Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahte Yapıştırıcı
Sevgili Arkadaslar,
Ozellikle model kitlerinde cokca kullandigimiz EVOBOND firmasinin piyasaya surmus oldugu ve hepimizin 502 siyanoakrilit olarak bildigi japon yapistirici'nin sahtesi piyasalarda kol geziyor.Kutu renk ve boyutlari ayni hatta sisesi bile ayni ancak karton kutu uzerinde sifirlari ic ice gecmis 5002 yazisi ve sise uzerinde yapimci firma adi olarak ENVBOND diye bir isim yer aliyor.Kesinlikle kullanmamanizi oneriyorum,kitapcidan alacaginiz uhu bile daha iyi yapistirir.
Bilgilerinize onemle rica ediyorum.
Sevgi ve selamlarimla
Koca Extra'yı 5002 ile mi inşaa etmeye çalışıyordun Murat? Geçmiş olsun.:D
Gerçekten önemli ve yararlı bir bilgi. Paylaşım için teşekkürler.
Pardon arkadaslar 505 yazmisim yaw AVEA :) 502 idi afedersiniz.
Abi sorma Extra 300'de biten 28.Sise :( resmen japon yapistiriciyi iciyor.
Sadece yatay stab'da 4 sise gitti :) Japon manyagi oldum,tayyare cok buyuk,
daha bir 10 sise daha gider,yalasik 40 sise olacak :)
5002 olan sahteyi hemen fark ettim,ilk parcayi yapistirirken bir pislik var dedim.Zira orijinali yapisirken genede parmak derimin bir kismi da ucaga yapisiyor :) Boylece ucak sahibini parmak izinden taniyor :)
CA'lar damacana ile de satılıyor, bit kadar şişelerden daha hesaplı olur (atmıyorum, hakikaten gördüm litrelik CA)
litrelik Ca nerede var yahu bende alacağım...
evet 502 denen rezalet bir ürün. yapıştırmaz. ayrıca 404 firmasının CA sıda ondan iyi değil. berbat.
Teknik hırdavat satan yerlerin çoğunda mevcut. Ostim'deki İkmal'de bulabilirsin mesela.
bunların büyük boy olanları var onlardan kullanıyorum koçtaş tan alıp. o şişko tüplerin iki katı büyüklükte ancak 1 kg değil yahu? Enteresan iş, dikkat edeyim gittiğimde.
Reha Kaya
22-01-2008, 18:25
Bu kadar büyük modelde mutlaka CA kullanılacak ise daha yoğun CA tercih edilmesi gerekmezmiydi? Merak ettim doğrusu, 40 kutu CA enteresan bir rakam
Sahte CA sahte rakı gibi yani....
öldürür adamı yani
gokovali
24-01-2008, 22:54
CA yapıştırıcılar aseton ile çözülüyorlar. Motorun metanolü de uzun zaman içerisinde CA yı zayıflatıyor..:(
Ayrıca CA kırılgandır...
Bence 30 dakikalık epoxy en iyisi... 15 yıllık uçağım hala tek parça...:D
Ayrıca nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum ama CA nın boca edilmesi değil damlatılması lazım. Çıtaların birleşim yerlerine sadece bir damla yeter.
Sevgili CT2006
Burada THK'nin Gokcen model ucagini yapmiyoruz.Senin oyle citaya 1 damla dedigin kanat 1,8 metre boyunda,spor kanat.Bu ucak 90'lik 2 zamanli motor kullaniyor.dolayisiyla herseyinin guclu olmasi lazim.Kaldi ki ongorulen agirlik limitlerinde de bitirdim insaati.Bu benim yaptigim ilk kit degil,bundan sonra BOCA etmemeye calsirim.
Selamlar.
Uyarı için çok teşekkürler. Birtane almıştım konuyu okuyunca 5002 olduğunu farkkettim. Allahtan kullanmadım hemen çöpe atıyorum.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.