Orijinalini görmek için tıklayınız : Extra 300S yardım
wolf2323
10-12-2007, 23:55
Merhaba arkadaşlar
Ben radyo kontrollü uçak işine yeni başlıyorum. Başlangıç için bir wingdragon 4 alacağım. Bunun yanında model yapımı bana zevk veriyor. Uçuş tecrübemi artırırken boş durmak istemiyorum ve extra 300s isimli bir model planı buldum yapmayı düşünüyorum.
wingdrogon 4 ile beraber elektronik parçalarıda şipariş edeceğim. Ama fazla tecrübem olmadığı için seçtiğim parçaların uygynluğundan emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: malzemeleri THK sitesinden almayı düşünüyorum.
Plan: http://s1.dosya.cc/Extra300S.rar.html
malzeme listesi:
-140 W inrouner motor seti (S. No: 01.301303D) veya 220 W outrouner (S. No:301309)
-11.1 V 1800 Mah 3 Gözlü lipo (S. No: 302302)
-XT Mikro Servo 12 mm (S. No:300809)
-40 MHZ Mikro Alıcı (S. No:301106C)
Merhaba arkadaşlar
Ben radyo kontrollü uçak işine yeni başlıyorum. Başlangıç için bir wingdragon 4 alacağım. Bunun yanında model yapımı bana zevk veriyor. Uçuş tecrübemi artırırken boş durmak istemiyorum ve extra 300s isimli bir model planı buldum yapmayı düşünüyorum.
wingdrogon 4 ile beraber elektronik parçalarıda şipariş edeceğim. Ama fazla tecrübem olmadığı için seçtiğim parçaların uygynluğundan emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: malzemeleri THK sitesinden almayı düşünüyorum.
Plan: http://s1.dosya.cc/Extra300S.rar.html
malzeme listesi:
-140 W inrouner motor seti (S. No: 01.301303D) veya 220 W outrouner (S. No:301309)
-11.1 V 1800 Mah 3 Gözlü lipo (S. No: 302302)
-XT Mikro Servo 12 mm (S. No:300809)
-40 MHZ Mikro Alıcı (S. No:301106C)
Yeni başlayanlara nacizane bir önerim: Daha küçük mAh (düşük kapasiteli ÖRN: 800-1000 mAh) pillerle başlayıp daha kısa uçuş süresine karşın daha hafif modelle denemeleri.
Diğer seçtiğiniz elektroniklerle ilgili olarak bilen arkadaşlar yanıt verecektir sanırım.:)
Plan güzel, yapımı kolay, 140 watt'lık motor uygun. Ancak yeni başlamak için uygun bir model değil. Extra gibi akrobasi modeline geçmeden önce, forumda birçok örneği bulunan, rüştünü ispatlamış üstten kanatlı depron/strafor modellerle başlamanızı öneririm.
wolf2323
11-12-2007, 22:55
Açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Birşey daha sormak istiyorum. wingdragon 4 ile çalıştıktan sonra bu modeli uçuramazmıyım. Yani extra 300 'ü uçuracak yeterli tecrübeye erişemezmiyim. uçağın yapımına başladım en kısa zamanda resimlerini ekleyeceğim.
Normal şartlarda Extra tipindeki elektrikli 3D modeller, yeterli deneyim kazanmış bir pilotun 3.uçağı olarak uygun bence. Tabii bu sıralamada pilotun yeteneği de önemli.
planör diyorum başlamak için. hata mümkünse motorsuz hafif bir planör. towerhobbies.com da - house of balsa 2x4 -diye dört köşe şekili bir planör var o uygundur. ama motorlu olacaksa bence Tutor vs gibi bir uçak lazım. Belkide en güzeli GWS nin ucuz ve hafif Stick modelleri.
alieronlu bi model şart bence
bence aksine dihedralli ve geniş kanatlı bir yavaş uçucu şart. acemiyken insan uçağı döndüremiyor bile. uçarken düşünme vakit kazandıracak bir model olmalı.
wolf2323
20-12-2007, 23:38
Sonunda Extra 300S 'i bitirdim. Son halini fotoğraflarını çekmedim, çekinde sizlerle paylaşacağım. Şimdilik bi kenerda duracak uçuracak tecrübem olmadığı için.
Başlangıç için mavi mantar 400 yapmaya karar verdim. Gerekli malzemeleri ve köpük kesmek için kesiciyide hazırladım. Yanlız mm 400 % 25 oranında büyüterek yapmayı düşünüyorum. Bununla ilgili bir sorum olacak; kanat kesitini de aynı oaranda büyütmenin bi mahsuru olurmu.
Mahsuru yok. Kanat görünüm oranı aynı kaldığı sürece yapabilirsiniz. Ama bu durumda MM400 olmaktan çıkar. Halbuki standart şekli ile son derece güzel bir uçucu. Neden artırmak istiyorsunuz?
wolf2323
21-12-2007, 21:04
Haklısınız aynı oranda yapacağım. Düşündüm ilk ince bi normal boyutlarda yapayım sonra modifiye ederim.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.