PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MCD için motor seçimi

burak14
14-01-2008, 09:44
Bahar ayında alcagım mcd onroad arac için parcalarını onceden toplamaya basladım. ilk olarak 3 adet hitec 5745 mg servo aldım. şimdi sıra motor ve eksoza geldi. ama motor olrak alternatifler var. bende hangisini almam gerektigini bir danısayım dedim.
1. CY 29cc RC 3.5HP
2. CHROME GP290 28.5cc MOTOR
3. Zenoah G260RC

bu 3 motor fiyat olarak birbirlerine cok yakınlar. birde bunların 2 katı fiyatında 30.5 cc ler var ama biraz abartı geldi bana.
Fikirleriniz için simdiden tesekkur ederim.

hakan6705
14-01-2008, 11:19
Burak bey selamlar ,cok iyi bilmiyorum fakat dayanıklılığı,sorunsuzluğu ve katitesi bakımından Zenoah G260RC 'nin daha cok tercih edildigini duydum.Selamlar

hot rod
14-01-2008, 11:34
Fiyat performans kıyaslaması yaparsan CY daha uygun olacaktır. Nerden alıcaksın bilmiyorum ama Türkiyede liste fiyatından mukayese edersen Zenoahın 23 cc lik fiyatına CY nin 29 cc liğini alabiliyorsun ve inan 6 cc deyip geçme aralarında dağlar kadar fark var ama kalite olarak tabiki zenoah daha iyi. Eğer yarışlara girmeyi düşünüyorsan 1/5 on road araçlarda max 26 cc sınırı var diye biliyorum (belki bazı yarışlarda bu sınır yoktur emin değilim ama en azından MCD nin düzenliyeceği 24 saat endurance yarışında bu sınır var biliyorum) tuned pipe, karbüratör ve hava filtresi gibi ekipmanlarla ve ayarlarını değiştirerek aynı motordan daha çok performansda alabilirsin tabi, yada yarış için bi tane 26 lık alıp normalde kullanmak içinde bi tane 30,5 luk head kit alabilrsin krank blokları hepsinde aynı çünkü komple motor almana gerek kalmaz

burak14
14-01-2008, 15:16
yurtdısından getirtmeyi dusunuyorum. yarışlara katılmayacagım için buyuk hacimli dusundum. zenoah kalitesi tartısılmaz ama fiyatıda oyle:)

http://www.davesmotors.com/store/product1612.html

mcd ninde onroad uzun sasesini alırsam bu motor ona uyar heralde.

red_fin
14-01-2008, 16:54
Zenoah dışında birşeyi düşünme bile.

hot rod
14-01-2008, 18:44
Bizde genelde o siteyi kullanıyoruz bi problem olmuyor. Seçtiğin motor fiyat performans orantısına bakarsan iyi. Aynı beygir gücünü hatta biraz daha fazlasını (3.75 hp)hemen hemen aynı paraya 23 cc lik zenoahlada alabiliyosun ama o beygiri daha yüksek devir çevirme sayesinde üretebiliyor. Senin seçtiğin motorun torku hacminden dolayı çok daha fazla olacak ve o beygir gücünü (3.50 hp) daha düşük devirde alacaksın böylece dişli redüksiyonlarıyla oynayabilmen için sana daha geniş bir seçenek sunacaktır. Ayrıca ileride Samba veya Jet pro tarzı tuned pipelarlada performansını daha da artırabilirsin. 1/5 başlığı altındaki konulardan birinde arkadaşımın FG si var orjinal motoru zenoah mış ancak üstünde CY nin 30.5 cc lik head kiti ve jet pro tuned pipe var. Yani sadece krank bloğu zenoah ve performansı orda da görebilirsin. Ama illa daha da kaliteli olsun, daha küçük hacimde daha yüksek devir çevireyim dersen (bu yarışlarda heralde önem kazanır sınırlamalardan dolayı) bence de zenoah doğru seçim olacaktır. Bütçe senin, seçim senin kararını kendin verecen :D

burak14
14-01-2008, 18:51
Bizde genelde o siteyi kullanıyoruz bi problem olmuyor. Seçtiğin motor fiyat performans orantısına bakarsan iyi. Aynı beygir gücünü hatta biraz daha fazlasını (3.75 hp)hemen hemen aynı paraya 23 cc lik zenoahlada alabiliyosun ama o beygiri daha yüksek devir çevirme sayesinde üretebiliyor. Senin seçtiğin motorun torku hacminden dolayı çok daha fazla olacak ve o beygir gücünü (3.50 hp) daha düşük devirde alacaksın böylece dişli redüksiyonlarıyla oynayabilmen için sana daha geniş bir seçenek sunacaktır. Ayrıca ileride Samba veya Jet pro tarzı tuned pipelarlada performansını daha da artırabilirsin. 1/5 başlığı altındaki konulardan birinde arkadaşımın FG si var orjinal motoru zenoah mış ancak üstünde CY nin 30.5 cc lik head kiti ve jet pro tuned pipe var. Yani sadece krank bloğu zenoah ve performansı orda da görebilirsin. Ama illa daha da kaliteli olsun, daha küçük hacimde daha yüksek devir çevireyim dersen (bu yarışlarda heralde önem kazanır sınırlamalardan dolayı) bence de zenoah doğru seçim olacaktır. Bütçe senin, seçim senin kararını kendin verecen :D

cok guzel acıklamıssınız. tesekkurler. istanbuldan bir hobby shopla gorustum o motor kibarca 5 para etmez samba falan taksanda ii bir performans alamassın. onun yerine zenoah 26 lık al samba tak daha memnun kalırsın dedi. cy nin linkteki motor zenoah 26 dan cokmu kotu acaba? yani hiç ugrasmadan dirak 26 lık zenoah alıp samba mı takayım. genel olarak zenoah deniyor bende katılıyorum ama deger ler olarak bu cy nin degerleri guzel gorundu. ama bu motoru bu kadar kotulenecek kılan nedir acaba? bu motoru daha almadım ama alsam pişman olurmuyum sizce?
(benzinlide acemiyim sacma bir soru sorduysam kusura bakmayın)

MSenturk
15-01-2008, 00:37
burak aracin simdiden hayirli olsun....
motor konusunda uzun zamandan beri bende arastirma yapiyorum benim proline icin halen daha motorum yok......
Rally icin tavsiye edilen z26... z23 de isinma, 29da ise arac difransiyaline bindirdigi yuk var....
cy ve zenoah arasindaki farkta sanirim cy`lerde gomlek traslanmis oluyor(honed tabir ediliyor)... gomlek traslandigi icin silindirde sikisma yapmiyor... bunun anlami motoru rotaja gerek kalmadan kullanabilmen... z lerde bu olay yok iyi performans icin break in sart....
cylerde guzel ama kime kiyasla dersen zenoah diyor... bende :)
pipe = olabilecek en iyisi samba... (bence tek sorunu aracin altindan cikisinin olmasi... ama bunuda RR jetpro pipe ve xcanla aracin arkasina tasiman mumkun...

burak14
15-01-2008, 11:59
burak aracin simdiden hayirli olsun....
motor konusunda uzun zamandan beri bende arastirma yapiyorum benim proline icin halen daha motorum yok......
Rally icin tavsiye edilen z26... z23 de isinma, 29da ise arac difransiyaline bindirdigi yuk var....
cy ve zenoah arasindaki farkta sanirim cy`lerde gomlek traslanmis oluyor(honed tabir ediliyor)... gomlek traslandigi icin silindirde sikisma yapmiyor... bunun anlami motoru rotaja gerek kalmadan kullanabilmen... z lerde bu olay yok iyi performans icin break in sart....
cylerde guzel ama kime kiyasla dersen zenoah diyor... bende :)
pipe = olabilecek en iyisi samba... (bence tek sorunu aracin altindan cikisinin olmasi... ama bunuda RR jetpro pipe ve xcanla aracin arkasina tasiman mumkun...

cok guzel acıklamıssınız. sizin aracınızıda gordum inceledim. cok şık bir arac olmus gule gule kullanın. ben size gore toplamaya tersten basladım. en son saseyi alacagım:) 3 hitec 5745 elimde hazır. arabanın ilk parcaları. 2.4mhz alıcı vericiside tamam. biraz once zenoah 26 lık standart motoruda sipariş verdim. en son hangi saseyi alacagıma karar verecegim. şimdi sıra eksozda:)

MSenturk
15-01-2008, 15:40
cok guzel acıklamıssınız. sizin aracınızıda gordum inceledim. cok şık bir arac olmus gule gule kullanın. ben size gore toplamaya tersten basladım. en son saseyi alacagım:) 3 hitec 5745 elimde hazır. arabanın ilk parcaları. 2.4mhz alıcı vericiside tamam. biraz once zenoah 26 lık standart motoruda sipariş verdim. en son hangi saseyi alacagıma karar verecegim. şimdi sıra eksozda:)

Burak sorun degil... Yardimi olduysa ne mutlu... Bende bu ay icinde standart bir z26 aliyorum (sanirim) gercekten icin rahat olsun araca takabilecegin en iyi secim...
Ben araci trden getirdigimden beri nasil yaparim diye dusunuyorum... Nette oldukca uzun zaman arastirmada yaptim... halada yapmaktayim... :D
Bence 1/5de mcd son nokta... sase konusu o kadarda sorun degil... 510 yada 535 olmasi 3 tane parcaya bagli... bunlar sase, roll bar ve arka drive saft....

kumanda, receiver, servo, motor dan sonra gerekenler :D
*main power switch = 300-1-SW-1
*y kablosu yon servolari icin...
*pil = ne kadar yuksek amber o kadar uzun kullanma... 4000 civari hump pack pil oldukca yararli olur...
*kill switch cok cok onemli o boyuttaki bir aracin kafasina gore gitmesi oldukca tehlikeli olabilir...
(benim aracta CBE marka kill switch sectim... receiverin 3ncu kanalina ve motorun acma kapama dugmesindeki iki kaplo ile baglaniyor... low voltage yada sinyal kaybolmasinda motorun elektrigini otomatikman kesiyor...! Araci kumandayi kapatarakda stop etme olanagi veriyor...:D
http://64.22.81.218/~trasa/index.php?main_page=product_info&products_id=157)

pipe konusu... samba 1 numara ama boylede yapilabilir...biraz daha sessiz ve sasede daha temiz kalabilir... benim hosuma gitti belki yapabilirim...:D
Race Runner Jetpro pipe +
510mm sase icin small, 535mm sase icin buyuk TGN X-port....
http://img213.imageshack.us/img213/8812/mcdjetpro1ev9.jpg (http://imageshack.us)
http://img177.imageshack.us/img177/6526/mcdjetpro2xv4.jpg (http://imageshack.us)

burak14
15-01-2008, 16:22
ewet ilk etapta bir main power swich bulmam lazım. ondan sonra kill switch i ilk defa duyuyorum. heralde gelişmiş bir fail safe. kumandada kapatma durumu gayet hoş. cunku oynadıktan sora arac epey ısınmıs oluyor. resimlerdeki eksoz cok sık duruyor. jetproda kotu bir eksoz degil duydugum kadarıyla. eksozun arkadan cıkmasıda buyuk bir avantaj. ama eksozu kill swich ve main power swich i nereden alacagıma bakmam lazım. sizin fikriniz varsa pm atarsanız sevinirim. kurallara uygunsa buradanda benimle paylasabilirsiniz.

MSenturk
15-01-2008, 17:07
ewet ilk etapta bir main power swich bulmam lazım. ondan sonra kill switch i ilk defa duyuyorum. heralde gelişmiş bir fail safe. kumandada kapatma durumu gayet hoş. cunku oynadıktan sora arac epey ısınmıs oluyor. resimlerdeki eksoz cok sık duruyor. jetproda kotu bir eksoz degil duydugum kadarıyla. eksozun arkadan cıkmasıda buyuk bir avantaj. ama eksozu kill swich ve main power swich i nereden alacagıma bakmam lazım. sizin fikriniz varsa pm atarsanız sevinirim. kurallara uygunsa buradanda benimle paylasabilirsiniz.

Burak jetpro oldukca guzel bir pipe... Sambanin tek tez avantaji saseyi kirletmesi ve sicakligini motora iletmesi... Daha karar vermedim ama sanirim bende jetproya yonelecek gibiyim..:hımm:
kill swicth benim bildigim iki tane var.
CBE 3-Channel Failsafe.
AMS 3-Channel Failsafe.
main power swicth nosuda= 300-1-SW-1
netten bakarsin...

rocco216
20-01-2008, 00:36
Burak bey yeni aracınız hayırlı olsun kumanda olarak ne kullanacaksınız..

iLhUns
20-01-2008, 01:55
Mcd nin standart main swich i yerine herhangi bir on-off swich te kullana bilirsiniz şahsen ben 30 ytl gibi bi para vermek yerine 10 ytl ye graupner ın swichlerindne aldım 1/10 lardan biraz daha buyuk ve pil kutusuna sorunsuz olarak takıla biliyor https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=3046.65 üzerindeki şarj girişi olmayan modeli tek farkı ışık olmaması

MSenturk
20-01-2008, 04:00
Mcd nin standart main swich i yerine herhangi bir on-off swich te kullana bilirsiniz şahsen ben 30 ytl gibi bi para vermek yerine 10 ytl ye graupner ın swichlerindne aldım 1/10 lardan biraz daha buyuk ve pil kutusuna sorunsuz olarak takıla biliyor https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=3046.65 üzerindeki şarj girişi olmayan modeli tek farkı ışık olmaması

ilhan slm,
pili receivera nasil bagladin..?
http://www.mcdracing.ch/shop/product_info.php?info=p429_Empfaenger-Ein-Aus-Schalter-mit-Ladekabel-und-LED.html

burak14
20-01-2008, 10:13
Burak bey yeni aracınız hayırlı olsun kumanda olarak ne kullanacaksınız..

tum araclarımı tek kumandadan yani 3pks den kontrol ediyorum. rf113ip receiverlardan kullanıyorum. yalnız bu arac için 2.4mhz seti aldım. 1\5 oldugu için şakaya gelmez:)

iLhUns
20-01-2008, 10:33
ilhan slm,
pili receivera nasil bagladin..?
http://www.mcdracing.ch/shop/product_info.php?info=p429_Empfaenger-Ein-Aus-Schalter-mit-Ladekabel-und-LED.html

Şarj için pile bir tanene 7.2 lik tamiya soket taktım 1 tanede futaba tip soketle pili anahtara anahtardanda recievera