PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HPI RS4 Drag Spec...

MSenturk
04-02-2008, 12:10
Arkadaslar drift projem bitti.... yapacak birsey kalmadi yanlamaktan baska....
Sadece aracimdaki 18ss difflerini cikarip yerine normal evo diffleri takacagim sonucta istedigim son surat degil drifte...
Benim Drift Spec hani kaciran olduysa :)
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=21968

Ve yeni bir proje ile Rs4 Drag ile karsinizdayim... :)

Drag konusunda pek bir bilgim olmadigindan bilgisi olan arkadaslarimizin yardimlarini bekliyorum..

Arac sasesi olarak 3mm yaris sasesini kullanacagim... Agirligi indirmek amaciyla diff kutulari,ust sase, shock kuleleri, tampon support,suspansiyon ayaklari, uprightlar carbon olacak....
motor olarak elimde yedekte olan novarossinin RS12 s1 motorunu kullanacagim..
servo olarak hitec 625 ve 645 kullanmayi dusunuyorum...

on diff icin 38 disli one way pulley im var... 13 disli bevel gear ile calisacak... 18ss e ait diff oranlari ile ayni... HPIA856
arka icin driften cikan final ve bevel gearlari kullanmayi dusunuyorum...
sormak istedim cevap arayan sorularim...
dragta on diff one way olursa arka diffin nasil olmasi gerekir....?
suspansiyonlar nasil olmalidir..?
jant lastik olarak mugen mrx 4 tarzi poem lastik bakiyorum... bu lastikler offsetlimi offsetli ise ne kadar offset var..? rsde deniyen oldumu..? bu lastikleri bulabilecegim link...?
ayrica tavsiyelere acigim
tesekkurler...
saygilar

MSenturk
04-02-2008, 12:33
ayrica celik rulmanlar ve
spur pinion oranlari olarak ise
18ssde bulunan 19/47 23/43
yerine ust hizi arttirmak icin spuru 45/41 olarak kullanmayi dusunuyorum... yanilmiyor isem 39/41spur dislileride var piyasada bulabilirsem onlarida deneyebilirim...

aranel
04-02-2008, 12:40
adaş forumda herkes kendini aşmış vaziyette:)yeni projende başarılar dilerim.dragda kısa mesafe maximum hız olacak benim kafama takılan tetiğe bastığında hızlanma süresi nasıl olacak ve yolda tutmak için aracı ne yapmayı düşünüyorsun?

BURAKK
04-02-2008, 12:45
Drag konusunda bildiklerimi yazayım.Oncelikle adam gibi 1/1 drag araçları RWD oluyorlar ve arka diffleri kilitli oluyor.Arka tekerleklerin track mesafesi, on tekerleğinkine oranla bi hayli geniş oluyor, sonuçta araba dumduz gidecek, donmeyecek.Ayrıca drag araçlarının wheelie yapması iyidir, şahlanırken on tekerlekler havada olacagından surtunme azalır ve daha iyi bi kalkış sağlanır.

Benim bildiklerim bu kadar, bunlar dışında ne desem yalan olur :) Yabancı forumlarıda araştırırsanız birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin :)

onurvardar
04-02-2008, 12:47
Murat abi ben olsam ön lastikleri inceltir, arkaları kalınlaştırır, spurları büyütüp pinionları küçültür, ve son olarak kumandamdan throttle exposunu yüksek miktarlarda pozitife ayarlardım. Bundan başka birşey aklıma gelmiyor.:D

ersunsoz
04-02-2008, 14:21
Drag konusunda bildiklerimi yazayım.Oncelikle adam gibi 1/1 drag araçları RWD oluyorlar ve arka diffleri kilitli oluyor.Arka tekerleklerin track mesafesi, on tekerleğinkine oranla bi hayli geniş oluyor, sonuçta araba dumduz gidecek, donmeyecek.Ayrıca drag araçlarının wheelie yapması iyidir, şahlanırken on tekerlekler havada olacagından surtunme azalır ve daha iyi bi kalkış sağlanır.

Benim bildiklerim bu kadar, bunlar dışında ne desem yalan olur :) Yabancı forumlarıda araştırırsanız birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin :)

Bence Murat abi funnycar ve ya afterburner tarzı safkan bir drag arabası istemiyor da daha çok 65-70 yılları bir arabanın revizyonlu halini istiyormuş gibime geldi:)

CmrHun
04-02-2008, 16:21
Ayrıca drag araçlarının wheelie yapması iyidir, şahlanırken on tekerlekler havada olacagından surtunme azalır ve daha iyi bi kalkış sağlanır.

Kesin bir bilgiye sahip değilim ancak araç şahlandığı zaman daha çok ve konrtolsüz rüzgar yer bu da dengenin bozulmasına neden olur.Ön tekerlerin ne kadar havaya kalkacağını hesaplamak lazım :hımm:

Fahri Demir
04-02-2008, 16:53
normalde drag arabaları arkadan itişlidir ama aracın 4 çekiş olması daha kontrollü bir kalkış yapmasını sağlar. çünkü saydığınzı parçaları düşünürsek ve sadece arkadan itişe çevirirsenin çok ciddi kontrol problemleri çıkabilir. Tam olarak funny car ya dragster tür bir araç yapmayacağınız için 4 çekişte kalmanız bir problem olmaz zaten çok güçlü bir motor kulllanacaksınız

benim önerebileceğim size aracı olabildiğince hafifleştirin gerekirse parça bile sökün. Hafif volan takabilirsiniz. elinizdeki yarış şasini daha da hafifletebilirsiniz. Arka difarensiyelinde kilitli olması da avantaj olur. ya da sadece önden çekişli hale getirebilirsiniz böyle dağılan güç kaybı azalıcak ayrıca önden çekiş ve kilitli difarensiyele sahip olduğu için kontrolü daha kolay olur.

Süspansiyon ayarlarının sert olması gerekiyor çünkü sallanma sonucu güç kaybı ortaya çıkacaktır, sert olsun ki bütün gücü yola verebilsin.

MSenturk
04-03-2008, 15:48
Arkadaslar yorumlar ve bilgiler icin tesekkur ederim...
1/8 lastikler icin kullanacagim Rim Adaptorleri yapan firmaya mail attim fakat hala bir cevap gelmedi... bu arada diffleri hallettim...
on diffte one way 38ring x 13bevel
arka diff kilitli 38ring x 13 bevel...

Fahri Demir
04-03-2008, 16:20
alışana kadar aman tetiğe yavaş basın :D

MSenturk
04-03-2008, 17:13
alışana kadar aman tetiğe yavaş basın :D
Gerci yurumesine daha cok var ama yuruyunce dediginizi aklimdan cikarmam, sagolun....:D

MSenturk
06-03-2008, 11:15
Baslangicta elimdeki 38 dis one way i kullanmayi dusunmustum o yuzdende buna uyan yine 38 dis arka sertlestirilmis diff seti aldim (MT2) ve sanirim hata yaptim...
Sonucta aractan bekledigim top speed ve hiz... Kullanmayi planladigim bu dislilerle yuksek hiz biraz zor neden derdeniz bu disliler rs4 evo larda kullaniliyor..

EVO`larda;
Ring gear 38, Bevel gear 13,
Pinionlar 18x22,
Spurlar 43x47,
Motor t15 -29.ooorpm= Son hizi 40 mil, 73km...-

18 ss`lerde;
Ring gear 36, Bevel gear 14,
19x23 Pinion,
43x47 Spur,
Motor 18ss - 38.ooorpm= son hiz 50 mil 81km... (uygun kosullarda 60 mile yakinlastigi soyleniyor)
Baslangic hizimi yuksek tutup 18sse ait diff dislilerini ve yuksek disli sayisi olan 18ss`e ait 19x23 pinion takmaya karar verdim...
Takildigim nokta spurlar...
Eger spuru en kucuk disli sayisina sahip 41x39 olarak yaparsam kalkista bir sorun, zorlanma yasarmiyim...?

MSenturk
06-03-2008, 12:24
Rcplanetten;
39/41/43/45 spurlari ayrica hpi`in 45/56 aliminyum shocklarini, bunlarin aliminyum perclerini, onlere 1.6, arkalara 1.8mm Titanium drift yaylarini, racing clucth`u ve fiber break diskini soyledim....
yaylar konusunda arastirma yapmadim istedigim performansi vermezse yeri hazir...

MSenturk
06-03-2008, 13:26
Dun aksam ustu interneten siparis verdigim GPM marka Alloy Main gear box geldi...

Serpentturbo
06-03-2008, 13:26
çok eskiden vurup kırmak için bi araç almıştım himoto rapida xrs aracın üstünde 18lik vertex marka 40000 çeviren bi motor vardı spur sayısı 39 44 tü pinion sayısıda 15-18 di ben bunları spur sayısı 36-39 yaptım pinionuda 13-15 yaptım inanılmaz bi performans gösterdi araç hızını pek saglıklı olmasada aracın yanından surerek olcerdik ozamanlar 84 85 kmh civarı gorduk bunları yapınca aracın hızı 98 100 arası degişti cok buyuk bi fark ortaya cıktı

MSenturk
06-03-2008, 21:59
çok eskiden vurup kırmak için bi araç almıştım himoto rapida xrs aracın üstünde 18lik vertex marka 40000 çeviren bi motor vardı spur sayısı 39 44 tü pinion sayısıda 15-18 di ben bunları spur sayısı 36-39 yaptım pinionuda 13-15 yaptım inanılmaz bi performans gösterdi araç hızını pek saglıklı olmasada aracın yanından surerek olcerdik ozamanlar 84 85 kmh civarı gorduk bunları yapınca aracın hızı 98 100 arası degişti cok buyuk bi fark ortaya cıktı

Serpent hizlanmak icin yanlisim yoksa (varsa duzeltin arkadaslar) pinionlarin buyumesi, spurlarin kuculmesi gerekmiyormu..? Sen hem pinion hemde spurlari kucultmussun... ama hizinda 15km artma olmus...

Ben baslangic olarak 18 ssin disli oranlari ile basliyorum.... 18ss 50 ila 60 mil arasinda bir surate sahip 19x23pinion, 47x43spur ve 36x14 diff dislileri ile... Hizlanmak icin izledigim yol difransiyaldeki dislileri ve pinionlari en yuksek tutup spurlari olabildigince kucultmek....

Bunlarin disinda istedigimi vermezse r40in uzerinde 43.000devirli 5 port turbo motorum var onu takip deneyecegim ve sasede agirlik azaltmasina gidecegim...

muratdinc
06-03-2008, 23:39
selam,
normalde pinion büyür ve/veya spur küçülürse son sürat artar ama tork düşeceğinden hızlanma/ivmelenme azalır.
Pinion küçülür ve/veya spur büyürse tork artacağından hızlanma yani ivmelenme artar, son sürat düşer.
Tabi motorun çevirme gücü ve hızı da çok önemli.
Örneğimizde Hep spur hem pinion düşürülünce toplam oran da düştüğünden bu da son sürate etki etmiş.
(Ders gibi oldu ama...)

Serpentturbo
07-03-2008, 01:13
şöle bişide yapabiliriz aslında 1 ci vites spurunu örnek veriyorum normali 44 se 48 yapmak 2 ciside 42 ise 39 yada 36 yapmak mantıklı olabilir hem kalkışı hemde son surati artar. ama şöle bişi var pinionu cok iyi ayarlamak lazım yoksa motora cok yuk biner örnek : Cen CT5 Mesela Farkına vardıysanız cok ufak pinion ve spur kullanıyor ve surati oldukça tatmın edici sanırım 73.4mph idi ? motoruda şaka gibi bi rakam cevırıyo 33.000rpm :)

MSenturk
07-03-2008, 12:44
selam,
normalde pinion büyür ve/veya spur küçülürse son sürat artar ama tork düşeceğinden hızlanma/ivmelenme azalır.
Pinion küçülür ve/veya spur büyürse tork artacağından hızlanma yani ivmelenme artar, son sürat düşer.
Tabi motorun çevirme gücü ve hızı da çok önemli.
Örneğimizde Hep spur hem pinion düşürülünce toplam oran da düştüğünden bu da son sürate etki etmiş.
(Ders gibi oldu ama...)

şöle bişide yapabiliriz aslında 1 ci vites spurunu örnek veriyorum normali 44 se 48 yapmak 2 ciside 42 ise 39 yada 36 yapmak mantıklı olabilir hem kalkışı hemde son surati artar. ama şöle bişi var pinionu cok iyi ayarlamak lazım yoksa motora cok yuk biner örnek : Cen CT5 Mesela Farkına vardıysanız cok ufak pinion ve spur kullanıyor ve surati oldukça tatmın edici sanırım 73.4mph idi ? motoruda şaka gibi bi rakam cevırıyo 33.000rpm :)

Arkadaslar aractan bekledim son surat ve hizli kalkis... Arac uzerindeki pinionlari en yuksek disli sayisina (19x23), spurlari ise uygun olan en dusuk disli sayisina gore takacagim... Dun 4 adet spur dislisi sparisi verdim aracta kullanmayi dusundugum 41x39 disli oranlari pinionlarla uymuyacak....
Pinionlardaki dis farki 4, takmayi dusundugum spurlardaki dis farki ise 2.... kullanmayi dusundugum spur dislilerini 41x39 yerine uygun olan 43x39 olarak degistirecegim.... boylece orantiyi saglamis olacagim....
Sanirim bu oranti bana istedigim hizi sagliyacaktir... + 40000 yada 43000rpm novarossi turbo motor ve aliminyum light weight flywheel`da bu orana yardimci olacaktir...

MSenturk
07-03-2008, 12:53
Takmayi dusundugum teker Adoptorleri (serpent rims) icin bir cevap gelmedi.... Eger dusunduklerim dogru cikarsa arka tekerler biraz cikacak....:eek: Bilin bakalim kepi ne olacak.... :D

prinsdrift
07-03-2008, 13:45
200mm HPI SUZUKI ESCUDO PIKES PEAK kepi değil mi abi o?? Carbon spoiler manyak durmus ama haa

MSenturk
09-03-2008, 04:26
kepi nasil yapma konusunda kararsiz kaldim... Nette arastirirken kirmizi ve beyaz renk olarak bulabildim..... bunlari ben kolayca boyayabilirim. :) ama sanirim Benim istedigim farki birseyler olsun...
kararsiz kaldim kirmizimi, beyazmi yada kirmizi beyaz berabermi. :D yada alev desenide oldukca guzel... veya biraz daha ileri gidip ford gt heritage tarzimi olsa... yada nebileyim...:D
kirmizi ;
http://www.youtube.com/watch?v=ODIVnEq_wd4&feature=related
beyaz ;
http://www.youtube.com/watch?v=FXaBnh7PuD4&feature=related
buda bonus....:D
http://www.youtube.com/watch?v=Q6tWuJD0AAQ&feature=related:D

anthony
09-03-2008, 04:45
güzel olur bence

MSenturk
09-03-2008, 20:18
kepin nasil olmasi konusunda dusunurken bugun gittim iki kutu boya aldim beyaz ve kirmizi....eve geldim dayanamadim boyadim kepi az once artik bembeyaz bir Suzuki Escudo Pikes Peak`im var.... Stickerlari orijinaline sadik kalarak kuruyunca yapistiracagim resimleri yarin atarim....

MSenturk
10-03-2008, 13:17
saat 4 de kalktim bu gece kepin stickerlarini basladim yapistirmaya.... 73 parca yapistir yapistir bitmiyor...
bir iki ayrintisi kaldi kanadin yanlardaki cikintilarindan birini ters yapistirdim... simdilik bir resim atiyorum.... az sonra kanatta bittince bir kac resim daha atarim....

prinsdrift
10-03-2008, 13:19
SÜper Yaaa

ALI
10-03-2008, 13:22
ellerine sağlık murat abi guzel gorunuyor :)

merttunax
10-03-2008, 15:54
mükemmel derecede bir çalışma olmuş epey emek harcanmış ve değmiş gibi görünüyor ... :D

MSenturk
11-03-2008, 00:00
Tesekkurler arkadaslar...
Aracin sasesi daha bitmedi yapilacak cok isi var.... difler vites, kutusu bir kac parca yarin gelecek sanirim.....
Kepin altindaki sase drift spec uzerindeki jantlari degistirmeden takip denedim.... Aracta kullanacagim jant adoptorleri icin email attim ama hala haber yok... :( eger olmassa bulabildigim en genis lastikler ile kullanacagim... su an bulabildigim en genis lastik 35mm...
Kanadi tamamladim ve bir kac resim daha cektim...
Resimler...

MSenturk
11-03-2008, 16:09
Bugun difransiyel dislileri geldi...
Eklerdeki iki resimde soldaki 18ss e yuksek ratioya sahip heavy duty 36x14. yanilmiyorsam celik olusan isiyi dusurmeye yardimci olmasi amaciyla cift tarafli dislilere sahip....
sagdaki evo larda kullanilan dokum 38x13...

ayerten53
11-03-2008, 17:44
bu difransiyellerden bende almak istiyorum.Arkaya ve öne aynı mı takılıyor.2 tane mi almalıyım???

MSenturk
12-03-2008, 10:20
bu difransiyellerden bende almak istiyorum.Arkaya ve öne aynı mı takılıyor.2 tane mi almalıyım???

Ayertan evet iki tane alman gerekiyor... parca nosu HPI86329....

Serpentturbo
12-03-2008, 11:18
merhaba konuda bayagi bi uzaklaştım ama gordugum kadarıyla cok guzel bi iş çıkmış butun yazdıklarınızı okudum kep zaten muhteşem pinion ve diş sayısı cok ama cok yeterli egerki turbo motor takıcaksanız araç rahatlıkla 120 130 la cıkcak gibime geliyor.

esescos
12-03-2008, 13:00
o kepin arkasi açık mı abi öyle? :eek::eek: yoksa sen kendin mi kesmek istedin de kestin?

ayerten53
12-03-2008, 16:50
cevap için teşekkür ederim...

Yanlız bir sorum daha var spur - pinnion kombinasyonu için ;

19-23 -- 41-39 uygun oluyor mu??

MSenturk
12-03-2008, 21:44
cevap için teşekkür ederim...

Yanlız bir sorum daha var spur - pinnion kombinasyonu için ;

19-23 -- 41-39 uygun oluyor mu??

Ayertan, Bunun cevabini bir kac mesaj once yazmistim.....
Eger bu sekilde takmayi dusunursen pinion ve spur dislilerindeki aralik farki birbirini tutmuyor.....!
19x23=4dis fark pinionda
41x39=2dis fark spurlarda....
yaptigim arastirmalarda bu sekilde takilma tavsiye edilmiyor....
Eger 19x23 pinion kullanirsan kullanabilecegin spur dislileri 43x39 yada 45x41 olarak tak....
Benim takacagim disliler su an icin 43x39 en kucuk pinionlar fakat ben aracimi duz bir cizgide drag amacli kullanacagim....
Eger aracini duz cizgide kullanmayip sokakta kullanmayi dusunuyorsan 45x41 yapmani oneririm.... Bu oran ile bile aracini hiz katip ucacaktir...

MSenturk
12-03-2008, 21:57
merhaba konuda bayagi bi uzaklaştım ama gordugum kadarıyla cok guzel bi iş çıkmış butun yazdıklarınızı okudum kep zaten muhteşem pinion ve diş sayısı cok ama cok yeterli egerki turbo motor takıcaksanız araç rahatlıkla 120 130 la cıkcak gibime geliyor.
Serpent elimde kullanima hazir iki motor var birisi 40000rpm novarossi RS12 s1, digeri 43.500rpm NsR12 s5 dusundugum hiz senin soyledigin civarlarda belki fazlada olabilir olsada iyi olur hani... :cool:

MSenturk
12-03-2008, 22:23
o kepin arkasi açık mı abi öyle? :eek::eek: yoksa sen kendin mi kesmek istedin de kestin?

Esescos kepte hic bir degisiklik yapmadim stickerlari dahi orijinaline uygun olarak yapistirdim..... Goze biraz acayip geliyor ama alisinca oldukca guzel bir kep.... :D Degisiklik takilacak lastiklere bagli lastik olayini cozdummu belki camurluklarda kucultme yada uzatma olacak....

MSenturk
16-03-2008, 14:40
tamam arkadaslar on diffen one wayi arkadan mt2 dislilerini cikardim...yerine normail 18ss dislilerini takacagim...
A) difransiyal on ve arka kilitlimi yoksa onler kilitli arkalar acikmi olmali...? oran ne olmali....?
B) Ataptorlerden hala haber yok 24mm Dish slick takmami onerirmisiniz..

Fahri Demir
16-03-2008, 16:04
tamam arkadaslar on diffen one wayi arkadan mt2 dislilerini cikardim...yerine normail 18ss dislilerini takacagim...
A) difransiyal on ve arka kilitlimi yoksa onler kilitli arkalar acikmi olmali...? oran ne olmali....?
B) Ataptorlerden hala haber yok 24mm Dish slick takmami onerirmisiniz..

bence ön ve arkada da kilitli takın. Eğer tahminlerim doğruysa muazzam bir kalkış hızlanması olacaktır. En yüksek ve en iyi derece de bunu yola aktarmak için 2 sini lilitli yaparsanız daha etkili olacaktır.

slick lastik etkili olacaktır. Ama benim kafamda "acaba foam tipi daha mı iyi tutar" sorusu var açıkçası.

MSenturk
16-03-2008, 21:15
bence ön ve arkada da kilitli takın. Eğer tahminlerim doğruysa muazzam bir kalkış hızlanması olacaktır. En yüksek ve en iyi derece de bunu yola aktarmak için 2 sini lilitli yaparsanız daha etkili olacaktır.

slick lastik etkili olacaktır. Ama benim kafamda "acaba foam tipi daha mı iyi tutar" sorusu var açıkçası.

Fahri, Difleri hot slikon ile biraz sonra kitliyorum....
Foem konusunda dusununce acikcasi supheliyim... Araci pistte kullanacak olsam foem takmak mantikli fakat kullanacagim yer acik alan oldukcada tozlu.... Aracin suratlendikten sonra durmasi en onemli konulardan biri cunku kullanacagim yerde yolun sonunda kaldirim var...:D bence rubber daha iyi gibi
soyle bir kombinasyon yapsam...
onlere 26mm MESH WHEEL (1-2-3mm offset) + slick
http://www.hpi-europe.com/piw.php?lang=en&partNo=3712
arkalara bunlara uyan super nitrolarda kullanilan 57x35mm + slick
http://www.hpi-europe.com/piw.php?lang=en&partNo=3037
yada 24mm`lik dishmi...?

Fahri Demir
17-03-2008, 00:08
Fahri, Difleri hot slikon ile biraz sonra kitliyorum....
Foem konusunda dusununce acikcasi supheliyim... Araci pistte kullanacak olsam foem takmak mantikli fakat kullanacagim yer acik alan oldukcada tozlu.... Aracin suratlendikten sonra durmasi en onemli konulardan biri cunku kullanacagim yerde yolun sonunda kaldirim var...:D bence rubber daha iyi gibi
soyle bir kombinasyon yapsam...
onlere 26mm MESH WHEEL (1-2-3mm offset) + slick
http://www.hpi-europe.com/piw.php?lang=en&partNo=3712
arkalara bunlara uyan super nitrolarda kullanilan 57x35mm + slick
http://www.hpi-europe.com/piw.php?lang=en&partNo=3037
yada 24mm`lik dishmi...?

aaahhhh benim jantlarım :D çok güzel jantlardır :D...ön küçük arkaya büyük takmak doğru olmaz gibime geliyor çünkü araç sürekli dört çeker ve ön ve arkanın eşit olması gücün dağılmasında ve tekerleklerin dönmesi için gereken gücünde eşit olmasını sağlayacaktır. en iyisi sanırım 26mm mesh wheel + slick

MSenturk
20-03-2008, 11:04
aaahhhh benim jantlarım :D çok güzel jantlardır :D...ön küçük arkaya büyük takmak doğru olmaz gibime geliyor çünkü araç sürekli dört çeker ve ön ve arkanın eşit olması gücün dağılmasında ve tekerleklerin dönmesi için gereken gücünde eşit olmasını sağlayacaktır. en iyisi sanırım 26mm mesh wheel + slick
fahri boyle giderse oyle olcak sanirim..

MSenturk
20-03-2008, 11:06
Arkadaşlar; arkada öndekinden daha büyük çaplı lastik kullanmak için ya ortada açık diferansiyel (kilitsiz) olmalı, yahut ön aksta one-way diferansiyel bulunmalıdır. Zira aksi takdirde ön ve arka şaftlarda devir farkı oluşamayacağından lastik sürtünmesi sonucu araba çok yavaş ve kontrolsüz gidecektir.

Model arabalarda fren iletimi de çekiş aksları üzerinden gerçekleştiği için iki uygulama da fren etkisini çok düşürecek, hatta sürüş dinamiği tamamen farklılaşacaktır. (one-way sadece el freni, orta diferansiyelse kararsız, gezinen ve çok uzun frenleme: Bkz. Tofaş Doğan L gibi)

Kullanım çok zorlaştığı için özellikle sürtünme kuvvetine rağmen bu yüzden çoğu model araba 4WD (ki akan her damla ampere muhtaç elektirikliler bile) ve aksi ancak 1/5 modeller gibi her tekerleğe ayrı fren uygulayarak yahut çok pahalı ve kullanımı tecrübe gerektiren buggy şasi ve süspansiyonuyla mevcut(Bkz. 1/10 2WD Stadium truck sınıfı)

Becerebiliyorsanız önde ve arkada özel yapım farklı oranlarda ayna/mahruti takımı uygulayarak çap farkını kısmen de olsa absorbe etmek mümkün tabi ama farklı çaptaki lastiklere farklı merkezkaç kuvvetleri etkiyeceğinden sürate bağlı genleşme farkı gözlenebilecektir. Bu nedenle ya "foam", yahut "belted" (mümkün olan en ince yanaklı olarak) veya PVC drift tekerleği tercih edilmelidir ki buradan oluşan sürtünme farkı minimize edilebilsin.

Eyvallah...
tesekkurler can

MSenturk
27-03-2008, 11:43
rcplanetten verdigim siparisim geldi dun... (disliler, racing clucth, supansiyonlarin percleri ve drift yaylari)

arac uzerindeki vites dislilerini 43x39 olarak taktim.... difransiyalleri hot glue gun ile tamanlamiyla kilitlemistim... arac uzerindeki parcalari carbon dusunuyordum fakat elimde yedek bulunan alloy parcalari kullacagim sanirim...

drift yaylarini drift aracima takmaya karar verdim dusundugumden yumusaklar... (sari veyesil ) kepte drifte oldukca guzel duruyor...:D

teker adoptorleri icin kac defa mesaj atmama ragmen hala bir cevap gelmedi... sanirim tekerler konusunda istedigim olmuyacak...
rim adoptor bulabilecegim baska yer varsa paylasirsaniz sevinirim...
http://wolfpackradicals.com/html/rim_adapters.html
olmassa arkalara 35mm foem takacagim yada normal 26mm rubber olacak...

Scorpion_King
27-03-2008, 17:37
selam murat abi, yine ilgiyle izlediğim bir msenturk projesi:)
aslında arkadaki spoiler den dolayı araç yavaşlamayacakmı? sonuçta hani araba o hızlarla dönmeyeceğinden okadarda yere tutunmasına pek gerek yok gibi. Örneğin bugatti veyron un spoileri hız denemesi yapılacağı zaman özel bir anahtarla devre dışı bırakılıyor. Normalde 370 yapabilen araba 407 km yapabiliyor.

MSenturk
27-03-2008, 21:37
:D:D
berkay soylediginde bende hem fikirim esasinda.... kanat oldukca buyuk ve aracin hizindan calacak gibime geliyordu.. hpi nin az surtunme yuzdesine sahip kepi vardi forumda bir yerlerde yaziyordu olmadi onu takarim... bunuda drifte birakarim (bu arada baktim ama DODGE STRATUS`muydu..? bilen arkadaslar yazarsa sevinirim)

isa2711
10-03-2010, 02:58
abi süpersin projelerini zevkle takip ediyorum kolay gelsin.

TheGhost90
21-03-2010, 03:03
Tam 2 yıl... Cevap Yazarken Tarihlere Bakın Lütfen...Konu Hortlatmanın Manası Yok... İyi Forumlar..