Orijinalini görmek için tıklayınız : thk 2008 ücretsiz kurs tarihleri
thk 2008 ücretsiz kurs tarihleri belli oldumu thk sitesine baktım bişey göremedim ama ne zaman belli olur özelliklede paraşütle planör kursu lazım bana :)
THK'nın paraşüt ve planör kursları ücretsiz değil bildiğim kadarıyla...
başlangıçları ücretsiz oluyo 2 hafta falan sürüyo ücretliler 3 ay sürüyo geçen sene böyleydi heralde bu senede böyle olur :)
arkadaslar thk kursları nerede adresleri olan varmı.?size zahmet koyuverseniz:)
Scorpion_King
09-01-2008, 18:45
öyle her isteyen giremiyor ücretsize, onların seçimine bağlı. örneğin birkaç şart, okulda eğer thk havacılık klübü vs kulüp varsa o kulübe üye olmak, thk ya bir seferde en az 10.000ytl bağışlamış olmak, torpilli olmak vs. gibi şartlarda var. sitede daha detaylı yazıyor.
bu arada adresler thk nın sitesindede mevcut ymn, bir zahmet bakıversen?
thk da bi kaç ahbap edinicez demekki :D
volkan_ovun
31-01-2008, 16:32
thk da bi kaç ahbap edinicez demekki :D
Merhaba,
2008 yılı ücretsiz kursları için THK sitesine girip menüden önce Kurslar 2008'i sonra da Ücretsiz Kurslar'ı seçin. İlgilendiğiniz kurs üzerine tıklarsanız Word formatındaki bilgiyi (tarihler de dahil) indirebilirsiniz.
Kurslara katılmak için THK'ndan ahbap edinmenize gerek yok, bu yöntem pek tutmaz da.
* Bulunduğunuz okulda Havacılık Kulübüne üye olmak,
* Model Uçak sertifikası sahibi olmak,
* Bir THK Şubesine üye olmak,
* Fitre-Zekat toplanmasında, kurban derisi toplanmasında THK'na yardımcı olmak
* Bağışta bulunmuş olmak
ücretsiz kurslara katılma şansınızı arttıran şeylerdir. Konuya ilgi duymayanların kafasını şişirmemek için burada uzun uzun yazmayacağım ama yukarıdaki maddelerin şansınızı neden artırdığını merak edeniniz olursa bana mesaj atabilirler, üşenmeden tek tek hepsini cevaplarım.
Torpil ifadesinin yanlış ve yakışıksız olduğunu söylememe lütfen izin veriniz. Eğer çevrenizde 'torpil' işlettiğine yüzde yüz emin olduğunuz bir şube varsa lütfen Genel Başkanlığa o şube saymanını şikayet ediniz.
Sevgiler...
Keşke bir sürü müracaat olsa da torpille seçim yapsalar, bağış alsalar, kurban derisi toplatsalar. THK'nın çalışmayan o kadar çok şubesi var ki o ildekiler arayarak sorarak bile şubeyi bulamıyor, bulan birine ulaşamıyor.
Genel Başkanlığın şubelerin faaliyetini izlemesi, denetlemesi ve çalışmayan şube personelini değiştirmesi gerekir.
Biz burada THK dan eğitmen getirtip kurs düzenliyoruz ama şube kendi eğitmenlerine hoşgeldin bile demiyor. Belki de orada çalışanlar kendi kestikleri kurbanın derisini bile THK ya bağışlamıyordur.
volkan_ovun
31-01-2008, 18:39
THK´nun beşyüzü aşkın şubesi var. Devletten tek bir kuruş almayan, sadece bağış, fitre zekat ve kurban derileriyle misyonunu yerine getirmeye çalışan bir organizasyon olarak bu kadar şubeyi denetlemek için personel tahsisi zor. İşte bu nedenle biz havacılık tutkunları etrafımızdaki şubeleri dürtükleömeli, iteklemeli, çalışmaya zorlamalıyız. Olmadı, daha önce de belirttiğim gibi Genel Başkanlığa şikayet etmeliyiz. Lütfen bu çabayı gösterelim.
Sevgiler...
THK´nun beşyüzü aşkın şubesi var. Devletten tek bir kuruş almayan, sadece bağış, fitre zekat ve kurban derileriyle misyonunu yerine getirmeye çalışan bir organizasyon olarak bu kadar şubeyi denetlemek için personel tahsisi zor. İşte bu nedenle biz havacılık tutkunları etrafımızdaki şubeleri dürtükleömeli, iteklemeli, çalışmaya zorlamalıyız. Olmadı, daha önce de belirttiğim gibi Genel Başkanlığa şikayet etmeliyiz. Lütfen bu çabayı gösterelim.
Sevgiler...
Volkan bey anladığım kadarıyla kurumun içindensiniz veya işleyişini çok iyi biliyorsunuz. 500 ü aşan şubenin 50 tanesi kapansa ve herbirinden sadece 1 kişi tasarruf edilse yine denetleme mekanizması oluşturulur. Ben denetlenmeyen bir kurumun varlığını doğru bulmuyorum. Tabi bu kurumun politikası ve benim değiştireceğim birşey değil.
Bana sadece bulunduğum ildeki THK şubesini nasıl çalıştırabileceğim konusunda fikir verirseniz yarın hemen işe başlarım. Kendi üzerime düşeni de yapmış olurum.
volkan_ovun
31-01-2008, 22:12
Sayın Atambay,
Kurumun içinden değilim. İflah olmaz bir havacılık tutkunu, amatör serbest paraşütçü olarak, hiçbir ücret almadan ve çıkar gözetmeden kuruma gönüllü olarak destek vermeye çalışıyorum, doğal olarak da kurumun işleyişini biliyorum.
İzninizle size bazı bilgiler aktarayım: Türk Hava Kurumu dernekler yasasına bağlıdır, devletten ödenek almaz. Bir önceki gönderimde de belirttiğim gibi, sadece fitre zekat, kurban derisi, üye aidatları ve bağışlarla görevlerini yerine getirmeye çalışır. Atatürk 1925 yılında Kurum´u kurduğu zaman gelirleri 21 kalemdi, şimdi ise sadece 3 kalemdir. Dolayısı ile hızla artan nüfusta kendini yeni kuşaklara tanıtmak konusunda da maddi sıkıntılar çekmektedir. Zaten tanıtım sıkıntısı çekilirken bir de şube kapatmak takdir edersiniz ki çok mantıklı değildir.
Çözüm, benim gibi emeklilerin, zaman bulan çalışanların, öğrencilerin Kurum'a gönüllü olarak destek vermesidir. Gidip en yakınınızdaki THK Şubesine üye olun, fitre zekat ve deri toplama faaliyetlerine katılın. Ama sadece gelir getiren faaliyetlerle sınırlı kalmayın. Kurum misyonuna uygun faaliyetler düzenleyin. Örneğin baharda havacılık ve uçurtma şenliği düzenleyin. Çocuklara bedava THK uçurtması dağıtın. Model uçak yarışmaları düzenleyin. Bu şekilde Kurum'u tanıtın, faaliyetlerine katkıda bulunun. Eğer şube sizin bu çabalarınıza destek vermiyorsa yılmayın, küsmeyin şubeyi, şube saymanını Genel Başkanlığa şikayet edin. Eninde sonunda hareketlenecektir. Kurum, dernek statüsünde olduğu için, kontrolünü sizler, üyeler yaparak otokontrolü sağlayacaksınız.
Birazcık konu dışına çıkacağım özür dilerim. Burada havacılıktan bahsettiğimiz için gidip THK'na destek vermenizi önerdim. Aslında ülkemizin bütün sivil toplum örgütlerinin desteğe ihtiyacı var. Ben havacılık tutkunuyum, THK'na destek veriyorum. Bir başkası havacılıktan zevk almıyordur, çevre tutkunudur gidip TEMA 'ya destek vermeli. Çocuk Esirgeme Kurumu'nun, Kızılay'ın, Akut'un, ismini sayamayacağım pek çok toplum yararına derneğin desteğe ihtiyacı var. Artık toplum olarak bu destekleri vermemizin zamanı geldi.
Konuya ilgili davrandığınız, en azından ne yapabileceğinizi sorduğunuz için teşekkür ederim.
Sevgilerimle.
Çok teşekkürler. Öncelikle gidip üye olmak en iyi başlangıç olacak. Gelişmeleri burada paylaşırım sizlerle.
Çok teşekkürler. Öncelikle gidip üye olmak en iyi başlangıç olacak. Gelişmeleri burada paylaşırım sizlerle.
Onu ben yaptım. Hayırlı olsun. Bakalım ne gelişmeler olacak merak ediyorum:)
volkan_ovun
01-02-2008, 11:02
Sayın Atambay ve Sayın Cem Bey,
İlginize teşekkür ederim.
Ankara/Etimesgut Şubesi'ne gidip üye olduktan sonra karşımda tembel mi tembel, ağzını şikayetle açıp şikayetle kapayan uyuşuk bir sayman buldum. Ama itekleye dürtükleye, biraz da Genel Başkanlığa şikayet ederek kısmen yola getirdim.
Eğer benimki gibi tembel, ramazanlardan ve kurban bayramlarından başka zamanlarda masasından kalkmayan bir saymanınız varsa benim yaptığımı yapın lütfen. Hatta karşılaştığınız sıkıntıları benimle paylaşın, sizlerin Ankara'daki eli-kolu olmaya çalışayım.
Çevrenizdeki okullarda öğretmen arkadaşlarınız var mı? Eğer varsa, modelciliğe meraklı olup olmadıklarını sorun; modelciliğe eğilimleri varsa THK 'ndan model uçak rehber öğretmen sertifikası almalarını sağlayın. Bu öğretmenlerin rehber öğretmen kursuna katılmak için okul idaresinin THK'na bir talep yazısı göndermesi yeterlidir. Bu yılın ilk kursu 4-9 Şubat arası, az önce baktım maalesef kontenjan dolmuş. Cem Bey, sizi diğer forumdan da tanıyor çalışmalarınızı gıpta ile izliyorum. 'Teşbihte hata olmaz' derler hafta ortasında bile model uçurmaya vakit bulduğunuza göre, sizin de benim gibi emekli olduğunuz kanaatine vardım. Eğer yanılıyorsam bağışlayın. Eğer yanılmıyorsam, emekliyseniz, dolayısı ile zaman zaman boş vaktiniz oluyorsa, siz de rehber öğretmen kursuna katılabilirsiniz. Üye olduğunuz şubeden "Cem Zırh isimli üyemizin şubemiz yararına rehber öğretmen kursuna katılması...." diye bir yazı yeterlidir.
Gerek arkadaşlarınız gerekse isterseniz kendiniz model uçak rehber öğretmen sertifikası alarak bu eksiği giderdiğinizde haberleşelim. Bir okulda havacılık kulübü nasıl kurulur size yardımcı olmaya çalışayım, benim yaptığım yazışmaların birer kopyasını örnek olarak göndereyim.
Bunun dışında, daha önce de dediğim gibi, baharda havacılık ve uçurtma şenlikleri düzenleyebilirsiniz. THK'nın naylon uçurtmaları vardır, çocuklara bedava dağıtılır. Şubeniz aracılığı ile uçurtma isteyebilir, çocuklara dağıtırsınız. Önemli olan, çevrenizdeki halkın THK'nu tanımasını sağlamak. THK'nu THY ile karıştıran; THK'nu bir devlet kuruluşu sanan o kadar çok insanımız var ki...
Sizlere ilginiz için tekrar teşekkür ediyorum. Üye olduğunuz şubelerdeki çalışmalarınızı ilgiyle bekliyor olacağım. Karşılaştığınız her türlü sıkıntıyı, zorluğu benimle paylaşınız. Elimden geldiğince, becerebildiğimce çözüm ortağı olmaya çalışırım. Faaliyetler için aklınıza gelen fikirleri de benimle paylaşınız. Akıl akıldan üstündür, sizin aklınıza geleni, sizin izninizle ben de burada uygularım.
Sevgiler...
Volkan Bey;
Öncelikle selam ve saygılar. Bu konuyla ilgili hassasiyet ve duyarlılığınızı takdir ettim. Gerçekten toplumumuza sizin gibi çaba gösteren insanlar gerekli bence.
Ancak şu da varki THK konusunda ben şubelerin çalışmasından vazgeçtim; Ankara merkeze malzeme talebiyle ilgili mail attım. Yaklaşık bir hafta geçti ve hala cevap veren olmadı. Bu tip olaylarda insanı ister istemez, belkide doğru olmayan düşüncelere yönlendiriyor.
volkan_ovun
01-02-2008, 13:07
Sayın Adomen,
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Malzeme talebi derken neyi kastettiğinizi açıklayabilir misiniz lütfen? İzin verirseniz benim aklıma gelenleri ve nerede hata yapıldığını söyleyeyim. Eğer benim tahminlerim yanlışsa siz düzeltin, çözümü birlikte arayalım:
1- Model uçak malzemesi veya model uçak sipariş etmek istediniz.
Bu durumda (Merkez derken Genel Başkanlığı kastediyorsunuz sanırım) Genel Başkanlığa değil, Model Uçak Okulu Satış Mağazası'na yazmanız gerekirdi. Eğer bu tahminim doğruysa, gönderdiğiniz elektronik posta yazdırılarak fiziksel hale getirilecek, gelen evrak kaydına girecek, havaleye çıkacak, Türkkuşu Genel Müdürlüğü'ne havale edilecek, orada evrağa girecek, havaleye çıkacak, Model Uçak Okulu´na kavale edilecek ve böylece satış mağazası sizin malzeme talebinizi almış olacak. Epey bir süre daha beklemeniz gerekecek. :aovvvv: Oysa doğrudan Model Uçak Okulu Satış Mağazasına na elektronik posta göndermeliydiniz. Hatta beş dakikalık bir telefon görüşmesi bile yeterliydi.
2-Rehber öğretmen sertifikanız var ve çocuklara model yaptırmak için malzeme talebinde bulundunuz
Bu durumda da başvurduğunuz yer yanlış, üstelik işleyişe aykırı. :rolleyes:
a-) Her şeyden önce, ücretsiz model kursu malzemeleri için, malzeme istek formu gerekir, e-posta ile malzeme verilemez. Ücretsiz olması, sayılara tabi olması, bu işleri yürüten insanların sorumluluk altında kalmaması ve istatistiklere girmesi açısından takdir edersiniz ki ortada fiziksel bir yazılı isteğin olması gerekir.
b-) Ücretsiz kursların malzeme istek formu kursu verecek olan havacılık kulübünün bağlı bulunduğu şubeye verilmeli ve malzemeler şube aracılığıyla istenmelidir. Bundan amaç, şubelerin sadece yardım toplayan yerler değil faaliyet gösteren ve hizmet veren THK kolları haline getirilmek istenmesidir. Yani amaç, şubeleri çalıştırmaktır.
Elektronik postanız büyük ihtimalle şubeye yazılan bir yazı ile cevaplanmış ve şubenin konuyla ilgilenmesi istenmiştir. Eğer şube saymanınız da göbeğini yayan biriyse maalesef her şey arada kaynamıştır. :agla:
Eğer bu tahminlerimin ikisi de yanlışsa, lütfen açıklayınız, el ele verip hemen hatanın nereden kaynaklandığını bulalım, altını deşelim, ortaya çıkaralım ve hatanın giderilmesini sağlayalım.
Gödüğünüz gibi, bir aksaklıkla karşılaştığımızda yapmamız gereken, Kurum'a küsmek hakkında kötü düşünmek değil, aksaklığın nedenini araştırıp çözmek ve düzelmesini sağlamaya çalışmak olmalı.
Böyle bir aksaklıktan beni haberdar ettiğiniz ve sorunu paylaştığınız için teşekkür ederim. Çözüm bulmak ve elimden geldiğince size destek olmak üzere yanıtınızı bekliyorum.
Sevgiler...
thk sitesine baktım artık kurslara müracat şubelerden oluyomuş bursa şubesine müracat ettim formlar pazartesi gelecekmiş bekliyoz bakalım müracat formlarını ayrıca volkan arkadaş hava kulubü yada thk ye üye olmak ücretsizmidir ücretliyse bize pek yaramazda o yüzden soruyom :D bağış olayına gelince paramız olsa bağış yaparız tabide 5000 ytl bağış yapanlara öncelik tanıcaklarmış bu biraz torpil olmuyomu nerde adalet
THK Model Uçak Okulu'na model uçak malzemeleri ile ilgili attığım maillerin yanıtlanmadığı çok oldu. Ama ısrarla aynı postayı bir kaç defa gönderince yanıt alabiliyorum. Bilginize...
THK Resmi sitesinden alıntıdır: (madde 8 de en az 30 gösterge rakamı ile çarpılır denilerek bir boşluk oluşturulmuş. Sanırım en az değer geçerlidir. Bir ek bilgi daha :1 Ocak 2008'den geçerli olmak üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca, aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,049486 dır. )
Türk Hava Kurumuna Üye olabilmenin koşulları Türk Hava Kurumu Tüzüğü İkinci KISIMDA ayrıntılarıyla yer almaktadır.
İKİNCİ KISIM
Üyeler
Üye çeşitleri
Madde 5 - Kurumun üç türlü üyesi vardır:
a) Fahri üyeler:
Kuruma maddi ve manevi yardımları bulunan gerçek ve tüzel kişiler ile yabancı şahıslardan Genel Yönetim Kurulu kararı ile fahri üyelik sıfatı verilenler.
b) Tabii üyeler:
T.B.M.M. Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Jandarma Genel Komutanı, Genel Kurmay II.Başkanı, Genel Kurmay Harekat, Lojistik ve Personel Başkanları, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı ile Başkan ve Daire Başkanları, Ankara Valisi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı yapanlar ve 11 inci madde (b) bendinde sayılanlar.
c) Asıl üyeler:
Dernek kurma hakkına sahip olanlardan, Türk Hava Kurumu şubelerinden birine kaydını yaptırıp, yükümlendiği yıllık aidatı ödeyenler.
Üyelik hakları
Madde 6 - Üyelerin:
a) Kayıtlı oldukları şubelerin genel kurullarında söz sahibi olma, seçmeve seçilme,
b) Büyük Genel Kurula delege olabilme,
c) Sahip olduğu tek oy hakkını bizzat kullanabilme,
d) Kayıtlı bulunduğu şube başkanlığına yazılı olarak müracaat etmek suretiyle üyelikten ayrılabilme,
e) Her üyenin daimi ikametgahının veya işyerinin bulunduğu şubelerden
yalnız birine üye olma, hakları vardır.
Üyelerin yükümlülükleri
Madde 7 - Üyeler:
a) Üyelik aidatına muntazam ödeme,
b) Kurumun amacına yönelik çalışmalarda, kendilerinden istenecek görevleri tam ve eksiksiz olarak yerine getirme, yükümlülüğü altındadırlar.
Üye aidatları
Madde 8 - Her yıl OCAK ayında bütçe kanunu ile belirlenen memur maaş katsayısının en az otuz gösterge rakamı ile çarpımından elde edilecek miktar, o yılın üyelik aidatı olarak kabul edilir.
Her yılın aidatı, şubelerin genel kurul tarihlerinden en az yirmi gün önce ödenmiş olmalıdır.
Üyeliğin sona ermesi
Madde 9 - Üyelik aşağıdaki hallerde sona erer:
a) İki yıl üst üste aidatını ödemeyen üyeler seçme ve seçilme haklarını kaybederler. Ancak ödenmeyen iki yıllık aidat 8 inci maddedeki süre içerisinde ödendiği takdirde seçme ve seçilme hakkı yeniden kazanılır. Bu şartların yerine getirilmemesi halinde üyelik yönetim kurulunca sona erdirilir.
b) Merkez ve şube disiplin kurulları tarafından haklarında ihraç kararı verilenlerin üyeliği yönetim kurulunca sona erdirilir ve bu şekilde üyeliği sona erenler yeniden Kurum üyesi olamazlar.
Üye aidatları
Madde 8 - Her yıl OCAK ayında bütçe kanunu ile belirlenen memur maaş katsayısının en az otuz gösterge rakamı ile çarpımından elde edilecek miktar, o yılın üyelik aidatı olarak kabul edilir.
Her yılın aidatı, şubelerin genel kurul tarihlerinden en az yirmi gün önce ödenmiş olmalıdır.
katsayılardan pek anlamıyom arkadaş yani yıllık ocak ayında kaç ytl ödenecek bana bu lazım :D 10 yada 20 ytl ise ödemeye hazırım yok 100 ytl ise o zaman durumlar mort :D
Scorpion_King
03-02-2008, 21:53
thk sitesine baktım artık kurslara müracat şubelerden oluyomuş bursa şubesine müracat ettim formlar pazartesi gelecekmiş bekliyoz bakalım müracat formlarını ayrıca volkan arkadaş hava kulubü yada thk ye üye olmak ücretsizmidir ücretliyse bize pek yaramazda o yüzden soruyom :D bağış olayına gelince paramız olsa bağış yaparız tabide 5000 ytl bağış yapanlara öncelik tanıcaklarmış bu biraz torpil olmuyomu nerde adalet
gayette adaletli, nerde torpil? 5bin ytl yi veren adam tabiiki şu 5bini vereyim tüm beleş kurslara giderim diye düşünerek vermiyodur ama THK ya bukadar yardım yapmış bir insana THK nında biraz yardımcı olması gerekir. THK ya 5bin ytl veren adam besbelliki havacılığa meraklı ve sıradan bir kişi değildir, diğer kayıt yaptıranların sokaktan geçen sıradan vatandaş olmadıkları ne malum?
katsayılardan pek anlamıyom arkadaş yani yıllık ocak ayında kaç ytl ödenecek bana bu lazım :D 10 yada 20 ytl ise ödemeye hazırım yok 100 ytl ise o zaman durumlar mort :D
Hiç bir katkıda bulunmadan bu imkanlardan faydalanalım..! Bu dünyanın hiç bir ülkesinde yok...
Bu tip kuruluşlar kim ne derse desin devletin katkı ve teşvikleri ile ayakta duruyor.. Devletin bu teşvik ve katkıları yapabilmesi için de vergi ve bağışlara ihtiyacı var. 10-20 lira ile bu işler maalesef olmuyor.. Ben vergi vereyim başkaları istifade etsin.. Ne kadar da adaletli.....
garibanız olsa 5 bin değil 50 bin veririm :) ama olsa işte :D
İki tane sayı var birbiri ile çarpılacak. Benim de anladığım o.
Bedel ödemeden sahip olunanın kıymeti bilinmiyor. Üyelik ücretsiz olsa yüzlerce pasif üye olurdu. Zaten hiç bir dernekte de ücretsiz üyelik söz konusu değil. Senede bir kez size toplantı duyurusu yollasalar, iki kere de uğrayıp her seferinde bir bardak çay içseniz zaten verdiğiniz para size harcanmış olur.
Scorpion_King
04-02-2008, 12:44
yahu zaten üyelik ücreti yıllık 3ytl, el insaf:) yıllık 3 ytl yi paradan sayan varmı? Bence bu rakamın artması lazım.
göstergeyi 30 ile çarpınca 1.48 çıkıyordu. Demek ki 60 la falan çarpmışlar. 3 ytl gerçekten komik. En azından öğrenci olmayandan ya da çok aktif çalışmayandan bağış alarak telafi edilmeli.
Üyelik ücreti de dikkate alınmayacak kadar önemsiz olduğuna göre başka bir engel bulmamız gerekecek.
yahu zaten üyelik ücreti yıllık 3ytl, el insaf:) yıllık 3 ytl yi paradan sayan varmı? Bence bu rakamın artması lazım.
heh işte bana bu lazım 3 ytl demekki :D nereye ödücez bunu ve nasıl ödücez :)
volkan_ovun
05-02-2008, 21:43
THK Model Uçak Okulu'na model uçak malzemeleri ile ilgili attığım maillerin yanıtlanmadığı çok oldu. Ama ısrarla aynı postayı bir kaç defa gönderince yanıt alabiliyorum. Bilginize...
Sayın Aileron,
Model Uçak Okulu'na ne tür uçak malzemesi için e-posta atıyorsunuz? Model satış mağazasındaki satılık modeller, parçalar ve malzemeler için mi?
Hiç bir katkıda bulunmadan bu imkanlardan faydalanalım..! Bu dünyanın hiç bir ülkesinde yok...
Bu tip kuruluşlar kim ne derse desin devletin katkı ve teşvikleri ile ayakta duruyor.. Devletin bu teşvik ve katkıları yapabilmesi için de vergi ve bağışlara ihtiyacı var. 10-20 lira ile bu işler maalesef olmuyor.. Ben vergi vereyim başkaları istifade etsin.. Ne kadar da adaletli.....
Teşekkürler Cem Bey.. Üstelik THK devletten katkı ve teşvik de almıyor. Verdiği tüm hizmetleri bağışlarla yapıyor. Hatta bağışların tamamı da THK'na kalmıyor. Toplanan fitre zakat, kurban derisi ve bağışların %50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, %4'ü Kızılay'a, %3'ü Çocuk Esirgeme Kurumu'na, %3'ü Diyanet Vakfı'na veriliyor. THK sadece geriye kalan %40'ı alarak hizmet vermeye çalışıyor.
Sayın başarı,
Sadece THK Şubesi'ne üye olmak ve senelik 3YTL üye aidatı ödemek ücretsiz kurslara gitmenizin anahtarı değildir. Şube ile irtibatınızı kesmeyin. Önümüzdeki yıl fitre zekat toplama ve kurban derisi toplama faaliyetlerine katılın, 2009 yazında kurslara gitmeyi hemen hemen garantilersiniz. O zaman başvuru formunu da ben bulurum, bulmak ne demek, yaratırım size üstelik. :)
Sevgilerimle...
volkan arkadaş üyelik ücretini 3 ytl değilde 10 ytl vereyim ama kurslara bu yıl katılayım :D formları bu yıl yarat :D
volkan_ovun
06-02-2008, 00:48
Sevgili Başarı,
Daha önce bu forumda bahsettim mi bilmiyorum, eğer bahsettiysem ve tekrar ediyorsam özür dilerim.
İkisi ilköğretim, biri lise olmak üzere üç okulda havacılık kulübü kurdum, gönüllü model uçak kursları veriyorum. Lisedeki öğrencilerim, ramazanın ikinci haftasında güneşin altında kapı kapı dolaşıp fitre zekat topladılar. Kurban bayramının birinci ve ikinci günü kan ve ..ok kokuları içinde kurban derisi topladılar, derilerden kanlar elbiselerine bulaştı. Hiç birisi bu işi mutlaka kursa gidecekleri için yapmadılar. THK'na ve Türk Havacılığı'na bir şeyler katabilmek için yaptılar. Öte yandan kursların kendilerine de çıkmasını hayal ediyorlar. Bu çocuklar 16 yaşında...
Siz, kullanıcı açıklamalarında gördüğüm kadarıyla 34 yaşındasınız. 10 lira vererek, 1000 lira vererek bu çocukların, bu çocuklar gibi çocukların yerine kursa gitmeyi onurunuza yediriyor musunuz?
Sevgilerimle...
hocam şimdi bütün konuyu okuyup bitirdim
yazdıklarınızdan çok etkilendim hatta duygulandım diyebilirim.
bu kadar çabaya sadece teşşekür eminim yetmeyecek,inşallah bundan sonra herkes,yardım konusunda daha fazla destek vermek için,daha çok çaba sarf eder.
saygılar...
Sevgili Başarı,
Daha önce bu forumda bahsettim mi bilmiyorum, eğer bahsettiysem ve tekrar ediyorsam özür dilerim.
İkisi ilköğretim, biri lise olmak üzere üç okulda havacılık kulübü kurdum, gönüllü model uçak kursları veriyorum. Lisedeki öğrencilerim, ramazanın ikinci haftasında güneşin altında kapı kapı dolaşıp fitre zekat topladılar. Kurban bayramının birinci ve ikinci günü kan ve ..ok kokuları içinde kurban derisi topladılar, derilerden kanlar elbiselerine bulaştı. Hiç birisi bu işi mutlaka kursa gidecekleri için yapmadılar. THK'na ve Türk Havacılığı'na bir şeyler katabilmek için yaptılar. Öte yandan kursların kendilerine de çıkmasını hayal ediyorlar. Bu çocuklar 16 yaşında...
Siz, kullanıcı açıklamalarında gördüğüm kadarıyla 34 yaşındasınız. 10 lira vererek, 1000 lira vererek bu çocukların, bu çocuklar gibi çocukların yerine kursa gitmeyi onurunuza yediriyor musunuz?
Sevgilerimle...
yaşdan geçmiş ama gönülden geçmemiş bi havacılık sevdam var ayrıca ben engelliyim sadece ilkokul mezunuyum engelimden dolayı fazla okuyamadım kursa katılmak benimde hakkım değilmi acaba pilot olmak istiyom ama imkanlar yeterli değil hiç olmazsa kurslarda gidebildiğim yere kadar gitmek istiyom
Sevgilerimle...
çok güzel bir cevap olmuş..
saygılar..
volkan_ovun
07-02-2008, 10:20
inşallah bundan sonra herkes,yardım konusunda daha fazla destek vermek için,daha çok çaba sarf eder.
saygılar...
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim Tarık Bey. Türkiye'de sportif sivil havacılığın gelişmesi için tek adres Türk Hava Kurumu'dur. Çevrenizde dostlarınıza, kapı komşunuza bile Kurum'un faaliyetlerini anlatmak ona büyük destek vermek anlamına gelir.
Sevgilerimle..
yaşdan geçmiş ama gönülden geçmemiş bi havacılık sevdam var ayrıca ben engelliyim sadece ilkokul mezunuyum engelimden dolayı fazla okuyamadım kursa katılmak benimde hakkım değilmi acaba pilot olmak istiyom ama imkanlar yeterli değil hiç olmazsa kurslarda gidebildiğim yere kadar gitmek istiyom
Sevgili Başarı,
Umudunu kırmak istemem ama motorlu olsun, planör olsun her türlü pilot kursuna katılabilmek için bildiğim kadarı ile tam olarak sağlıklı olman gerekiyor. Ne tür bir engelin var bilmiyorum ancak Türk Kuşu'nu pilot kursuna girebilmek için önce sağlık raporu alman, ardından kurumdaki spor sınavına girerek belli bir kondisyonda olduğunu göstermen gerek.
Bunlardan sonra da psikomotor testine sokarak tüm reflekslerinin tam olarak çalışıp çalışmadığını inceliyorlar.
(yanlış biliyorsam düzeltin lütfen)
Eğer %100 sağlıklı değilsen kursa devam edemiyorsun. Bu yüzden sonradan hayal kırıklığı yaşamamak için baştan iyi araştırmanı tavsiye ederim.
Sevgili Başarı,
Umudunu kırmak istemem ama motorlu olsun, planör olsun her türlü pilot kursuna katılabilmek için bildiğim kadarı ile tam olarak sağlıklı olman gerekiyor. Ne tür bir engelin var bilmiyorum ancak Türk Kuşu'nu pilot kursuna girebilmek için önce sağlık raporu alman, ardından kurumdaki spor sınavına girerek belli bir kondisyonda olduğunu göstermen gerek.
Bunlardan sonra da psikomotor testine sokarak tüm reflekslerinin tam olarak çalışıp çalışmadığını inceliyorlar.
(yanlış biliyorsam düzeltin lütfen)
Eğer %100 sağlıklı değilsen kursa devam edemiyorsun. Bu yüzden sonradan hayal kırıklığı yaşamamak için baştan iyi araştırmanı tavsiye ederim.
zihinsel engelliyim pilot olamayacağımı biliyom çünkü ilk okul mezunuyum ama kurslaraki ücretsiz olan planör ve paraşüt kurslarına engel olacağını zannetmiyom
atilceylan
29-10-2008, 20:03
merhaba arkadaslar ben lise öğrecisiyim ve 17 yasımdayı pilot olmak istiyorum thk ücretsiz pilot kursu warmı beni bu konuda bilgilendire bilirseniz sevinirim.
kaanofdrift
29-10-2008, 20:07
atil;
gerçek uçak için mi pilot olmak istiyorsun?
iron_eagle
29-10-2008, 21:14
ücretsiz planör kursları var dostum planör pilotu olabilirsin ama bildiğimiz anlamda pilot olabilmek için sayısal 2 den barajı geçip eskişehir anadolu üniversitesi sivil havacılık meslek yüksek okulu pilotaj yüksek okulu bölümünün özel sınavlarına girmen gerekir
fghtingfalcon
29-10-2008, 22:07
Valla THK'dan pilot olma basamakları galiba şu şekilde:
İlk olarak (PPL) alacaksın (private pilot licence) yani kişisel pilot lisansı daha sonra ise (CPL) ve ATP-A eğitimlerini de alman gerekecek ancak bu lisanslardan sonra ve belirli uçuş saatini tamam ladıktan sonra bir hava yoluna girebilirsiniz. CPL ticari plot lisansı ATP'a da havayollarında pilotluk için gereken lisanstır. Tabii bu kurslar 'ın şartları:
-Üniversitenin sayısal bir bölümünden mezun olmak.
-İyi derecede ingilizce
-%100 sağlık
-Psikomotor testinden geçmek
vb.gibişimdi aklıma gelmeyen şartlar, kurslar ücretlidir. PPL 9.506 euro ATP-A 30000 civarı o da euro fitarlar böyle ücretleri Ankara'da model uçak kursunda pilotaj eğitimi alan birinden öğrenmiştim bir yere not etmiştim yanlışlık varsa düzeltirim.
Umarım yardımcı olmuşumdur!!!
Hakan Reis
iron_eagle
29-10-2008, 23:45
bir düzeltme cpl yada atpl almak için önce ppl almaya gerek yok
ikinci düzeltme cpl havayollarında pilot olmak atpl hava taşımacılığı pilotu olmak için gereken lisanslardır
aralarındaki fark ise hava taşıma yani kargo uçuşları daima gece yapıldığından bu lisans eğitiminde ağırlıklı olarak gece uçuş ve navigasyon eğitimi verilir
atilceylan
01-11-2008, 18:56
hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz biligler için ben bir şey daha soracam sayısalcımı olmak gerekiyor ben türkçe-matematik bölümünde şu anda okuyorumda?
iron_eagle
01-11-2008, 19:43
sayısalcı olmak gerekmiyor ama say2 puanının barajı geçmesi gerekiyor yani fen2 sorularını da cevaplaman şart
2009 kursları belli oldumu ahali :D maddiyatçı yöneticiler thk yı sarmış sonrada niye model uçağa ilgi az diye dert yanıyolar :D hem şaklaban hemde adi birer politikacı bunlar cepleri dolu vicdanları kara adi heriflerdir bunlar
Forum kurallarının 10. maddesine göre:
10. Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu yada çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek yasaktır.
Tekrarı halinde üyeliğiniz süresiz olarak iptal edilecektir.
gerçekleri açıkça yazıncamı tehdit etmiş oluyoz acaba :D
dost acı söyler aslanım :D
mehmet26
04-12-2009, 19:44
ben eskişehir inönünde oturuyorum burda thk var model uçak kursuna katılmak istiyorum ama yaşım 16 yaş sınırı varmı acaba.
Yaş sınırı var ama 16 yaşında katılabilirsin. THK'ya başvur.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.