PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RCpower dergisi

MAD FOR TAMIYA
14-12-2004, 13:02
Arkadaşlar,
Bu derginin belkide ilk abonesiydim ve her sayısını severek okuyordum.
Bir süre sonra derginin iki ayda bir yayınlanacağını duyunca üzülmüşdum. Fakat simdi daha üzgünüm, çünkü derginin artık yayınlanmayacağını öğrenmiş bulunuyorum.
Organize eden ve yazılarıyla katkıda bulunan, kısacası emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu hobby'nin gelişmesi için önemli bir noktaydı, inşallah en kısa sürede yeniden filizlenme fırsatı olur.
Sevgilerimle

platy
14-12-2004, 13:55
yayınlanmayacakmı artık ? bende en başta 1 senelik abone olmuştum. haberim yok basımın durdurulduğundan. çok uzak kaldım

RoCCo
14-12-2004, 13:55
Evet üzücü bir haber . Bende bekliyordum aralık ayının başından beri .

Bu arada neden kaldırıldığını da tahmin edebiliyorum az çok ama hadi konuşmayayım şimdi . Hayrlısı olsun ne diyelim..

DeeJay
14-12-2004, 16:03
yapma yaa tüü işte maalesef Türkiye'de yaşıyoruz arkadaşlar :(

!Amorfy.BaRoS+
14-12-2004, 16:08
MAddi kriz yada shoplar arası anlamsız yarış Var olan tek turkce dergide gitti Üzücü...

Walkman
14-12-2004, 16:43
Çook yazık oldu çok...ben bekliyorum her ay gazeticeye gelecek diye...Umarım yeniden yakın bir zaman içersinde yayın hayatına devam eder...

denizfeneri
14-12-2004, 19:11
Sadece bir kez almıştım. Hala saklıyorum. Şirkete gelen konuya ilgi duyan her müşteriye hala gösteriyorum. Rc'nin uzaktan kumandalı oyuncak araba olmadığını anlatmamda yardımcı oluyordu. Üzüldüm...

cem
14-12-2004, 23:12
Benım ıcın sasırtıcı olmadı.Guncel ve eskı forumdada dergı cıkartma konusunda defalarca konu acılmıstı ve anlatmaya calısmıstık bu ısın zorluklarını,heralde RCPOWER ın basına gelenler daha acıklayıcı olmustur dergı cıkartmak ısteyenlere.
Bırıncısı malıyetlı bır ıs,cok ugras gerektıren bır ıs ve Turkıyede bu tıp bır dergının ayakta kalması ıcın gereken tırajı saglamak cok zor.Açıkcası üzüldüm,çünkı emek harcanarak yapılan bır calısmaydı,sasırmadım çünki beklıyordum.Günümüz sartlarında hele bızımkı gıbı hobbylerde internet çok daha faydalı kanımca.

RoCCo
15-12-2004, 00:14
Demeyecektim ama tiraj sağlanmaması nedeni de fiyat olamaz mı sizce?? 50 sayfalık bir yayın icin 4.5 milyon para bizim icin olmayabilir ama meraklı olan bir suru insan icin caydırıcı olabilir..

M_tech
15-12-2004, 03:03
yapılan araştırmaların çoğu netten bulunan şeyler fazl abir masrafıda yok halbuki,test için verilen modelleride distrubutorler sağlıyor, öte yandan bu kadar modelci var ama fiyatı çok uçuktu ondan fazla satmamış olabilir.

traxxas
15-12-2004, 12:32
guzel bır dergıydıı gıtmesı kotu olmus ınsallah yenı gırısımler olurr

!Amorfy.BaRoS+
15-12-2004, 12:58
Dsibiritörler saglamıyor kendileri disbiritör MMustan -modelhobi vs.. :)

grave
15-12-2004, 20:12
denildiği gibi broşür gibi bir dergiye 4,5milyon çok pahalı, yabancı dergileri bilemeyeceğim ama çok rahat ulaşabileceğim bilglilere (net ortamında) yer verilmesi sanırım, ya ben bunları biliyorum dedirtiyordu okuyucuya, web sitesi açsalar hobi olarak bunu yapsalardı çok daga başarılı olurlardı.

jrcem
15-12-2004, 22:24
yaaa herkes fiyata bir şeyler demiş ama 1-2 milyona dergimi var ki bizim gibi kendi zevkimiz için yüzlerce dolar harcayan kesimin şikayet etmemesi lazım diye düşünüyorum

baRCo
15-12-2004, 23:34
ama herşeyin bir maliyeti var ve onagöre fiyat biçilir tamam çok zor bu işi ayakta tutmak ama diğer dergilerin kalınlığıyla bu derginin kalınlığı farklı ama fiyat aynı yinede ben bu derginin bukadar maliyetli olduğunu zannetmiyorum birkere aldım cguckan da hep alırdı güzeldi ama ilk eleştirim kendi adıma arabalara çok az hadda hiç diyebileceğimiz kadar yer ayırılması fiyatını biraz daha indirip arabalara biraz daha yer verselerdi bukadar kötü durumda olmazdı diye düşünüyorum ama yinede türkiyede bu hobinin gelişmesi için iyi bir olaydı herşeye rağmen kalkması kötü olmuş ...

mrserhan
17-12-2004, 10:06
yaaa herkes fiyata bir şeyler demiş ama 1-2 milyona dergimi var ki bizim gibi kendi zevkimiz için yüzlerce dolar harcayan kesimin şikayet etmemesi lazım diye düşünüyorumcem doru soyluyorsun 4 milyon dan ucuza dergi hemen hemen piyasada yok.

ama soyle dusunmek lazım.

ben ilk sayıyı aldım bi kaç sayıya da goz attım.

su an benim ilgilendiğim şeyler model arabalar. ve ekipmanları.

ama dergiye baktıgımda model arabalar butunun 4 te 1 i kadar.

aslında her model den bahsedilmesi guzel bişi bence tanıtım amacıyla.

ama ben ilk olarak hemen araba sayfasını acıyorum. okumaya başlıyorum.

bi bakıyorum takip ettiğimiz forumlarda ya bize tavsiye edilen şeyler yada bizlerin başkalarına tavsiye ettiğimiz urunler. yada aramızda konusmus oldugumuz konular

derginin yapmış oldugu araştırmayı biz zaten hergun internet uzerinden araştırıyoruz.

canımız sıkılıyo gidip yeni yeni urunler incelemiyormuyuz. sahsen ben oyle yapıyorum.

bu yuzden de derginin beni cezbeden tarafı kalmıyo.

dergi beni cekmeli ben merakla demeliyim ki acaba dergide bu ay ne cıkacak ama dedimya genelde bu forumda paylaştıgımız seyler oldugundan bende 5 milyon verme geregi gormuyorum..

kendi dusuncem bence derginin olmaması buyuk bir eksiklik değil.
ama devam etseydi kotumu olurda tabiki hayır...

jrcem
18-12-2004, 18:42
bi bakıyorum takip ettiğimiz forumlarda ya bize tavsiye edilen şeyler yada bizlerin başkalarına tavsiye ettiğimiz urunler. yada aramızda konusmus oldugumuz konular

derginin yapmış oldugu araştırmayı biz zaten hergun internet uzerinden araştırıyoruz.

canımız sıkılıyo gidip yeni yeni urunler incelemiyormuyuz. sahsen ben oyle yapıyorum.

ya kusura bakma serhan hep zıt fikir atıyorum ama...

zaten internetten alamıyacağımız haber inceleyemiyeceğimiz üzür varmı ki bence yok parmaklarımızla ister japonya ister amarika geziyoruz senin dediğin gibi olamsı için üreticilerin net sayfalarına koymadan derginin haber almasıdır ki böyle bir bağlantı ağı zannetmiyorum ki Türkiye de olsun ya da başka bir ülkede ancak anlaşmalı falan olması lazım oda fanteziye girer gibi...

biz nette takılan r/c ciler olarak çabuk haber alabiliyoruz ama net girmeyen ve bu hobi ile uğraşanların saysı bizden fazla diye düşünüyorum benim arkadaşlarım dan 6 kişide model araba var ama sadece ben netteyim o yüzden bende mutlaka böyle bir dergi olmalı diye düşünüyorum

cem
19-12-2004, 17:34
Pekı bu dergı yukarıda bahsedılen dezavantajlarına ragmen ınternet kullanmayan(!!) modelcı arkadaslarımıza ne gıbı bır fayda saglayacak??

M_tech
19-12-2004, 19:21
Pekı bu dergı yukarıda bahsedılen dezavantajlarına ragmen ınternet kullanmayan(!!) modelcı arkadaslarımıza ne gıbı bır fayda saglayacak??

cem e katılıyorum,hadi fiyatını geçtim, o dergi o içerikle internete girmeyen modelcilere hiçbir şey sağlamaz. birşeyler bileceksin ki üstüne yazıları okuduğun zaman haa bak bu da vamış diyebilceksin.

eğer dergide kullanlan modeller mustang hobbies ve diğer firmalar tarafından sağlanıyorsa ve o dergiyi onlar çıkarıyorsa demekdir ki dergi sadece ticari olarak çıkarılmıştır,adamlar kendi satışlarını artırmak için hem çıkarmıştır. baktı ki eğer reklamı yeteri kadar işe yaradı daha fazla masraf yapmamak için dergi çıkışı durdu yada reklam olayı satışları artırmadı boşuna daha fazla içeri girmeyeyim diye kaldırıldı. bir yayının daha 1 senesini doldurmadan ki bu aylık çıkan bir dergi kapanması çok mantıklı gelmiyor. en azından belli bir süre devam eder,ticaret böyledir .

RoCCo
23-12-2004, 17:07
Bırakın arkadaşlar ya neyin ne olduğunu bilmiyoruz sanki . Profesyonellikten çok uzak bir yayın olduğu açıktı zaten . Araba kiti incelemesi yapıyorlar 1 sayfa yazı . Sanki fuarda görüpte uzaktan izlenim yurutuyorlar . Elimde yurt dışından getirdigim bir yıgın dergi var . İçlerinde 200 - 300 sayfa olanları bile var . Bizim dergimiz katalog gibi . Ürün kataloğu . Zaten adamlar web sitelerinde açıklama yapma gereği bile duymuyorlar . Bırakın yayından kaldırılsın . Ciddiyetsizlikten başka bir şey değil . Komik ya..

!Amorfy.BaRoS+
23-12-2004, 17:42
! Adamlar bunca zorluğa ragmen dergi çıkardılar ki çok büyük bir iş sonra incelemeler ilan filan yapıyolardı ve anlayan için başlayanlar için çok iyiydi sonuçta örnekti Bunun içiç Rocco ssana katılmıyorum :

RoCCo
23-12-2004, 18:40
olabilir fikirlere saygı duyuyoruz :)

denizfeneri
23-12-2004, 19:11
Kimsenin, bir diğerinin fikrinin komik olduğunu ilan etmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta burada yazılan her şey düşünce ürünü. Herkez düşündüğünü özgürce yazabilmeli. Fikre saygı lütfen...