözümü düşük fatura göstererek sokmak olacak. Ancak muayene memurları da artık gelen arabaları gayet iyi biliyorlar. Posta gümrüğüne gittiğim günlerde "abi bak yine o kamyondan gelmiş" diyerek TMAXX açıldığını "bu kadar para bu oyuncakalara verilir mi" dendiğini çok duydum. Yani adamlar da durumun farkında. Haliyle olacakları söyleyim. Eğer belirtilen yazı tamamen uygulanırsa, towerdan veya başka bir yer5den alışveriş tamamen hayal olacaktır zira
1- Tower fatura değişikliği yapmaz
2- Fatura değişikliği yapıldığında eğer paket küçük olur ve eve gelirse problem yok
ancak gelmezde postahane veya posta gümrüğüne gitmeniz gerekirse. Paket açılır ve faturaya bakılır. Adam derse bunun fiyatı çok düşük geldi. Aylar süren bir fiyat araştırma süreci başlar. Bu expertiz sırasında "ardiye" bedelinin işlemeye başladığını unutmayalım. Büyük ihtimalle doğru fiyat öğrenilir ve bundan sonrada CE ve TSE olayları başlar. Yani örneğin 300$ lık bir kit sipariş edilir ve fiyat düşük gösterilir ve takılırsa, tahminen 1-2 ay da ve 1000$ dolar civarı masraf yapılarak çekilebilir. Veya baştan itiraf edilip 1-2 hafta ve 400-500$ vergi verilerek çekilir.
Bu dediklerim genelge tamamen uygulanır ve yasal olarak işlemler sürerse geçerlidir.
Bakalım görelim. Ortalık bayağı karışık şimdilik.
Art Vandaley
04-12-2004, 14:13
Bu hobi büyük darbe alacak gibi gözüküyor :mad:
zamanında iyi ki almışım diyorum başka birşey demiyorum demekki artık yurtdışından birileriyle hediye gibi getirteceğiz başka yolu kalmayacak galiba
ne yani bişiy alamıcakmıyız !
alsakta yüzde 10 vergiden başka ne kıadar para verecez ?
denizfeneri
04-12-2004, 19:00
Biraz beklememiz gerkiyor olan biteni tam olarak öğrenmemiz için. Aramızda kit siparişi vernler varmış. Bekleyelim görelim. Onlarınki geldiğinde bizimle paylaşırlarsa deneyimlerini biz de ona göre ne yapacağımıza karar veririz. Şu an en mantıklı olanı gelişmeleri takip edip tam olarak mevzuatı öğrenmeden sipariş vermemek...
zaten konunun basligi ve ilk mesajda da bu yaziyor :D bir sure bekleyin yakinda hersey netlesir.
Art Vandaley
04-12-2004, 21:25
Sipariş ettiğim Evader ST Pro 2 Aralıkta gönderilmiş. Geldiğinde ne olduğu anlarız.
Söylenildiği gibi gümrük masraflari çok yüksek ise doğrudan geri gönderebilirim...
denizfeneri
05-12-2004, 00:33
Geldiğinde bize haber verirsen iyi olur. Towerdan iade etme hakkın var paranı hemen öderler ama gümrükten çekmeden nasıl iade edeceksin bilemiyorum. Prosedür hakkında hiç bir fikrim yok...
yigit1905
05-12-2004, 09:59
abi herkes towera mı güvenio kızıcaksınız biraz ama yani??
yiğit başka nereye güvenelim sence..rc-mushroom.com a mı yoksa rc-mart.com a mı.. sence mantıklı mı.. ben oralarda aradığım hiç bi şey bulamıyorum mesela bana s-maxx ve 4WD upgrade kitinin linkine atarmısın.. bulabilirsen tabii..
!Amorfy.BaRoS+
05-12-2004, 13:26
ŞAhsen yiğitle aynı fikirdeyim benim aldıgım cogu malın dısbırıtoru veya yedek parçası turkiyeden buluınuyor çok nadirde olsa veriyorum towera a olmasada olur.Herkez towerı yönlendirmekle ne kadar dogru yapıyoruz başka bir başlık altında konuşsak mukemmel olur bence ...
Art Vandaley
05-12-2004, 13:30
Doğru. Şu an burada konuşmamız gereken olası gümrük problemi.
herkesin ozgur iradesi vardır . tavsiyelere uyup uymamak kisinin kendi sorumlugundadır..
bu gumruk cok kotu oldu ya tuh artik basak yerlere yonelmemiz lazim
internetten çoğu kişi alış veriş yapmaktan korkar buyüzden bildiği,emin olduğundan başkasını alternatif olarak degerlendirmez...tower da bundan istifade ediyor...türkiyede bir çok ürün yok.olanda pahalı.gümrük olayında ise vergi belli bir fatura rakamına kadar yok üzerine var.
Sevgili arkadaşlar uzun zaman önce alış veriş yaptığım iki firma adı veriyorum, bunlar düşük fatura kesiyorlar ve ups-dhl gibi firmalarla gönderim yapıyorlar. 1/8 Inferno yaklaşık 4kg paket 3 günde ve (toplam 870$ paket değeri) 80 $ yol parası ile eve teslim gelmişti. Ama şartlar ne kadar değişti bunu bilemem.
American Hobby Center (AHC)
Bruckner Hobbies
Bruckner da Tom Jr. diye biri var çok kafa adam. Düşük fatura isteğinizi ve nedenini bildirmeniz iyi olur
Bilginize
Car_Maniak
08-12-2004, 20:34
bunların linklerini verebilir misin?
Art Vandaley
08-12-2004, 21:35
http://www.brucknerhobbies.com
http://www.ahc1931.com
http://www.brucknerhobbies.com/traxxas.htm burdaki t-maxx kit galiba dimi.. o yüsden ucuz diyelim ki ööle ikinci sitede niye 420$ yasıyo.. towerla arasında 60$ a yakın fark var..
arkadaşlar rcmart her siparişte fiyatları düşük mü gösteriyor peki. Kargoda daha önce sorun yaşayan var mı. Artık towera ve gümrüğe yas yakmayı bırakıp bu firmaya yönelelim. Mecburuz artık düşük fiyat kesselerde sahtekarlık olsa da.
omer_yildir
10-12-2004, 16:48
bır adet tb evo 4 geldı 420 dolarlık bıseydı 50 dolar faturayla geldı ve eve kadar postacı getırdı ..ıkncı olarak 150 dolarlık sarj cıhazı geldı buda 50 dolar foturayla geldı ve toys yazıyor ..bunu gumrukten gıdıp aldık..son sıparısımızde 90 dolarlık bıseyler bunu beklıyoruz..hıc bır sekılde sorun cıkmadı .. ayrıca oradan bulamadıgımız parcalarda towera da yonelıyoruz yanı towrda kullanıyoruz.:)
Bu başlık modelciliğe zarar vermeye başladı bence, araba sipariş edecekleri uyarmak için yazılmış ama mallesef insanlar soğudu gibi geliyor. Anlamadığım bişey var 1500 euro için yüzde 10 mu ödeyeceğiz yine. Eğer Serhanın söylediği gibi bu beyanneme işi 30 mil.la halledilebiliyorsa ve yüzde 10 1500 euroya kadar uygulanıcaksa sorun yok. Durum böyleyse model sipariş edecek arkadaşların bikaçı birleşsin, nereden baksanız 3-4 kit eder ve sorun kalmaz. Benim ilk siteye girdiğim zamanlar(daaha yeni sayılır), sipariş verecek olan var mı diye buraya yazarlardı,nerde o günler.:)
unalsel bende hatırlıyorum onları gerçi ben üye diildim ama abimle girip bakıyoduk.. ama maalesef artık yok birde.. eğer yasanın senin dediğin gibi olduğundan emin olsaydık iş ok di.. fakat emin diiliz onlar sadece ama büyük ihtimalli tahminler..
O yazışmalarda 1500euroya kadar yazıyor, umarım öyledir ama daha önceden uygulanan 1500 euro sınırı yazıyor, daha önce 500 euro diye biliyorum, sadece bu kafamı karıştırdı.
1500 euro olsa bu başlık olazdı 100$ ve üzeri...
Jrcem bir de vergi olarak yüzde 80 alınması mevzuu var, önceden 500 euro üzeri yüzde 80 vergi alınırdı. 1500 eroya kadar yüzde 10 ise avantajlı bence.
HPIREVO3
13-12-2004, 19:13
Selam Arkadaslar
bugünlerde hiç gümrüğe arabası gelen yok mu?benim kide 1 hafta 10 gün içinde gelecek merak ediyorum
Arkadaşlar size durumu kısaca açıklayayım isterseniz kafanız daha fazla karışmasın . Öncelikle bu değişiklikten sonra getirdiğiniz mallar sizin eskiden gidip alacağınız postahaneye gidecek . Gümrük dediğimiz yer zaten orası . Fakat farklı olarak memurun bizden beyanname isteme olasılığı var . Beyanname de göz de büyütülecek bi şey değil . Gümrük beyannamesinde size bir kagıt veriliyor . Siz bu kagıdın ilgili olan yerlerine su su sebepten (artık ne icin getirdiyseniz) ürünü getirdiğinizi , fiyatının şu kadar olduğunu falan falan anlatıyorsunuz . Kağıdın üstünde de ödemeniz gereken vergi yazıyor . Ondan sonra bu kağıdı memura veriyorsunuz . Kağıt üzerinde verilen vergi oranını da ödüyorsunuz . Paketi alıp çıkıyorsunuz . Fakat bu vergi 400 dolarlık bir siparişte maksimum 200 dolar oluyor bunu da aklınızın bir ucunda bulundurun . Gümrükçü falan tutmanıza gerek yok . Neden yok derseniz bu bireysel bir beyanname olduğu için gerek yok . Ama diyelim 5 tane T-MAXX siparişi verdiniz . O zaman bunların gümrükten , gümrük müşaviri olmadan çıkatmanız imkansız .
illgnsyyz
13-12-2004, 22:33
bu max 200$ varsayım mı yoksa %50 oranı mı var yada başka türlü bişey
bide kesin bilgi mi forumda siparişini geri gönderenler var alamadıkları için
tahmin edilen 200$ civarı . Nerden biliyorsun derseniz bursa'daki gümrük memuruyla telefonla gorustum bizzat .
Tamam da neden şimdi 200 dolar oldu, beyanname masrafı vs de mi giriyor işin içine.
oha.. :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(... napcaz ya.. tüh be bu kötü oldu hemde çoook..
illgnsyyz
16-12-2004, 10:32
eee arkadaşlar yeni bilgi edinebilen yokmu bu konu hakkında ? teeaa yaz sonunda alacaktım dur şu gümrük nasıl oluyo diye azıcık araştırıyım dedim böyle oldu işte:) sağlık olsun ama azimli ve hevesliyim hala alacam (umarım)
Millet, yılbaşı ve Kurban Bayramı yaklaşıyor. Şu bayram ve yılbaşında uygulanan gümrük prosedürünü tam olarak bilen varsa, burada yazsın da en azından son bir yüklü sipariş geçelim ondan sonra başımızın çaresine bakarız artık...
valla benim en son 450 dolarlık yuklu siparis 23 gün olmasına rağmen hala gelmedi :)
HPIREVO3
16-12-2004, 14:06
benimde 360 EUR luk sipariş 15 gün oldu hala yok
illgnsyyz
16-12-2004, 14:13
noel nedeniyle posta ve kargo şirketleri yoğun; sebep bu olabilir ama 23 gün de biraz çok gibi geldi bana
Enforcer
16-12-2004, 14:14
Arkadaslar 1 Araliktan sonraki prosedur hakkinda size biraz bilgi aktarayim,Eger verdiginiz siparis 100 euro nun altinda ise hic bie problem yok ama eğer 100 euro nun ustunde ise,internet uzerinden siparis ettiginiz esya icin,yazili beyanname dolduracaksiniz,yazili beyanname siparinizin hangi fasilda hangi satira denk geldigi gibi,arkasindan gumruk memuru doldurulan bu beyannameyi alicak sonra size diyecekki ,bu oyuncak sinifina giriyorsa tse'den belge lazim,arkasindan diyecek ki,
bunun icinde uzaktan kumanda var telsiz genel müd. yazi , arkasindan esyanizin, vergilerini odeyip esyanizi alacaksiniz.Tabii ki bu anlattiklarim isin legal yonu,yada gumruk memurunun yaklasimi ile alakali.Birde bu durum yilbasi ve bayram da herhangi bir degisiklige ugramiyor onuda belirteyim.1 araliktan onceki siparisler icinde ayni durumlar gecerli maalesef.
Kolay gelsin
Mrblar. Bu konular için alo gümürk hattı kurmuşlar onu buldum ve aradım. 100 euroya kadar sınır yok vs ve yüzde 10 sınırı da hala 350 euro tek fark beyanname istenmesi. Bunu biz de yapabiliyormuşuz ama beni bilgilendiren kişi bu işin aracı kurumlarla daha kolay olacağını söyledi ayrıca bu yasa zaten yürürlülükteymiş ama uygulamaya daha yeni başlanmış. Bayram yılbaşı gibi zamanlarda 100 eroluk limitin 350 euroya çıktığını söyledi. Bunun hangi süreleri kapsadığını sorduğumda tam bilmediğini ama başka bir departmandan öğrenebileceğimizi söyledi,gerçi ben bi daha arayıp sormadım. Siz arayabilrisiniz bir de tecrübi bilgiler var tabi daha önceki siparişlerde malların kaç güne kadar vergiden muaf olduğuna bağlı. Sonuç olarak ne diyelim buna da şükür artık bayram seyran bekleyeceğiz sipariş için. Siz de arayıp sorabilrisinzi : 0312 306 8887 .
illgnsyyz
16-12-2004, 20:08
hala 350€ nasıl yani eskiden 300€ değil miydi ya sinir hastası oldum sipariş vesem mi vermesem mi diye şu bürokrasi eğlenceyi bile çile ediyo insana ya ne bu
diyeceğim o ki sınır 350€ ise benim sipariş oluyo yok 300 se başıma bela alırım gibi bi akıl verin ne olur
0312 306 8887 arayıp sorabilirsin ya da teyit edebilirsin.
elektironik aletler içinde geçerli mi bu fiyatlar?
foruma yazdımı bilemiyorum ama arkadaşımız hebele nin siparişi gelmiş ve 600 milyon masraf çıkarmışlar:hııııııı:
illgnsyyz
18-12-2004, 12:54
aboohh o ne ya 600 milyon yazık valla bize
600 milyon gümrük masrafımı?
bu kargo kaç paralıktı.. gümrük vergisi kanunu değişsede 100$ ın altına bişiy vermiyoz dimi eve kadar geliyo..
malesef öyle demişler ya bavulla gelecek yada bu defter burada kapanır gibi geliyor
yaa bişiy sorcam yunanistan a gidip sınır komşumuza yani oraya bi tanıdığımızda kalsak orada rc mizi istesek ordan alıp gelsek olmamı.. yani tabii zor ve uzun sürer ama genede 600 milyon tutmaz herhalde..
HPIREVO3
18-12-2004, 17:17
hebele yi tanıyan yok mu bir telefon edip sorsada işin gercegini ögrensek.
ehobbies sitesini biliyorsunuzdur oradan international kısmını secipi işaretlediğinizde siparişinizi hazırlayıp checkout yaptıgınızda yaklasık 450 USD lik bir sipariş icin kapıya kadar teslim fiyatı(onlar hertürlü gümrük masrafını hesaplıyorlar ve siparişi gectiğinde senden tahsil ediyorlar) için gümrük masrafı 212 USD gibi birsey oluyor.600 milyon biraz fazla geldi bana.o arkadasla konusul veya fromu girsede işin boyutunu öğrensek.çünkü sonuçta yılbaşı ve bayramlarda adet olarak fazla getirilmeyen malllarda gümrük sınırı 350 EUR gibi birşeydi
MAD FOR TAMIYA
18-12-2004, 17:23
Arkadaşlar ben verilen numarayı aradım. Oradan daha detaylı bilgi alabilmem için 312-306 89 58 veya 312 306 88 58 numaralı telefona yani Müdüre hn. aktardılar.
100 Euro'ya kadar hiç bir problem yok. Bayramlarda ve yılbaşında 1 ay öncesi ve sonrasını kapsayan sürelerde 350Euro kadar vergi olmuyor ama iki koşulu var o da ürün için bedel ödenmemiş olması ve ticari amaç taşımayacak nitelikte olması. Kısacası hediyelik olması gerekiyor.
Yani sakın bayram diye 350Euro'ya kadar sipariş verip bedelini ödemeye kalkmayın.
Ama anladığım kadarıyla herkes bir birine 350Euroya kadar hediye gönderebiliyor??!!!
Usulune uygunsa, artık aranıza ikişer ikişer anlaşın.....
HPIREVO3
18-12-2004, 17:42
eve haber kagıdı gelmeden gümrük postanesinden paket gelmiş mi diye sorabilecegimiz bir telefon numarası var mı?
illgnsyyz
18-12-2004, 17:45
arkadaşlar HPIREVO3 ün bahsettiği site bana güzel geldi 400$ lık savage kargo ücreti ile 485$ oluyo vergisi 485*1,10=535$ eder bu sitede kapıya teslim 632$ 100$ fazla verip (ki az para değil bu) kapıya kadar gelmesi beklenebilir özellikle gümrük işlerinin karışık olduğu bu dönemde siz ne düşünürsünüz?
bide bu nedir ya bilen var mı?
http://international.ehobbies.com/cengenesis.html
HPIREVO3
18-12-2004, 18:00
arkadaslar savage SS için örnek bir hesaplama yaptırdım
asagıda bulabilirsiniz
HPI Savage SS .25 Kit w/ Nitro GT-1 Body - HPI 845 1ad 329,99 USD
International Shipping 21.84 USD
Customs, Duties, Taxes, Insurance & Handling 169,69 USD
TOPLAM FİYAT:529,51 USD
bence gayet akıllıca
illgnsyyz,
O benim hayatımda en çok almak istediğim mt. İnanılmaz bir alet 5 beygir motoru falan. Off road bölümünde onunla ilgili bir konu açmıştım zamanında bak istersen. Firmanın sitesi http://www.cenracing.com .Bana şu an kötülük yaptın biliyormusun beni maddi krize sokacaksın:D Ben bu aleti er geç bir gün alıcam. İlk defa türkiyeye bu arabayı gönderen bir site görüyorum.
BU cen genesis almak isteyenler 1.180.000.000 milyonu gözden çıkartmak zorunda:D:D Arkadaşlar kesinlikle gümrüğe takılmıyormu bu siteden alınan şeyler. Birde bu site her ülkenin gümrük prosedürünü falan nereden biliyor ki
Arkadaşlar başka ülkelerde alınan gümrük vergisini öğrenmek için sitede başka ülkeleri seçerek baktım. Belki en az gümrük alınan ülke biziz. Her ülkeye farklı fatura çıkarıyor. Demekki yukarıdaki mesajıma göre her ülkenin gümrük prosedürlerini biliyorlar:D Mesela meksikada 380 dolar vergi veriyorsun. Ama mesela fransaya bu ürünü göndermiyorlar.
illgnsyyz
18-12-2004, 18:35
bu cen firması sanki hpi ın taklidi MT si savage gibi modifiye kitli olanı truckzillaya benziyo
Tek farkı genesisin üzerinde 5 hp'lik .46 ci bir motor var ve fabrika verilerinde 50 mil yaptığını söylüyor. Ayrıca ben üzerindeki süspansiyonları sayamadım çok var.
illgnsyyz
18-12-2004, 18:53
truckzilla kitinde de .46 lık motor var
HPIREVO3
18-12-2004, 19:58
rcmart tan siparişler hala eve kadar geliyormu?
EHobbies benim daha önce bahsettiğim Comerxia uluslararası sipariş sistemine dahil ve bu sistem Türkiye'de Garanti bankası tarafından destekleniyor. Sistemi denemek için Canon A75 dijital fotograf makinesi sipariş ettim Amazon'dan ve FedEx ile geliyor, takip edebiliyorsunuz ve paket şuanda istanbuldan-adanaya dogru geliyor sanırım pazartesi elimizde olur, kılıfı geldi 4 gün önce.
Sipariş Tarihi: 4 Aralık 2004
Onaylanma Tarihi: 8 Aralık 2004
Yollanma Tarihi: 10 Aralık 2004
1. Paket Teslim Tarihi: 16 Aralık 2004
2. Paket Tahmini Teslim Tarihi: 20 Aralık 2004
2. Paket elimize geçince tekrar yazarım.
FedEx ile son derece güvenli, hızlı ve takip edilebilir şekilde geliyor ve direk kapınıza teslim ediliyor. Bir kit için 200 küsür dolar vergi normal sanırım çünkü FedEx bunu direk ticari mal şeklinde gerekli belgeler ile gümrük işlemlerini yapıp Türkiye'ye sokuyor. Comerxia sisteminin avantajı siz önceden ödeyeceğiniz tüm ücreti görüyorsunuz, başka sürpriz ücret, gümrükle uğraşmak tasalanmak felan yok, FedEx kapınıza kadar getirip teslim ediyor. Bence avantajlı, sadece biraz daha pahalı tabii ama genede Türkiye'deki fiyatlardan daha ucuza geleceği kesin. Comerxia'ya Tower'ıda sistemlerine dahil edebilirlermi diye bi mail attım ama cevap gelmedi. Bugünde Tower'a mail attım bakalım ne diyecekler.
Arkadaşlar, bu 600 milyon masraf lafını ortaya atan arkadaşımız açıklama yapabilir mi. Bu başlık bence gerçekten aşırı zaralı olmaya başladı. Birileri çıkıyor mesneti olmayan, gerisi gelmeyen laflar ediyor ve orada kalıyor sonra da konu değişiyor birisi kit övüyor ,özelliklerini anlatıyor falan. Bu arkadaşların umurunda değilmi bu gümrük meselesi,o zaman yazacakları yer burası değil ya da model dükkanları gelişsin diye mi bu tavır, bu yeni gelen uygulama hobi dükkanlarını da destekleyecektir zaten, bu haliyle bile. 600 milyonluk masraf nasıl çıktı? Bu imkansız ben büyük ihtimalle 350 euroyu geçtiği için düşünüyorum, çünkü yüzde 80 i 600 milyona tekabül ediyor yaklaşık. Gümrükle ilgili yeni beyannnamede zaten 350 euroya kadar hala sınırın yüzde 10 olduğu yazıyor, masraflar sadece beyanname masrafları olacak.Yok bi arkadaşın anlattığı gibi, tse, telsiz genel müdürlüğü bu kadar parayı tahsil ediyorsa bilemem. Gerekli arkadaşlar açıklamayı yapsın lütfen...
dediğim gibi hebele arkadaşımız beni arayıp gümrükte bana 600 milyon masraf çıkardılar ne yapabilirim diye sordu bende yazdım. ve aldığıda http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXGZJ4&P=0 300$ lık araba yani
senin ne demek istediğini anlayamadım birisi lafı atıyor falan nasıl bir açıklama istiyorsun
HPIREVO3
20-12-2004, 13:17
cevabın için teşekkürler.Yarın gümrükten döndükten sonrada bizi bilgilendirirsen seviniriz
Aydın
ikinci bir emre kadar yurtdisindan araba alimi yasaklanmistir :)
HPIREVO3
20-12-2004, 15:41
hebele o nedemek anlamadım.kim söyledi o lafı
Teşekkürler açıklama için, jrcem mesneti olmayan laf ile hebelenin az önceki yaptığı açıklama olmadan yapılan lafı kastetmiştim. Elbette ki inanıyoruz yazılanlara ama, kanıtı da konursa daha güzel oluyor böyle. Bunu yapmak zorundaydım tartışmanın kendi rayına oturması için. Benim bildiğime ve alo gümrük hattının söylediğine göre şahısdan sahısa yani hediye olarak gönderilen mallardan zaten bi vergi alınmadığı, bunun için de yılbaşı bayram vs ye gerek yok diye biliyorum. Tecrübi bilgisi olan arkadaşlar yazarsa seviniriz. Artık eş dost, dolayısıyla kit alımı yapmak makul görünüyor ya da yurtdışına çıkınca tabii ki. Yedek prçada çok sorun olmayacak 100 euro sınırı güzel bişey, motor bile gelir biraz ucuz olursa.
hpirevo3 olesine geyik olsun diye yazdim, yarin insallah gidecem, olumlu weya olumsuz size haber weririm.
ya arkadaşlar bende halledebilirsem rc expert ten ep heli almayı dusunuyodum acaba bu site hakkında bilgisi olnalar var mı mail leşirsek kutuyu hediye paketi gibi yapıp gonderebilirler mi ki +shipping 234 dolar tutuyo ve eger olmazsa gelen oyuncaktan ne gibi belgeler isterler ve bu ne kadar tutabilir max. 600 milyon vermek istemiyorum. bide bu kurban bayramı hangi zmanı kapsıyo :)
HPIREVO3
21-12-2004, 19:22
Hebele dostum
gümrüğe gittin mi bugün
Geçmiş olsun. .Sen normalden daha az gümrük ödemişsin. Diğer haberi olmadan verilen siperişler de son çare olarak böyle halledilir inşallah.
HPIREVO3
22-12-2004, 11:38
valla bakalım ben neyle karsılasacagım.arabam 22 gün önce yola cıktı bakkalım nezaman gelecek
neyse ben arabami aldim mutluyum, jrcem ne zaman rodaj yapiyoz abi :)
genf@ da arabasını bitirmek üzere onunla cumartesi diye konuşmuştuk ama hafta içi bir gün benim için çok iyi olur
HPIREVO3
22-12-2004, 12:41
hebele sen hangi araba kitini getirtmiştin?
omer_yildir
22-12-2004, 15:33
ben ce bu tur seylerı foruma yazmayalım.. delıl kanıt ne bılem ıste bır sorun cıkabılır...
Dr. Mini-Z
22-12-2004, 17:24
unalsel ve hebele arkadaşım bu nasıl temennidir bu nasıl sorumsuzluktur insanları burada rüşvete iten rüşveti haklı gösteren ibareler. Kanun işinize gelmiyorsa getirtmezsiniz, kanunsuzluğu kanun gibi göstermek ne yapayım onlar alıyor ben veriyorum diyerek sorumluluktan kaçmaktır. 1500 üyesi olan bir grupta nasıl olur da böyle aleni rüşveti anlatır, böyle aleni inşallah böyle hallolur temennilerinde bulunursunuz anlamıyorum sizleri. Lütfen daha dikkatli olun bu tarz beyanatlar yarın öbürgün forumu ve sahiplerini de güç durumda bırakır forumda kapanır sizlerde rahat edersiniz o zaman.
Beyanlarınızda tememnnilerinizde daha dikkatli davranın lütfen.
Rüşveti desteklemek değil, hiç sevmem de almadım da vermedim henüz abiciğim. Sadece sipariş verirken kimsenin haberi yoktu zaten sonra da kimse sipariş vermedi bence bu hak yani habersiz olup da siparişi gelenlerin mallarını alması hak. İnşalah dİğer kitlerde sorun çıkmaz demem de beyanat falan istemezler inşallah manasındaydı. Merak etme abi ben de NTV'ye sorunu seyredip vergi kaçağı yapanlara kızanlardanım. Saygılar...
Arkadaşlar, yazdıklarınızı şimdi gördüm de, Kuzgun son derece haklı. Aman burada suç teşkil edecek, insanları yanlış yollara sevkedecek, kısacası hepimizi birden rahatsız edecek beyanatlarda bulunmamaya azami özen gösterelim. Forumumuzda kanun dışı herhangi bir uygulama veya davranışın özendirilmesi ya da önerilmesi (hatta zikredilmesi bile) hepimizi zan altında bırakır. Lütfen biraz daha dikkat edelim...
HPIREVO3
22-12-2004, 19:00
delil teşkil etmemesi ve bizleri zor durumda bırakmaması için bu mesajların moderatörler tarafından silinmesi uygun olacaktır sanırım
denizfeneri
22-12-2004, 19:09
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Söz konusu mesajların üyelerimize kötü örnek olmaması için bence silinmeli. Bu forumda bu gibi yasaya aykırı öğütlerin ve yol göstermelerin yeri olmamalı.
bu yazılanların bence silinmesi lazım. resmen rüşvet yazıyor.
oncelikle bundan once yazdigim 2 mesaji sildigimi belirtiyim. yanliz ben yazdigim bu mesajlarda insanlarin rusvet vermesini destekliyen veya rusvet vermeyi hakli gosteren herhangi bir ibare goremedim. ben sadece basima gelen olaylari ve arkadaslar gumruge gittiginde karsilasacaklari seyleri yazdim.
gumrukte yaklasik olarak 2 saat adamlara bunun bir oyuncak oldugunu, bu oyuncak icin istedikleri belgelerin(tse,ce,turkce kul. kilavuzu,declerasyon) lazim olmamasi gerektigini ve 450 milyonluk bir mal icin 600 milyon gumruk bedelinin hicde adil olmadigini anlatmaya calistim. ama adamlar ikna olmadi. bu durumda yapabilecegim 2 sey wardi; ya arabami geri yolliyacaktim, yada....(ben olsam arabayi geri yollardim diyen veya bunu yapan arkadas warsa onu takdir ederim ama ben arabama 1 metre mesafede iken bunu yapamadim).
basima gelenleri cok acik bir dille anlatmis olabilirim. belki biraz daha ustu ortulu bir sekilde anlatmam gerekirdi, belki de hic anlatmamaliydim. neyse bundan onceki mesajimda(sildigim mesajlarda) da belirttigim gibi bu isi boyle cozmek istemezdim ama napalim boyle oldu. yanliz basima boyle birsey gelicegini bilseydim kesinlikle siparis wermezdim.
son olarak beni kinayan arkadaslara birkac sozum war. bu forumda hergun ucuz faturalandirma ve bu isi yapan siteler hakkinda mesajlar okuyorum (bu yoldan araba alan ve almayi dusunen bir suru insan war). bende arabami siparis werirken boyle siteler oldugunu biliyordum ama onlara siparis wermedim cunku bu isi usulune uygun bir sekilde halletmek istiyordum. simdi bu arkadaslarin yaptigi suc degil, bu arkadaslar insanlari suca tesvik etmiyor da ben mi tesvik ediyorum. neyse yine de hassasiyetiniz icin tesekkurler.
hebele sana sonuna kadar hak veriyorum . Ne yazık ki insanları bu işe mecbur bırakıyorlar . Mecbur bırakan da memurlar oluyor . Neyse oturup şimdi neden mecbur bıraktıklarını tartışacak halim yok . Devlet bu işin kökünü kazımadıkça da rüşvet olayı düzelmez bu ülkede . Başınıza gelince anlarsınız ne diyeyim..
Dr. Mini-Z
23-12-2004, 17:33
Çok bilen arkadaşım Rocco bu durumda devlete bunun yanlış bir uygulama olduğunu anlatmak için kişisel olarak yapmış olduğun bir başvuru bir öneri var mı ? Sen doğrusunu anlattın da bakanlık sana hayır olmaz dedi mi ?
Hebele arkadaşım sen merak etme forumu iyi takip ediyorsan bu tarz mesajların hepsine karşı tavrım aynıdır sana özel bir şey yok. Kaldı ki oyuncak dediğin araç 450 milyon lira ve insanlar model olarak bahsettikleri radyo kontrollü bir cihazdır. TSE CE nin haricinde kanunlar dahilinde baktığında Telsiz Telefon Genel Müdürlüğünden de uygunluk belgesi alman gereklidir. Arabanızda en ufak bir glitch pproblemi ıvır zıvır olduğunda ortalığı ayağa kaldıran arkadaşlar var ve bu kullandığımız radyo kontrollü cihazlar aslına bakarsanız çevredeki insanların güvenliğini bile etkiler. Neyse bunlar detaylardı dediğim gibi tavrım herkese karşı aynıdır kimseye karşı şahsi bir mesajım olmamıştır. Hepinizi daha dikkatli olmaya davet ediyorum.
Enforcer
23-12-2004, 17:47
Asagida yazdiklarimin kimseyi yermek veya ovmek amaciyla yazilmadiginin bilinmesini istiyorum.Bilhassa da yukarida notlari bulunan arkadaslari.
Deneyimimi aktarmak istiyorum,
hobyyrc ye rastlayip uzun uzun degerlendirdikten sonra yurtdisindan bir off-road arac almaya karar verdim.15 Kasım da Malum yerden bir Savage Rtr siparisi verdim.6 aralik Pazartesi tarihinde kargoyu sormaya gittigimde "kargo daha bugun geldi dediler",ihbarname nin gonderildigini soylediler(Bugun 23 aralik hala ihbarname posta kutuma ulasmadi),Herneyse aldik numaramizi gumruge gittik,
gumruk memurundan gelen ilk soz "geçmiş olsun " oldu,çok samimi gordu sanirim.
Herneyse bana karari gosterdi,kanun onunuzu bagladi dedi,
"Bu isin ticaretini yapmiyorum ben " dedim "ve ilk defa yurt disindan bir siparis veriyorum bilseydim vermezdim " dedim."Siz bi gumruk musaviri tutun ,beyanname doldurun,bu gelen urun TSE ye gidecek,sonra telsiz genel mudurlugune gidebilir gibisinden laflar edilmeye baslandi"."Faturayi kolinin icinden bana verdiler bi bakin dediler".
Sonradan ogrendim ki kargonun gelis tarihi 6 aralik degil 2 aralik, yani pazartesi degilde cuma gitseymisiz hic bir problem olmiyacakmis.
Mevcut tavirlardan ve gumruk musaviri vs ile ugrasamak istemedigimden dolayi,
9 aralik persembe gunu tekrar gittim,"bana bircok kisi iade yolunu secti sizde dusunun dediler."
"Bakin ben vergiden kacmak istemiyorum aksine %27 vergisini odiyeyim zaten kargo eski tarihli bilseydim hic kalkismazdim bu ise " dedim.İse yaramadi.
Butun bunlarin otesinde ilginc bir tavirla ;
"Bunu burda kim satiyor" denildi
Bende "bu urunu burda satan yok,varsada ben bilmiyorum " dedim
"Vardiirrr vardiiirrrrr" gibisinden bir cevapla karsilastim.
Aynen geriye donup karsimda duran, elimi vuramadigim koliyi istemeyerek iade ettim.Bir ara koliyi kapip kacasim geldi ama zor tuttum kendimi :P
Paranin gitmesi ile ilgilenmiyorum tamamen karsilastigim tavirlar ile problemim var.İnsanlar haklida olsalar bazi zamanlar zor duruma dusebilirler,birileride
bu zor durumdaki insanlara yardimci olmak icin inisiyatif kullanir,bazilari bunu
satar bazilari da allah icin yapar.
Ufak bir hikaye daha;bu olayin uzerine istanbula gittigimde bir kac hobbyshop's ugradim ,ismini vermek istemiyorum bana Hpi mt2 ye 800€ Hpi savage'a 900€ fiyat veren shop'u burdan cok takdir ettim.
Simdi yukarida ki yazilari okuyunca,standarlarin olmadigi yerlerde bu tip olaylar surekli yasanir ozetlemek gerekirse,
Deveye sormuslar;"Neren egri" diye "Nerem Dogru ki " demis.
Kusura bakmayin uzun oldu ama ....
Dr. Mini-Z
23-12-2004, 18:00
Madem Enforcer arkadaşımız başından geçeni anlatmış bende anlatayım. Malum gümrükte çok samimi olduğum arkadaşımın başına gelen olay; Mallar geliyor gidiyor soruyor tamamdır deniyor. Her neyse teslimat işlemlerini hepiniz biliyorsunuz mal 100 € altında olduğundan vergisiz alıyor teslimat ücreti ödeyecek bakıyor yok unutmuş para bozdurmayı üzerinde bir miktar döviz ve sadece 1,500,000 TL var abi diyor 1,500,000 TL versem olur mu yok döviz var üzerimde diyor adam tamam canın sağolsun diyor sevinçle alıyor paketini giderken tık tık abi cama vuruyor genç diyor yol paran var mı ? Yoksa vereyim. Evet Enforcer arkadaşım buda başka bir insiyatif örneği. Örnek olsun diye verdim. Ama kanunda insiyatif kavramı yoktur ben bunu eleştiriyorum memurun kanunu birebir uygulaması lazımdır. İnsiyatiflik bir durum yoktur. Benim karşı olduğum budur. Daha da yazacaktım unuttum aklıma gelince eklerim bişiler :)
Saygılarımla,
bunlar detaylardı dediğim gibi tavrım herkese karşı aynıdır kimseye karşı şahsi bir mesajım olmamıştır. Hepinizi daha dikkatli olmaya davet ediyorum.
KUZGUN ben senin yazdıklarını dikkatli okuyorum sende benimkileri dikkatli oku ok?? Çok bilen arkadaşım diyorsun çok biliyorum diye bir yazı yazmamışım değil mi?? Bu arada bakanlığa neyi anlatacağımıza da söyle gidip anlatalım onlarda bizim dediklerimize hemen kulak versin , uygulasınlar . Hiç aklıma gelmemişti bu ya kusura bakma..
Neyse konunun başlığı "Kimse Yurt Dışından Araba Sipariş Vermesin" bunu Kimse Rüşvet Vermesin diye değiştirelim daha uygun olur .
Dr. Mini-Z
23-12-2004, 23:57
O zaman konuya uygun mesajlar atalım ortalığı kirletmeyelim genç arkadaşım rokko.
tamamdır :) . Bu arada şu geri gönderme olayında parayı geri iade ediyorlar mı ona kafam takıldı??
Asagida yazdiklarimin kimseyi yermek veya ovmek amaciyla yazilmadiginin bilinmesini istiyorum.Bilhassa da yukarida notlari bulunan arkadaslari.
Deneyimimi aktarmak istiyorum,
hobyyrc ye rastlayip uzun uzun degerlendirdikten sonra yurtdisindan bir off-road arac almaya karar verdim.15 Kasım da Malum yerden bir Savage Rtr siparisi verdim.6 aralik Pazartesi tarihinde kargoyu sormaya gittigimde "kargo daha bugun geldi dediler",ihbarname nin gonderildigini soylediler(Bugun 23 aralik hala ihbarname posta kutuma ulasmadi),Herneyse aldik numaramizi gumruge gittik,
gumruk memurundan gelen ilk soz "geçmiş olsun " oldu,çok samimi gordu sanirim.
Herneyse bana karari gosterdi,kanun onunuzu bagladi dedi,
"Bu isin ticaretini yapmiyorum ben " dedim "ve ilk defa yurt disindan bir siparis veriyorum bilseydim vermezdim " dedim."Siz bi gumruk musaviri tutun ,beyanname doldurun,bu gelen urun TSE ye gidecek,sonra telsiz genel mudurlugune gidebilir gibisinden laflar edilmeye baslandi"."Faturayi kolinin icinden bana verdiler bi bakin dediler".
Sonradan ogrendim ki kargonun gelis tarihi 6 aralik degil 2 aralik, yani pazartesi degilde cuma gitseymisiz hic bir problem olmiyacakmis.
Mevcut tavirlardan ve gumruk musaviri vs ile ugrasamak istemedigimden dolayi,
9 aralik persembe gunu tekrar gittim,"bana bircok kisi iade yolunu secti sizde dusunun dediler."
"Bakin ben vergiden kacmak istemiyorum aksine %27 vergisini odiyeyim zaten kargo eski tarihli bilseydim hic kalkismazdim bu ise " dedim.İse yaramadi.
Butun bunlarin otesinde ilginc bir tavirla ;
"Bunu burda kim satiyor" denildi
Bende "bu urunu burda satan yok,varsada ben bilmiyorum " dedim
"Vardiirrr vardiiirrrrr" gibisinden bir cevapla karsilastim.
Aynen geriye donup karsimda duran, elimi vuramadigim koliyi istemeyerek iade ettim.Bir ara koliyi kapip kacasim geldi ama zor tuttum kendimi :P
Paranin gitmesi ile ilgilenmiyorum tamamen karsilastigim tavirlar ile problemim var.İnsanlar haklida olsalar bazi zamanlar zor duruma dusebilirler,birileride
bu zor durumdaki insanlara yardimci olmak icin inisiyatif kullanir,bazilari bunu
satar bazilari da allah icin yapar.
Ufak bir hikaye daha;bu olayin uzerine istanbula gittigimde bir kac hobbyshop's ugradim ,ismini vermek istemiyorum bana Hpi mt2 ye 800€ Hpi savage'a 900€ fiyat veren shop'u burdan cok takdir ettim.
Simdi yukarida ki yazilari okuyunca,standarlarin olmadigi yerlerde bu tip olaylar surekli yasanir ozetlemek gerekirse,
Deveye sormuslar;"Neren egri" diye "Nerem Dogru ki " demis.
Kusura bakmayin uzun oldu ama ....Bizim Türkiyeyi anlamiyorum, herseyi zora cekiyorlar, ben avusturyada oturuyorum gecen hafta pazar günü mt2 nin siparisini verdim cargoyu express secdim ve sali sabahi postaci eve kadar getirip teslim etti, ve 375 euro ödedim. Burdaki ülkeler Vatandaslari icin hertürlü kolayligi yapiyorlar
bildigim kadari ile tower parayi iade ediyor, ama nasil bir proseduru war onu tam olarak bilmiyorum.
Bu arada da bu topici yavas yavas sonuca baglama acisindan sunu soyliyim,
Yurt disindan araba siparis etmeyin!!! (600 milyon civari vergi weririm diyorsaniz baska)
denizfeneri
24-12-2004, 13:40
Tower hiç sorun çıkarmadan parayı ödüyor. Ancak gümrükten malı çekmeden para iadesi nasıl olacak bir fikrim yok. Ben yanlışlıkla aldığım amortisörleri 3.500.000 tl karşılığı ptt ile geri gönderip 35$ para iadesi aldım...İade prosedürü ise faturanın altındaki etiketi doldurup ürünü aynen geri göndermekten ibaret...
Arkadaşlar, artık bu konuyu bir sonuca bağlayalım ve kapatalım artık...
Bundan böyle, kargo dahil toplam fatura bedeli 100 Euro'nun altında kalan siparişleri eskisi gibi alabiliyoruz. Ben daha dün (Cuma) günü gidip Tower'dan gelen son siparişimi eskisi gibi aldım. Benim faturam 100 Euro'nun altındaydı ve sadece cüzi bir miktar ambar ücreti verip paketi aldım. Gümrük memuruna sorduğumda, limiti aşan her gönderi için "İthalat Rejimi Kararı" uygulanacak, ya bir gümrük müşaviri tutacak veya kendimiz biraz fazlaca uğraşarak (zor ama imkansız değilmiş) işlemleri tamamlayacakmışız...
Sonuçta, artık limiti aşan tutarda posta ile teslim İnternet siparişi vermeyin ve bu konu burada kapansın...Diğer yollar için (DHL, Comerxia, yurtdışına giden bir tanıdık vs) için ayrı bir başlık açın...
Bir de, illegal yolları burada zikretmeyelim lütfen...
ee nolacak şimdi bu iş bu hobi koskoca bir darbe yiyecek ben 300$lık bi alete 600$ veremem ki. zaten o alet imal ediliş fiyatı bile düşük. yani arkadaşlar çok yüksek oranlarda vergi vermek istemiyorsanız yurt dışından araba veya heli filan almayın diyorsunuz. off off warya tamda yurt dışında ep heli alıyodum herşey hazırdı.
napcan artık oldu bööle.. bundan sonra artık ööle yılda bi araba değiştiremicez yada Türkiye deki 2. el piyasası güçlencek hobbyshop larda indirime gitcek..
Arkadaşlar benim towerdan 100€ altıntaki verdiğim siparişler evime geliyordu. Artık onları da mı gümrükten alıcaz.
denizfeneri
25-12-2004, 21:01
hayır. Daha önceki sayfalarda yazıyor zaten. 100€ altındaki siparişler aynen eskiden olduğu gibi değişen bir şey yok...
ee 100€ üstündekilere ne olacak?
abicim okumadınmı önceden yazılanları 100 doların üstünde sipariş edersen başın belaya girer sen önceki sayfaları birdaha oku hadi kolay gelsin :D :D :D
hayret bişey yaaa abicim bir rc alayım diye düşünürken artık hayal bile edemiyorum bu iş böyle olmaz çok zorlaştı türkiyede bu hobi ile ilgilenenlere allah sabır versin ...
arkadaşlar size bir soru sorcam 1-Benim fransada bir tanıdığım var sık sık türkiyeye geliyo o towerdan t-maxx yada revo siparii verse ona normal sorunsuz olarak gidermi ??? diğer soru 1-Eline ulaşırsa sipariş türkiyeye gelirken kendi eşyasıymış gibi hiçbir ücret ödemeden sanki cep telefonunu getirir gibi türkiyeye yanında getirebilirmi ???
fransada oturuyorsa taa towerden almasina gerek yokki, ya frasandan yada almanyadan alir.Ve zanetmiyorum valizine koyum getirince birsey olsun, ve birtaneden birsey cikmaz ama fazla getirdigi zaman problem cikabilir!
Getirir, sorun olmaz. almanyadan falan biryerde alabilir evet. Hatta sen kredi kartıyla alışveriş yapılabilen bir avrupa firmasından alırsın,gönderirsin o tanıdığının adresine o da getirir. Böyle yapacağız artık.
ama bizim yurtdışından tanıdık yok :(:(.. biz napcaz..
parça alacağın zaman tanıdığı olan birilerini bulacaksın ;)
mrserhan
26-12-2004, 21:20
iyi guzel de arkadaşlar bana hanginiz soyliycek avrupada fiyatları uygun olan.
benim bildiğim kadarıyla yok..
varsa soyleyin...
bu arada siz getirte durun benim sipariş 33 gün oldu hala ses seda yok..
serhan a katılıyorum avrupa gerçekten de pahalı...
rocco... üzüldüm sana 33 gün oofff... bende merak ettim hiç gittin mi gümrüğe? ne diyorlar?
valla benim arabada hollandadan yola cıktı 26 gün oldu ses seda yok.americadan aksesuar sipariş etmiştim onlar geldi ama araba hala yok
peki sen gittin mi? gümrüğe!
aksesuarları almaya gittim .kargo dahil 127 USD tutuyordu.1.650.000 TL ödedim aldım
kargoyuda ana bedeldenmi sayıyolar.yani gümrüğe dahilmi ediyolar
valla öyle sayıyorlar herhalde
mrserhan
27-12-2004, 10:22
arkadaşlar normalde de zaten vergilendirilirken navlunu vergi matrahına katarlar.
posta gumrugunde de yasal olarak aynı muhabbet.
kısaca formulize edersek
mal bedeli + kargo < 100€ ===> :)
mal bedeli + kargo > 100€ ===> :(
Serhan güzel formül :D
Ancak, yazılarda sürekli olarak "Kargo dahil toplam fatura bedeli 100 Euro'yu geçince bürokrasi belinizi büker" diye yazıyoruz. Kimse önceki yazılanları okumuyor mu? Böyle giderse daha yüzlerce sayfa boş yazılarla dolacak, kapatın artık bu konuyu...
HPIR40,
Sen gümrükten pakedini alırken sana kimliğini sordular mı? Çünkü benim yaş 18den küçük problem olurmu diye soruyorum. Mİni-z alıcamda 122 dolar tutuyor.
iyi guzel de arkadaşlar bana hanginiz soyliycek avrupada fiyatları uygun olan.
benim bildiğim kadarıyla yok..
varsa soyleyin... zaten bende ondan towerdan sipariş etsin dedim fransanın vergisi towerda fazla galiba ama yinede 20-30 dolardan bişey olmaz önemli olan alıp yanında sorun çıkmadan rahat rahat getirebilmesi benim için :D :D :D
omer_yildir
27-12-2004, 13:34
18 yasından kucuk ısen problem cıkartırlar:)
18 yasından kucuk ısen problem cıkartırlar:)
diosun...
cevabın için sağol. Babamın adına getirticem artık.
HPIREVO3
27-12-2004, 13:49
cguckan
gümrükten malı alırken kimlik soruyorlar ve bazı hallerde kimlik fotokopisini alıyorlar
yaw arkadaşlar artık şu konuya son bir cevap verin bitsin. getirteceğimiz alet 350$ diyelim gümrüğü ne kadar tutacak kargosuyla beraber 350$ adamlar ne alacak ekstra bizden yada 500$ diyelim ne olacak?
mrserhan
27-12-2004, 17:15
acıkcası bu sorunun cevabını ben tam olarak bilmiyorum cunku ne ce belgesi ne tse nede turkce kullanım klavuzu nede gumruk postasında beyanname acıp kapattırdım yada hazırlattım ?
musait bi zamanda gumrukcumu arayıp detaylı bilgi almaya calışayım.
mrserhan
27-12-2004, 17:41
arkadaşlar biraz once gumrukcum ile konustum.
ogrendiğim ilginç bir şey daha var.
neyse eger kargomuz 100€ yu geciyor ve posta gumrugude kurallara uyuyorsa,
istenilen ce evrekları için 60-70 milyon, urun incelemesi için paketi teste tabi tutuyorlarsa 94m test ucreti, bu sure zarfında postada bekleme parası vs daha bilmediğimiz şeyler.
işin ilginç tarafına gelince, eskiden biz sadece gumruk vergisi odeyerek malımızı alırken suan 100€ nun uzerindeki tutarlarda mal getirdiğimiz durumda ithalat rejimine girdiğimiz için birde malın kdv sini oduyoruz.
yeni bir formul geliştircek olursak. buradan su cıkıyor.
X < 100 € ise formulde pek bi değişiklik yok :)
eger X > 100€ ise katsayılar değiştiği için reformulize ediyoruz..
X + %18X + %10X + Y + tZ = :( :( :(
varılan sonuc: modelin evrimsel gelişimi :) :cool: :confused: :hımm: :mad: :hııııııı: :kütküt: :ıggcck:
terimler : X =mal bedeli + navlun
Y =TSE CE vs bilinmeyen gereksizler
Z =Gumrukde yattı parası
t = Gumrukte misafir edilen gun sayısı.
benden bu kadar....
işte buduuuuuuuuur oh be yarabbim sonunda oldu. züpper bi formul çok teşekkür ederim. peki şimdi arkadaşım sana çok teşekkür ederim ama birşey daha soracağım. teste tabii tutuluyo dediniz ama bunlar nasıl bir test ben heli getirtmeyi düşünüyorum heralde onuda uçurmazlar test olmas dimi?
bu arada %18X demişsin ama artık o oran %10 olmadı mı %18 deil kdv yani. birde bi daha %10X war o neden? ççççççççok teşekkür ederim seni kutluyorum ayrıyetten.
bence de harika bi formüla tebrikler.. hiç bişiy anlamamıştım Serhan abi sağol..
engine02
27-12-2004, 19:29
ortak gusel formul he :D uf cok gereksiz bisi yaptılar su kanun deisikligi ile ilgili ya icimde kaldı walla :D
mrserhan
27-12-2004, 23:23
işte buduuuuuuuuur oh be yarabbim sonunda oldu. züpper bi formul çok teşekkür ederim. peki şimdi arkadaşım sana çok teşekkür ederim ama birşey daha soracağım. teste tabii tutuluyo dediniz ama bunlar nasıl bir test ben heli getirtmeyi düşünüyorum heralde onuda uçurmazlar test olmas dimi?
bu arada %18X demişsin ama artık o oran %10 olmadı mı %18 deil kdv yani. birde bi daha %10X war o neden? ççççççççok teşekkür ederim seni kutluyorum ayrıyetten.test dedikleri olay gelen urunun turk standartlarına uygun olup olmadıgının kontrolu. yani arabayı yada ucagı alıp kullanmıyorlar
%10 olan gumruk vergisi
%18 olanda kdv
gumruk vergisi ile katma deger vergisi farklı her ikiside alınıyor.
Allah size sabir versin! Bizim Türkiyeyi anlamak zor!
mrserhan
28-12-2004, 10:48
bence anlaşılmayacak birşey yok
eskiden bende dahil olmak uzere cok kolay yollardan yurt dısından urunumuzu getiriyorduk. her sey lay lay lom du.
hatta okadar kolaydı ki Tr deki firmalardan daha az maliyet ile malımızı yurt içine sokuyorduk.
firmalar ticari oldugu için su an bizim yaptırmamız gereken belgeleri evrakları testleri onlar ozaman yaptırıyorlardı zaten.
noldu firmaların gelirleri azaldı. tek musteri potansiyeli bu işe yeni başlayanlar ve yeteri araştırmayı yapamayanlar oldu. adamlarda maliyetlerini kurtarmak için kazıkcı oldular.
daha sonra olan pistler kapandı. ankarada yavrupist direkten dondu nerdeyse kapatılmak uzereydi. dukkanla beraber pistte kapanacaktı.
şimdi nolucak peki
yeni yasalarla birlikte bi nebze, hobbyshoplar ayakta durabilecek para kazanabilecek
biraz dusunurseniz yatırımcı bazında turkiyede hobbyshop acmak ölu bir yatırımdı.
kimse hayır diyemez
bence bu yasalardan sonra piyasa daha hareketlenecek.
belki kimbilir birkaç sene sonra yeni pistler de acılır turkiyede
walla Yurtdışından almaktansa Güzel Türkiyemden almayı tabikide tercih ederim ama yurt dışına oranla gerçektende çok pahalıya satıyorlar. İnşallah bu uygulamayla Türkiye'den güzel fiyatlara alırız.
gerçi artık Türkiye de taksitli satışlar başladı.. biraz daha pahalıyta da gelse satıcılar sata sata bu olayı kapatır.. tabii bana göre biraz da etrafın bilinçlendirilmesi gerek.. ve burda da iş bize düşer..
taksitle kim satıyor arkadaslar
vivam*d*lhobby izmir de alsancak ta..
mrserhan
28-12-2004, 19:57
yavruoyuncak axess kartla vade farksız 3 taksit
teamgo da ise cardfinansa 12 aya kadar vade secenekleri ile
yeni donemde modelcilerle birlikte olacaklar.
nakit alımlarda şok indirimler (yakında)
euheuh abarttık biraz bana ne oluyosaa....
yigit1905
28-12-2004, 19:59
herzaman en iyiler en iyi yerde.şampiyonlar şampiyon marka kullanır y.o. :D
insallah istanbuldaki diger hobby shop larda aynı uygulamalara katılırlar
Arkadaşlar bugun towerdan 440 dolarlık siparişim gelmiş . Gerçi ben gidip almadım ama iyice sordum neyin ne olduğunu . Ne beyanname vermişler ne başka bir şey . Gümrük memuru hiç bir şey dememiş beyanname ile ilgili . Yuzde 10 vergisini verip almışlar paketi . Fakat paketin içinden gemim çıkmamış çok üzüldüm . Ne yapıcam bilmem :(
Hatta alan adamlara beyannameyi sordum telefonda onlarda sasırdı ne beyannamesi falan dediler..
Ne oluyor ya, nerdeki gümrük bu?..Çifte standart mı uygulanıyor yoksa?...
mrserhan
29-12-2004, 11:34
abi valla anlam veremiyorum ben bu kadar laçka bi sistem gormedim. ya bi işin kuralı yordamı vardır.
kural sadece %10 sa onu uygulasınlar yok değilse ne gerekiyosa artık.
bi oyle bi boyle derken allak bullak oldum yaaa
bende merak ettim nerdeki gümrük bu bir açıklık getirirseniz sevinirim
illgnsyyz
29-12-2004, 12:05
serhan abinin dediği gibi çok laçka bi sistem kesin bişey yok gümrükteki sıradan memur ne derse o oluyo onu bi şekilde razı edebilirseniz gayet yüksek mebladaki siparişleri sadece %10 ile sıkıntısız beyannamesiz alırsınız siparişten önce gidip gümrükteki memurla konuşmakta fayda var
Arkadaşlar bugun towerdan 440 dolarlık siparişim gelmiş . Gerçi ben gidip almadım ama iyice sordum neyin ne olduğunu . Ne beyanname vermişler ne başka bir şey . Gümrük memuru hiç bir şey dememiş beyanname ile ilgili . Yuzde 10 vergisini verip almışlar paketi . Fakat paketin içinden gemim çıkmamış çok üzüldüm . Ne yapıcam bilmem :(
Hatta alan adamlara beyannameyi sordum telefonda onlarda sasırdı ne beyannamesi falan dediler..
yaw nası olur 440 $ lık siparişin içinden tekne nasıl çıkmaz başka ne vardı ki???
tower'a mail attım iki paket halinde yollamıslar . ilk paket ulaştıda iki paket halinde gelen ürünlerde sorun çıkmaz heralde?? Var mı böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar aramızda?? Valla olayın ayrıntısını bende bilmiyorum . Ben paketi çalışanların
adına getirtiyorum onlar gidip alıyor benim yerime . Telefonla aradım sordum alan çalışan arkadaşa bir sorun çıkardılar mı diye ne gibi bir sorun çıkacak ki diye o da şaşırdı . Beyanname falan sordular mı dedim yooo eskisi gibi aldım dedi . ne kadar vergi verdiğinden emin değilim yanlız ama eskisi gibi dediğine göre kağıdın üzerindekini vermişlerdir .
Bugun araştıracağım konuyu iyice size bildiririm gene gelişmeleri .
Hah, şimdi tamam işte. Tower bazen iki ayrı deposundan, iki ayrı paket halinde sipariş gönderiyor. Büyük ihtimalle, bu gelen paketin içinden çıkan faturanın tutarı 100 Euro'nun altındaydı, o yüzden beyanname filan istemediler. Şimdi gelecek olan diğer pakedin içinden çıkacak faturanın tutarı önemli, eğer sınırı aşıyorsa bayağı bir uğraştıracaklar demektir...
Geminin fiyatı 109 dolar . Fatura 439 dolar . Yani şu anda gelen pakette 330 dolarlık mal vardı . Elektrik motorundan tutun , kumandaya , soğutma sisteminden , escye , pilden , şarj aletlerine bir yıgın sey vardı .
terimler : X =mal bedeli + navlun
Y =TSE CE vs bilinmeyen gereksizler
Z =Gumrukde yattı parası
t = Gumrukte misafir edilen gun sayısı.
Merhaba,
Sevgili Serhan'ın yukarıdaki formülüne bir iki satır da ben eklemek istiyorum.
O = Ordino ücreti,
G = Gümrük komisyoncusu ücreti,
K = Küşat bedeli,
İ = Faturadaki indirim için vergi. (En garip olanı bu, çünki satıcı firmanın yaptığı indirim, ithalatçının yurtdışındaki geliri olarak değerlendiriliyor)
Bütün bunları ekleyince ortalama olarak ithal edilen mal bedeline en az %74 ek geliyor. Yukarıdakilerin hepsini ithalatçı firmalar olarak bizler zaten ödemekteydik. Ancak kişilerin kendi ithalatlarına bu giderler uygulanmıyordu. Bu nedenle Türkiye'de satış yapan firmaların neden yurtdışından daha pahalı olduğunu anlatmak çok güç oluyordu. Ama sanırım şimdi çok daha iyi anlaşıldı.
Bir de konuyu şu şekilde örneklersek, diyelim ki Türkiye'de 500 kişi model otomobil almak istedi. Bunların 450'sii yurtdışını, geri kalanı yurtiçini tercih etti. Durum böyle olunca azalan satışlara rağmen artan giderlerin nasıl karşılanacağını bir düşünün. Ama durum bunun tersi olsa, yani herkes Türkiye'den mal alsa, ithal edilen mal adedi artacağı için sabit gümrük giderleri birim fiyatları daha az etkileyecek ve bu da fiyatlara yansıyacaktır.
Ayrıca sormak istiyorum, Tower'a arabasının setuplarını yaptırabilen var mı içinizde?
Türkiye'deki firmalar bunu yapıyorlar. Sorunlarınıza çözüm arıyorlar. Bütün bunları da malın bedelini hesaplarken fiyata eklemek gerekmez mi?
Türkiye'de modelciliğin gelişmesinden söz ederken unutulamamalıdır ki, alıcıların olması gerektiği kadar satıcıların, pistlerin, yarışların, v.s., v.s. de olması gerekir.
Lütfen hiçkimse yukarıda yazdıklarımdan, ticari kaygı, reklam, mal satma girişimi gibi fikirler üretmesin. Ben sadece konu ile ilgili çeşit olsun diye ortaya salata yaptım.
Bol nitrolu günler ve mutlu yıllar diliyorum.
Ya aklıma bir soru takıldı şimdi ama sorsam yanlış anlaşılmaz heralde . Bu Gucci , Armani gibi yurt dışından gelen tekstil ürünlerinin fiyatları nasıl yurt dışıyla aynı oluyor?? Ben bakıyorum burada 500 milyon olan ayakkabı yurt dışında da 450 - 500 milyon arası . Bu adamlar gümrükten kaçak mı sokuyorlar malları?? Veya diz üstü bilgisayarlar gibi elektronik aletler nasıl oluyorda sadece yuzde 10 oranında fark ediyor Türkiye ile?? Amacım nasıl fiyatların aynı seviyede kaldıgını ogrenmek . Konuyla alakasız oldu biraz ama neden diye sormak lazım madem gümrüklerden konuşuyoruz .
Ya bence yine olan müşteriye,halka oluyor. Ezilen biz oluyoruz. Bi yolunu bulan, ayarlayan götürüyor malı. Asıl vuran büyük vuruyor yani sonra gelsin yüzde 100 karlar. Neden şaşırılıyor ki bu ülkede neler neler dönüyor. Ekonominin yarısı kayıt dışı. Devlet de ne yapsın bi yerden önlemeye çalışıyor kayıpları,gümrük falandı uygulamaydı derken aksaklıklar çıkıyor işte. Bizim hobi dükkanları da buna kurban oluyor,biz de. Ama şu da var eskiden towerdan mal getiren hobi shopu kendi gözlerimle gördüm, kulaklarımla duydum. Bi de o gucciler falan Türkiyede üretiliyordur. Rebook için üretim yapan bi firmaya geziye gitmiştik. Reebok bir tişörtün maliyeti 3.5 euroydu,.Ayrıca modeller Avrupada fiyatlar yüksek zaten, biz de avrupa bölgesi gibi kabul ediliyoruz ve bu bize de yansıyor.Türkiyede model üretimi diye bişey yok. Mcd vardı ama onların da durumu kötü diye duydum,gerçi fiyatları da uygun değil ama. Keşke üretime devam etseler de iyi bi üretimci olsa biz de bi nebze kurtulsak bu gümrük olaylarından.
Bildiginiz gibi ben Avusturyada yasiyorum, Giysi ihtayacim olunca hep ünlü markalari satan bir magza var burda ordan aliyorum, ve aldiklarim nerdeyse 90 % Made in Turkey,
Mesela gecen S Oliver Kazak aldim 50 Euro verdim!
Üretim olayına girmek daha kötü . Türkiye'de işçilik yüksek , ham madde pahalı bunlar maliyetede yansıyor doğal olarak . Onun için Türkiye'de üretilen bir ürünün diğer markalara göre pahalı olması normal . Hiç bir şekilde uzakdoğu da üretilenlerin yanına yaklaşamaz maliyet açısından . Türkiye'de asgari ücret 250 doların üzerindeyken uzakdoğuda 70-80 dolara çalışan insanlar var . Devlet yatırımcıya çok büyük teşvikler sağlıyor . Adamlar fabrikalarını bile bedava kuruyor . Elektrik neredeyse bedava . Yani maliyetleri HPI , Tamiya gibi markaların seviyesine çekmek imkansız Türkiyede
her ne olursa olsun Türkiye canım Türkiyemden alırım daha iyi orada made in Turkey yazısını görmek için değerinden fazlasını veririm.
Kendi yerinde üretilen maldan katlarca vergi alınmaz ama.
Bunun da avantajı bu. Onun için otomobil firmaları gelip Tr de üretim yapıyorlar ve genelde iç piyasaya satıyorlar ürünlerini.
omer_yildir
31-12-2004, 15:25
20 gun once rcmarttan sıparıs verdıgımız 90 dolarlık mal geldı..postacı elımıze kadar getırdı..ayrıca yıne paketın ustunde 40 dolar ve toys yazıyordu..ıcınden hıc bır sekılde kagıt fatura felan hıc bır sey cıkmadı:)
Art Vandaley
21-01-2005, 11:25
Tower'dan 250USD lik siparişim geldi. Masrafları aşırı fazla olduğundan geri gönderilmeleri için dilekçe yazdım ve bayramdan sonra geri göndereceklerini söylediler. Durumu Tower'a da bildirdim. İade ürünler ellerine geçer geçmez kredi kartıma geri ödeme yapacaklarmış.
reklamci2003
27-01-2005, 17:08
Tower'dan 250USD lik siparişim geldi. Masrafları aşırı fazla olduğundan geri gönderilmeleri için dilekçe yazdım ve bayramdan sonra geri göndereceklerini söylediler. Durumu Tower'a da bildirdim. İade ürünler ellerine geçer geçmez kredi kartıma geri ödeme yapacaklarmış.
Masraflar ne kadar tutuyor merak ettim. birde masraf fiyatlarını detaylı yazabilir misin?
Merhaba Arkadaşlar,
Epey bir süredir bu forumu takip ediyorum, buradan edindiğim bilgilere paha biçilemez. Ben de bilgilerimi paylaşarak az da olsa sizlere katkıda bulunmak isterim.
Internet üzerinden alışveriş yapmak karlı görünüyor ancak. Internetten sipariş ettim, ucuza getirdim sanırken, hiç hesaba katmadığınız gümrük vergi, resim, harç vs. gibi masraflar yüzünden dumura uğramanız işten bile değil.
Şimdiye kadar gördüğüm kadarı ile forumdaki arkadaşların çoğu Amerika merkezli online satış yapan bir firmaya (isim vermek gerekirkse Tower) yönleniyor veya yönlendiriliyorlar.
Her ne kadar bu firma yabancı forum sitelerinde de sık sık adı geçen, güvenilir olduğu, iyi ve garantili hizmet sunduğu su götürmez olsa da avantaj bakımından herzaman en iyi alternatif olmayabilir.
Mesleğim icabı (satınalma ve dış ticaret) hayatımın büyük bölümü yurtdışından (çoğunlukla da internet üzerinden temasa geçtiğim firmalardan) mal almakla geçiyor. Ve edindiğim tecrüblerden aldığım ders: Asya dururken asla Amerika'dan alma...
Yurtdışından sipariş edilen malzemeler özellikle de posta (international air) ile gönderiliyorsa önce PTT'nin paket merkezine ulaşıyor. Burada da öncelikli olarak paket büyüklüğüne göre ayrıştırılıyor. Gönderilen malzeme 2 dolar tutarında olabilir ancak paketi 20 x 20 cm'den büyükse çoğunlukla adresinize ihbarname gönderiliyor. Bu ihbar ile paket merkezine gidip, pakedinizi almayı talep ediyorsunuz. İkinci adım olarak pakedin gümrük fatura tutarına bakılıyor. Eğer pakediniz hem küçük hem de fatura tutarı 100 Euro'nun altında ise zaten çoğunlukla doğrudan adresinize gönderilir. Ancak fatura bedeli (gönderildiği ülkede ihracat işlemleri bu fatura ile yapılır) ve kargo bedeli toplamı 100 Euro'yu geçiyorsa gümrük vergisine tabidir. Vergiyi ödemeden malınızı çekemezsiniz. Burada önemli olan ve çoğu zaman atlanan nokta, siparişi verirken gördüğünüz bedel değil, faturada yazdıkları Shipping&Handling ve Kargo masrafı dahil bedel üzerinden gümrükleme yapılacağıdır. Yani 60 Euro'ya satın aldım, gümrük ödemem diye düşünürken bir anda diğer masrafları ile beraber 110 Euro'luk bir fatura ve tabii yüklüce bir gümrük vergisi ile karşılaşabilirsiniz.
İlle de Internet üzerinden sipariş vereceğim diyorsanız, merkezleri Hong Kong, Singapur, Kore ve Japonya’da bulunan online hobby sitelerini ziyaret etmenizde büyük fayda var. Buralarda bulunan şirketlerin kargo bedelleri Amerika veya Ingiltere’de bulunanlara göre daha yüksek olabilir, ancak bunun yanısıra sundukları diğer avantajlar yüzünden asla gözardı edilmemelidirler. Birincisi, R/C araçların çok çok büyük bölümü Asya ülkelerinde üretildiği için birim fiyatları bu ülkelerde daha düşüktür (iç nakliye avantajı). İkincisi bu ülkelerde yeralan online satış şirketleri dünya gümrük mevzuatı ile çok daha haşır neşir vaziyette oldukları için yaptıkları fatura düzenlemeleri ile (asla sahtekarlık değil, işi kuralına uydurma diyelim) sizi yüklü gümrük vergileri ödemekten kurtarabilirler. Kimi firmalar bu tür düzenlemeleri zaten prensip olarak siz istemeseniz bile yapıyorlar. Yapmayanlara da gönül rahatlığı ile rica edip (faturanın üzerine kargo dahil $50 dolar yazarmısınız lütfen:fısfıs: ) yazdırabilirsiniz. Aynı şeyi Amerikalılara mümkün değil yaptıramazsınız. Sonuç olarak bu faturalar sadece gümrük çıkış ve girişlerinde kullanılıyor ve asla firmanın stok giriş-çıkış bedelleri üzerinde bir etkisi olmuyor. Firmalar genelde web sayfasından vermiş olduğunuz sipariş bedelini stok giriş-çıkış amaçlı kullandıkları için istedikleri miktarda fatura kesmelerinde ne bir sakınca var, ne de illegal bir durum. Ama Amerikalılara bunu anlatmak ne yazık ki mümkün değil.
Son olarak yine Uzak Asya’dan Türkiye’ye nakliye süresi (ne hikmetse asla çözemedim :confused:) Amerika ve/veya Avrupa kıyasla daha kısa sürmekte. Bu durum büyük ihtimalle, Amerika ve Avrupa'dan gelen gayri ticari kargo yoğunluğu nedeni ile yaşanmakta.
Benim sizlere naçizane tavsiyem, tek tedarikçiye bağlı kalmamanızdır. Kısaca dünyaya açılın, alternatiflerin çok olduğunu göreceksiniz:eyweyw:
Red Fin...
peki çok güzel söylemişsiniz ve www.rcmart.com da bunu yapıyro istemeseniz bile. Peki bize önerebilceğiniz bi site varmı daha önce alışveriş yaptığınız yada bildiğiniz türden. Saygılarımla.
HPIREVO3
01-02-2005, 22:11
evet hong kong dan bir kac site biliyoruz ama singapur kore veya japonyadan tavsiye edebileceginiz siteler varmı?
Ewt uzakdoğuya fatura konusunda her isteğinizi yaptırtabilirsiniz ama Amerika'ya asla.. Ben bu kadar yasalara riayet eden ülke görmedim hayatımda (çünkü yaptırımları çok ağır :) ) . Bu arada gemim hala gelmedi :(
yigit1905
02-02-2005, 09:51
Bu arada gemim hala gelmedi :(
ee towera falan mesaj atınca ne diolar bole bi durumda çok gıcık bi durum.
Selam,
Uzakdoğu'dan online sipariş verebileceğiniz firmalardan bazıları :
http://www.hobbyjapan2000.com/ (Japonya)
http://www.pacificmodel.com/ (singapur)
http://www.toyeast.com (Japonya-Hong Kong)
http://shopping.rcmodel.com.hk/ (Hong Kong)
http://www.rcmshop.com (Hong Kong)
http://www.rcxshop.com/ (Hong Kong)
http://www.modelcarexpo.com (Hong Kong)
http://www.precisionrc.com (Hong Kong)
http://miniaturehobby.com (Singapur)
http://www.taising.com (Singapur)
http://www.cityhobby.com/(Hong Kong)
http://www.symodels.com.tw (Tayvan)
http://www.geocities.com/daihua_hobby/index.html(Malezya)
Bu sitelerle birebir temasa geçerek faturalama ve shipment yöntemleri üzerinde pazarlık yapabilirsiniz. Daha önce de dediğim gibi faturanın eksik bedelle kesilmesinin Türkiye kanunlarına ters düşen bir yanı yok. Sonuçta almış olduğunuz malzemenin parakende fiyatı 500 dolar olabilir, ancak satıcı stoğunda kalan son malzemeyi size 50 dolardan satıyor olabilir, ya da Web sitesinin 100 bininci müşterisi olduğunuz için çok özel bir promosyondan yararlanıyor olabilirsiniz, vs. vs.
Türkiye gümrüğünde bağlayıcı olan tek evrak gümrük çıkış (yollanan ülkeden çıkış) faturasıdır. Burada hiç kimsenin gayri ticari mallar için "Bu malın bedeli bu değildir" demeye yetkisi ve hakkı yoktur. Eğer sözkonusu mal bir ticari mal olsaydı, eksik bedelli fatura ile sokmanız mümkün olmazdı, ama satış amaçlı olmayan, kişisel kullanıma yönelik mallar için hiçbir sakıncası yoktur. Boşyere bir dünya vergi ödemenin bir alemi de yok.
red fin
peki bu yazdığınız sitelerde alışveriş yapmamız durumunda başımıza bi sorun gelir mi? Yoksa siz daha önce alış veriş yaptınızmı yada sahipleriyle görüştünüzmü. Yani bunlar tamamıyle güvenilirmi.
Her birinden tek tek alışveriş yapmadım. Ancak bunlar adresleri, telefonları belli, yabancı forumlarda sık sık adları geçen siteler. Başına ne gibi bir sorun gelebilir anlayamadım.
Uzakdoğunun avantajı, daha önce söylediğim gibi, eksik bedel fatura kesmede genelde bir sorun çıkarmıyor olmaları. Sipariş vermeden önce, ben şu şu şu itemları istiyorum, ancak kargo ve tüm masraflar dahil 50$-100$ neyse, fatura ile göndermenizi rica ediyorum şeklinde bir e-mail atıp pazarlık yapılabilir. Amerika veya Avrupa siteleri ile bu şekil bir pazarlığa giremezsiniz. Bu arada Hong Kong'dan verilen siparişler en geç 10 günde Türkiye'ye ulaşıyor ama 9 Şubat'ta başlayacak olan Çin yeni yılı nedeni ile şubat ayı siparişleriniz gecikir. Mart'tan itibaren tekrar düzene girer. Hatırlatayım.
red fin
hayır ne biliym yani eğer yabancı forumlarda adı geçerse sorun yok. teşekkürler şüphelerimin sebebi de acaba paryı veririz açıkta kalma olurmu diyerektendi.
Şüphelendiğin bir site olursa öncelikle shipping&return policies kısımlarını incele, company info ve contact details'e göz at. Hala içinde bir şüphe varsa e-mail atıp "ben türkiye'de yaşıyorum, sizden malzeme almak istiyorum, türkiye için özel bir shipping&return uygulamanız var mı?" filan gibilerinden birkaç soru sor. Ciddi firmaların tamamı bu tür sorulara süratle yanıt verirler. Birkaç e-mail'e rağmen cevap vermiyorlarsa satın alma. İlla buradan alacağım ama bir türlü güvenemiyorum diyorsan ICC (international chamber of commerce) cyber crimes unit'e veya ICC commercial Crime Services'e yazıp daha derin araştıma yapabilirsin. Gerçi bu kadarına gerek duyan birine şimdiye kadar hiç rastlamadım :)
Dr. Mini-Z
02-02-2005, 13:19
1. si vergi için düşükl fatura olayını tasvip etmiyorum kendi adıma,
2. si gümrük artık düşük fatura olayını kaale almıyor kendi veritabanından kıyaslama ile bedel tespiti yapıyor inandıramazsın malın kalı gümrükte bilgilerine.
TheMISFIT
02-02-2005, 14:58
Son derece ilginç.
Elektronık urunlerde TR ıle avrupa arasındakı fark maalesef %10dan daha fazla.(ozellıkle bılgısayarlarda)Bızdekı KDV oranıda fıyatı yukseltıyor.Ayakkabı ve tekstıl urunlerını yazmıssınız,buda benım iş alanıma gırdıgı ıcın bılgı vereyım bıraz.Bugun hangı markanın urununu alırsanız alın,fabrıka cıkıs fıyatlarıyla perkaende satıs fıyatları arasında markasına gore x3 ıle baslayıp,x10 lara ve hatta daha yukarılara cıkan bır fıyat/pazarlama polıtıkası vardır.Bugun mesela dieselden 300-400 mılyona aldıgınız kot pantolonu dıeselın,uretıcıden aldıgı fıyat 10-15€ aralıgındadır.Bahsettıgımde uzakdogu degıl tr uretımı.Uzakdoguda allaha sukur hala tekstılde kalıte ve termın sorunları oldugu ıcın Turkıye cok avantajlı ve ayrıca bıldıgınız gıbı gumruk bırlıgı olayı var.Yurtdısından tekstıl urunu getırıp satan fırmalardakı fıyatlarla bu urunlerın yurtdısındakı fıyatları arasında az fark olması konusuna gelınce,dıyelımkı pradadan bır ayakkabı begendınız.Bunun Milanodakı prada magazası ıle Trdekı satan magaza arasında az fıyat farkı olmasının sebebı,pradanın zaten o urunu her yerdekı magaza veya dıstrıbutorlerıne verdıgı fıyat aynı.Bu yuzdende tekstılde cogu urunde yurtdısı ıle Tr arasında fazla fıyat farkı yok.Unlu markaların urunlerının uretıldıgı yer konusuna gelınce,bugun neredeyse hıcbır fırma kendısı uretım yapmayı tercıh etmıyor,fason mal yaptırıyor.Turkıye,fas,tunus,uzakdogu,ukrayna,bula garıstan,romanya su anda en revacta olan ulkeler.Ancak Turkıyede su anda dovız kularının sureklı olarak dusuk gıtmesı Turkeyenın uretım ussu olma avantajını her gecen gun azaltıyor.
*Bırde benım durumumu dusunun malıyetlerı bıldıgım ıcın ust bas alırken yasadıgım sorunları;)
tekstıl konsunda bende cok sey yazabılrıım cunkı tekstılle calısan tanıdıgım bır kac ksı var
bana soyledıklerını yazım buraya aynen yazıyorumm
en pahalı gıysıyı soyle bana dıyelımkı armanı t-shırt ne kadar 150 doalrr
o fıranın yapım malıyetı 10 doalrr
dunyadakı en pahalı kotun yapım malıyetı 12 doalrr
cok degısıktırkıı bazen 1 mılyar verdıgımız takım elbıseyıı 50 dolra mal edıyor vede bıze dırek kazık satıyorlarr oluyorr
Traxxas,birincisi yazdıgın fıyatlar cok dogru dııl.Ben kendim tekstilciyim,üretim maliyetini etkileyen faktörler çeşitli,tshirtler;2-5€ arası,kot 10-15€,takım elbıseler ise 40-80€ aralıgında.(genelleme yaparsak)İkincisi buna kazık yemek olarak bakmak ne kadar dogru ben 10 senedır buna tam olarak karar veremedim.
traxxas cogu kisi zaten biliyor maliyetlerin boyle oldugunu . Örneğin bir prada ayakkabıya 550 milyon veriyorsan ve maliyeti 50 milyonsa 500 milyon üzerindeki prada işaretine veriyorsun . Bir anlamda markayı satmak oluyor bu da... Türkiye'deki tekstilcilerinde çoğunun iş yapamamasının temel nedeni maliyetlerin yüksek olmasının yanı sıra ellerinde bir markalarının bulunmaması diye düşünüyorum ben . Marka olamadıklarından tekstil sektoru kötü gidiyor bence . Gerçi biz otomotiv sektöründeyiz ama tekstilden de anlarım az biraz :) Bursa'da yaşıyoruz sonuçta
En buyuk sorun,maliyetler,marka olma konusu bambaska bır konu.Inanılmaz zor,malıyetlı bir sey marka olmak.Bugun dunyada marka olmak(tekstılde) herkesın becerebılecegı bır ıs degıl.Buyuk markalar ınanılmaz alım gucu ve cırolara sahıp.Ornegın Zaranın sahıbı olan Indıtex ;zarada dahıl 7 marka,2500 civarında magaza ve yıllık 6 milyar€ civarı bır cıroya sahip.Bunlarla rekabet etmeye calısmak cok zor(daha baska orneklerde var H&M,GAP gibi).Ayrıca 3-5 ulkede bırılerıne bayıılık verıp magaza acmaklada uluslarası marka olunmuyor maalesef.Turkıyede tekstıl sektorunun yapması gereken,buyuk markalara fason olarak iş yapmaktır uzun vadede.Ancak 2 sene evvel doların 1,5 miyon lira olupta su anda daha dusuk olması gıbı durumlar işimizi fazlasıyla zorlastırıyor.
Allah kolaylık versin diyorum o zaman bütün tekstilcilere..
mrserhan
03-02-2005, 10:43
red fin yazdıgınız acıklamaları okudum gercekten dediğiniz gibi ise insan heyecanlanıyor.
yalnız sunu belirtmek istiyorum sizin bilgilerinizle benim bildiklerim celişki içinde.
(benim bildiklerim eksaik ve yanlış olabilir tabiki)
bende dısticaret ile ugraiıyorum. çinden granit ithalatı yapıyorum.
eskiden çinden aldıgın mal tutarı uzerinden G.T.I.P yani gumruk tarife istatistik pozisyonuna uygun olarak gumruk vergisi alınır kdv hesaplanırdı.
ama 2004 un 10. ayında gumruk musavirim bana bir yazı faxladı.
"ithalatta gozetim ve koruma onlemlerine ilişkin tebliğ
gözetim uygulaması 22.10.2004
madde2- 6802.23 ve 6802.93 G.T.I.P yer alan granitlerin CIF kıymeti 300usd/ton olarak ithalatı ulke ayrımı gozetilmeksizin yapılacaktır. ......."
ya acıklıycak olursam. ben granitin tonunu 200$ dan alıyorum. ama devlet bana diyorki istersen diyor 100$ dan al. biz granitte tabanı belirledik.
min. 300$dan vergi matrahını hesaplıyoruz diyor. ha ben tonunu 500$ alsam 500$dan hesaplanıyor. ama minimumu 300$
gumrukcumle konustugumda bana daha ilginç ornekler verdi.
mesela musterisi 2-3 $ a cinden ucuz ayakkabı ithal ediyormus.
dış ticaret mustesarlıgı gözetim ve koruma onlemlerinden dolayı ciftini 20$dan vergiliyormus.
sen ayakkabıyı istersen 1 $ a al. gumruk memuru gelip senin ayakkabını 20$dan vergilendiriyor.
ama posta gumrugunde durum farklı olabilir tabiki. ama ticari bi ithalat yaptıgımız zaman ne kadar bana karsı taraf iskonto yaptı ben ucuza buldum desekte pek işe yaramıyor. diye biliyorum.
cunku kendim yaşıyorum ve 150$/tondan aldıgım granit için 300$/tondan matrahı hesaplatıp vergimi oduyorum.
bunlarda benim bildiklerim eksikler olabilir...
red fin yazdıgınız acıklamaları okudum gercekten dediğiniz gibi ise insan heyecanlanıyor.
yalnız sunu belirtmek istiyorum sizin bilgilerinizle benim bildiklerim celişki içinde.
(benim bildiklerim eksaik ve yanlış olabilir tabiki)....
bunlarda benim bildiklerim eksikler olabilir... Selam mrserhan,
Sizin bildikleriniz ile benim bildiklerim çelişki içinde değil. Sizin bildikleriniz de doğru, ancak ticari amaçla yapılan ithalatlar için geçerli. Benim anlattıklarım ise ticaret amacı ile değil, kişisel kullanım amacı ile getirilen, satışından kar elde edilmeyecek gayri ticari mallar için geçerli. Ben Hollanda'dan alıp Türkiye üzerinden transit Türkmenistan'a yolladığım kimyasal maddeler için hem Türkiye'de hem Türkmenistan'da gümrük birim fiyatları üzerinden beyanda bulunmak zorundayım. Tonunu 100 dolardan bile alsam, faturasında 100 dolar bile yazsa, bu malzeme için muayyen bedel 1.500 dolar ise bu bedel üzerinden beyanname doldurtmak zorundayım. Ama bu bizleri ilgilendirmiyor. Biz kişisel kullanım amaçlı ve hem niteliksel hem de niceliklse olarak ticaretini yapmayacağımız aşikar olan mallardan bahsediyoruz. Elbetteki 10 gün ara ile 1'er 1'er bile olsa yılda 36 tane T-maxx getirtirsen başını derde sokarsın.. Ama hangimiz bu kadar sıklıkla Kit alıyoruz ki??? Yılda 1-2 parça eşya getirten birisini "sen bu işin ticaretini yapıyorsun, vergisini ver" diye sıkıştırmaya kalkarlarsa, siz de hayatı onlara zindan edebilirsiniz...:D
black_monarch
03-02-2005, 21:02
vergi işini bilmem. daha hiç gümrükle işim olmadı. ama red fin arkadaşımızın verdiği uzakdoğu linklerindeki fiyatlar da öyle pek ucuz değil. bence gümrükteki bu olaylar yanlış. bu bir devlet. sen devlete hizmet ediyorsun, devlet sana hizmet ediyor. sen devletin çarkına çomak sokarsan devletin çarkı dönmez. o zaman da sen zorda kalırsın.
mrserhan
04-02-2005, 09:28
anladım onemli olan getirilen urunlerin ticari olup olmadıgını ilgili birimlere gerektiği şekilde anlatabilmek. tabi vergiden kaçınarak :)
Bu arada granitin fiyatını da öğrenmiş olduk, demek bu kadar ucuzdu ha.:)
merhabalar konuya dahil olmak istedim. ben bu rc modelciliğe yeni başladım nasipse bir rc bot yapmayı düşünüyorum. kendi imalatım.sadece elektroniği hariç komple kendi tasarım ve imalatım olacak nasipse yapacağım motor 2 silindir patlar motor imalatını yapmayı düşünüyorum nasipse olacak ama malesef bu ülkede birşey yapmak istediğinde ya deli denir yada taşlanırsın ne diyeyim burası türkiye fark burada.
Konu üç sene öncesine ait yanlız. O zamandan bu zamana çok şey değişti. En az 6 yönetmelik çıktı (benim bildiğim) 2005'ten bu yana.
Güncel konuları takip etmek için son mesajın tarihine bakın lütfen.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.