Orijinalini görmek için tıklayınız : HPI'ya mail yağmuruna ne dersiniz???
Car_Maniak
09-12-2004, 19:35
Arkadaşalr tower ın HPI ın isteği üzerine ülkemize HPI parçalarını göndermemesine karşın biz de onlara bir protesto niteliğinde bir mail bombardımanı yapma fikri geldi aklıma... Ne dersiniz arkadaşlar... ÜLKEMİZDE MODELCİLİĞİN EN İYİYE GİTMESİ İÇİN...
GRONHOLM
09-12-2004, 19:51
Bence bu dogru bir karar hpi parcalarini turkiye distributoru olan firmadan temin etmeniz gerek.Ulkemizde modelciligin iyiye gitmesi bu yolla olur disariya para vererek degil ulke icindeki firmalara bir miktar fazla odeme yaparak ama bunu yaninda o firmadan alacaginiz hizmeti dusunerek bu paranin karsiligini fazlasiyla alacaginiz bilinciyle..
bende ingilizce yok.. hpi arabam da yok vede düşünmüyorum ama genede bence bi spam yani spam değil ama ametör basit bi mail eğlence aracı ile hpi ı bombalayabiliriz.. yada bi metin hazırlayın ben arkadaşlara da veriym tanıdığımız herkese söyleyip deli gibi ve aynı metinden yollayabiliriz..
mrserhan
09-12-2004, 22:45
Bence bu dogru bir karar hpi parcalarini turkiye distributoru olan firmadan temin etmeniz gerek.Ulkemizde modelciligin iyiye gitmesi bu yolla olur disariya para vererek degil ulke icindeki firmalara bir miktar fazla odeme yaparak ama bunu yaninda o firmadan alacaginiz hizmeti dusunerek bu paranin karsiligini fazlasiyla alacaginiz bilinciyle..
katılıyorum bence doru tespit.
bence de artık yerli firmaları desteklemek lazım. asıl desteklenmezse model ilerlemez
Durun bakalım, eğer HPI'nin Türkiye distribütörüyle ciddi sorunlar yaşarsak o zaman tabii ki direk HPI'yla irtibata geçer ve gerekli başvuruyu yaparız. Ama şimdilik buna gerek yok. Aslında bu diğer bütün markalar için de geçerli. Biraz sabırlı olalım, İnternet eşkiyası mıyız biz?...
şimdi aslında tek sorun internetten alışverişin kısıtlamması oda yeni çıkan kanun değilmi? gümük ilgili bu problem aşılmadı ki tower ve ya hpi a mail atalım 300$ lık araba 500$ eğer Türkiye ye gelecekse zaten yurt dışından alışverişin anlamı yok.
çünkü 280$ lık araba zaten Türkiye de 450$ buradan alırız daha iyi diye düşünüyorum
denizfeneri
10-12-2004, 12:41
Bencede şu anda spam göndermenin hiç bir anlamı yok. Biraz zaman geçsin. Önümüzü gördükten sonra tepki vermemiz daha doğru olur diye düşünüyorum.
reklamci2003
10-12-2004, 13:26
Durun bakalım, eğer HPI'nin Türkiye distribütörüyle ciddi sorunlar yaşarsak o zaman tabii ki direk HPI'yla irtibata geçer ve gerekli başvuruyu yaparız. Ama şimdilik buna gerek yok. Aslında bu diğer bütün markalar için de geçerli. Biraz sabırlı olalım, İnternet eşkiyası mıyız biz?...
Öncelikle herkese selamlar,
Burada bir tartışma konusu yaratmak istemiyorum ama bu konuda da söyleyeğim çok şey var.
1. Zaten HPI'nin Türkiye distribütörüyle ciddi sorunlar yaşıyoruz zaten, zaten bu firmada HPI ile ilgili parçaları bulmak imkansız bunu teyid etmek için bir one way, veya spur gear gibi çok lazım olan distrübütör firmanın muhakkak elinde olması gereken parçaları sorabilirsiniz bakın ne cevap alacaksınız. Durun ben söyleyeyim. "Yılbaşından sonra elimize bazı parçalar gelecek" eee ciddi bir sorunla karşılaşırsak ne yapacağız peki.!!!!!!
2.Bu eşkiya lafı hiç hoşuma gitmedi iletmem lazım.....
İnsanın haklarını araması eşkiyalık olmasa gerek yanlış düşünüyorsam düzeltin..
Madem öyle HPI'nin Türkiye distribütörüyle ilgileniversin bir zahmet bizde gidip yurt dışından sipariş vermeyelim. 10-30 gün bekleyecegimize gidip lazım olan parçayı 3-5 dolar fazla verip buradan alalım ama üzülerek söyleceğim türkiyedeki ilgili firmanın kendini düzelteceği falan yok.
Sonuç HPI'a şikayet yapılmasına sonuna kadar destek veriyorum hatta geç bile kaldık..
Her zaman sevgi ve saygıyla kalın.
!Amorfy.BaRoS+
10-12-2004, 13:58
Aydın abi murat abi Şehir eşkiyası sözüyle hemen tepkimizi belli etmemeliyiz ve biraz zaman ve sabır göstermemiz gerektiğini anlatmak için söyledi tepki göstermek yanlış ve sonuna kadar da haklı.
Ee şimdi hpı olanlar napıcak satıcakmı ? Her genel üyeye rs4 Önerilmedimi ? Ve birsürür hpı alınmadımı ?ee şimdi tepkilerini bizleremi gösterecekler ? Şayet önerim hpı değil towera mail atıp nedenini sormaktır ki bu spam şeklinde değil ciddi ve güzel bir şekillde olmalıdır ki towerda çok ciddi bir firma.Acaba insanın aklına burdaki hpı disbiritörlernin önerisiylemi gerçekleştiğini düşünüyorum aama hpı firması towerı mı yoksa istteki firmayı tercih etmeli konusunda tabi towerı tercih edicek peki o zmn neden artık gönderilmiyor ???
mrserhan
10-12-2004, 14:04
arkadaşlar sole bi durum var Tower Hpi parcalarını bizimle beraber daha bir suru ulkeye gondermiyor. Bu Hpi firmasının satış politikası.
Sanmıyorum ki adamlar biz mail atınca geri adım atacaklar.
ama ne yapabiliriz. Hpi a burda ki distributorden sikayetci oldugumuzu yeteri kadar yedek parcayı stoklarında bulundurmadıgını Towerdan temin ettiğimiz parcaları artık temiz edemediğimizi ve uzulerek te yeni başlayacak arkadaşlara bu sebeplerden dolayı Hpi tavsiye edemiyeceğimizi gibisinden mailler atabiliriz.
bunun sonucunda ne olabilir.
mesela distributore kota koyabilirler mesela atıyorum her parcadan min 3 tane işte yılda sukadar gibisinden.
sonucta distributor olmak kolay bişiy değil ve bunun da hakkını vermesi lazım diye dusunuyorum ...
Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Konuyla ilgisiz insanların HPI'a mail veya spam bombardımanı yapacağını düşünerek böyle bir tabir kullandım ben. Bu işler zorla olmaz, ciddi firmalar her zaman müşteri memnuniyetini önde tutarlar ve gereken tedbirleri alırlar. Benim de bir HPI Nitro RS4'üm var ama uzun zamandır Mustang'den parça alma ihtiyacı duymamıştım, dolayısı ile bahsedilen sorundan haberim yoktu. Bu durumda böyle sorun yaşayan arkadaşların HPI'a mail atarak bu sorunu dile getirmeleri gerekli. Serhan'da Onur'da haklı, ben hiç tepki göstermeyelim demiyorum, uygun bir şekilde gerekli ve ilgili yerlere başvuralım diyorum. Sanırım bu durumda, madem bu kadar HPI kullanıcısı var ve Türkiye distribütörü de sorunlu, o zaman burada örnek bir metin hazırlayın, tüm HPI kullanıcıları da HPI'a mail olarak göndersin. Gerisi HPI'ın bileceği iş, gerekirse distribütörlüğü iptal bile edebilir veya başka bir firmaya devredebilirler belki...
reklamci2003
10-12-2004, 14:24
Burada bir sorunumuz var asılnda bunlar çok güzel bir şekilde yazılıp anlatılmak istenmiş. Bizim burada olmamızın ve bu kadar yazıyı buraya yazmamızın amacı aslında birbirimeze destek ve yardımcı olmaktır. Tabii ki herkes (bende dahil olmak üzere) yanlış şeyler yazabiliriz. Ama önemli olan buradaki insanlara yardımcı olmak ve kırıcı bir dille değilde daha yumuşak bir dille olayları anlatmamız gerekir. Herkes sikayet edip etmemekte özgürdür. İsteyen mail atabilir isteyen atmaz. Ama bilinen bazı şeyleri yazmak istiyorum burada. Eğer HPI'nin Türkiye'ye distribütörlük vermişse bununda arkasında olması lazım. Eğer olmazsa o zaman bizde araçlarımızı satıp gidip tamiya alalım neticede onun parçası türkiye'de daha bol (örnek olarak verilmiştir).
HPI'a şöyle bir mail atmak yanlışmı olur:
Sahibi olduğum arabanın parçalarını Türkiye'den temin edemediğim için yurt dışından internet yoluyla sipariş ediyordum. Arabamda arızalı olan Spur gear parçası Türkiye'de yaklaşık 3 aydan beri olmadığından ve 2 ay sonra geleceğinden dolayı mağdur durumdayım. İnternet üzerinden sipariş vermiş olduğum siteler artık türkiye'ye HPI parçası satmıyor. Biz türkiyedeki HPI kullanıcıları olarak ne yapmamız lazım. Ayrıyeten HPI ile ilgili diğer parçalarıda türkiyeden temin edemiyoruz.
diye bir yazı yazmak çokmu kötü sence.
Eğer kötüyse bizde haklarımızı aramayalım hiç şikayette bulunmayalım mağdur olmaya devam edelim bu benim yapıma aykırı bir şey. He bu arada ben zaten halen HPI parçalarını towerdan getiyorum bir şekilde. Benim burada yazdıklarım diğer mağdur olan insanlara yardımcı olmak içindir. Hiç bir kötü veya art amaçlı değildir.
Her zaman diyorum ya,
Sevgi ve saygıyla kalın.
Onur,konu towerla uzaktan yakından ılgılı dııl,bır suru ulke bu lıstede zaten,tum avrupa,uzakdogunun bır kısmı vs.
Bencede HPI ya TRdekı dıstrıbutor ıle ılgılı şıkayette bulunulması cok ıyı olur.Bende o adamları yıllardır tanırım onların değişeceği yok,konuyu HPIdan halletmeye calışmak çok daha faydalı olur.
İşte budur, gayet güzel bir şekilde örnek bir şikayet yazısı ve HPI da böyle bir yazıyı ciddiye alacaktır derim ben. Bu şekilde hak aramanın hiçbir yanlış yönü olamaz, hiçkimse de buna ters tepki gösteremez. Şimdi, tüm sorun yaşayan, eski-yeni HPI kullanıcıları (ki buna ben de dahilim), bu veya buna benzer mailleri ister İngilizce'ye çevirip, isterse de Türkçe olarak HPI'a en kısa sürede göndermeleri bence de iyi olur. Madem ortak bir sorun var ortada, hepberaber çözüm üretmeye çalışalım...
Bu şikayet yazısına burada bir forumun,topluluğun varlığı da eklenirse daha güzel olur diye düşünüyorum, şu kadar üyesi olan vs gibi. Nitekim inceleyebiliyorlar da. Ben de towera hiç suç bulmuyorum, towerın yapacağı bişey yok neden satmak istemesin malını.
tower yollamıyorsa rcmart yolluyor yada başka siteler. herşey tower demek değil ki.
omer_yildir
10-12-2004, 16:25
evet her sey tower demek degılkı bız daha 5 gun once rcmarttan hpi micro rs4 e motor ve sase parcalari istedik su an yolda ve hic bir sorun yok:)
buyhpi@hpiracing.com
HPI'ın Amerika sitesinden bulabildiğim bir mail adresi. Bir denemekte fayda var...
Ya az önce sanki alışveriş yapıyormuş gibi towerın sitesine girdim, bi kredi k artı numarsa salladım vs. Sipariş tamamlanmıştır yazdı, hangi aşamada göndermediklerini yazıyorlar yoksa göndermeye başladılar mı:)? Bu arada typessde falan indirime gitmiş tower,şansa bak.
illgnsyyz
10-12-2004, 17:14
tower sınırlamayı kaldırmış artık herbişeyi herbiyere gönderiyo ama şimdide gümrük sorunu var tabi ne olacaksa artık
Abi bi sn ciddimisin sen neredn öğrendin haklısın gümrük sorunu var ama en azında 100dolara kadar olan yedek parça vs alırız. Ne bu ya böyle,olaya bakın. Tower koskoca hpii dize mi getirdi şimdi.
illgnsyyz
10-12-2004, 17:20
abi siteden öğrendim bende sınırlı gönderim ürünleri vardı nerelere gönderilmediği altında yazıyodu kalkmış onları denemek için sipariş veriyo gibin yaptım sorun çıkarmadı hadi hayırlı olsun
Kesin mi bu şimdi. Gümrükle ilgili mevzuat neydi 100doları mı geçmicez euroyu mu. Bi sipariş mi versem şöyle sıcağı sıcağına. Bi de bu bayram yılbaşı avantajı bu aralar mı sağlanıyor.
illgnsyyz
10-12-2004, 17:31
100€ ver siparişini belki geçici bi durumdur fırsatı kaçırma nasılsa 100€ altı sorunsuz giriyo yurda
GRONHOLM
10-12-2004, 18:03
Arkadaslar su anda Tower sorunu cozulmus gibi gorunsede bir konuya deginmek isterim.En basta dedigim gibi turkiyedeki hobby shoplara destek olalim ama bunun yaninda Turkiyedeki distributor ilede sorun yasaniyorsa bunuda HPI'a bildirerek hak aranmalidir.Vurdumduymaz bir zihniyet modelcilik adina turkiyeye kaybettirir.
Herkes ustune dusen gorevi yapmalidir.Distributorluk alindiktan sonra musteriye tam hizmet vermek amacinda olmalidir.Tekrar hatirlatmak isterimki musteri daima haklidir.
HPI yada markasi ne olursa olsun tum shop'lar getirdigi aracla ilgili tum parcalari en kisa zamanda temin etmekle yukumludur.Bu yukumlulugu yerine getiremiyorsa distributorluk bu isi yapacak birine verilmelidir.Parca temininde problemi olan herkes sorgu suale gerek olmadan zaten kendi adina yollamalidir iligili sirkete sikayetini.
abi siteden öğrendim bende sınırlı gönderim ürünleri vardı nerelere gönderilmediği altında yazıyodu kalkmış onları denemek için sipariş veriyo gibin yaptım sorun çıkarmadı hadi hayırlı olsun
ilginsyyz bööle demiş.. yani şu anda hpi parçalar geliyomu.. Türkiye ye..
Geliyor sanırım... Tam emin değilm ama ben.
reklamci2003
10-12-2004, 20:43
Arkadaslar su anda Tower sorunu cozulmus gibi gorunsede bir konuya deginmek isterim.En basta dedigim gibi turkiyedeki hobby shoplara destek olalim ama bunun yaninda Turkiyedeki distributor ilede sorun yasaniyorsa bunuda HPI'a bildirerek hak aranmalidir.Vurdumduymaz bir zihniyet modelcilik adina turkiyeye kaybettirir.
Herkes ustune dusen gorevi yapmalidir.Distributorluk alindiktan sonra musteriye tam hizmet vermek amacinda olmalidir.Tekrar hatirlatmak isterimki musteri daima haklidir.
HPI yada markasi ne olursa olsun tum shop'lar getirdigi aracla ilgili tum parcalari en kisa zamanda temin etmekle yukumludur.Bu yukumlulugu yerine getiremiyorsa distributorluk bu isi yapacak birine verilmelidir.Parca temininde problemi olan herkes sorgu suale gerek olmadan zaten kendi adina yollamalidir iligili sirkete sikayetini.
Destekliyorum.
Bu arada tower hobbies yılbaşı nedeniyle tüm ülkelere kısa bir süreliğine gönderi yapıyor.
Car_Maniak
10-12-2004, 21:56
bir mesajın bu kadar büyük tartışma yapacağını zannetmiyodum :D neyse arkadaşlar yılbaşından sonra da aynı hadise ortaya çıkacaktır... benim demek istediğimin zaten tower la bi alakası yok... HPI ya durumumuzu (ülkemizde aşırı fiyat farkını ) izah edip en azından towerdaki bu engeli kaldırmasını rica etmekti. spam benzeri bir şeyler yollamak deil tabii ki. bence HRC olarak;
1) İngilizce bir posta örneği hazırlamak ( hep beraber)
2) Olabildiğince çok kişiye yaymak
3) En kısa zamandan HPI ya toplu biçimde yollamalıyız...
Gerçekten de her yeni üyeye ya TG - 10 ya da RS4 3 öneriyoruz. Bu yeni üyeler ne yapacak... elinde ciddi şekilde HPI toplayan kişiler nolcak... Bu konuyla ilgili bir anket açıyorum lütfen vote layın....
!Amorfy.BaRoS+
11-12-2004, 15:14
Cem abi Tamam biliyorum ama birden kesilmesi sadece garibime gitti neden sorusunu sordum.
Aydın abi özel msg atmışsın sorun yok yani sana kasıtlı yazılan bişey değil sadece hpı kullanmama ragmen hpı kullanan birsurü dostumuz var Neyse Herşey iyi olur zamanla..
ewt arkadaşlar dün ben savage için bazı parça siparişleri verdim bugün gönderilmiş
tower'a mail yazmıştım geçen hafta hpi ile ilgili yanıt göndermişler HPI ürünleri gönderiliyor . Restriction is over yani . Hemen t-15 motor siparişi veriyorum bende.
ohh be ne saçma işti düzeldiğine sevindim:fisdua:
peki bunun sadece yılbaşı için olmadığına eminmisiniz..
Dear Tower Hobbies Customer,
You contacted us recently about HPI Products and our inability to ship
these products to some countries.
We are pleased to announce that we have lifted the restriction imposed
by HPI and we are no longer prohibiting sales of HPI merchandise to any
countries.
Please note that some specific items may still be restricted due to
size, weight or flammability.
Thank you for contacting Tower Hobbies.
-Tower Hobbies
http://www.towerhobbies.com/
dkw
iyice emin olun ok..
İngilizcesi zayıf olan arkdaşlarımız için :: Artık tower hobbies, Hpi ürünlerindeki yasağı kaldırarak he ülkeye Hpi ürünlerinin gönderilmesine izin vermiştir.
"no longer prohibiting" bu da sınırsız bir zaman dilimini söylüyor . Yani yıl başı , bayram , seyran falan yok..
HPIREVO3
14-12-2004, 14:31
Towerhobbies ve HPI america ve avrupaya göndermiş oldugum yazıda bu yaptıklarının uluslar arası ticaret kanununa aykırı oldugunu belirtmiş ve bunu sadece hoby amaclı yaptıgımızı yazmıştım.Herhangi birinin uluslar arası ticaret mahkemesine basvuru yapması durumunda cok yüklü miktarlarda tazminat ödeyebileceklerini belirtmiş bir kac tane de örnek dava konusu göndermiştim.Umarım tümüyle etkili olmustur ve birdaha böyle bir uygulama olmaz
bulentdul
16-12-2004, 13:53
dostlar selam bende hpi rs4 kullanıyorum ve daha yeni towerdan pastik aksam ve parma kep getirttim iki gün önce geldi ve bir sorun yoktu
saygılar
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.