Orijinalini görmek için tıklayınız : mcd baja 1000 motor sorunu
öncelikle herkese iyi günler, dün en sonda mcd bajamı kullanmaya başladım mukkemmel bir şekilde rodajınıda tamamladım. yalnız 20 dk sonra rolantide motorun sesi bi garip gelmeye başladı sesi bi gidip bi geliyodu nasıl deyim tekliyodu sonra stop etti birdaha çalıştırdım aynısı oldu acaba ne olmuş olabilir rolanti ayarından kuşkulanıyorum ama şimdiden yardımlarınız için çok teşekkurler
Rodaj genelde olamsı gerekenden biraz daha zengin ayarda yapıldığı için bujin yağlamış olabilir. Çıkarıp bi kontrol et istersen ateşleme sağlıklı olmazsa, dolayısıyla motor da düzensiz çalışır.
MSenturk
29-01-2008, 18:08
mustafa kesin cevapi bilmedigim icin dunden beri yazmadim, hersey olabilir... :) okuduklarima ve tahminime gore motor head gasgetinten yada karburatorden yapabilir... ayrica serkanin dedigi gibi bujiyede bir bak...
kolay gelsin....
ya muratabi ve barış abi:D yardımlarınız için teşşekurler bgn bir daha denicem rolantiyi yukseltip bujiyide temizledim inşallah olur.
bgn akşam sahilde biraz mcd sürdüm tam gaz gidiodum ki motor birden durdu:D:D ve 5 dakka fln çalıştırmaya çalıştım ama çalıştıramadım nolmuş olabilir bu arada puul start bi graip oldu sanki ağırlaştı
bogulmus olabilir. İp o yüzden agırlasır
silindir gömleğiyle krank bloğu arasındaki contayı kontrol et dışa çıkan bir yeri varmı kompresör kaçırıyor olabilir. Eğer öyleyse contayı değiştirmelisin değiştirdikten sonra tekrar 1 depo rodaj yapmalısın ve aklında bulunsun eğer contadan kaçırıyorsa contayı değiştirdikten sonra motoru çalışştır motor ısındıktan sonra gömleği krank bloğuna bağlayan 2 vidayıda önce yarım tur aç sonra bütün gücünle sık conta ısınınca biraz daha esneyebiliyor dolayısıyla sıcakken sıkmak ileride tekrar contadan kaçırmasını engelleyebiliyor. Ancak benim anlattığım durumda pull startın sertlememesi lazım onun sebebini anlayamadım bi sebebi var ama sen önce bi dediğim yeri kontrol et. Ha bide silindirin üstündeki siyah plastik kapağı söktüğünde ateşleme bobinini bi kontrol et sımsıkı duruyormu ve volanla arasındaki boşluk simetrikmi. Belki gevşemiş volana sürtüyorda olabilir böylece pull start sertleşmiş gibi olabilir ayrıca eğer böyle bişey varsa bu ateşlemeyide sağlıksız yapacağı için belki çalışmamasının sebebide olabilir. Dediğim gibi bir kaç seçenek var ama sen önce mutlaka contayı kontrol et.
ya barış abi aldığım adamı aradım adam buyuk bir ihtimalle segman kaynamıştır dedi doğru olabilirmi yaw
Yatak sarma ihtimali var ama çok fakir kalırsa ve yatak sardığında da pull start ipini çekemezsin çünkü sıkıştığı için silindir hareket etmez. Sen dediğim yerleri bi kontrol et ilkönce
Serkan ÜNVERDİ
pardon serkan abi ya ismini karıştırmışım kusura bakma hepsine baktım serkan abi ben ateşlemeden şüpheleniyodum oda sağlam ateşliyor. yrn motoru açcam ve görcez bakalım bu arada mcd nin fabrikasında zenoah motor parçaları satılırmı
rocco216
01-02-2008, 11:58
Önce ne olduğuna bakarız sonra parça peşine düşeriz dert etme çözülür.
Bencede önce sorun tespit edilmeli. Bakılması gereken bir kaç kriter var bunların hepsi uygunsa çalışmaması için hiç bir neden yok mutlaka gözden kaçırdığın bi yer vardır.
rocco216
05-02-2008, 02:01
Arkadaşlar çok geçmiş olsun 04.01. pazartesi günü araç sahibi arkadaş ile kazasker burger da buluşup motoru söktüğümüzde piston silindirin karşılıklı iki taraftan bayabi hasar aldığını gördük tahminim bir demir parçacığı nın neden olduğunu tahmin ediyorum ekte bir kaç resim var motoru içinden bir parça koptuğu kesin ama nereden olduğu belli değil aynı durumu acı bir şekilde bende yaşamıştım. Önümüzdeki pazar motoru komple söküp ince bir şekilde parçanın nereden koptuğuna bakacağız ve ona göre yedek parça listesini hazırlayacağız.
Motor tam sökülünce tam olarak gerekli yedekler belli olacak şimdiki hali ile
piston silindir kiti (23cc 26cc veya 29cc)
Piston gömleğin resimini görebilirmiyiz. Zira bende de aynı sorun olmuştu fazla fakir çalıştırmamdan ve aşırı zorlamamdan kaynaklanmıştı. Motoru söktüğümde de sanki bir parça kopmuş ve piston gömleğin arasına girmiş gibi gözüksede aslında bu malzemenin aşırı hararetten dolayı sarmasıyla öyle bir görüntü meydana geliyor. Yeni piston gömlek seti problemi çözüyor. Geçmiş olsun. Bu arada daha önceki yazımda belirtmiştim. Yatak sarsa pull start hareket etmez diye çünkü bendekinde pull start hareket etmiyordu. Demekki bu daha az sıkışmış :D onuda öğrenmiş oldum :D
Benim başıma gelen olaydan sonraki piston ve gömleğin resimleri ek tedir. Bilmiyorum sizdeki resimlerde benzer mi :D
rocco216
05-02-2008, 23:26
Arkadaşlar aynı durum olmuş fakat karşılıklı pistonun iki tarafında sorun var ama bir tarafta bir parça sürtmüş gibi..
rocco216
08-03-2008, 11:31
Arkadaşlar 06.03.2008 gecesi inspire kardeşimizin motoru 29cc ye çıkarılmıştır. sorunsuz ve sıkıntısız sürüşler dilerim.
(Yakında Farklı Şeylerle buradayım):D
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.