Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrükte son uygulama
Gerçi bir iki arkadaşın da mesajında geçmişti ama bugün Davutpaşa'ya gidince kendim de şahit olup biraz araştırdım. Son durum itibarı ile;
Paket başına:
20,000,000TL Damga Vergisi
1,250,000 TL Teslim parası
ödüyoruz ve bu tutar bağımsız. Yani 100dolar altına da ödeniyor.
%10 vergimiz halen devam ediyor.
İki paket birden teslim alıp vergi hariç 42,500,000TL, vergi dahil 103,000,000TL para ödedim. Herkesin bilgisine
bak bu kötü olmuş işte bir vida getirtsen bile sana kötü mal oluyor bu!
aytugcaglar
12-05-2004, 17:39
benım dun geldı sıpraısım ozan abı 2 paket hemde 100 doların altındaydı hıc bı sorun olmadı kapıma kadar geldı
Kapıya gelende problem yok.
Ama allah gümrüğe düşürmesin. :) Hasbelkader bir kep sipariş versen, kargo filan dahil 25-30 dolar ama kutu büyük diye davutpaşada kalacak. ONdan sonra haşırt 21.250.000TL. Allahtan 4 kep birden söyledim de yırttık biraz :)
ben ufak tefek birşeyler istedim kargo dahil 17 dolar tutuyo umarım kapıma getirirler çok küçükler çünkü body pin falan neyse bekleyelim görelim kavga çıkartırım yine vermem o parayı :)
benim anlamadığım 110 dolarlık siparişim koca kutu (kutunun boyu 30 cm yuksekliğide 20 cm fln) içerisinde kapıma kadar gelmiş o nasıl oldu acaba :)
koca kutu dediğim 70 ekran televizyon kutusu gibi bir şey değil :) . postacının getirmesine gore cokta kucuk olan bi sey degil . sonucta cantanın icine sıgabilecek bir kutu degil adam elinde tasıyarak getirmek zorunda . zarfı tasımak baska koliyi tasımak baska. bu arada siparisi cuma gunu verdim carsamba eve kadar geldi . hepsiburada.com'dan daha hızlı neredeyse . orada siparisi veriosun aksama kargoya verirlerse cumartesi geliyor . tabi genellikle vermiyorlar . cumartesi verselerde pazar gunu kargolar calısmadıgı icin sipariş salı gunu fln ulasıyor eve . adamlar amerika'dan kac gunde gonderiolar .
bu arada tower'dan yuz doların uzerinde olan bir motor alırsam eve kadar gelmiyor degil mi? (gerci cok konusuldu bu ama kusura bakmayın artık)
engine02
18-05-2004, 23:16
beyler bu alacagımız seyleri neye gore ewe getiriorlar yane bn bi araba getirtsem ewe getirmezler mi?
beyler bu alacagımız seyleri neye gore ewe getiriorlar yane bn bi araba getirtsem ewe getirmezler mi?
saka mi bu :) elbette getirmezler en az 2 kg civari filan arabalari postaciya mi tasitacaksin :)
engine02
19-05-2004, 12:01
hmm off yane gumrukle kasacagız bayagı ne kadar uyuz bir is peki turkiyede kumandalı araba alınabilecek yer neresi war tawsiye edebileceginiz
bence turkiyeden alma (2. el başka iyi seçenekler var) ama sıfır bi araba tr den alma. ben fiyatlarını sordum 400 dolarlık bi arabayı (kargo vergi vs. dahil ) 780 dolara çıkardılar. korkacak bi şey yok dışardan almak için. ben siparişi verdim çok kolay. gelsin gidip alıcam. kolaymı okadar dolar kar etmek. uğraşıcaksın artık biraz.
engine02
19-05-2004, 15:10
hyr o gumruk olaylarından tırstım ya coh para cıkarırlar fln die yane ;)
bende towerdan araba almak istiyorum ama korkuyorum şu gümrük olayından :( 160$ lık fiyatı olan araba kargosuydu vergisiydi vs.. bana ulaşana kadar kaç $ olur acaba?
bide aklıma takılan şey şu; şimdi siparişler $ üzerinden ya, kredi kartından TL çekilecek değilmi? peki kur nasıl ve neye göre hesaplanıyor?
bende towerdan araba almak istiyorum ama korkuyorum şu gümrük olayından :( 160$ lık fiyatı olan araba kargosuydu vergisiydi vs.. bana ulaşana kadar kaç $ olur acaba?
bide aklıma takılan şey şu; şimdi siparişler $ üzerinden ya, kredi kartından TL çekilecek değilmi? peki kur nasıl ve neye göre hesaplanıyor?
kargosunu sen alisveris islemini tamamlamadan sana soyluyor zaten 30-40 dolar civaridir 160 dolarlik arabanin kargosu. 20 milyon damga pulu ve %10 vergi (200 dolar icin 20 dolar) de eklenince 220-230 dolara gelir, bu tip bir araci burada 400-500 dolara satiyorlar
:D
ayrica karta alisveris yaptigin gunun kurundan geciyor borc.
engine02
19-05-2004, 17:14
en iisi bu tower dan almak bn bu yaz alacam bi adet bakalım nasıl olcak :)
ben rs43 ss aldım abi 6 kiloydu :)
engine02
19-05-2004, 17:36
ii mi peqi memnun msn bari hızlı mı en fasla kac yapıor ?:)
ii mi peqi memnun msn bari hızlı mı en fasla kac yapıor ?:)
baslangicta hiza cok onem gosterme, cunku bu cihazlar hemen hizlaniyorlar fakat, hizlandigi gibi hemen durmuyorlar :D
engine02
19-05-2004, 18:48
hmm fren nasıl yapılıor o cihazlarda fren tusu fln mı war yohsa geriye basınca fren mi oluo
hmm fren nasıl yapılıor o cihazlarda fren tusu fln mı war yohsa geriye basınca fren mi oluo
:) arabalardaki gibi disk frenle duruyor (shafta bagli 1 veya 2 disk fren ile) ama frenleri gibi kaymalari da benziyor ve henuz ABS mevcut degil bu kitlerde :D (dedim ama sonradan aklima geldi o da var :) )
henuz ABS mevcut degil bu kitlerde :D
mehmet abs de var artık :D:D:D
Arkadaşlar burası satış firmaları başlığındaki gümrük ile ilgili bir thread.
:)
valla ben rodaj yapıyorum henüz daha son hıza çıkmadım ama kumandadan hızı maksimum %10 civarı ayarladım basıyorum araba uçuyor ne oluyor dedim çok az basarak yavaş yavaş rodajı bitirdikten sonra bakıcam %100 hızı nedir ama tahmin edebiliyorum %10 da bu kadar hızlanıyorsa %100 de uçar herhalde :)
bu karışıklığa neden olan kim? bu arada abs benim kumandada var süper bişey 3 seviyesi var hızlı orta ve yavaş ayarlayabiliyorsunuz bastığınız zaman servo freni ayarına göre sıkıp sıkıp bırakıyor çok müthiş bence iyi bir özellik.
engine02
20-05-2004, 00:34
oh ne gusel walal fren fln hızlı bastırırsın frene manyak olr bnce bea nese konu kaydı bn kaydırdım sanırım ozur dilerim :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.