PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MALATYA EKİBİ-Video fotograf ve haberler

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

atambay
10-02-2008, 13:32
2007 ilkbaharında düzenlenen THK kursuyla ben de aralarına katıldım. Daha önce uçan iki arkadaş vardı ama uçtuklarından haberim yoktu. Kurs sonrasında İnönü Üniversitesi personeli ağırlıklı olmak üzere TSK mensubu arkadaşların da katılımıyla sayımız arttı. Üniversite ve ordu dışında arkadaşlarımız eklenince biraz daha kalabalık olduk.
İki adet pistimiz var. Birisi üniversite kampüsü içinde model uçak pisti olarak planlanıp düzleştirilmiş bir alan. Henüz toprak olduğundan kışın yağmurlu havalardan sonra uçulmayacak şekilde çamur oluyor. İlerde onun da bir çaresini bulacağız umarım. Bu pistte yazın her akşam uçma fırsatımız oluyor. Mesai çıkışı uçaklarımızı alıp orada olmamız yarım saatten kısa sürüyor. Diğer pistimiz çok eskiden hava alanı olarak kullanılmış bakımsız bir pist. Her tarafını otlar kaplamıştı bize lazım olacak kadar bir bölgeyi temizletip kullanmaya başladık. Bu pist askeri bölgede olduğundan kısıtlı kullanımımıza açık. Ancak şehire yakın olması nedeniyle benim dışımdaki arkadaşların çok sevdiği bir pist.
Malatya cetvelle çizilmiş gibi iki farklı hava durumu gösteriyor. Kampüsde rüzgar yağmur fırtınadan göz gözü görmezken şehirdeki pistte iki ufak bulut ve çok sakin bir hava oluyor. Bu da hevesimizin kursağımızda kalmaması açısından avantaj. Son iki haftadır kampüs içinde çeşitli düzlükleri pist olarak kullansam da bunları dahil etmesek daha iyi olacak.
Son günlerde biraz yanlız kalsam da havaların düzelmesiyle artan sayıda modelle uçuşlarımızı sizinle paylaşabileceğimi umuyorum.
Geçmiş videolarımızın bazılarına Youtube'dan Malatya RC anahtar kelimelerini kullanarak ulaşabilirsiniz.

c/z
10-02-2008, 15:27
İki adet pistimiz var. Birisi üniversite kampüsü içinde model uçak pisti olarak planlanıp düzleştirilmiş bir alan. Henüz toprak olduğundan kışın yağmurlu havalardan sonra uçulmayacak şekilde çamur oluyor.

Son iki haftadır kampüs içinde çeşitli düzlükleri pist olarak kullansam da bunları dahil etmesek daha iyi olacak.

Malatya ekibine buradan selamlar...
Yukarıda bahsettiğiniz durumlara istinaden , yedekte bir adet elektrikli model size şart oldu:)

atambay
10-02-2008, 18:48
Malatya ekibine buradan selamlar...
Yukarıda bahsettiğiniz durumlara istinaden , yedekte bir adet elektrikli model size şart oldu:)
Tesadüf bu ya az önce konuştuk bir de elektrikli denesek mi diye. Herhalde bulaşacağız biz de. Ben onu balkondan uçurup balkona indirirsem kışlık eğlencem çıktı demektir :)

PATO
10-02-2008, 19:42
Bu konuyu pek yakında fotoğraf ve videolarla dolu görmek ümidiyle Malatya ekibini selamlıyorum.

c/z
10-02-2008, 20:03
Tesadüf bu ya az önce konuştuk bir de elektrikli denesek mi diye. Herhalde bulaşacağız biz de. Ben onu balkondan uçurup balkona indirirsem kışlık eğlencem çıktı demektir :)
Evin penceresini açık bırakın , salona bile indirirsiniz evelallah:D

atambay
15-02-2008, 13:43
Ve bu gün maden buldum.
13 yaşında Kaan bugün annesi ve babasıyla geldiler. Tanıştık.
THK'nın yaş sınırına takılmayacağı tüm kurslarına katılmış. Okulda rehber öğretmen olmamasına rağmen bir de model uçak yapım kursu açmış. Ankara ekibi biraz üzülecek ama Eryaman'da da uçmuş. Hatta orada ilk havalanış ve trim ayarlarını yapışının vidosunu gördüm inanamadım.
Sınav dershane okul kıskacından kurtulur kurtulmaz patlar motorlu ile tanıştıracağım.
Videosu burada
http://www.youtube.com/watch?v=JlKiGi9w0B4

volkan_ovun
15-02-2008, 16:50
Yemin ediyorum çok üzüldüm; ama madem ki Eryaman'da uçmuş, demek ki yine gelme olasılığı var. Mutlaka tanışır o güzel, genç elini sıkar, yüreğini kucaklarım.

Burada, forumda tanışıp haberleşme olasılığımız yok mu? (Gerçi, muhtemelen OKS kıskacındadır çok da meşgul etmeyelim)

Ona selamlarımı hatta hatta, saygılarımı iletin lütfen Sayın Atambay...

Sevgiler...

Boeing
15-02-2008, 17:23
Dogu illerinde bu sporun yerlesmesini sevincle karsiliyorum.

Iyi ucuslar Malatya,kanadiniz ruzgarli,gokyuzunuz gunesli olsun. :cool:

atambay
15-02-2008, 18:53
Yemin ediyorum çok üzüldüm; ama madem ki Eryaman'da uçmuş, demek ki yine gelme olasılığı var. Mutlaka tanışır o güzel, genç elini sıkar, yüreğini kucaklarım.

Burada, forumda tanışıp haberleşme olasılığımız yok mu? (Gerçi, muhtemelen OKS kıskacındadır çok da meşgul etmeyelim)

Ona selamlarımı hatta hatta, saygılarımı iletin lütfen Sayın Atambay...

Sevgiler...

Burayı gösterdim üye olacak. Ankara'ya gidip geliyorlar bildiğim kadarıyla ve sizlerle tanışmasını çok isterim. En kısa zamanda bir müsabakaya katılmasını sağlamaya çalışacağım. Tabii ki yaşı engel olmazsa.

atambay
15-02-2008, 18:56
Dogu illerinde bu sporun yerlesmesini sevincle karsiliyorum.

Iyi ucuslar Malatya,kanadiniz ruzgarli,gokyuzunuz gunesli olsun. :cool:
Teşekkürler. Malzeme, usta, altyapı sorunu olsa da doğu illeri ulaşım kolaylığı ve geniz arazi olması nedeniyle oldukça elverişli. En önemlisi insanların bakış açısı. Destekleyen bir aile ve uygun çevre olduğunda zeka ve yetenekleri daha verimli kullanma şansı buluyorlar.

c/z
15-02-2008, 19:58
Ve bu gün maden buldum.
13 yaşında Kaan bugün annesi ve babasıyla geldiler. Tanıştık.
THK'nın yaş sınırına takılmayacağı tüm kurslarına katılmış. Okulda rehber öğretmen olmamasına rağmen bir de model uçak yapım kursu açmış. Ankara ekibi biraz üzülecek ama Eryaman'da da uçmuş. Hatta orada ilk havalanış ve trim ayarlarını yapışının vidosunu gördüm inanamadım.
Sınav dershane okul kıskacından kurtulur kurtulmaz patlar motorlu ile tanıştıracağım.
Videosu burada
http://www.youtube.com/watch?v=JlKiGi9w0B4

Malatya ekibine hayırlı olsun..

saydin
15-02-2008, 19:59
Merhaba ben Malatya ekibinden Savaş AYDIN.Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.Kaan benide şaşırttı.Bu yaşta bu kadar hevesli olması çok güzel. Biz yeni oluşan bir ekibiz.Sitedeki paylaşımlar çok güzel gerçekten.hepinize zevkli uçuşlar.

atambay
15-02-2008, 20:37
Merhaba ben Malatya ekibinden Savaş AYDIN.Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.Kaan benide şaşırttı.Bu yaşta bu kadar hevesli olması çok güzel. Biz yeni oluşan bir ekibiz.Sitedeki paylaşımlar çok güzel gerçekten.hepinize zevkli uçuşlar.

İşte beni zehirleyen de geldi :)

c/z
15-02-2008, 20:45

Hoş geldiniz Savaş Bey..

saydin
16-02-2008, 08:17
Hoşbulduk Cem bey.Malatyadan sevgiler,saygılar.İyi etmişim demi Metin bey zehirlemekle.Ben vesile oldum ama maşallah Metin hocam beni geçti.

volkan_ovun
16-02-2008, 09:22
Hoşgeldiniz Savaş Bey.

Çok iyi etmişsiniz. Çok saygın, dili düzgün, seviyeli bir model uçakçı kazandırmışsınız. Yüreğinize sağlık. Sizi geçip geçmediğini bilemem o sizin takdiriniz ama "taşıyıcı" olmuş, o kesin.

Bu arada "Sayın Atambay"ın isminin Metin Bey olduğunu öğrenip sevindim. Sayın Atambay diyor, tuhafıma gidiyor, ama ismini yazmadığına göre bir bildiği vardır diyerek sormaya da utanıyordum. :)

Sevgiler...

atambay
16-02-2008, 10:03
Teşekkürler Volkan bey. Bu işte hiç birşey gizli kalmıyor. Eninde sonunda herkes herşeyi öğreniyor. Forumlara üye olurken "metin" genellikle alınmış bir isim olduğundan arkasına sayılar ekleyerek kayıt olabiliyorum. O zaman da sayın metin1 gibi hitaplar çıkıyor. Hiç olmazsa soyadımı kullanayım nasıl olsa kimsede yoktur diye düşündüm. :)
güneş açıyor bu arada piste bir baksam mı acaba?

atambay
16-02-2008, 20:13
Bugün Savaş bey ile benim malül gazi arising star'ı uçurup havadan video çekme planımız vardı. Pist çamur içinde olduğundan yine havuzun otoparkına gittik. Habire havada stop ettiğinden önce bir uçuşunu görelim dedik. Havalandı ve gazı keserkesmez yine stop etti. Neyse düzgünce indirdik. Biraz daha hassas ayarlamaya çalıştık ve tekrar havalandık. Bu sefer biraz erken gaz kestim ve böylece daha erken stop etti. Malesef düzgün inmedi. Kamera işi de yattı doğal olarak. Bu sefer farklı yakıt, farklı depo, tüm hortumlar yenilenmiş olmasına rağmen sorun gittikçe daha erken stop edecek şekilde büyüyor. Şimdi inip motoru değiştireceğim. Yedek bir GMS daha var onu takıp yarın rodaj yapayım sonra da şu havadan filim işini gerçekleştireyim diyorum. Doğru dürüst bir icraat olmadığından görüntü de almadık.
Bu hafta forumun icraat ortalamasını Bodrum ekibi sayesinde kurtardık.

PATO
16-02-2008, 20:22
Sağlık olsun Metin bey, bazen teknik işler de keyif verir. En azından bizim gibi modelsiz bir gün geçirmiyorsunuz. Son cümlenize katılıyorum, Bodrum ekibi sayesinde bu hafta da videosuz kalmadık.

volkan_ovun
16-02-2008, 21:19
Doğru dürüst bir icraat olmadığından görüntü de almadık.

Olsun. En azından evde oturan ekip yok. :)

Sevgiler...

c/z
19-02-2008, 09:21
Ben onu balkondan uçurup balkona indirirsem kışlık eğlencem çıktı demektir :)

Siz böyle birşey mi hayal etmiştiniz Metin Bey.........!:)
http://www.youtube.com/watch?v=tgWIdpegfuc

PATO
19-02-2008, 13:33
Harika bir video bu.

atambay
19-02-2008, 16:05
Videoyu açamıyorum. Ama Gürman bey beğendiğine göre beni aşan bir aksiyon olmalı :)

PATO
19-02-2008, 18:26
Videoyu açamıyorum. Ama Gürman bey beğendiğine göre beni aşan bir aksiyon olmalı :)
RVP (Radio control Video Piloting) FPV (First Person View) görüntülerini içeren beni de aşan bir konu bu Metin bey ama çok keyifli. Ne yapın edin Cem beyin linkini verdiği bu videoyu ve benzerlerini seyredin.
Bu da uygulamanın kabaca nasıl yapıldığının videosu: http://www.youtube.com/watch?v=YFkG_m7KS_w

atambay
19-02-2008, 19:52
İş yerinde youtube engellenmiş herhalde. Evden tıklayınca açıldı. Bu süper birşey. Balkondan girişi dalların arasından geçişi falan çok güzel. Yapım videosunu da izledim. Gece uçuşunu da :)
Tek sorun bu kadar uzağa görüntü gönderecek bir verici sistemi. Kamera gözlükler piyasada var bildiğim kadarıyla. Ama wireless kameraların menzili çok kısa. Eğer 300 metre ve üzerinde çalışan bir sistem bulunursa yapmaya değer. Bu sistem aynı zamanda benim oğlanı bilgisayar başından ayırmaya yeter de artar. Bir taşla iki kuş.

atambay
19-02-2008, 20:11
Hadi bakalım sistemi kuralım kaça patlayacak
http://www.hobbywireless.com/cart/

atambay
19-02-2008, 21:25
Başımı belaya sokmakta üstünüze yok
http://hobbywireless.com/cart/index.php?main_page=index&cPath=8
http://www.youtube.com/watch?v=3qEkAv5J59E&feature=related
bir de paraya kıyıp gözlük alırsam kışın arabanın içinde yazın gölgede uçururum :)
Cem beyin gönderdiği videonun son sahnesine dikkat. Birisi son anda kaçmış kenara :)

PATO
19-02-2008, 23:21
Bu sistemi ne yapıp edip denemek lazım.
Ama tuzağa düştük galiba Metin bey. Cem bey ortaya birşey attı, biz kafadan girdik konuya ama ondan ses seda yok. :)

atambay
19-02-2008, 23:46
Ben ikinizin tuzağına düştüm sanıyordum. İkimiz Cem beyin tuzağına düşmüşüz.
Hanım gözlük fiyatını gördü kötü oldu. Birinden ikinci el çok ucuza bulmam lazım ;)

c/z
20-02-2008, 18:39
Bu sistemi ne yapıp edip denemek lazım.
Ama tuzağa düştük galiba Metin bey. Cem bey ortaya birşey attı, biz kafadan girdik konuya ama ondan ses seda yok. :)

Ben inanın 6 aydır bunu düşünüyorum:D. Buna uygun platform olarak da Pelikan II' nin gövdesini yeniden tasarladım, ama elektronikleri çok pahalı o yüzden de biraz ara verdim. Bu yaz bu konuda illaki birşeyler yapmak istiyorum:D

c/z
20-02-2008, 18:43
Başımı belaya sokmakta üstünüze yok

:Dİstemeden oldu , pardon:P:P

atambay
20-02-2008, 19:48
:Dİstemeden oldu , pardon:P:P
Olan oldu gari :)
Yaza doğru kesin hallederim bunu ben. Gözlük işi hariç. Piper'ın kokpiti camlı köşk gibi zaten. Yaz ortasında da gözlüğü alırsak iş biter. Yazışıp fatura işini halletmek lazım öncesinde. Bir de monitür olarak kullanabileceğim bir kamera lazım gözlük gelene kadar. Battım ben.
Gidip şu Piper'ın motorunu takayım bari efkarım dağılsın.

atambay
23-02-2008, 00:51
Evet. Çalışan adam dağınık olur diye bir söz var. Umarım doğrudur. Resimleri görünce dağınık ne demek biraz olsun kafanızda birşeyler şekillenir :)
2 gündür aradığım perry pump gözümün önündeymiş. Sondan bir öncekinde ben buradayım diyor. Fotografı çektiğimde henüz bulamamıştım. Zaten orada herşey gözümün önünde :)
İlk resimde en arkadaki kutu sırasını bekleyen funstar. Son resim ise ilk resimde görülen yerin altındaki raf. Yerlerde yanyana uçaklar var görüntüde olmayan ve diğer odada stokladığım yakıt ile balsaları da göremiyorsunuz. Rahmetli Eagle'ın kanat iskeletinin bir bölümünü duvarda asılı tutuyorum (Vefa).

c/z
23-02-2008, 12:50
Baya bir dağınıkmış..!:)

atambay
23-02-2008, 18:58
Baya bir dağınıkmış..!:)

3 vakte kadar gıcır gıcır olacak. Aynı anda birkaç uçakla uğraşınca böyle oluyor.

atambay
23-02-2008, 19:24
Bu hafta Arising star'a taktığım yeni GMS 47 nin rodajına başladım. Uzun zamandır düzgün çalışan motora hasret kalmıştım. Ne ilk çalıştırmada ne de rodajda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Pistimiz çamur içinde olduğundan daha önce hiç uçmadığım otoparktayadık bu hafta. İyi de oldu gelenimiz gidenimiz arttı :)
Bir tur havalandıktan sonra pistin inilebilirliğini de kanıtladık. İkinci sorti video kamera takılı şekilde havalandım. Pistin üstüne pikeler, herkesden el sallamalar tüm video gerekleri yerine geldi. Biraz maceralı bir inişten sonra hepimiz kameraya koştuk. Kamerayı çıkardık bir de baktık kayıt başlamamış bile. Sadece kamerayla uçabileceğimizi anlamış olduk sonuçta. Sonra Savaş beyin Revo 3.3 ünün rodajına başladık. Motor yeni, starter şarjı az olduğundan biraz sıkıntı çektik. İmdadımıza Ekibimizin teknik danışmanı Bülent bey yetişti. Kahvesini içtik, motoru ısıttırdık, şarjımızı tamamladık. Revo rodajı yarı yarıya bittiğinde hava karardı soğuk çıktı. Günü sonlandırdık.
Şimdilik video yok sadece fotograflar var. Sırasıyla Bülent beyin odasındaki modelleri, otopark ve Revo.

c/z
23-02-2008, 19:56
Neyse bu seferlik fotoğraflarla idare edelim.:)

atambay
23-02-2008, 21:30
Şimdi ön çalışmaları yapayım yarın havadan video işini bitireceğim. Yağmur yağmasın yeter.
Uzun zamandır ilk kez motor çalışırken iniş yaptım. Herhalde onun heyecanıyla beceremedim kamerayı çalıştırmayı.

PATO
23-02-2008, 21:39
Hayalimdeki atölye bu Metin bey. Dediğiniz gibi "herşey göz önünde". :)

atambay
23-02-2008, 21:42
Hayalimdeki atölye bu Metin bey. Dediğiniz gibi "herşey göz önünde". :)

Evin dışında bir oda lazım. Gerisi kendiliğinden oluyor :)

volkan_ovun
23-02-2008, 21:50
1- O odalara rağmen sizi kedi yavrusu gibi ensenizden tutup paspasın üzerine bırakmıyorsa, eşiniz çok muhterem bir hanım :)

2- Objektifin önüne geçip duracak bir ademoğlu yokmuydu Metin Bey? :P

Sevgiler...

atambay
23-02-2008, 22:31
1- O odalara rağmen sizi kedi yavrusu gibi ensenizden tutup paspasın üzerine bırakmıyorsa, eşiniz çok muhterem bir hanım :)

2- Objektifin önüne geçip duracak bir ademoğlu yokmuydu Metin Bey? :P

Sevgiler...

Evde bu kadar dağıtamıyorum malesef. Bir odanın bir kısmı arasıra dağılıp toplanıyor. Ama THK dan aldığım kiti aylarca masanın üstünde tuttuğumda pek bir sesi çıkmamıştı :)

Bodrumda yanlız çalışıyorum ara sıra kediler giriyor camlardan. Yazın ise akrep ve örümcekler ağırlıkta. Bir kere de fare gördüm. Biri olsa da poz verse derseniz o da mümkün değil orada ayakta duracak yer yok malesef :)

volkan_ovun
23-02-2008, 22:36
Bodrumda yanlız çalışıyorum ara sıra kediler giriyor camlardan. Yazın ise akrep ve örümcekler ağırlıkta. Bir kere de fare gördüm. Biri olsa da poz verse derseniz o da mümkün değil orada ayakta duracak yer yok malesef :)

Ahh, özür dilerim iyi ifade edememişim.. Bu günkü uçuşlarınıza ilişkin fotoğrafları kasdetmiştim.

Sevgiler...

atambay
24-02-2008, 01:05
Ahh, özür dilerim iyi ifade edememişim.. Bu günkü uçuşlarınıza ilişkin fotoğrafları kasdetmiştim.

Sevgiler...
Volkan bey aklım odada kaldı o yüzden biraz şartlanmış olarak okudum mesajınızı.
Vardı dediğiniz gibi geçin bakayım arabanın arkasına dedim ve toplu resim çektim. Ama kameranın ayarını yakın çekimde unuttuğum için çok bulanık çıktılar. O yüzden yüklemedim. Bugün motor stop etmedi ama kamera iyi sorun çıkardı. Yarın az kişi olacak ama bu sefer dikkatli olup görüntü işini halledeceğim :)

saydin
24-02-2008, 22:20
Bugün uçuş varmıydı hocam? gittinizmi uçuşa?

atambay
24-02-2008, 22:31
Bugün dünden (aslında geçen haftalardan) kalma havadan video kayıt eylemini gerçekleştirmek üzere iki kişilik bir ekip oluşturduk. havuzun önündeki yola gittik. Herzamanki gibi bir deneme uçuşu sonrası kamerayla kayıt yapacaktık. Havalandık iki tur attık tamam dedik inelim kamera takalım. Pisti ortaladım, pist başındaki çalıların az üstünden geçip erken tekerlek koyacak şekilde süzüldü. O anda güm diye bir ses geldi. Pist başının bize uzak köşesinde duran çöp konteynerine göbekten girdik. İkimiz de şaşırdık kaldık çünkü görüntüye göre en az 2 metre daha beriden piste girmesi gerekiyordu. Olay yeri incelemede ilk temas spinnerden gerçekleşmiş gibi sonra egzoz vurmuş ve kırılmış daha sonra sağ kanat vurunca olduğu yere yığılmış kalmış. İki parça gövde ve iki parça kanat olmak üzere toplam dört büyük, onlarca küçük parça bir araya getirilerek sizler için görüntülendi. İlk fotografta gördüğünüz devrilmiş konteyner zaten öyleydi. Vurup da devirdik sanmayın. Enkazın arkasında katil konteyner ve çalıların bir kısmı görülüyor. İkinci fotograf konteynere vurduğumuz tarafı gösteriyor. Sol orta tarafta mavi kaplamalı hücum kenarının boyalarını, yerde kırıntıları görebilirsiniz.
Kısa süren ve keyif kaçıran bu olaydan sonra gidip Piper ile uğraştık. Motorun verimliliği yüzümüzü güldürdü. Arising star'ın cesedini de rahmetli Eagle'ın kutusuna doldurduk.
Gözünüz aydın atölyede yer açılmaya başladı :)

atambay
24-02-2008, 22:33
Bugün uçuş varmıydı hocam? gittinizmi uçuşa?
Bizi yanlız bıraktın başımıza neler geldi :)
Arising star yedek parçası lazım olursa haberim olsun :)

PATO
24-02-2008, 22:52
Geçmiş olsun Metin bey. Pistin eni iniş için oldukça dar geliyor sanırım, videoların birinde gördüğümü hatırlıyorum.

atambay
25-02-2008, 00:09
Geçmiş olsun Metin bey. Pistin eni iniş için oldukça dar geliyor sanırım, videoların birinde gördüğümü hatırlıyorum.

Evet biraz dar ama yine de o kadar uzakta kalmış olmasına şaşırdık. Artık inişlerde uçağı pist üstüne gelene kadar kendime doğru getireceğim.

c/z
25-02-2008, 08:12
Fotoğrafı görünce çok üzüldüm. Onca emek.
Neyse , Piper Cub' a ağırlık vermenize çok sevindim:)

atambay
25-02-2008, 11:24
Elimde bir trainer olunca yeni başlayan birine kolaylıkla verip aşılıyordum. Hala kuyruğu duruyor. Gövde de dağılmadı çok zayıf yapıştırdığım yerlerden kopunca sağlam kaldı. Kanat kullanılacak gibi değil. Köpükten daha büyük bir kanat kesip kamera ve eğitim amaçlı birşey yapabilirim belki.

saydin
25-02-2008, 20:52
Hocam çok geçmiş olsun.Modelciliğin cilvesi kırımlar.Uçak havadayken bize doğru gelirken görüntü derinliğini kaybetmek çok kolay.Yani bazen bir nesnenin uçağın önünde olduğunu düşünüp o şekilde hareket ettiğimizde bu tür durumlar ortaya çıkabiliyor.Neyse her bitiş yeni bir başlangıç demektir.Sağlık olsun.

atambay
25-02-2008, 21:44
Hocam çok geçmiş olsun.Modelciliğin cilvesi kırımlar.Uçak havadayken bize doğru gelirken görüntü derinliğini kaybetmek çok kolay.Yani bazen bir nesnenin uçağın önünde olduğunu düşünüp o şekilde hareket ettiğimizde bu tür durumlar ortaya çıkabiliyor.Neyse her bitiş yeni bir başlangıç demektir.Sağlık olsun.

Sağol Savaş hocam.
Acaba ustalar bu işi nasıl hallediyor. Uçağın göründüğü yer ile gerçekten olduğu yer arasında farkı kaldırmak için ne yaptılar acaba.
Çöp bidonuna giden uçağın çöp bidonuna gittiğini çarpmadan önce anlıyorlardır.

AILERON
25-02-2008, 22:24
MalatyaRC'ye selamlar....
Metin Bey, Hain çöp kutusuna malesef bişey olmamış, kötüler her zaman daha şanslı oluyor :D Bu arada hala asvalt pist arayışındayım. Utanarak açıklayayım, üniversiteye bir türlü gelme imkanım olmadı. :( Bu hafta niyetlendim fakat sizin pistin çamurlu oldugunu okudum mail grubundan. Elektrikli makineler için asvalt veya beton pist nereden bulalım. Ben bir iki haftadır Yeşiltepe'ye gidiyorum. Mezarlığın az ilerisinde uçuyorum. Bazen rüzgar problem çıkarıyor. Ama hala inişile ilgili ciddi problem yaşıyorum. Bu haftaki videonun linkini veriyorum. Selamlar Görüşmek Üzere.

http://www.youtube.com/watch?v=y45cxJwfusY

atambay
25-02-2008, 22:29
Elektrikli için yeterince geniş alanlar var. Sadece adı pist değil. Benim yakıtlı uçurduğum yerlerde elektrikli çok rahat uçar. Yolun düşerse bekleriz.

saydin
25-02-2008, 22:32
Merhaba Çağlar sen Malatya Anadolu Lisesinden mi mezunsun?Ben orda çalıştımda isim tanıdık geldi.Model olarak nelerin var?

atambay
25-02-2008, 22:34
Güzel looplar atmışsın. Anahtar kelimelere "RC" eklersen arayınca kolay bulunur.

AILERON
25-02-2008, 22:41
Savaş Hocam, 1995-2000 arasında Malatya Anadolu Lisesinde Okudum, Bir dönem dersime de geldiniz. Elimde sadece bir uçak var, Cem Abinin ilk yaptığı çaylak modeli var videoda onunla uçuyorum zaten. Bununla uçmayı bi öğrenebilsem sizler gibi daha profesyönel makinelere geçebilirim, Sizde RC araba da var sanırım.

Metin Bey loopları veğendiğinize sevindim teşekkürler

Selamlar Saygılar...

saydin
25-02-2008, 22:46
Resimde tanıdık geldi zaten.Şimdi daha iyi hatırladım.Senin kardeşinde oradaydı. Baya zaman oldu.Fıratta ne okuyorsun?Cem abi dediğin arkadaş malatyadamı? Ben yakıtlı trainer,funstar birde off road var.Güzel bir hobi,ilgilenmene sevindim.

AILERON
25-02-2008, 23:02
Savaş Hocam Fıratta Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyorum , okul uzayınca Elazığ'da çalışmaya başladım. Bir tek pazar günüm boş, onda da elimden geldiği kadar ilgilenmeye çalışyorum. Havalar düzelsin birlikte uçarız inşallah, görüşmek üzere kendinize iyi bakın.
Selamlar

saydin
25-02-2008, 23:19
Olur Çağlar.Bölümün baya güzel bu işlede ilgili.her zaman uçuşa bekleriz.Sende kendine iyi bak.Görüşürüz.

atambay
29-02-2008, 20:23
Az önce öğrendiğime göre Savaş bey trainerini satmış durumda. Pek sık rastlanılan bir durum değil traineri satılabilecek kadar sağlam tutabilmek. Neyse ki diğer malzemelerini yok pahasına satamadı. Böylece elindeki Funstarın montajına başlayacak ve biraz şenlikli uçuşlar yapacağız yakında.

atambay
01-03-2008, 18:36
Minik bir uçuk gerçekleştirdik bugün. Aynı zamanda belediyenin fuar alanı olan Mişmiş park da modellerimizle tanışmış oldu.
Hakan Scanner ile, Savaş Revo ile, ben de Piper ile oradaydık. Revo çalışmadı soğuktan. Hakan her zamanki gibi son derece riskli hareketlerle akrobatik hareketler çekti. Ben de Piper'ın motorunu test ettim.
İlk fotoğrafta Hakan ve Scanner'i, ikincide Savaş ve Hakan ufak bir onarımla meşguller, diğerinde ise parkın yanındaki boş asvalt yol.

atambay
01-03-2008, 19:13
Bu da Hakan'ın Skyruler adını verdiği Phoneix Scanneri ile havalanış görüntüsü. Yeni yükledim birazdan açılır
0nxAyQkAles

saydin
07-03-2008, 09:28
Cumartesi günü mişmiş parkta uçacağız herkesi bekliyoruz.Hava baya güzel.Bol katılımlı bir gün olmasını ümit ediyorum.

atambay
07-03-2008, 10:36
Cumartesi günü mişmiş parkta uçacağız herkesi bekliyoruz.Hava baya güzel.Bol katılımlı bir gün olmasını ümit ediyorum.

Yerel basına haber verdim. Daha sonra çektikleri görüntüleri de alma imkanımız olacak. Cicilerinizi giyip kravat takın gelirken :)

red_fin
07-03-2008, 11:03
Metin abi, sizin ekipten çok az fotoğraf ve video geliyor. Olmuyor valla :D Daha çok isteriz.

saydin
07-03-2008, 11:12
Metin hocam yerel basın konusunda ciddimisiniz? Bu arada Bület hocamda 2 kişi ile beraber geleceğini söyledi.

atambay
07-03-2008, 12:13
Ben ciddiyim de basının ciddiyetinden emin değilim. Aslında onları üniversitedeki piste davet etsek daha iyi olurdu. Neyse şimdilik böyle birşeyler yapalım baktık ilgilenen var dizi haline getiririz.

atambay
07-03-2008, 14:35
Basın da ciddiymiş :)
Az önce aradılar geliyoruz dediler. Hatta bir de program yapalım dediler.
Baktılar ekrana çok yakışıyorum sürekli bir bahane bulup çıkaracaklar beni :)

saydin
07-03-2008, 16:25
Karizmatik olmak başka bir şey.Bizi davet eden yok.Neyse bizde aradan kameraya el sallarız.

c/z
07-03-2008, 16:54
Hatta bir de program yapalım dediler.
Baktılar ekrana çok yakışıyorum sürekli bir bahane bulup çıkaracaklar beni :)

Eh artık dizilerde seyrederiz sizi.:)

atambay
07-03-2008, 17:07
Metin abi, sizin ekipten çok az fotoğraf ve video geliyor. Olmuyor valla :D Daha çok isteriz.
Havaların olumsuzluğu nedeniyle genellikle tek başıma uçuyordum son zamanlarda. Tabi uçağı mı kırayım kameraya mı çekeyim derken önceliği hep kırıma verdim :)
Bu haftadan itibaren renkleneceğiz gibi görünüyor.
Hele bir yaz gelsin hergün bir video yüklerim :)

atambay
07-03-2008, 17:08
Nazar etme ne olur, karizmatik ol senin de olur :)

saydin
07-03-2008, 20:13
Miras değil alınteri.

atambay
07-03-2008, 22:39
şimdii
Hakan nöbetçi gelemiyor
Kağan 13.15 e kadar wingdragonu ile uçacak
Süleyman bey toplantı bittiğinde geç olmamışsa gelecek.
Bülent hoca herzamanki gibi
Nihat uçağı yok ama bence gelir :)

atambay
08-03-2008, 20:01
Uzun zamandır bu kadar kalabalık olmamıştık.
Bülent bey Kyosho'suna rodaj yaptı ve Paragon ile uçtu.
Savaş bey Revo'sunun rodajına devam etti.
İlk kez gelen Kaan annesi ve babasının tezüratları arasında Wingdragon'u ile ustalığını gösterdi.
Yine uçaksız ve helikoptersiz kalan Nihat ile bir çok uçuşa gelen Ayhan izleyici olarak katıldı.
Aylardır THKdan aldıkları Cessna'yı uçurmaya çalışan ve sayısız modifikasyonlar deneyen Yakup bey ve oğlu yine bir art-tech klasiği yaşadılar.
Ben de bir kenarda Piper'ı çalıştıramayıp emanet Classic ile 2 sortilik görüntü yaratarak toplanan çocukların isteklerini yerine getirmiş oldum.
Deliller aşağıda.

PATO
08-03-2008, 20:23
Güzel bir buluşma olmuş Metin bey. İyi bir pist bulmuşsunuz. Deliller de güzel ama hareketli delil yok mu? :)

atambay
08-03-2008, 20:37
Güzel bir buluşma olmuş Metin bey. İyi bir pist bulmuşsunuz. Deliller de güzel ama hareketli delil yok mu? :)
Olmaz mı :)
Yine benim ilkel kamera ile ama. Kaan'ın babası Recep bey daha uzunca bir çekim yaptı. Onu da yükleyince link vereceğim.
Şimdilik bunlar. Yeni yüklediğim için hemen açılmayabilirler.
Bu malum Cessna. Artık daha fazla para harcamayıp Wingdragon almaya karar verdiler.
MC18LeH7hTc

Kaan'ın forumdaki ilk videosu. Mükemmel bir pilotajı olduğunu söylememe gerek yok.
1KTOTU7l3Qg

Bülent hocanın paragon landing'i :)
UHGp6SS-SiE

Bülent hocanın paragon take off'u
_X_JqHtz1sM

atambay
08-03-2008, 20:47
Pist (asvalt yol) oldukça güzel. Arada tam gaz geçen minibüsler, tam iniş yapacakken yolda aniden durup uçağı seyreden arabalar, sürekli gelip geçen insanlar, bunları kaça aldınız diyenler boldu. Biz dağ başlarında tilki, tavşan ziyaretçilerle uçmaya alıştığımızdan biraz kalabalık geldi. Yazın daha da kalabalık olacak muhtemelen. Şimdilik işimizi görecek bir yer bulduk diyebiliriz. Çocukların ısrarıyla yaptığım son sortide uçan bir kargayı kovalamamı istediler. Hatırlarını kıramadım iyi de oldu. Kendimi Atatürk gibi hissettim :)

volkan_ovun
08-03-2008, 21:29
Çok güzel görüntüler Metin Bey. Malatya Uçucuları'na sevgi ve saygılar...

atambay
08-03-2008, 21:58
Çok güzel görüntüler Metin Bey. Malatya Uçucuları'na sevgi ve saygılar...

Çok teşekkürler :)
Uzunca bir süre tek başıma uçmaktan sıkılmıştım. Kalabalık bana da iyi geldi.

c/z
08-03-2008, 23:15
Görüntüler çok güzel , Malatya ekibine selamlar..:)

atambay
08-03-2008, 23:20
Sağolun :)
Az önce elimize ulaşan bir görüntüyü de paylaşalım.

cLFWRJoX5Cw

atambay
12-03-2008, 14:26
Malatya'da süper bir gelişme olmuş ancak benim de dün haberim olduğu için zamanında sizlerle paylaşamadım.
Ekipten Cengiz bey tamamen kendi çizimi tasarımı olan bir uçak yaptı (yapmış). Amaç hava alanında kuş kovalamak. O nedenle oldukça büyük bir model. İçine daha sonra siren monte edecek. İki adet Os 46 LA ile uçacak şekilde dizayn edilmiş ilk deneme tek bir 120 lik motorla yapılmış. Oldukça düzgün stabil uçtuğunu söylüyor. Kanat açıklığı 3 metre ağırlık 8 kg civarında. Bir adet resmini yolladı bana ancak internet için uygun olmadığından yeni bir görüntü gelene kadar fotoğraf yükleyemiyorum. Uçuş bölgesi havaalanı olduğundan gidip izlememiz de mümkün olmadı.

PATO
12-03-2008, 15:45
Müthiş bir haber bu. Fotoğrafları merakla bekliyoruz. Bu kadar büyük bir model havaalanında uçurulur ancak. Çift motorlu bu modelle sadece kuş değil herşey kovalanır bence:).

atambay
12-03-2008, 16:36
Müthiş bir haber bu. Fotoğrafları merakla bekliyoruz. Bu kadar büyük bir model havaalanında uçurulur ancak. Çift motorlu bu modelle sadece kuş değil herşey kovalanır bence:).

Aynen dediğiniz gibi. Resmi görünce ağzım açık kaldı. Hiç haberimiz olmadan böyle bir modelin yapılmış olmasına bozulsam da ortalama olarak keyiflendim.
Bizim burada jet üssü var ve pist aynı zamanda sivil hava alanı olarak kullanılıyor. Havacılarda kırım kurtarma birimlerinde model uçakla kuş kovalama görevi de var. Bazı arkadaşlar için biçilmiş kaftan bir görev. Cengiz bey de ilgi ve görevi birleştirip böyle bir modeli oluşturdu. Tek sıkıntımız görüntüleme konusunda video olmasa da Fotograf olarak birşeyler yüklemeye çalışacağım.

c/z
12-03-2008, 17:45
Metin bey ben de çok merak ettim bu uçağı...:)

atambay
12-03-2008, 19:15
evet elimize ulaşan ilk görüntü bu.
Umarım daha detaylı birşeyler ekleme fırsatım olur

trex
12-03-2008, 23:15

çok güzelmiş nazar değmesin. kırımsız veya isteğe bağlı kırımlı uçuşlar:):):)

erolos
12-03-2008, 23:31

cift motorlunun ucusunu izlemek hele ki bezinliyse cok keyifli olur:)model resimde yakisikli duruyor darisi kirimsiz ucuslara!!!umarim bir sekilde ucus videolarini izleme sansimiz olur?

atambay
12-03-2008, 23:43
çok güzelmiş nazar değmesin. kırımsız veya isteğe bağlı kırımlı uçuşlar:):):)

sağolun bir de son uçtuğu halini göstereyim.

atambay
13-03-2008, 00:00
cift motorlunun ucusunu izlemek hele ki bezinliyse cok keyifli olur:)model resimde yakisikli duruyor darisi kirimsiz ucuslara!!!umarim bir sekilde ucus videolarini izleme sansimiz olur?

video biraz sıkntılı ama ben de merak ediyorum. Eninde sonunda yakalarım videosunu.

volkan_ovun
14-03-2008, 10:25
cift motorlunun ucusunu izlemek....

Çift motorlu mu?? Zaten camlarımdan memnun değildim, gidip göz doktorumu pataklamam için kesin sebep buldum. Ben üç görüyorum :)

Yabancı forumlarda dolaşırken bir ara çift motorlu modellerin yapımı hakkında esprili bir kurallar listesine rastlamıştım. Kısa bir aramayla bulamadım şimdi. Liste şöyle başlıyordu:
1- Çift motorlu model yapmayın
2- Birinci maddeyi iyice anladığınızdan emin olun
3- ......

Bu listeyi hazırlayan, bu modeli görmeli... Yorumunu merak diyorum :) Öte yandan uçuş görüntülerini bekliyorum.

Sevgiler...

atambay
14-03-2008, 10:59
Model çift motorlu ama ilk uçuşunu sonradan ön tarafa takılan 3. motor ile yapmış.
Özellikle patlar motorda iki motoru da aynı verimle çalıştırmak gerçekten çok zor. Bizim gibi devşirme malzeme ile bu işin altından kalkmak kolay değil.
Yani göz doktoru masumdur :)

ymn
14-03-2008, 13:11
Terminatör gibi gözüküyor. :P

atambay
14-03-2008, 13:22
Terminatör gibi gözüküyor. :P
Buna bir de kamera takarsa tam senlik olur Yaman.

ymn
14-03-2008, 16:10
En kolayı o,Metin abi. :) Hayranlıkla izliyorum gelişmeleri..!

CENGİZ
16-03-2008, 21:48
kamera lar konusunda bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyoruz

atambay
16-03-2008, 22:26
Cengiz Bey de sonunda aramıza katıldı :)
Genellikle önce üye olunur sonra yapılan uçak yazılır. Cengiz bey tersini yaptı. Uçağını kendisinden önce görmüş oldunuz. Arada fazla bir zaman geçmedi neyse ki.

Bu hafta sonu Malatya ekibi boş oturdu. Cumartesi rüzgar nedeniyle iptal etmiştik uçuşları. Pazar günü de zaman zaman esen rüzgar bizi miskinliğe sürükledi.
Bu işe en çok üzülen Kağan oldu tabii ki.
Ben de geçenlerde temizleyip topladığım 4 zamanlı OS 91 in denemesini sehpada yaptım. Sübap krankını yanlış pozisyonda takmış olabileceğim korkusuyla denedim. Sorunsuz çalıştı. Sübap ayarları biraz sıkı olmuş herhalde ki o şıkır şıkır ses gelmedi. Sonra çok az gevşettim ama tekrar deneme fırsatım olmadı. Yağladım sardım sarmaladım kenara kaldırdım.
Haftaya rüzgarın azizliğine göre birşeyler uçururuz artık.

PATO
16-03-2008, 22:38
Forumumuza hoşgeldiniz Cengiz bey.
Bu hafta bizde de aktivite olmadı, hem de mükemmel havaya rağmen.

c/z
17-03-2008, 08:12
Cengiz bey , hoş geldiniz.

saydin
19-03-2008, 13:39
Nihayet kristallerim geldi.

atambay
19-03-2008, 13:54
Nihayet kristallerim geldi.
Un var, şeker var, yağ var.
montajı bitirip hafta sonu uçuralım mı?

dr.geo
19-03-2008, 13:57
Un var, şeker var, yağ var.
montajı bitirip hafta sonu uçuralım mı?

heyecanla beklıyoruz metın bey:)

atambay
19-03-2008, 14:04
Malatya'nın ilk funstarı olacak. Bendeki sırasını beklediğinden Savaş beyin modeli benim için oldukça önemli.

saydin
20-03-2008, 16:07
Selamlar hocam bu hafta varmı bir faaliyet? Havalar ısındı faaliyetlerimiz azaldı.Ben funstarı yetiştirmeye çalışacağım.

atambay
20-03-2008, 16:29
Selamlar hocam bu hafta varmı bir faaliyet? Havalar ısındı faaliyetlerimiz azaldı.Ben funstarı yetiştirmeye çalışacağım.
Sen funstarı hazırla ekibin geri kalanını ben toparlarım. :)

CENGİZ
22-03-2008, 20:10
Herkese teşekkürler
Kırımsız iyi uçuşlar

atambay
22-03-2008, 21:07
Bugün şanssızlıklara rağmen güzel bir gündü.
Hakan, Cengiz, Özgür, Bülent ve ben buluştuk. Yeni pistimizde iş makinaları kazı yaptığından üniversitedeki toprak piste gittik. Rüzgardan arabanın dışına bile çıkamayıp kampüse döndük.
Temkinli davranıp yanımıza bir de uçurtma almıştık. Otoparkta uçuralım dedik. Uçurtmayı çıkarır çıkarmaz rüzgar durdu. Yine temkinli davranmıştık Hakan ve scanner'i devreye girdi. 2 sorti uçtu tadını çıkardı. Ben cesaret edemeyip piper ile taxi yaptım. Bülent bey de Art-tech Cessna ile her zamanki havalanış uçamayış ve düşüş sortisini yaptı. Tekrar rüzgar çıktı Özgür de uçurtmasını uçurdu ve günü Bülent hocanın odasında kahve içerek noktaladık.
Bülent beyin araba ile uçak kovalama görüntülerini youtube açılınca yüklerim.
Şimdilik tek bir uçurtma resmi var. Diğer görüntüler Hakan'da.

c/z
22-03-2008, 21:34
Bülent bey de Art-tech Cessna ile her zamanki havalanış uçamayış ve düşüş sortisini yaptı.

Hani şu önceki videoda da bir türlü uçamayan uçak değil mi..?
Bülent bey demek ki hala pes etmemiş.:D

atambay
22-03-2008, 22:03
Hani şu önceki videoda da bir türlü uçamayan uçak değil mi..?
Bülent bey demek ki hala pes etmemiş.:D
Evet o uçak. Geçen sefer pes etmişti :)
Bu hafta yine pes etti :)

atambay
23-03-2008, 16:45
Bugün de kısa bir uçuş yaptık. Kağan'ın dershane saati başlayınca uçuş da bitti.
Zaten piste dalan koyun keçi sürüsü ve araba antremanı yapanlar yüzünden bol bol beklemek zorunda kaldık.
Kağan patlarlı ile havada biraz tur attı. Biraz yaklaşım çalıştık. Biraz da wingdragonunu uçurdu ve günü tamamladık.
Günün sürprizi ise Bülent beyin Cessna'yı uçurması oldu. Motorunu da değiştirmiş. Değişmeyen yeri kalmayınca mecburen uçtu. Ama bu sefer de önüne kavak çıktı. Kırılan kuyruğu yapıştırıp tekrar uçacaklardı ki ben ayrıldım :)
Resimler videolar Kağan'da.

atambay
29-03-2008, 21:27
Bu hafta Boranköy pisti için izin almıştık. Piste gittiğimde yağmur başlası şansımıza. Arayanlara gelin hava güzel dedim. Neyse ki yağmur durdu bu sayede hem uçtuk hem kırdık.
Hakan her zamanki gibi alçak irtifada akrobasi yaparken motor stop edince Scanner beton zemine çakıldı ve moleküllerine ayrıldı. Günü tamamladı.
Bülent hoca Cessna 182 ile uçtu (inanılmaz ama gerçek). Sonra da Kyosho Calmato ile havalandı. Sürekli yana yatan uçağı rüzgarın da etkisiyle çakınca bir de onun cenazesine gittik(Foto1).
Ben de Piper ile havalandım. Uzun süre korkudan yüksekte uçtum. Motor biraz sıkıntılıydı tam gazda teklemeye başlatınca iyice düşük gazda bir ayar tutturup uçurdum. Tabi rüzgara karşı hava asılı kaldığı da oldu arada. Hafif maceralı bir inişle de kazasız belasız günü noktaladım. Filmini Piper başlığına koyacağım.
Bu haftalık bu kadar :)

atambay
30-03-2008, 15:20
Diyorum ki Bodrum ekibi el atmadan bir float yapsam da Karakaya barajında uçursam mı acaba?

c/z
30-03-2008, 19:06
Diyorum ki Bodrum ekibi el atmadan bir float yapsam da Karakaya barajında uçursam mı acaba?

Görmedim , duymadım , bilmiyorum.... (3 maymun misali):D

kağanşeker
30-03-2008, 19:40
Bu hafta Boranköy pisti için izin almıştık. Piste gittiğimde yağmur başlası şansımıza. Arayanlara gelin hava güzel dedim. Neyse ki yağmur durdu bu sayede hem uçtuk hem kırdık.
Hakan her zamanki gibi alçak irtifada akrobasi yaparken motor stop edince Scanner beton zemine çakıldı ve moleküllerine ayrıldı. Günü tamamladı.
Bülent hoca Cessna 182 ile uçtu (inanılmaz ama gerçek). Sonra da Kyosho Calmato ile havalandı. Sürekli yana yatan uçağı rüzgarın da etkisiyle çakınca bir de onun cenazesine gittik(Foto1).
Ben de Piper ile havalandım. Uzun süre korkudan yüksekte uçtum. Motor biraz sıkıntılıydı tam gazda teklemeye başlatınca iyice düşük gazda bir ayar tutturup uçurdum. Tabi rüzgara karşı hava asılı kaldığı da oldu arada. Hafif maceralı bir inişle de kazasız belasız günü noktaladım. Filmini Piper başlığına koyacağım.
Bu haftalık bu kadar :)

bende bu hafta boran köyde uçamak istiyordum.:agla: ama gelmediğim iyi olmuş o günkü rüzgar benim uçağı moleküllerine ayırmakla kalmaz kuarklarına ayırırdı :)

bu arada yak-54 ü toplamaya çalışıyorum.ama birkaç vidaya ihtiyacım var bulursam en kısa sürede toplamayı düşünüyorum.

atambay
30-03-2008, 20:45
bende bu hafta boran köyde uçamak istiyordum.:agla: ama gelmediğim iyi olmuş o günkü rüzgar benim uçağı moleküllerine ayırmakla kalmaz kuarklarına ayırırdı :)

bu arada yak-54 ü toplamaya çalışıyorum.ama birkaç vidaya ihtiyacım var bulursam en kısa sürede toplamayı düşünüyorum.

Hoş geldin Kağan. Tatsız bir gündü. Ama sen Wingdragon'u parçalamazdın gelseydin.
Ne tür vidalar lazımsa söyle buluruz.

atambay
30-03-2008, 20:49
Görmedim , duymadım , bilmiyorum.... (3 maymun misali):D

210 cm kanat açıklıklı Cessna Cardinal. Üstüne pompalısından 4 zamanlı OS 120. Mis gibi olur bence :)
Motor stop ederse Diyarbakır'dan alırlar uçağı. Fırat'ın şakası olmaz :)

c/z
30-03-2008, 22:15
210 cm kanat açıklıklı Cessna Cardinal. Üstüne pompalısından 4 zamanlı OS 120. Mis gibi olur bence :)
Motor stop ederse Diyarbakır'dan alırlar uçağı. Fırat'ın şakası olmaz :)

Bence tekne gövdeli bir uçak daha güvenli olur. Float' lı uçak biraz riskli.. Özellikle suya ilk temas hata affetmez:P
Mesela bu nasıl: http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://cdn-www.airliners.net/photos/middle/8/1/2/0209218.jpg&imgrefurl=http://www2.airliners.net/open.file%3Fid%3D0209218&h=463&w=640&sz=87&hl=tr&start=46&um=1&tbnid=opqQdqryGxqCBM:&tbnh=99&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3DCl-215%26start%3D40%26ndsp%3D20%26um%3D1%26hl%3Dtr%26 sa%3DN

atambay
30-03-2008, 22:22
Bence tekne gövdeli bir uçak daha güvenli olur. Fulatırlı (nasıl yazılıyor bilemedim) uçak biraz riskli.. Özellikle suya ilk temas hata affetmez:P
Mesela bu nasıl: http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://cdn-www.airliners.net/photos/middle/8/1/2/0209218.jpg&imgrefurl=http://www2.airliners.net/open.file%3Fid%3D0209218&h=463&w=640&sz=87&hl=tr&start=46&um=1&tbnid=opqQdqryGxqCBM:&tbnh=99&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3DCl-215%26start%3D40%26ndsp%3D20%26um%3D1%26hl%3Dtr%26 sa%3DN

bu da güzel de ben elimdekilerle idare edeyim diyorum. Cessnaya uygun bir float var elimde. Ruddere bir dümen ekleyip sağlamca montaj yaparsam batırmadan kurtarırım gibi geliyor. Eğer orada batarsa en az 30 metre derinlik var. Kimse çıkaramaz güzelim uçağı. Bu işe biraz kafa yorayım en iyisi :)

c/z
31-03-2008, 07:55
bu da güzel de ben elimdekilerle idare edeyim diyorum. Cessnaya uygun bir float var elimde. Ruddere bir dümen ekleyip sağlamca montaj yaparsam batırmadan kurtarırım gibi geliyor. Eğer orada batarsa en az 30 metre derinlik var. Kimse çıkaramaz güzelim uçağı. Bu işe biraz kafa yorayım en iyisi :)

Bazı yeni nesil teknelerde sephiye bölmeleri vardır. Bu bölmeler tekne gövdesi büyük yara alsa dahi teknenin tamamının su alıp batmasını önlerler. Daha ufak teknelerde ise bu bölmelerin içi poliüretan köpük doludur. Örneğin can kurtarma botları böyledir. Alabora dahi olsa su üzerinde kalabilir..
Model uçağın gövdesinin iç kısmını yeteri kadar beyaz köpük ile doldurabilirseniz
herhangi bir kaza anında uçağın gövdesine su girse bile batmaz , su üzerinde kalır..:)

atambay
31-03-2008, 13:39
Bazı yeni nesil teknelerde sephiye bölmeleri vardır. Bu bölmeler tekne gövdesi büyük yara alsa dahi teknenin tamamının su alıp batmasını önlerler. Daha ufak teknelerde ise bu bölmelerin içi poliüretan köpük doludur. Örneğin can kurtarma botları böyledir. Alabora dahi olsa su üzerinde kalabilir..
Model uçağın gövdesinin iç kısmını yeteri kadar beyaz köpük ile doldurabilirseniz
herhangi bir kaza anında uçağın gövdesine su girse bile batmaz , su üzerinde kalır..:)
Bu çok iyi bir fikir. Zaten kanat köpükten. Floatlar da oldukça büyük olacak. Sağlama almak için birkaç yere de köpük doldurursam sorun kalmaz. Ameliyat eldivenlerini de şişirip dar yerlere tıkarım. :)
Batma sorununu hallettik böylece.

atambay
31-03-2008, 14:56
evrenvarol'un tecrübelerinden de yararlanabiliriz :)
-3I9E1dFLSY&NR=1

c/z
31-03-2008, 19:19
evrenvarol'un tecrübelerinden de yararlanabiliriz :)

Buna benzer bir tekne gerekli fakat uzak bir mesafeden iterek değil de bir kanca ile zora düşmüş vasıtayı çekerek cer işlemini yapmak daha doğru olur:D..

atambay
31-03-2008, 19:52
Buna benzer bir tekne gerekli fakat uzak bir mesafeden iterek değil de bir kanca ile zora düşmüş vasıtayı çekerek cer işlemini yapmak daha doğru olur:D..

Demek ki önce bir tekne almak lazım. Kanca atacak tayfasıyla birlikte. :)

c/z
31-03-2008, 21:22
Demek ki önce bir tekne almak lazım. Kanca atacak tayfasıyla birlikte. :)

Kadrolu güverte zabiti lazımsa hemen geleyim...:D

atambay
31-03-2008, 21:34
Kadrolu güverte zabiti lazımsa hemen geleyim...:D

RC olanı lazım :)
Siz gelin zabitin kumandası sizde olur.

kağanşeker
31-03-2008, 22:15

Bir dakika...;oleeea:bu uçağın dümeni rudder ile kontrol edilmeyecek mi???;

atambay
31-03-2008, 22:33
Bir dakika...;oleeea:bu uçağın dümeni rudder ile kontrol edilmeyecek mi???;
Evet aynen öyle. Rudderin altından suyun içine bir uzantı yapılacak ve dümen oraya takılacak. Alternatif olarak floatların herbirinin arkasına da takılabilir.

volkan_ovun
01-04-2008, 08:52
Kırım yaşamış olsa bile Malatya da bu hafta eğlenmiş. Tek uçamayan ben oldum bu hafta. :(

kağanşeker
01-04-2008, 17:38
Kırım yaşamış olsa bile Malatya da bu hafta eğlenmiş. Tek uçamayan ben oldum bu hafta. :(

bende bu hafta uçamadım:agla:ama önümüzdeki cumartesi veye pazar uçacağım:)

atambay
01-04-2008, 19:37
bende bu hafta uçamadım:agla:ama önümüzdeki cumartesi veye pazar uçacağım:)
Yeni motor geldi mi?

kağanşeker
01-04-2008, 22:02
:):):):):)geldi:):):):):) ama vidalar sanayi sitesini biraz gezdik bulamadık bulamzsak thkdan isteriz.:agla:

atambay
01-04-2008, 22:36
:):):):):)geldi:):):):):) ama vidalar sanayi sitesini biraz gezdik bulamadık bulamzsak thkdan isteriz.:agla:
Yerli firma yasak ama Yapanlar Ticaret vida açısından en zengin dükkan desem sorun olmaz sanırım.

kağanşeker
02-04-2008, 21:12
Bir sorum olacak...Şimdi bir indoor yapmakistesem depronu nereden bulabilirim?Tamam hadi buldum diyelim.Pushroad tellerini nasıl yapacağım?

atambay
02-04-2008, 22:10
Bir sorum olacak...Şimdi bir indoor yapmakistesem depronu nereden bulabilirim?Tamam hadi buldum diyelim.Pushroad tellerini nasıl yapacağım?

Ben bugün çarşıyı dolaştım depron ve mavi köpük satan yeri buldum. Ama depron dediği sanki mavi köpüğün ince olanıydı.

kağanşeker
04-04-2008, 21:26
En son hazırladığım Wing Dragon 4 videosu...

http://www.youtube.com/watch?v=XAnqf-LVY64

c/z
04-04-2008, 22:29
En son hazırladığım Wing Dragon 4 videosu...

http://www.youtube.com/watch?v=XAnqf-LVY64

Wing Dragon 4 videosu çok güzel olmuş , modeli de güzel uçurmuşsun.

kağanşeker
05-04-2008, 09:28
Wing Dragon 4 videosu çok güzel olmuş , modeli de güzel uçurmuşsun.

Teşekkür ederim:)

atambay
07-04-2008, 00:33
Bu hafta da boş geçirmedik. Şiddetli rüzgara yakalanmadan şiddetsiz rüzgara yakalanarak öğlene kadar uçabildik. Kağan her zamanki gibi Wingdragon'u uçurdu rüzgara rağmen güzel bir iniş ile noktaladı. Ben de Classic ile havalanıp Kağan'a verdim loopunu tonosunu attı huzura erdi. Askere gitmek üzere olan Özgür ise uçurtma ile idare ediyor bu aralar. En azından rüzgar çıkınca fazla üzülmüyoruz. Ekibin geri kalanı açık öğretim sınavındaydı, bir kısmı gözetmen bir kısmı öğrenci olarak rüzgara rağmen sınava girdiler.

kağanşeker
07-04-2008, 19:02
Bu hafta da boş geçirmedik. Şiddetli rüzgara yakalanmadan şiddetsiz rüzgara yakalanarak öğlene kadar uçabildik. Kağan her zamanki gibi Wingdragon'u uçurdu rüzgara rağmen güzel bir iniş ile noktaladı. Ben de Classic ile havalanıp Kağan'a verdim loopunu tonosunu attı huzura erdi. Askere gitmek üzere olan Özgür ise uçurtma ile idare ediyor bu aralar. En azından rüzgar çıkınca fazla üzülmüyoruz. Ekibin geri kalanı açık öğretim sınavındaydı, bir kısmı gözetmen bir kısmı öğrenci olarak rüzgara rağmen sınava girdiler.

Rüzgar gerçekten fenaydı.Havada benim uçağın kanatlaı bazen kuş gibi sallanıyordu.Ama uçmuş olmak bile yeter.Zaten rüzgarlı havanın tadıda başka oluyor.
:)

atambay
07-04-2008, 19:34
Rüzgar gerçekten fenaydı.Havada benim uçağın kanatlaı bazen kuş gibi sallanıyordu.Ama uçmuş olmak bile yeter.Zaten rüzgarlı havanın tadıda başka oluyor.
Sen dün gece esen rüzgarı görseydin esas. Apartmanın bütün deliklerinde ıslık sesi vardı sabaha kadar.

kağanşeker
09-04-2008, 13:14
YAŞASIN!!!:):eeeeyoo: YAK-54 İÇİN UYGUN VİDAYI BULDUM.:eeeeyoo:
Bu hafta sonuna kadar boş zamnlarımda toplamaya çalışacağım.Toplayabilirsem bu hafta sonu uçurmak istiyorum.

Bu hafta uçuş var mı Metin hocam???

atambay
09-04-2008, 13:27
YAŞASIN!!!:):eeeeyoo: YAK-54 İÇİN UYGUN VİDAYI BULDUM.:eeeeyoo:
Bu hafta sonuna kadar boş zamnlarımda toplamaya çalışacağım.Toplayabilirsem bu hafta sonu uçurmak istiyorum.

Bu hafta uçuş var mı Metin hocam???
Her hafta var :)
Hazirandan itibaren hergün var.
15 gün sonra da muhtemelen iyi bir sürpriz var.

c/z
09-04-2008, 13:46

Neymiş bu sürpriz? , ben de merek ettim şimdi iyi mi....:hımm:

koka
09-04-2008, 13:51
Her hafta var :)
Hazirandan itibaren hergün var.

bende çok merak ettim.yoksa işin içinde yine bir amerikalımı var :D?

atambay
09-04-2008, 14:21
toprak pisti asvaltlatacağız (muhtemelen) :)
eve 5 dakika :)

c/z
09-04-2008, 17:13
toprak pisti asvaltlatacağız (muhtemelen) :)
eve 5 dakika :)
Ben bişey demiyorum gari....:D
Nazar - mazar değer.....

kağanşeker
12-04-2008, 12:50
Bu hafta da boş geçmedim bizim evin oralarda boş bi alan buldum wing dragon 4 ile orada uçtum.Rüzgar biraz fazlaydı.Uçuş iyi geçti ama bir sorunum var...

http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=20342&page=19

atambay
12-04-2008, 15:27
Sorun pil mi ?
az daha sabret yakıtlıya başlarsın zaten :)

kağanşeker
12-04-2008, 18:28
Sorun pil mi ?
az daha sabret yakıtlıya başlarsın zaten :)

Evet.Birisinden (Sanarım thk da)bu ni-mh ve nicd bataryalar kullandıkça ömürleri azalıyormuş sanarım ondan.Sanarım yeni batarya almam gerekecek...:agla:

atambay
12-04-2008, 18:48
Geçen taktığın lipo pil yüzünden motor yıpranmış ve fazla akım çekiyor olabilir. Benim alıcı için kullandığım 4.8V NiMH pil en az 4-5 sene bir kenarda kalmıştı aldığımda. Yaklaşık bir yıldır da ben kullanıyorum. Hala tek şarjla 2 hafta uçuracak kadar sağlam.

kağanşeker
12-04-2008, 23:21
Geçen taktığın lipo pil yüzünden motor yıpranmış ve fazla akım çekiyor olabilir. Benim alıcı için kullandığım 4.8V NiMH pil en az 4-5 sene bir kenarda kalmıştı aldığımda. Yaklaşık bir yıldır da ben kullanıyorum. Hala tek şarjla 2 hafta uçuracak kadar sağlam.

Olabilir.Birde wing de motor içinde bataryadan faydalanılıyor.Ama patlarlarda sadece servolar alıcı...bence benim bataryanın ömrü azaldı...:(:agla:

atambay
13-04-2008, 00:27
Olabilir.Birde wing de motor içinde bataryadan faydalanılıyor.Ama patlarlarda sadece servolar alıcı...bence benim bataryanın ömrü azaldı...:(:agla:

Çıkmamış candan umut kesilmez. Nitrosonu arttırırız yine çalışır.
NiMH
(NİtroMetHanol)

kağanşeker
13-04-2008, 12:04
Çıkmamış candan umut kesilmez. Nitrosonu arttırırız yine çalışır.
NiMH
(NİtroMetHanol)

Bataryayı dağıtmamız mı gerekiyor?

atambay
13-04-2008, 16:24
Bataryayı dağıtmamız mı gerekiyor?
Aman diyim yok öyle birşey. Sadece bir batarya daha alıp uçuş süresini iki katına çıkaracaksın hepsi o. Ben senin yerinde olsam onu da almam böyle idare ederim. Sınavdan sonra bizim yakıtlılarla uçarsın uzun uzun. Bir de bakarsın baban bir sürpriz yapar :)

Gelelim pist konusuna.bir Asvalt için söz aldık. Haftaya silindir çekilecek ve bir hafta beklenecek. O arada bizi uçuşumuzu yaparız. Sonra ince çakıl dökülüp tekrar silindir çekilecek. Her herhalde yine bir hafta beklenecek sonra da sıcak asvalt yapılacak. Biz de İMUK pistindeki gibi metal masalar yaptırıp asvalta gömelim diyoruz. Köylüler alıp götürmesin diye.

kağanşeker
13-04-2008, 18:21
Aman diyim yok öyle birşey. Sadece bir batarya daha alıp uçuş süresini iki katına çıkaracaksın hepsi o. Ben senin yerinde olsam onu da almam böyle idare ederim. Sınavdan sonra bizim yakıtlılarla uçarsın uzun uzun. Bir de bakarsın baban bir sürpriz yapar :)

Gelelim pist konusuna.bir Asvalt için söz aldık. Haftaya silindir çekilecek ve bir hafta beklenecek. O arada bizi uçuşumuzu yaparız. Sonra ince çakıl dökülüp tekrar silindir çekilecek. Her herhalde yine bir hafta beklenecek sonra da sıcak asvalt yapılacak. Biz de İMUK pistindeki gibi metal masalar yaptırıp asvalta gömelim diyoruz. Köylüler alıp götürmesin diye.

Birde uçuşa geldiğimizde çadır getirir çadır kurarız...-kamp havası olsun diye-
Mangal da getirir mangal yaparız.Nitro kokusu ile mangal kokusu bir arada nasıl fikir???:)

atambay
13-04-2008, 19:42
Birde uçuşa geldiğimizde çadır getirir çadır kurarız...-kamp havası olsun diye-
Mangal da getirir mangal yaparız.Nitro kokusu ile mangal kokusu bir arada nasıl fikir???:)

Yazın saat 18.00 den önce oraya çıkamıyorduk sıcaktan. Şimdi bir de asvaltın sıcağı eklenecek. Bizim metal sabit uçak sehpalarının üstünde ateş yakmaya gerek kalmaz. Altı fırın üstü mangal görevi yapar.
Şimdi orada su falan da yok mangal için kayısı bahçesine gideriz. Karnımız doyar hava da biraz serinler doğru piste. Belki müzik bölümünden de katılanlar olur aramıza bir tarafta çalarlar biz uçarken. Youtube videolarına müzik ekleme derdimiz kalkar.
Proje çok bizde :)

kağanşeker
14-04-2008, 22:32
Yazın saat 18.00 den önce oraya çıkamıyorduk sıcaktan. Şimdi bir de asvaltın sıcağı eklenecek. Bizim metal sabit uçak sehpalarının üstünde ateş yakmaya gerek kalmaz. Altı fırın üstü mangal görevi yapar.
Şimdi orada su falan da yok mangal için kayısı bahçesine gideriz. Karnımız doyar hava da biraz serinler doğru piste. Belki müzik bölümünden de katılanlar olur aramıza bir tarafta çalarlar biz uçarken. Youtube videolarına müzik ekleme derdimiz kalkar.
Proje çok bizde :)

Müzik ekibini uçacak uçağa göre belirleriz.Trainer olduğu zaman klasik müzik.Akrobasi olduğu zaman rock kırım anında da artık ölüm marşı çalarız...:)

erolos
14-04-2008, 22:55

gordugum kadariyla sahada iyilestirme calismalari baslamis metin abi simdiden hayirli olsun:)

atambay
15-04-2008, 00:30
gordugum kadariyla sahada iyilestirme calismalari baslamis metin abi simdiden hayirli olsun:)
Bu hafta sonu başlayacak sözlerinde dururlarsa. Geçen hafta ben arabayla pist boyu gidip gelip toprağı ezdim biraz. Benden sonra da Hakan gelip aynı işi yapmış. Ama oraya bir depo benzin yaksak anca yarısı idare eder hale gelir. Şimdi bu hafta sonu silindir gelirse arkası da gelir. Gelmezse burası Malatya der çıkarız işin içinden.

erolos
15-04-2008, 00:59
Bu hafta sonu başlayacak sözlerinde dururlarsa. Geçen hafta ben arabayla pist boyu gidip gelip toprağı ezdim biraz. Benden sonra da Hakan gelip aynı işi yapmış. Ama oraya bir depo benzin yaksak anca yarısı idare eder hale gelir. Şimdi bu hafta sonu silindir gelirse arkası da gelir. Gelmezse burası Malatya der çıkarız işin içinden.

umarim gelir metin abi ama dedigin gibi olmazsada sorun degil nasilsa her turlu kosula hizla adapte oluyoruz;)

atambay
15-04-2008, 01:02
umarim gelir metin abi ama dedigin gibi olmazsada sorun degil nasilsa her turlu kosula hizla adapte oluyoruz;)

En fazla arabayla biraz daha dolaşırız olur biter :)

kağanşeker
19-04-2008, 09:32
Bu hafta 23 ü resmi tatil 24 ünde ise benim okulum yok.23-24 Nisan tarihlerinde 23 Nisan uçışları yapalım mı?
TBMM nin kuruluş günü olan 23 Nisan çocuk bayramımızı şimdiden kutlarım.

atambay
19-04-2008, 10:43
24 Nisanda biz çalışıyor oluruz ama 23 Nisan olabilir.
Bu pazar öğleden sonra bizim toprak pistte toplanacağız. Konuşur planlama yaparız.

kağanşeker
19-04-2008, 11:52
Ama büyük ihtimalle gelemem bu pazar çünkü bataryalar ve piller hazır değil

atambay
19-04-2008, 12:06
Ama büyük ihtimalle gelemem bu pazar çünkü bataryalar ve piller hazır değil
Sen bu aralar tüm pilleri OKS için doldur. Sonra acısını çıkartırıız.

kağanşeker
19-04-2008, 18:55
[QUOTE=atambay;236341]Sen bu aralar tüm pilleri OKS için doldur. Sonra acısını çıkartırıız.

OKS sistemi değişti yeni sistemin adı SBS.Bu arada sınava az kaldı onun için zaten çalışıyorum.Ama insanın rahatlaması gerek:)(derslerimde bu aralar çok iyi)

experience
20-04-2008, 14:36
selam ben Malatya' dan MURAT bende bu habiye başlamak için bir cessna 182 aldım ama henüz uçurma fırsatım olmadı .yardımlarınızı bekliyorum .teşekkürler

atambay
20-04-2008, 15:21
selam ben Malatya' dan MURAT bende bu habiye başlamak için bir cessna 182 aldım ama henüz uçurma fırsatım olmadı .yardımlarınızı bekliyorum .teşekkürler

Selamlar hoşgeldiniz.
Youtube'da gördüğüm planördü galiba. Cessna 182 yi 23 Nisan günü müsaitseniz erken saatlerde kampüs içinde uçuralım. Ağırlık merkezini vs çok iyi kontrol edin. Hatta yanınızda kitabı da olursa iyi olur. Hem diğer arkadaşlarla tanışmış olursunuz. Haberleşme için bu forumu, MSN yi ve yahoo group da malatyarc grubunu kullanabilirsiniz. Yahoo gruba başvuru yaparsanız üyeliği hemen aktive ederim.

experience
20-04-2008, 17:57
evet hocam youtube'deki ilk uçağımdı cessnayı yeni aldım . 23 Nisanda ANKARADA olmak zorundayım ama inanın sizlerle kompüste olamayı çok isterdim.Şimdiden kırımsız uçuşlar diliyorum .saygılar.

kağanşeker
20-04-2008, 20:15
evet hocam youtube'deki ilk uçağımdı cessnayı yeni aldım . 23 Nisanda ANKARADA olmak zorundayım ama inanın sizlerle kompüste olamayı çok isterdim.Şimdiden kırımsız uçuşlar diliyorum .saygılar.

Teşekkür ederiz.Grubun en küçük üyesi olarak hoş geldiniz diyorum.Bende size kırımsız(isteğinize bağlı kırımlı):) uçuşlar dilerim.

atambay
20-04-2008, 21:43
Önümüzdeki hafta sonu kalabalık bir ekip oluşturmayı planlıyoruz.
Bu hafta sonu Kağan'ın wingdragon ile rüzgara karşı yaptığı savaş vardı. Rüzgar kazandı :)

demirkirpi
20-04-2008, 21:57
Merhaba bende d.bakır havacılık kolundan görkem demir buradan tüm modelcilere selamlar.
www.rcmodelturk.com adresinden malatya ve d.bakır uçuşlarının fotolarına bakabilirsiniz

atambay
21-04-2008, 01:04
Merhaba bende d.bakır havacılık kolundan görkem demir buradan tüm modelcilere selamlar.
www.rcmodelturk.com adresinden malatya ve d.bakır uçuşlarının fotolarına bakabilirsiniz
Diyarbakır'a selamlar. Çok güzel bir ekibiniz var.
Yolunuz düşerse bekleriz.

demirkirpi
21-04-2008, 16:56
tabTeşekkür ederiz biz de sizi bekleriz...

kağanşeker
22-04-2008, 20:42
Önümüzdeki hafta sonu kalabalık bir ekip oluşturmayı planlıyoruz.
Bu hafta sonu Kağan'ın wingdragon ile rüzgara karşı yaptığı savaş vardı. Rüzgar kazandı :)

Ah wing dragon 4 ahhhh:agla:ben senin yokluğunda ne yapacağım:agla: Herhalde sensiz günlerde yak-54 le uçacağım...

atambay
22-04-2008, 23:26
Ah wing dragon 4 ahhhh:agla:ben senin yokluğunda ne yapacağım:agla: Herhalde sensiz günlerde yak-54 le uçacağım...
Aslanlar gibi wingdragon varken yak 54 ile uçulur mu?
Kara bahtım kem talihim :)

kağanşeker
23-04-2008, 11:58
Aslanlar gibi wingdragon varken yak 54 ile uçulur mu?
Kara bahtım kem talihim :)

Aslında doğru wing de bir şey yok ama (onarıcam ama 2 ay sonra sınavdan sonra:))yak-54 çok güzel gerçekten hatta hover bile yapaliliyor.

atambay
23-04-2008, 18:46
Bugün 23 Nisan biz de bayramı trex ile kutadık. Rüzgar yüzünden fazla bir cesaret gösteremedik. Bir binanın rüzgarı kısmen almayan tarafında kıvrandık durduk. Nihat tadını çıkardı sonra da bana verdi kumandayı. 4 cm kadar havalandırdım başım döndü indim yere.
yUh3Bn9LE-I

erolos
23-04-2008, 19:28
Bugün 23 Nisan biz de bayramı trex ile kutadık. Rüzgar yüzünden fazla bir cesaret gösteremedik. Bir binanın rüzgarı kısmen almayan tarafında kıvrandık durduk. Nihat tadını çıkardı sonra da bana verdi kumandayı. 4 cm kadar havalandırdım başım döndü indim yere.
yUh3Bn9LE-I

metin abi heli olayinada baslamissin tebrikler:)su ucak isini biraz daha ilerletsem bende bi trex dusunuyorum ama aceleci olmamak lazim;)

atambay
23-04-2008, 19:32
Yok kumandayı zorla verdi kaçamadım. Ama helikopteri de tanımış oldum. Sistemi çözdüm de üstte dönen pervane ne işe yarıyor anlayamadım :)
Bize göre değil bunlar. Uçağa devam :)

erolos
23-04-2008, 20:13
Yok kumandayı zorla verdi kaçamadım. Ama helikopteri de tanımış oldum. Sistemi çözdüm de üstte dönen pervane ne işe yarıyor anlayamadım :)
Bize göre değil bunlar. Uçağa devam :)

:D:D:D

c/z
23-04-2008, 20:20
Sistemi çözdüm de üstte dönen pervane ne işe yarıyor anlayamadım :)

:D:D:D

kağanşeker
23-04-2008, 20:40
Herkesin 23 nisan ulasal egemenlik ve çocuk bayramını kutlarım...

KripteX
24-04-2008, 17:11
Rüzgarsız bir havada daha güzel uçuşlarım olacak inş :) metin hocam içten içten kapıldı helikopter işine ama belli etmiyor benden söylmesi :)

atambay
24-04-2008, 17:14
Rüzgarsız bir havada daha güzel uçuşlarım olacak inş :) metin hocam içten içten kapıldı helikopter işine ama belli etmiyor benden söylmesi :)

Bu konuda herhangi birşeyi belli etmemeyi başaramadım hiç :)

erolos
24-04-2008, 17:26

bencede heli olayi bagimlilik yapan bir konu:)metin abide yavastan cekime kapiliyor gibi ama neyse:Pbu arada senide tebrik ederim nihat umarim kisa sure icinde meydan turlarini videolardan izleriz:)

kağanşeker
25-04-2008, 19:49
bencede heli olayi bagimlilik yapan bir konu:)metin abide yavastan cekime kapiliyor gibi ama neyse:Pbu arada senide tebrik ederim nihat umarim kisa sure icinde meydan turlarini videolardan izleriz:)

Ben genç bir modelciyim bana düşmez ama bu rc uçak virüsünü kapmış insan başka virüs kapamaz gibi geliyor...:)

atambay
26-04-2008, 09:32
Nihat'ın Trex'ini benim Cessna'ya bindirip meydan turu atarız :)
Hazır yola çıkmışken bir de Revo atarız yanına kardeş kardeş dolanırlar.

atambay
01-05-2008, 20:01
Eveeet yaz sezonu açıldı. İlk hafta içi uçuşumuzu bugün gerçekleştirdik. Mesai sonrası 1.5-2 saat kadar zamanımız olacak uçuş için bundan sonra.
Hakan ben ve Aykan akşam pistteydik. Tek eksiğimiz kamera idi. Aykan Sr. Falcon'a ilk uçuşunu yaptırdı. Şiddetli sayılabilecek rüzgarda günah benden gitti deyip havalandırdı ve güzel bir uçuş sonrası stop eden motor ile pist başını yakalamayı başardı.
Hakan Scanner ile geleneksel akrobatik hareketlerini tekrar etti. Israrımızı kırmayıp rüzgarda uçağı da astı sağolsun.
Yarın akşam yine pistteyiz. Kamera pilleri şarja takıldı :)

PATO
01-05-2008, 20:27
...Kamera pilleri şarja takıldı :)
Uçuş öncesi kontrol listesindeki en önemli madde bu.:)
Hafta içi uçuş fırsatı bulabilmeniz çok güzel.

atambay
01-05-2008, 22:16
Asvalt işi de olsaydı dört dörtlük olacaktı. Bakalım belki sözlerinde duracakları tutar.

atambay
03-05-2008, 15:42
bügün renkli bir gündü uçan uçmayan merak eden herkes toplandı geldi. Hatta yamaç parşütü yapmaya gelen bile oldu. Tabi aşırı rüzgar ve bir ara yoklayan yağmur fazla bir uçuş yapmamızı engelledi. Yarın kaldığımız yerden devam ederiz.
Ekibe yeni katılan Fatih, ikinci el aldığı Canary ile ilk denemesini yaptı. Tabi havalandırma ve indirme akrobasi sorumlumuz Hakan tarafından yapıldı. Bügün ilkler günüydü Canary'den sonra benim alttan kanat Sky Tiger zor uçakların pilotu Aykan ile ilk uçuşunu yaptı. Detayları ilgili başlığa yazacağım. Aşırı rüzgar nedeniyle iyi mi kötü mü uçtuğunu anlayamadık rüzgarı karşılayabilmek için pisti enlemesine kullanarak zor bela indirdik.
Meraklıların gidip de ortalığın sakinleştiği sırada toplu halimiz aşağıda.

PATO
03-05-2008, 16:54
Bugünü iyi değerlendirmişsiniz. Detayları bekliyoruz.

kağanşeker
03-05-2008, 18:37
Bugünü iyi değerlendirmişsiniz. Detayları bekliyoruz.

Detayları ben yazayım dedim ve yazıyorum:)...(benim olduğum zaman zarfı içerisinde)Biz tam piste gelirken arabanın (Neredeyse 1 m) tam üstünden çıkaramadım ama sanarım canary iniş yaptı.Daha sonra tiger kalktı.Benim yak ın kanatlarında bir sorun vardı en azından nasıl çözebileceğimi öğrendim.Aynı zamanda ben indoor sineğimi de getirdim ama rüzgar nedeniyle uçuramadım.Bu aralar uçaksızım kendimi kötü hissediyorum...:agla:

emo23
03-05-2008, 22:03
ahhh bir anda maziye döndüm....:agla:

bügün renkli bir gündü uçan uçmayan merak eden herkes toplandı geldi. Hatta yamaç parşütü yapmaya gelen bile oldu. Tabi aşırı rüzgar ve bir ara yoklayan yağmur fazla bir uçuş yapmamızı engelledi. Yarın kaldığımız yerden devam ederiz.
Ekibe yeni katılan Fatih, ikinci el aldığı Canary ile ilk denemesini yaptı. Tabi havalandırma ve indirme akrobasi sorumlumuz Hakan tarafından yapıldı. Bügün ilkler günüydü Canary'den sonra benim alttan kanat Sky Tiger zor uçakların pilotu Aykan ile ilk uçuşunu yaptı. Detayları ilgili başlığa yazacağım. Aşırı rüzgar nedeniyle iyi mi kötü mü uçtuğunu anlayamadık rüzgarı karşılayabilmek için pisti enlemesine kullanarak zor bela indirdik.
Meraklıların gidip de ortalığın sakinleştiği sırada toplu halimiz aşağıda.

atambay
03-05-2008, 22:22
ahhh bir anda maziye döndüm....:agla:

Maziyi bırak geleceğe bak :)
Şanlı tarihimiz henüz yazılmadı. Kalem kağıt arıyoruz :)

emo23
03-05-2008, 22:26
elbette istikbal gelecektedir. ;) işin şakası yan... ı bizde bodrum ekibi olarak yazın gelmesi ile malum turizm ve işlerin yoğunluğu, dağınık vaziyetteyiz.
şanlı tarihi klavye kullanarak word de yazsak :cool: metin abi bırak artık eski teknoloji kağıt kalem işini diyorum, devir bilişim çağı :P

Maziyi bırak geleceğe bak :)
Şanlı tarihimiz henüz yazılmadı. Kalem kağıt arıyoruz :)

atambay
03-05-2008, 22:30
elbette istikbal gelecektedir. ;) işin şakası yan... ı bizde bodrum ekibi olarak yazın gelmesi ile malum turizm ve işlerin yoğunluğu, dağınık vaziyetteyiz.
şanlı tarihi klavye kullanarak word de yazsak :cool: metin abi bırak artık eski teknoloji kağıt kalem işini diyorum, devir bilişim çağı :P
Biri gelir delete eder diye kalem kağıt dedim. Sağlama alırım diyorsan word olur. Resim de ekleriz pdf yaparız ilerde :)
Ne demişler, akılda kalmaz hard diskte kalır.

emo23
03-05-2008, 23:28
tuttum bu atasözünü... :D

Ne demişler, akılda kalmaz hard diskte kalır.

atambay
03-05-2008, 23:33
eveet yeni görüntüler ulaştı.
yağmurun yokladığı bir an uçaklar korumaya alındı. Yırtık da olsa tente işe yaradı.
bu da Sky Tiger'in ilk videosu.
ax5QllrYuyQ

atambay
04-05-2008, 23:55
Bugün yine kalabalık vardı. Meraklılar hızla artıyor. Aralarında model yapmayı denemişlere bile rasladık. Sr Falcon ile ilk kez uçtum. Başlığına macaranın detayını yazdım.
Bu güne ait birkaç görüntü aşağıda.

emo23
04-05-2008, 23:58
bodrum da kuvetli rüzgar sabah 8 de başladı a.üzeri 6 ya kadar...
uçuşlar yattı... bizde atölyede takıldık.
sizin resimler ile idare eder durumdayız... :)

atambay
05-05-2008, 10:46
Bizde de rüzgar iyiydi. Ama o kadar kalabalık ve gaza gelmiş durumdaydık ki pek ciddiye almadık. Hakan Skyruler adını verdiği Scanner ile artık uçulmaz dediğimiz bir anda tekrar havalandı. Daha sonra yok artık bu rüzgar uçuş için çok çok fazla dediğimizde bir sorti daha yaptı. Günün tadını çıkaran Hakan oldu.
ubBV8rnB3ss

emo23
05-05-2008, 10:57
bu takılma olayı kötü... scale modeller ve rüzgarlıklı olanlar için iyi değil....
bu arazi kamu mu ? yoksa özel mi ?
biz olsak her 2 durumda da sıkıştırılmış soguk asvalt atardık.... birde 30 m2 lik WC li briket ev... ohhhh ohhhhh
ahhhh ahhhh nerede böyle boş alanlar bodrumda :(

erolos
05-05-2008, 11:21
bizde bu hafta ruzgar sebebiyle dogru duzgun ucus yapamadik ama Malatya ekibi dur durak dinlemiyor anlasilan:)Metin abi bu son videolardaki saha surekli ucus yaptiginiz yerse bu durumda verilen asfalt sozu tutulmadi galiba?

atambay
05-05-2008, 11:28
bu takılma olayı kötü... scale modeller ve rüzgarlıklı olanlar için iyi değil....
bu arazi kamu mu ? yoksa özel mi ?
biz olsak her 2 durumda da sıkıştırılmış soguk asvalt atardık.... birde 30 m2 lik WC li briket ev... ohhhh ohhhhh
ahhhh ahhhh nerede böyle boş alanlar bodrumda :(
Arazi Üniversiteye ait kampüs içinde. Geçen sene düzlenip yapıldı. Toprak otursun diye asvalt atmadılar. Bu sene de kimse el atmaz oldu. Rektörlükle belediye arasındaki geçimsizlik işimizi zorlaştırıyor. Başka bir yere rahatlıkla pist yapar belediye ama üniversite personeli olarak söyleme imkanımız bile yok. Oraya tesis yapmak biraz sıkıntılı olur. Zaten lojmanlar tesisler 5 dak mesafede. Bakalım becerebilirsek birilerini mecbur bırakıp asvalt işini halledeceğiz

atambay
05-05-2008, 11:31
bizde bu hafta ruzgar sebebiyle dogru duzgun ucus yapamadik ama Malatya ekibi dur durak dinlemiyor anlasilan:)Metin abi bu son videolardaki saha surekli ucus yaptiginiz yerse bu durumda verilen asfalt sozu tutulmadi galiba?
Evet Malatya usulü söz verilmiş. Asla yapmayacağız demezler. Çok üstüne gidersen tarih de verirler ama her iki taraf da bilir o tarihin bir anlamı olmadığını. Hele ki hemen derlerse unut o işi.

erolos
05-05-2008, 11:43
Evet Malatya usulü söz verilmiş. Asla yapmayacağız demezler. Çok üstüne gidersen tarih de verirler ama her iki taraf da bilir o tarihin bir anlamı olmadığını. Hele ki hemen derlerse unut o işi.

saglik olsun Metin abi.bu ulkede ne olacagi belli olmaz allah elimizde mevcut olan imkanlari korusun:fisdua: diyorum baskada birsey diyemiyorum!

atambay
05-05-2008, 12:14
saglik olsun Metin abi.bu ulkede ne olacagi belli olmaz allah elimizde mevcut olan imkanlari korusun:fisdua: diyorum baskada birsey diyemiyorum!
Elimizdekileri kaybetmemek için sayımızı arttırmamız ve hata yapmamamız lazım. Güvenlik ihmal edilmemeli riskli işlere kalkışmamalıyız.

kağanşeker
05-05-2008, 19:19
Hocam pazar günü keşke beni de çağırsaydınız uçaksızda olsa gelirdim.Neyse artık diğer uçuşlara kaldık:agla:

atambay
05-05-2008, 20:06
Hocam pazar günü keşke beni de çağırsaydınız uçaksızda olsa gelirdim.Neyse artık diğer uçuşlara kaldık:agla:
Kağan o kadar kalabalıktı ki gelenlerle ilgilenmekten ben de bir sorti uçabildim. Babana saat 16:00 dan sonra uçarsak ararım demiştim ama o kargaşada unuttum. Tabi o saatten sonra da toparlandık galiba. Çünkü saat 17.00 gibi eve gelmiştim.

kağanşeker
06-05-2008, 14:39
Kağan o kadar kalabalıktı ki gelenlerle ilgilenmekten ben de bir sorti uçabildim. Babana saat 16:00 dan sonra uçarsak ararım demiştim ama o kargaşada unuttum. Tabi o saatten sonra da toparlandık galiba. Çünkü saat 17.00 gibi eve gelmiştim.

Bu hafta kafaya koydum yak-54 ü bitireceğim ama uçmayacak çünkü biraz denge sorunu var bülent hoca hallederiz demişti işte uçuşa getiririm ama uçamaz belki wing uçar ama:)...

atambay
08-05-2008, 19:39
Hafta sonuna havanın düzeleceğini umarak bekliyoruz. Yağmur, soğuk, rüzgar hepsi burada. Barajla dolacak diye sesimiz çıkmıyor. Mecbur sabrediyoruz. Bakım onarım ile zaman geçiriyoruz.
Birşey keşfettim. Uçamayınca kırım da olmuyor.

kağanşeker
09-05-2008, 21:24
Hafta sonuna havanın düzeleceğini umarak bekliyoruz. Yağmur, soğuk, rüzgar hepsi burada. Barajla dolacak diye sesimiz çıkmıyor. Mecbur sabrediyoruz. Bakım onarım ile zaman geçiriyoruz.
Birşey keşfettim. Uçamayınca kırım da olmuyor.

Bende model sayısı az ve uçuş sürem az olduğundan dolayı çok kırım olmuyordu.Amauçmayınca hiç kırım olmuyor.:)Ama kırımlar uçmayı engellememeli bence çünkü ben f3a tipi uçakların iç yakıcı kırımlarını birinci ve ikinci ellerden duydum.Sonuç profesyoneller de kırar.:)Birde bu kırılan plastik klipsler için bir çözüm buldum:)

atambay
10-05-2008, 00:25
Birde bu kırılan plastik klipsler için bir çözüm buldum:)
CA ile yapışıyor deme :)

kağanşeker
10-05-2008, 11:24
CA ile yapışıyor deme :)

CA nedir???

CA ne bilmiyorum ama onla yapmadım:)Ama şöyle yaptım ortadaki parça var ya şu ince plastik parça.En çok parça kırımı orada yaranıyor.Şimdi diğer ucu açık ya oradan ince bir vida geçirip sıkınca(yanlız vidanın kalınlığı hem boynuz deliklerinden hemde klips deliklerinden birazcık kalın olması gerekiyor.)asla çıkma vb olaylar yaşanmıyor.(Havada denemedim ama karada çok işe yarıyor.:))

atambay
10-05-2008, 20:57
CA (Cyano Acrilat) bilinen adı ile Japon ya da CApon.
Yöntemin güzel yanlız vidanın boynuz deliğinden kalın olması hem hareketi zorlar hem de vidanın gevşemesine neden olur. Metal olan clevis kullanmak en doğrusu bence.

atambay
11-05-2008, 14:29
Bugün hava kapalıydı. Piste gittik hafif rüzgar arada bir yokluyordu. Hakan her zamanki gibi havalandırdı Scanner'i. Ben yeni kamera ile uçağı ekranda tutmaya çalıştım. Uçmaktan daha zor geldi :)
Neyse ki yağmur başladı ve tüm dertlerimiz sona erdi.
Atölyeyi yeni bir düzene sokmaya çalışıyorum. O yüzden bu aralar model yeniliği yok.
Ekibe dahil olan Fatih'in aldığı ikinci el Canary biraz bakım gerektirdi. Motorunu elden geçirdik rulmanları yeniledik. Şu anda herşeyi düzgün görünüyor. Fatih bir de elektrikli Turmol aldı. Montajı bitmek üzere. Gürman beyin videolarına bakıp bakıp ne uçuracağız bunu diyor.
Ekibe dahil olan diğer arkadaşımız Murat ikinci uçağı elektrikli Cessna ile henüz ilk uçuşa uygun bir hava durumu yakalayamadı.
www.rcmalatya.com sayfamızın yapımına başladık. Pisti yapamıyoruz bari sayfamız olsun dedik. Pist için de baskılarımız sürüyor. Son görüşmede pazartesi yapalım falan dediler. Malatya saatiyle pazartesi ne zamana denk geliyor hep beraber göreceğiz.
Sakın boş duruyoruz sanamayın :)

PATO
11-05-2008, 15:39
...Fatih bir de elektrikli Turmol aldı. Montajı bitmek üzere. Gürman beyin videolarına bakıp bakıp ne uçuracağız bunu diyor...
Eğer kutudan çıkan stok motor yerine uygun fırçasız motor kullanacaksanız harika uçar Turmoil. Turmoil'den aldığım keyfi hiçbir modelden almadım şimdiye kadar.

atambay
11-05-2008, 20:10
Eğer kutudan çıkan stok motor yerine uygun fırçasız motor kullanacaksanız harika uçar Turmoil. Turmoil'den aldığım keyfi hiçbir modelden almadım şimdiye kadar.

Redüksiyonlu bir motor aldılar ona. Ben hala uzak duruyorum :)
Pilini biraz ağır almışlar. Ama motoru uçağa takmadan denediklerinde kesin uçurur dediler. Şunları kandırıp ilk uçuşu ben mi yapsam :)

PATO
11-05-2008, 20:19
Çok keyif alacağınızdan eminim Metin bey, "sadece taksi yapacağım" diye kumandayı kapın hemen:). Kanat yüklemesi çok düşük, süzülüş yeteneği çok iyidir. Anılarım tazelendi, çok merak ettim şimdi. Uçurduğunuz zaman paylaşımdan bizi mahrum etmeyin (herşeyin videosunu istediğim için tepki almaya başladım, huyumdan vazgeçmeyip dolaylı olarak istiyorum artık):).

atambay
11-05-2008, 20:26
Çok keyif alacağınızdan eminim Metin bey, "sadece taksi yapacağım" diye kumandayı kapın hemen:). Kanat yüklemesi çok düşük, süzülüş yeteneği çok iyidir. Anılarım tazelendi, çok merak ettim şimdi. Uçurduğunuz zaman paylaşımdan bizi mahrum etmeyin (herşeyin videosunu istediğim için tepki almaya başladım, huyumdan vazgeçmeyip dolaylı olarak istiyorum artık):).

Sırf bu video sevdasına yeni kamera aldım. Sağolsun Emrah (Bodrum) yardımcı oldu. Bugün ilk çekim denemelerini yaptım. Zamanla uçağı ekranda tutmayı başaracağımı umuyorum. Bakalım turmoili kaçırınca kamerayı tutturacak birini bulurum artık :) Haftaya kadar bu işi bitirmem lazım :)

PATO
11-05-2008, 20:35
Deneme çekimini kaçırdım mı ben?

emo23
11-05-2008, 20:39
metin abi yeni kameran ve rcmalatya.com hayırlı olsun... deneme çekimini bekliyoruz.
bende bugün 40 derece ateş ile yattım gün boyu terler içinde. şişik bogaz ve grip olmuşum maalesef...

atambay
11-05-2008, 20:40
Deneme çekimini kaçırdım mı ben?
Bilgisayarda yer kalmadığı için kamerayı tanıtmadım. DVD okuyucu da yok :)
Biraz daha masraf görünüyor daha sonra videolar görünecek :)

atambay
11-05-2008, 20:57
metin abi yeni kameran ve rcmalatya.com hayırlı olsun... deneme çekimini bekliyoruz.
bende bugün 40 derece ateş ile yattım gün boyu terler içinde. şişik bogaz ve grip olmuşum maalesef...

Geçmiş olsun Emrah. Sen yatınca ekip de yatıyor galiba :)

kağanşeker
13-05-2008, 14:47

İlk önce geçmiş olsun diyorum.

Metin hocam ben proje sergisi için gittikten sonra hiç uçamadım:agla:.Öncekileri de sayarsak 3-4 haftadır uçamıyorum.17-18 cumartesi 19-20 bizim okul törenler nedeni ile tatilBu 4 gün özellikle 19 mayıs günü hem günü kutlamak hemde göklerdeki yerimizi almak için toplansak nasıl olur.Bende 3-4 haftanın sitresini atsam rahatlasam:)

atambay
13-05-2008, 14:59
İlk önce geçmiş olsun diyorum.

Metin hocam ben proje sergisi için gittikten sonra hiç uçamadım:agla:.Öncekileri de sayarsak 3-4 haftadır uçamıyorum.17-18 cumartesi 19-20 bizim okul törenler nedeni ile tatilBu 4 gün özellikle 19 mayıs günü hem günü kutlamak hemde göklerdeki yerimizi almak için toplansak nasıl olur.Bende 3-4 haftanın sitresini atsam rahatlasam:)

Piste bir çadır kuralım değerlendirelim bu tatili. Orada yatar kalkarız mangalımızı da alırız yat kalk uçur modunda dört gün geçer :)
Yağmuru rüzgarı da halledersek tamamdır.

kağanşeker
13-05-2008, 18:03
Piste bir çadır kuralım değerlendirelim bu tatili. Orada yatar kalkarız mangalımızı da alırız yat kalk uçur modunda dört gün geçer :)
Yağmuru rüzgarı da halledersek tamamdır.

19 mayıs için tamam 20 si için de tamam.Bende çadır var.Zaten aklımda vardı çadır kurup uçamak:)Birde turmol elektrikli olduğundan dolayı ben ilk uçuşlarını yapıp trim ayarlarını da yapabilirim:)

atambay
13-05-2008, 20:14
19 mayıs için tamam 20 si için de tamam.Bende çadır var.Zaten aklımda vardı çadır kurup uçamak:)Birde turmol elektrikli olduğundan dolayı ben ilk uçuşlarını yapıp trim ayarlarını da yapabilirim:)

Ne turmoili yok öyle birşey :)

emo23
13-05-2008, 20:38
abi belki ayıptır sölemesi ama bu tumoili nedir ? uçan daire mi ? :)
varmı bir fotosu falan...

Ne turmoili yok öyle birşey :)

PATO
13-05-2008, 20:42
Turmoil; Malatya ekibinin yeni elektrikli depron ARF modeli Emrah. Sanırım Metin beyin:).

atambay
13-05-2008, 21:17
abi belki ayıptır sölemesi ama bu tumoili nedir ? uçan daire mi ? :)
varmı bir fotosu falan...
Ya turmoil diye uyduruk bir uçak var. Kimse uçurmak istemez diye ben uçurayım dedim. Fedakarlık yaptım. Uçmuyor zaten böyle diklemesine duruyor havada.
Ben de www.gurmanbayraktar.com adresinde gördüm. Bakın isterseniz.

emo23
13-05-2008, 22:09
gürman abinin sitesinde gördüm video larını... ben beğendim bu turmoil i... erkek adam gibi başı hep dimdik uçuyor :D
bu kağıt gibi ince olan uçaklara parkflyer mı deniyor ? bir tane edinmek isterim. bizim kütükten yapılma uçaklar gibi değil daha artistik uçuyor.

Ya turmoil diye uyduruk bir uçak var. Kimse uçurmak istemez diye ben uçurayım dedim. Fedakarlık yaptım. Uçmuyor zaten böyle diklemesine duruyor havada.

kağanşeker
13-05-2008, 22:15

Hocam bu Bir keresinde söylemiştiniz hani bu yakıt pompası olayıyla alakalı yine öyle bir şey olmasın:)

atambay
13-05-2008, 22:22
Sanal bu uçak. Öyle birşey yok turmoil falan. Gürman bey bilgisayarda animasyon yapmış. G5 similatör görüntüsü.

emo23
13-05-2008, 22:23
ama ben sitede 2 tane video gördüm turmoil diye...

Sanal bu uçak. Öyle birşey yok turmoil falan. Gürman bey bilgisayarda animasyon yapmış. G5 similatör görüntüsü.

kağanşeker
13-05-2008, 22:31
ama ben sitede 2 tane video gördüm turmoil diye...

Şahsen bende:)Birde uyduruk olursa olsun uçak uçaktır.

atambay
13-05-2008, 22:41
İyi tamam var turmoil ama ben uçuracağım :)

atambay
14-05-2008, 18:18
Ve sonunda piste silindir getirip kabaran toprağa eski şeklini verebildik.
Bir kaç fotoğraf çektim cep telefonu ile daha sonra sizlerle paylaşacağım.
Asvalt için aldığımız söz geçerli ama yaklaşan seçimler nedeniyle zaman belirtemiyorlar. Operatör olmadığından silindiri belediyeden bir şube müdürü kullandı. Silindiri traktörle buraya getiren ise belediyenin çaycısı :)

erolos
14-05-2008, 20:19
Ve sonunda piste silindir getirip kabaran toprağa eski şeklini verebildik.
Bir kaç fotoğraf çektim cep telefonu ile daha sonra sizlerle paylaşacağım.
Asvalt için aldığımız söz geçerli ama yaklaşan seçimler nedeniyle zaman belirtemiyorlar. Operatör olmadığından silindiri belediyeden bir şube müdürü kullandı. Silindiri traktörle buraya getiren ise belediyenin çaycısı :)

gozunuz aydin Metin abi allah tamamina erdirsin diyorum :P

kağanşeker
14-05-2008, 20:22
İyi tamam var turmoil ama ben uçuracağım :)

19 mayısta süprizle karşınızdayım hocam:)

atambay
14-05-2008, 21:28
gozunuz aydin Metin abi allah tamamina erdirsin diyorum :P

Sağolasın. Mürüvvetini de görürüz inşallah

atambay
14-05-2008, 21:30
19 mayısta süprizle karşınızdayım hocam:)
Uçak aldın galiba :)

atambay
15-05-2008, 15:47
Hakan'ın Scanner ile yaptığı uçuşu yeni kamera ile çekmiştim. Oldukça büyük bir dosya olduğundan çözünürlüğü düşürerek yükledim. Uçak zannedip kargaya odakladığım yerler falan net çıkmamış :)
http://s3.amazonaws.com/magnifythumbs/C30V0MMPN8HMZS18.jpg
çok kötü derseniz daha sonrakileri daha yüksek kalitede yüklerim

emo23
15-05-2008, 16:37
abi bu resim değil ..... karıncaların duvar tablosu gibi
:D

Hakan'ın Scanner ile yaptığı uçuşu yeni kamera ile çekmiştim. Oldukça büyük bir dosya olduğundan çözünürlüğü düşürerek yükledim. Uçak zannedip kargaya odakladığım yerler falan net çıkmamış :)
http://s3.amazonaws.com/magnifythumbs/C30V0MMPN8HMZS18.jpg

volkan_ovun
16-05-2008, 15:10

Bağışlayıcılığınıza sığınıyorum.... "Çok kötü".. (Vallaha yakın gözlüğüm bile kurtarmadı :D )