PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İ.T.Ü model kulübü

unalsel
14-12-2004, 14:59
Merhabalar. İ.T.Ü de bir modelcilik kulübü kurmayı kararlaştırdık. İtü'de öğrenim gören öğrencilerin ve hobbyrc ailesinin desteğini bekliyoruz. Tanışma ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi düşünülüyor. Bunun için de forumdaki tecrübeli tecrübesiz herkesin desteğine ihtiyaç var. Şöyle güzel bir tanıtım toplantısı ve gösterisi hiç fena olmaz. İlk başta oda tahsis edilmeyecek sanırım ama kulübün gelişmesine bağlı olarak oda konusu da belli olacak.Amaç, modelcilik hakkında bilgi vermek, kolay yoları göstermek destek olmak ayrıca İtü'deki arazilerin modelcilik için kullanılması için çalışılacak. Forumdan İtü'lü arkadaşlar benimle temasa geçerse sevinirim. Kulübün faaliyetlerinin devamlılığı için alt sınıflardan arkadaşlar destek vermeli. Üniversiteler başlığının açılmasını bekledim ama bekleyemedim.

Saygılar...

ooo
14-12-2004, 15:06
ben abime heber vericem abim de i.t.ü mimarlık okuyo bu aralar foruma girmiyo ama ben haber veririm bundan sonra girsin bari bu topic e baksın.. güzel bişiy olmuş.. tebrikler..

!Amorfy.BaRoS+
14-12-2004, 15:13
Seneye itüye geliceğim için Şimdiden her türlü desteği gösterebilirim...

unalsel
14-12-2004, 15:16
Oh kazanıp da mı, inşallah. Tercih geldiğinde seninle İTÜ hakkında konuşuruz artıları eksileri vs tabi başka bi tanıdığın yoksa. İnşallah gelirsin, senin gibi bi modelci çok faydalı olacaktır. Umarım kurul kararı çıkar.

100kmh2sn
14-12-2004, 15:21
Ünal akıllıca düşünmüşsünüz tebrik ederim.. zaten bizimde üniversiteler başlıklı forumu uygulama düşüncemiz bu doğrultudaydı.. okullar bizler için potansiyelin yüksek olduğu ortamlar.. bilmeyen insanlar bilgilenmdirilmeli ve meraklılarını RC Model Hobisine ısındırmalıyız

En kısa sürede Üniversiteler bölümünü aktif hale getiricez,bu konu üzerinde daha detaylı duralım. Her türlü desteği vermeye çalışıcağımızdan şüphen olmasın

diablo
14-12-2004, 19:08
selam ben de itüdenim tabi kurulsa fena olmaz ama bana pek ilgi olmaz gibi gelio
bu arada amorphy itü falan yazıp hayatını karartma
biz ettik sen etme :)

YoL_GezeR
14-12-2004, 19:19
İtü güzel bir üniv. dir niyekine böyle diyorsun ama boşver sormuyorum çünkü bende süleyman demirel üniv. okuyorum bende başkasına gelme derim. Elbet bir nedenin vardır :D
Hakikaten güzel düşünülmüş ;oleeea:

unalsel
15-12-2004, 13:37
Teşekkürler Şükri abi.Olur ilgi inşallah diablo, tanıtım çok önemli bunu için. Hatta İTÜ'de diğer üni.lere göre bu işin daha fazla meraklısı çıkacaktır. Önemli olan destek, tanıtım, bilgi. Ben makina fakültesindenim, bugün bikaç hocayla konuştum onların da ilgisi ve desteği var, inşallah kurulum onayı kuruldan çıkacak. Ayrıca, basit parçları kendimiz üretmek için okulda bulunan makinaları kullanabilme yolu açıcak bu bize.

!Amorfy.BaRoS+
15-12-2004, 13:52
Walla makinalarla malzeme kesmek biraz kastırır bence yapmanız gereken tekneciliğe maketciliğe filan yöneltmekte olabilir.Sonra Bir proje mesela ucan bir ucak (biz Çok yaptık ) Ama bunlar için destek lazım ki bir kumanda 100 kusur dolar nasıl olur bilmem :)
Bu arada bende itü makineyi istiyorum :)

Gizemli_Yolcu
15-12-2004, 14:00
amorfy itü makine mühendisliği ne kadar puanı? Bence çok zor...

ooo
15-12-2004, 14:05
çalıştıktan sonra zor diye bişiy yoktur.. amorfy bence kasma yaparsın.. konu dağılıyor arkadaşlar biraz dikkat ederseniz seviniriz..

Gizemli_Yolcu
15-12-2004, 14:21
Şaka yaptım. Zaten benim bir düşüncem vardır. Hayatta imkansız diye birşey yoktur. Ama puanına ve üniversitesine bakarsan biraz değil bayağı bir çalışma gerekir

engine02
15-12-2004, 14:23
walla selcuk abi kesin kurulması lasım saten kurulursa direk bni alın yane bn demirbasım hani :D solemistim saten :D

!Amorfy.BaRoS+
15-12-2004, 14:34
çalıştıktan sonra zor diye bişiy yoktur.. amorfy bence kasma yaparsın.. konu dağılıyor arkadaşlar biraz dikkat ederseniz seviniriz..
Konuyu dağıtan sensin sonra dagıtmayalım diyosun !!!

unalsel
15-12-2004, 16:37
Ben bişeyler yazmıştım,çıkmamış sanırım. Neyse Amorfy, malzeme kesmek neden zor olacak onu anlamadım, torna freze planya vs gibi makinalar mevcut, küçük bi de cnc var sanırım. Öncelikli hedef üniversitelerin de modelcilik tanıtımın önemli bir kolu olması, parça üretim, pist sonraki konular elbette. Abinle tanışmıştık buluşmada ooo. Alıp almama gibi bişey yok zaten Emre,destek hep gereklidir. Umarım hayırlı olacak.

!Amorfy.BaRoS+
15-12-2004, 19:25
Adim Onur bu arada tabiki o makinalar gerekli fakat mesela biz savage in fren parçasını filan yapmıştık bu sefer yaptıgımız malzeme sert oldu tabi tam ayarlmak zor çok iyi bilen birirs,i olmasına ragmen yapan (Air hobbby Center SSahibi ) Diğer taraflar kabul etmedi ama model uçak mesela üniler için çok uygun basit balsa kitleri var onları konuşuruz yaklaşık 200 milyona filan tam takır uçak yapmak filan uygun olur hatta müthiş olur planlar filan ayarlamaya çalışırım hatta tekne planları elime geçicek onlardan yararlanın.Çünkü hemen adama Bir model araba alın filan kasın desen bile en az 500 milyona mal olur ki sanırım herkez hemen veremez tabi neler yapılabilir konuşmak lazım :)
Saygılar :)

diablo
15-12-2004, 19:29
unalsel bana arkadaş söylemişti tam emin diilim uçaktan bazı hoca ve öğrenciler amerikada bi yarışmaya katılmak için bi uçakmı ne yapmışlar veya modifiye etmişler hatta gölet yolunda uçurup duruolar onu biliomusun onlar da eminim destek verir

unalsel
16-12-2004, 08:59
Evet biliyorum, uçak uzay mühendisliğine bağlı bir grup ama sadece uçak moodelleri ile ilgileniyor onlar. Otomobil vs gibi şeyler yok, bizim de otomobil yanımız kuvvetli:) Onlarla tanışıklığın var mı diablo? İrtibata geçsek iyi olacak. Haklısın Onur otomobil biraz zor olacak tabii ki bi volanı ne kadar da olsa üretemeyiz, küçücük şeyi hem statik olarak hem de statik olarak dengelemek de zor. Uçak gövdesi için THK'nın bazı seçenekleri var, planör falan yapmıştık biz lisedeyken ama motor takılanları var mı bilmiyorum. Fiyahları da çok makul, 8.5 milyon falandı sanırım.

ooo
16-12-2004, 13:21
yaa bu kulüp için hala kurul karar almadımı..

traxxas
16-12-2004, 14:50
abı senlen daha once konusmustuk dedıgım gıbı bır yardımız dokunacaksa ben gelırım standa vs vs katılım yapabılırım yane mını benzınlı elektıklı off-on hepsı mevcut bılıyorsunkıı

xibalba
16-12-2004, 16:51
ooo nun abisi benim selçuk seninle sanırım autodromda tanışmıştık. Sen gri acura kepli rs4ün sahibi değilmisin? Bende mimarlık okuyacağım bu aralar hazırlık bitiyor işte. Numaranı oğuzhandan aldım. Ordan yada burdan msjla ulaşabilirsin bana. Hatta özelden mail alır veririz ben elimden gelen yaprımı yaparım sana. Gelenlerle ve olanlarla elimizden geleni yaparız!

diablo
17-12-2004, 08:53
walla tanımıorum ya unalsel onları ben de başkasından duymuştum yarışma olaylarını falan

TheMISFIT
01-02-2005, 00:54
Beyler, son durum nedir İTÜ model kulübüyle ilgili olarak?

traxxas
01-02-2005, 01:07
aslında soyle bırr sey var ıtu de belkı akıf modelcılık yok ama forumdan bazı ksıılere bunların arasında bende varımmm vede bır kac yaz ayında belkı 5-6 sefer ıtude bulusma yaptıkk gelenler oldu gelmıyenler oldu ama gınede gelenlerle guzel vakıt gecırdıkk

TheMISFIT
01-02-2005, 01:20
Ha ben şöyle bişey biliyodum, zannediyorum İTÜ Maçka'da göletler var, ordaki arkadaşlar doğrusunu söyler, orda bi zamanlar tekne buluşmaları yapılıyodu sanırım, o tarz buluşma her zaman yapılabilir, yerimiz olsa bizim okulda da yapalım ama, ben kurulucak kulübün son durumunu merak ettim, karar çıkıp resmileşicekti ya, ne durumda diye kuruldu mu kurulmadı mı...tabi bi gelişme olsa arkadaşlar hemen söyler de...

traxxas
01-02-2005, 01:28
resmı konsuunu bılmıyorum ama goletlerde benzınlıı teknelerın kullanımı yasak cok yapıyor gerekcesıyle ama elektıklı kullanımı maslakta serbet
benzınlı arabada serbest kullanımı var ama tabıı derslıklerın yanında da degıll

resmı orlak yok dıye bılıyorumm fakat teknık unıversıtelerde ucak kulublerı gordum yıldız teknıkte vardı mesela ama tekne araba gormedıım cok koplıke olmadıgı ıcıın herhalde ınsanlar bırazz daha ucak gıbı seyler konsuunda klub kurmayı tercıh edıyorlarr
mesela araba sıtesı cok yokkan ucak sıtelerı cok daha fazla hatta clublerı var okullarda fılan

TheMISFIT
01-02-2005, 01:36
Ya tabi, uçak oldum olası daha gelişkindir Türkiye'de, imajı da yerinde tabi, insanların uçağa "oyuncak" demeye dili varmıyo diye düşünüyorum :D tabi İstanbul Model Uçak Kulübü'nün de ne kadar köklü olduğunu unutmamak lazım..1950'lerdi galiba kuruluşu yada 60'lar....düşün...

traxxas
01-02-2005, 01:40
ınsanlar aslında bu ısı goruslerı su sekılde 50 yasın ustu amcalr genelde bu ısın oyuncakla oynamak oldugunu soyluyor genc kesmın %70 de benzınlılerın oyuncaktan ayırıyor fakat model olrakta gormuyorr tabıı faka oyuncak gozuyle elektıklılere bakıyorr
%30 luk kesımse ya bu ısle ugrasanlar ya ugrasanların yakınları yada hız merakı olan gencler dıye bılrıım

mrserhan
16-02-2005, 15:55
arkadaşlar ne oldu ne bitti. itu clup ne alemde.

selcuk bey lutfen biraz ilgilenin su işlerle bırakın laptop falan hikaye :)

itu clup ne oldu ondan bahsedin. haber bekliyoruz saygılar.. :p

unalsel
17-02-2005, 14:15
Girebildim sonunda Serhan bey, evden foruma giremiyorum nedense.Taci beni banlamışsın:) Yeni bir başvuru yapmak zorunda kaldık, bazı eksiklikler varmış. Şimdi de 23 şubatı bekliyoruz,fakültenin kurulu o zaman toplanacak, sonra da üniversitenin kuruluna geçicek ve bildirilecek durum. Bi sorun çıkmaz bu sefer sanırım, gerekli yerlerle görüştüm. Benden de saygılar:)