Orijinalini görmek için tıklayınız : Uçak İçin Fren Sistemi Projesi
Arkadaşlar aşağıdaki planda ekledigim fren sisteminin yaplabilirligini tartışalım
ve böyle bir sistem yapan varmı bilen varsa yazsın.
burun tekerleği için dediğinize çok yakın bir sistem bende var. 2. el olarak aldığım uçağın üstünde monteliydi. çalışma sistemi naylon kaplı çelik telin gerilmesiyle ayarlanmıştı. ben o teli germek için gaz ve elevatör servolarını kullandım. gazı kapatıp da elevatörü ileri itince her iki servonun kollarından geçen tel gerildiği için tekerlekteki plakayı çekerek fren yaptırıyor. Bu uçakları aldığım kişiden beraberinde aldığım malzemeler arasında bir fren sistemi daha gördüm. nasıl çalıştığını ilk bakışta anlayamadım ama sanırım tekerleği merkezden sıkıştıran bir farklı sistem. ileride onun da görüntülerini yüklerim. şimdilik burun tekerleği için olan sizinkine benzer sistemin görüntülerini koyuyorum. Sizin çizimler için eklemek istediğim bir detay var. tek taraflı olarak frenleyip uçağın istemsiz dönüşünü engellemek için arabalardaki elfreni telini geren sistem gibi birşey planlamak lazım. Çok güçlü bir servoya gerek yok. bendeki servolar en az 10 yıllık AM Futaba ile çalışan servolar. Hiç nazlanmadan fren yaptırıyor. Birazdan yarınki uçuş için son ayarlarını yapacağım. daha net resimler çekip yüklerim.
Sanırım atambay arkadaşımızın araba el fren teli gibi dedigi böyle bişeydi
sanırım bu yardımlaşmanın sonunda iyi ve ucuz bir fren sistemi çıkacak şu ana kadar ki masraf 1 adet servo ve 1 metre ince fren teli ve bolca işcilik.
Sanırım atambay arkadaşımızın araba el fren teli gibi dedigi böyle bişeydi
sanırım bu yardımlaşmanın sonunda iyi ve ucuz bir fren sistemi çıkacak şu ana kadar ki masraf 1 adet servo ve 1 metre ince fren teli ve bolca işcilik.
çok daha az bir malzeme ile de bu sistem olur. Şimdi sis fren sistemi sağlam olsun diye özeniyorsunuz ama narin bir sistem, fren teli yerine esneyen misina ile bile bu iş olur. Ek servo koymaya kesinlikle gerek yok diyorum çünkü iniş sırasında ayrı bir kumanda ile uğraşmak daha zor olur.
bir çizim yapayım birazdan. akşama da resim yüklerim.
resimlerde sırayla
-gaz kapalı ve alçalış komutu verildiğinde freni çalıştıran misinanın gergin hali
-gaz açık yükseliş orta konumdayken misinanın gevşek hali
-gaz kapalı yükseliş ortada
-gaz kapalı yükseliş aşağıda
-bendekinden farklı bir burun tekeri fren sistemi. bu sistem yaylı ve merkezden bastırıyor tekerleğe. yan tarafta benim servoları bağladığım şekle benzer bir şekil çizilmiş.
evet bu önde lastigi için olur fakat biliyorsunuzki kuyruk tekeri olan uçaklar için pahalı çözümler var hep bunu bir tartışalım peşinden şu kullandıgımız buji ısıtıcıları çöpe atacaz onunda çok basit ve çok ucuz bir yolu var ben şu anda olumun trainerinde denemekteyim
yanlız kuyruk tekerlekliler için ana iniş takımına fren koymak taklaya neden olabilir. Özellikle benim yaptığım gibi alçalış kumandasına bağlanırsa parendeden kurtuluş olmaz. aynı sistemi kuyruk tekerine uygulayıp sadece gaz servosuna bağlamak daha doğru olur.
Buji ısıtıcım kırıldığından beri timsah uçlu maşalara bağladığım kabloları pilin kutuplarına bağlayarak yaptığım düzeneği kullanıyorum. Yakında yapacağım cowlingli bir modelde cowlingi kesmeyip buji ve şasiden uygun bir yere taşıyacağım kablolara ısıtıcı bağlamayı planlıyorum. İsterseniz sizin ısıtıcı sisteminizi ayrı bir başlıkta konuşalım.
bu sistemin kurulacağı uçağın ağırlığı nedir?
bu kadar gerekli bir sistem mi bu?
pistin ufak olmasından dolayı mı böyle bi sistem tasarlıyorsunuz?
sorularımın basitliğinden dolayı özür dilerim...
bu sistemin kurulacağı uçağın ağırlığı nedir?
bu kadar gerekli bir sistem mi bu?
pistin ufak olmasından dolayı mı böyle bi sistem tasarlıyorsunuz?
sorularımın basitliğinden dolayı özür dilerim...
Uçağın ağırlıgı veya pistin uzunlugu o kadar önemli değil gün geliyor iniş sırasında pist ne kadar uzun lursa olsun bir bakıyosunuz ya çok hızlı inmişsiniz pistin sonu gelmiş yada pist kenarından dışarı çıkmışsınız bu düşünce dogrultusunda geliştirip yapılması gerekli bence.
Yapılması şart değil tabi ama olursa bir avantaj olur. Sadece erken durmak için değil hafif yüksek rölantide uçağın yürüyüp gitmesini de önler.
Yapılması şart değil tabi ama olursa bir avantaj olur. Sadece erken durmak için değil hafif yüksek rölantide uçağın yürüyüp gitmesini de önler.
peki enteresan bi soru olacak belki ama fren yapınca uçak acaba takla atma riski olmaz mı?
yani ya da yalpalayamazmı sağa sola? çok temiz ve düz inmek gerekir gibi.
ayrıca sistemin getirdiği ekstra ağırlık dengede sorun olmaz mı?
sanki uçak inince fren yapmak biraz taklaya sebep olur gibi hisse kapıldım...
peki enteresan bi soru olacak belki ama fren yapınca uçak acaba takla atma riski olmaz mı?
yani ya da yalpalayamazmı sağa sola? çok temiz ve düz inmek gerekir gibi.
ayrıca sistemin getirdiği ekstra ağırlık dengede sorun olmaz mı?
sanki uçak inince fren yapmak biraz taklaya sebep olur gibi hisse kapıldım...
Fazla bir ek ağırlık olmaz. Ön tekerleğe takılırsa yalpa da yapmaz. ana iniş takımına takılırsa biri geç biri erken tutarsa bir seferlik bir tarafa çeker. Taklaya neden olacağını sanmıyorum. Uçak tamamen yere indikten sonra fren yapılacağı için fazla bir sıkıntı olmaz.
Ama çarparak duracaksa taklayla dursun daha iyi bence.
ulaşamadığım ciğere laf atmak deil aslında amacım. yani ihtiyaç duymadım bugüne kadar o yüzden gereksiz buldum gibi. yani çok hızlı inişlerde rudder yardımıyla birazcık sağ sol yapılsa belki biraz daha yavaşlar ya da pistten çıkmadan dönüş yapılabilir. yani aslında uçağı geliştirmek eğlenceli olur fren ve ekstra sistemlerle.
ancak ufak tefek malzeme sorunları yüzünden muhtemelen zor olur bu olay.
aklımda uçuk projeler canlandı bu fikri görünce. :D uçak inmeden önce paraşüt açsın mesela. yapılaiblecek enteresnlıklardan biri :D
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.