PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Albatros ve Coota uçuşu

KLL
30-12-2007, 12:04
Redfin pilotaj KLL kamera... Uçuş mekanı çayyolu tarlaları :P

qpgB3GdWiR8

http://www.youtube.com/watch?v=qpgB3GdWiR8

* görüntülerdeki çizgiler neden çıkmış anlamadım. orjinal görüntülerde o çizgiler yok, ancak görüntü sabitleyicinin neden olduğu netlik kaybı var.

PATO
30-12-2007, 13:37
Çok güzel uçuşlar. Hem pilotaj hem de video çekimi çok iyi.
Coota konusunda geçmiş miydi hatırlamıyorum ama motoru 400'lük fırçalı mı?

Scorpion_King
30-12-2007, 13:42
Hayır gürman abi 110 wattlık fırçasızdı, pilide 1800mah 2s diye hatırlıyorum, belalı pil:)

PATO
30-12-2007, 13:49
Cevap için teşekkür ederim Berkay. Motor sesini fırçalı gibi algılamıştım.

red_fin
30-12-2007, 14:19
Motor sesi itici pervane yuzunden oyle bir tuhaf cikiyor Gurman abi. Uzerindeki motor orjinal degil. Yanlis hatirlamiyorsam 200 kusur wattlik bir motor (yarin detayini yazarim). Pil de hi-model'in
1300 mah 3s pili. Pervane APC 7x4 pusher.

koka
30-12-2007, 14:47
bu aralar uçuşa gidemiyorum :( talihsizlik kuşları üstümde uçuşuyorlar sürekli.
allahtan internet var, izlemesi bile keyifli oluyor :D birgün bende bukadar kontrollü uçucam :D (inşallah) .saygılar...

PATO
30-12-2007, 15:47
Motor sesi itici pervane yuzunden oyle bir tuhaf cikiyor Guman abi...Çok hoş bir sesi var. Bu aralar ses çıkaran motorlardan keyif almaya başladım. Hatay Buluşmaları konusunda verdiğim videodaki gibi: (http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=16095&page=29)

red_fin
31-12-2007, 08:46
Hakikaten motorun sesi çok keyifliymiş Gürman Abi. Seni artık 4 zamanlıdan başkası kesmez sanırım :D

KLL
31-12-2007, 09:47
alessandro ne yaptı acaba redfin :)

red_fin
31-12-2007, 09:58
Eğer ana mili doğru dürüst bir şekilde sabitleyemezse spuru sıyırması yakındır :D

Bu arada videolar çok başarılı olmuş, eline sağlık.

Albatrosun motorlu uçuşunu ilk kez gördüm. Hakikaten çok keyifli bir uçakmış. Yürüme hızında uçuyor namussuz :) Motorun arkasından sürüklenmiyor, gerçek manada bir uçuş keyfi veriyor.

Gerek inşaatının gerek uçuşunun kolaylığı bakımından tam yeni başlayıp kendi uçağını yapmak isteyenlere tavsiye edilebilecek bir trainer.

Heveslendim valla, ben de şu tamiya planörü yapayım bari bir an önce.

KLL
31-12-2007, 10:05
bencede yap abi. ancak albatrosun tek güzelliği kolay uçması değil. sert inişlerde dahi kırılmıyor. motor uyumu da iyi bu haliyle. eski motoru ile drag arabası gibiydi.

red_fin
31-12-2007, 15:42
Bu arada Coota'nın üzerindeki motor, Hi-model 2408-21.
1.400KV'lik bir motor.

hkartol123
12-06-2008, 02:59
Bu arada Coota'nın üzerindeki motor, Hi-model 2408-21.
1.400KV'lik bir motor.

pek anlamıyorumda bu motor bir f 22 yi kaldırırımı deprondan ona göre yapıcamda coota kırılcak zaten ilk uçusumda:D.D:D teşekkürler

red_fin
12-06-2008, 09:56
Coota ağırlığındaki bir uçağı kaldırır.

hkartol123
12-06-2008, 10:37
Coota ağırlığındaki bir uçağı kaldırır.

teşekkür ederim cvplar için

amfetamin
12-06-2008, 11:17
Arkadaşım çok güzel uçuşlar bunlar tebrik ederim. Darısı başıma.
Bu albatros modelini çok izledim, gerçekten çok zarif uçuyor. Ufak bir motor ilede galiba çok uzun süre havada kalabiliyor. Albatros kit olarak nereden bulunur alınır bilgi verebilirmisin.

Kolay gelsin.

red_fin
12-06-2008, 12:19
Şu anda Albatros bulunmuyor ne yazık ki. Ancak daha önce almış ve yapmamış olanlardan satan varsa kit halinde alabilirsiniz.

Ama az biraz sabrederseniz Albatros'un 3. versiyonu piyasaya çıkmak üzere. Kullanıcılardan gelen feedbackler ile ufak tefek değişiklikler yapılarak küçük kusurları giderildiği için 3. versiyon gayet başarılı bir model olacak.

KLL
19-06-2008, 11:20
çıkabilirse piyasaya tabi... kasım ayından beri bekliyoruz sanırım.

red_fin
19-06-2008, 11:24
Ben en son Fatih Ergenekon ile İstanbul'da görüştüğümde Haziran ayı sonu gibi Albatros 3'ün piyasaya çıkacağını söylemişti. Kesimleri vs. bitmiş. Bakalım inşallah bu sefer başka bir aksilik olmaz.

KLL
19-06-2008, 11:40
ben sorduğumda karton kutuların beklendiğini söylediler 10 gün önce... neden gecikti hayret. bu kadar meraklısı varken ben olsam acele ederdim :)

red_fin
19-06-2008, 11:45
Bi de tabii bu kadar rekabet varken...

Eğer önce Miles çıkarsa, albatrosun talibi azalır gibi geliyor bana.

rosemodel
19-06-2008, 11:56
Bencede öyle düşünüyorum kim çıkartırlarsa millet o modeli alır... Sonra çıkacak modelin satışı hiç olmuyacaktır ticari kaygısı çok olacak. Ben artık bunların çıkıp çıkmıyacağı konusunda şüphelere düşüyorum... Şimdi kendi modelimi çıkarmaklada uğraşıyorum boş zamanlarımda... Milesı bekliyorum ugun fiyatta olursa almayı düşünüyorum.... Ama ilk önce kendi modelimi tamamlayabilmek...

KLL
19-06-2008, 11:57
ben yine albatros alacağım. çok sağlam bir uçak olduğu için. ama miles ın şeklinin daha albenili olduğu kesin. tabi ilk sert inişte kopan kuyruğun albeniside pek hoş olmayacaktır kanaatindeyim :D

miles albatrostan pahalı çıkacaktır o kesin. bu kadar ilgi varken özellikle...

red_fin
19-06-2008, 12:11
Videolardan gördüğüm ve yorumlardan okuduğum dahası bizzat görenlerden dinlediğime göre Miles, Albatros'a göre çok daha başarılı bir 2M.

Ancak öbür taraftan da Coşku'nun çok haklı olduğu bir husus var. Miles'in kuyruk ve genel olarak gövde yapısı hakikaten endişe verecek kadar narin görünüyor. Rudder'ın alt tarafının gövde altında kalması, her inişte muhakkak yere sürteceğini gösteriyor. Kuyruğa doğru iyice incelen narin gövde hiç bir sert inişe dayanmaz.

Halbuki albatros, daha kaba saba bir uçak gibi göründüğü halde, bu kaba sabalığı sağlamlığının belirtisi.. Özellikle 3. versiyonunda öncekilerde zayıf olduğu tespit edilen noktalar da güçlendirilmiş şekilde çıkacak piyasaya.

Fena bir ikilem açıkcası. Ben de önümüzdeki sezon, F3j ile birlikte 2m'ye bulaşmayı düşünüyorum. Ama hala karar vermedim Albatros mu, Miles mı?

(Gerçi her inişte bir uçak kırdığım gerçeğinden yola çıkarak albatros'un çok daha iyi bir tercih olacağını düşünüyorum benim için, ama Miles'de fena yakışıklı....)

rosemodel
19-06-2008, 12:19
(Gerçi her inişte bir uçak kırdığım gerçeğinden yola çıkarak albatros'un çok daha iyi bir tercih olacağını düşünüyorum benim için, ama Miles'de fena yakışıklı....)

Benim yapmaya planladığım hem yakişıklı hemde sağlam olacak inşallah. Yani tam bir DELİKANLI ;)

atambay
19-06-2008, 12:29
ben sorduğumda karton kutuların beklendiğini söylediler 10 gün önce... neden gecikti hayret. bu kadar meraklısı varken ben olsam acele ederdim :)

Filimlerde olsa kötü kadın tuzak kurmuş mutlu sonu engelliyor derdim. Modelcilikte filimlerden farklıdır herhalde.

KLL
19-06-2008, 12:46
farklıdır farklıdır :)

c/z
19-06-2008, 15:32
Videolardan gördüğüm ve yorumlardan okuduğum dahası bizzat görenlerden dinlediğime göre Miles, Albatros'a göre çok daha başarılı bir 2M.

Ancak öbür taraftan da Coşku'nun çok haklı olduğu bir husus var. Miles'in kuyruk ve genel olarak gövde yapısı hakikaten endişe verecek kadar narin görünüyor. Rudder'ın alt tarafının gövde altında kalması, her inişte muhakkak yere sürteceğini gösteriyor. Kuyruğa doğru iyice incelen narin gövde hiç bir sert inişe dayanmaz.

Halbuki albatros, daha kaba saba bir uçak gibi göründüğü halde, bu kaba sabalığı sağlamlığının belirtisi.. Özellikle 3. versiyonunda öncekilerde zayıf olduğu tespit edilen noktalar da güçlendirilmiş şekilde çıkacak piyasaya.

Fena bir ikilem açıkcası. Ben de önümüzdeki sezon, F3j ile birlikte 2m'ye bulaşmayı düşünüyorum. Ama hala karar vermedim Albatros mu, Miles mı?

Egemen Merhaba..
Ben 2 mt yarışmalarını izledim , hatta videoya da aldım.
Her ne kadar planöre uzak olsam da bir modelci gözüyle gördüklerimi aktarmak isterim , seçim yapmanda belki katkım olabilir..
Öncelikle Miles tam bir tasarım harikası fakat oldukça narin bir yapısı var. Bence tam bir yarışma modeli. Gözlediğim kadarı ile usta pilotların elinde tam bir termal avcısı.. Philip' in kumandasında izledim müthişti..
Bu arada Kadir İstifçi' nin tasarımı Romeo2 de inanılmaz iyi idi.
Selamlar..

red_fin
19-06-2008, 16:14
Cem abi,
Bilgiler için teşekkürler. Her ne kadar gönlüm Miles-Miles diye bağırsa da, mantığım bana "Albatros'tan şaşma" diyor.

Philip Kolb gibi dünya şampiyonu bir pilotun eline hangi uçağı versen sonuç müthiş olacaktır zaten. Ama benim gibi kamyon kullanır gibi model kullanan birisinin elinde Miles hazin sonuna çok çabuk kavuşabilir. Bana kurşun geçirmez uçak lazım. :D

Ama yine de nihai kararımı vermeden önce her iki modelin de çıkmasını bekleyeceğim.

c/z
19-06-2008, 16:45
Cem abi,
Bilgiler için teşekkürler. Her ne kadar gönlüm Miles-Miles diye bağırsa da, mantığım bana "Albatros'tan şaşma" diyor.

Philip Kolb gibi dünya şampiyonu bir pilotun eline hangi uçağı versen sonuç müthiş olacaktır zaten. Ama benim gibi kamyon kullanır gibi model kullanan birisinin elinde Miles hazin sonuna çok çabuk kavuşabilir. Bana kurşun geçirmez uçak lazım. :D

Ama yine de nihai kararımı vermeden önce her iki modelin de çıkmasını bekleyeceğim.

Aslında ben ikisinden de birer tane almayı düşünüyorum.
Burada planör meraklısı bulmam lazım...! Tek başıma biraz zor olacak...!
Fakat Miles ' ın fiyatı pahalı olacak gibi.. Yanlış duymadı isem 160 adet yurt dışına ihraç olacakmış.

KLL
20-06-2008, 09:27
albatros kurşun geçirmez uçak abi, tepedeki inişte kırılan wingjoinerin nedeni sadece tahtadan olması ve zaten tamir görmesidir. ben onunla uçak uçurmayı öğrendim. kesinlikle kurşun geçirmez...