Orijinalini görmek için tıklayınız : Pilatus Porter Pc-6
Evet arkadaşlar , konu başlığında da yazdığım gibi bir PC-6 yapmayı düşünüyorum.. Semi scale bir model olacak. Kanatlar: çıta takviyeli kaplama yapılmış mantar. Gövde: kontraplak/balsa. Kontroller: Aleron , flap , yükseliş , yön dümeni. Kuyruk: levha balsa.
Modelin alnına da bir tane 70 lik 4zamanlı bir Saito çakayım diyorum..
Ne dersiniz?
Flap varsa ben de varım
3 palli pervane ile süper olur.
koray3062
15-02-2008, 20:52
sizde bu azim ve hırs varken yakında ekip olaraktan hep beraber binip uçacağınız bir modelide inşa edersiniz. yapacağınız modelde flap varsa bu konuyu çok yakından takip edecem demektir.kolay gelsin.
Flap neyin hepsi mevcut..:)
Flap varsa ben de varım
3 palli pervane ile süper olur.
Aynı anda aynı uçağı farklı renklerde mi yapıyoruz....?:)
Aynı anda aynı uçağı farklı renklerde mi yapıyoruz....?:)
Pişti mi olsun?
Ben BF109 dan caydırılmamı bekliyorum :)
Pişti mi olsun?
Ben BF109 dan caydırılmamı bekliyorum :)
Caymayın sadece erteleyin olsun bitsin:D
Hatta ben elektrikli yapmayı bile düşünüyorum. Size de bir tane elektrikli lazım zaten.!
Caymayın sadece erteleyin olsun bitsin:D
Hatta ben elektrikli yapmayı bile düşünüyorum. Size de bir tane elektrikli lazım zaten.!
Çarpılırım diye korkuyorum. Ama pilatus portere elektrik yakışmaz herhalde
Çarpılırım diye korkuyorum. Ama pilatus portere elektrik yakışmaz herhalde
O zaman buyrun seyredin:D http://www.youtube.com/watch?v=9YUIo5OREos
O zaman buyrun seyredin:D http://www.youtube.com/watch?v=9YUIo5OREos
Bunun da flapları yok. Üstelik kanat çırparak uçuyor.
Bir BF 109 deneseniz :)
Şöyle karşılıklı
Pişti şart değil, 2 ustadan 2 farklı model izleme şansından mahrum etmeyin bizi. :)
Pişti şart değil, 2 ustadan 2 farklı model izleme şansından mahrum etmeyin bizi. :)
Ben kendi adıma, sizi, acemi modelciden ilk deneme komedisi izleme konusunda mahrum etmeyebilirim. Artık diazeme mi başlarsınız içkiye mi bilemem. Uyarmadın demeyin sonra :)
Araştırmalara devam ediyorum. Bu uçağın eski modelleri piston motorlu , yeni versiyonları ise türbin motorlu. Türbin motorlu yapacak bütçem olmadığı için de iki seçenek kalıyor birincisi patlarlı , ikincisi elektrikli....
Çizimde gövdelerindeki fark daha iyi anlaşılıyor..
Flapların hatırına itirazsız izlemedeyiz. Güzel uçuyor ama estetik yok uçakta.
Güzel uçuyor ama estetik yok uçakta.
Karga gibi..:P
Bıldırcın planı lazım size :)
PC6 Pilatus aslinda tam bir tundra ucagidir.Tundra arazilere inis kalkis icin gelistirilmis suspansiyon yapisina sahiptir
Simdilerde genel olarak parasutcu atmak icin kullanilan ucak ayni zamanda kızak takılarak kar'a inme ozelligine sahiptir.
Cem abi Turboprop dedigimiz motor sistemine sahip olan ucak daha hizlidir.
Tabi gerceklerinden bahsediyorum,ayni zamanda degisken hatve aci kontrolu oldugu icin reverse ozelligiyle cok kisa pistlere inabilmektedir.
Bence sen piston motorlu olandan yap :)
PC6 Pilatus aslinda tam bir tundra ucagidir.Tundra arazilere inis kalkis icin gelistirilmis suspansiyon yapisina sahiptir
Simdilerde genel olarak parasutcu atmak icin kullanilan ucak ayni zamanda kızak takılarak kar'a inme ozelligine sahiptir.
Cem abi Turboprop dedigimiz motor sistemine sahip olan ucak daha hizlidir.
Tabi gerceklerinden bahsediyorum,ayni zamanda degisken hatve aci kontrolu oldugu icin reverse ozelligiyle cok kisa pistlere inabilmektedir.
Bence sen piston motorlu olandan yap :)
Bodrum'da tundra yok, atacak paraşütçü yok, inecek kar yok. Bir tek kısa pist var bence değmez :)
Yine birşeyler kesiyor Cem bey herhalde. Yazma hızı düştü son iki gündür. Yakında görürüz fotografları.
Yine birşeyler kesiyor Cem bey herhalde. Yazma hızı düştü son iki gündür. Yakında görürüz fotografları.
İyi tahmin. Bahçede çimleri - çalıları kesiyorum birkaç gündür.. Birkaç gün daha da sürecek.. Bakarsan bağ bakmassan diken-çalı oluyor:) Bahçe fotoğrafı olur mu? :D
İyi tahmin. Bahçede çimleri - çalıları kesiyorum birkaç gündür.. Birkaç gün daha da sürecek.. Bakarsan bağ bakmassan diken-çalı oluyor:) Bahçe fotoğrafı olur mu? :D
Plandan mı çalışıyorsunuz :)
KKA ile girişin dallara o zaman eziyet gibi gelmez
Plandan mı çalışıyorsunuz :)
KKA ile girişin dallara o zaman eziyet gibi gelmez
Plandan çalışmıyorum , tamamen emprovize saldırıyorum çalılara.....! Motorlu tırpanım var , acaba motorunu söküp PC-6 ya taksam mı....?
Plandan çalışmıyorum , tamamen emprovize saldırıyorum çalılara.....! Motorlu tırpanım var , acaba motorunu söküp PC-6 ya taksam mı....?
Tırpanda türbin motor varsa olabilir.
Tırpanda türbin motor varsa olabilir.
Buna ne dersiniz..? :)
http://www.lambert-modellturbinen.de/html/gallery.html
Bu da turboprop olanı tam PC-6 ya göre..
http://www.rcuniverse.com/market/item.cfm?itemId=361439
Turboprop esas Piper'a yakışır(5000 dolarlık modifikasyon :) ). Minitürbinler de sizin C160 için :)
Turboprop esas Piper'a yakışır(5000 dolarlık modifikasyon :) ). Minitürbinler de sizin C160 için :)
PC-6 için yer açmak gerekiyor , Piper' i her an gözden çıkarabilirim:D
C160 projem yok ki...! Yemeyip içmeyip bu türbinlerden bir tane almak lazım..:P
PC-6 için yer açmak gerekiyor , Piper' i her an gözden çıkarabilirim:D
C160 projem yok ki...! Yemeyip içmeyip bu türbinlerden bir tane almak lazım..:P
İsterseniz Piper'ı gözden çıkarayım mı diye bir anket açın bakalım ne diyoruz :)
Minitürbinlerin fiyatını göremedim ama ilerde olacak bir C160 için 2 veya 4 tane almak lazım. Kaç yıl yemesek içmesek birikir bir hesap yapmak lazım. Turboprop dursun şimdilik nasıl olsa PC9 yapmayacaksınız :)
İsterseniz Piper'ı gözden çıkarayım mı diye bir anket açın bakalım ne diyoruz :)
Depoda bir kaç saat önce yer açıldı...:D Bizim EMO (Emrah Tezer) geldi daha önce de söylemişti , Piper Cub' ın uçuşunu beğendiğini söylemişti................:D
Artık PC-6 ya konsantre olabilirim:P
Hadi o zaman ölçekli modellere taşınalım. Biz görevimizi yaptık.
Firar kenarından itibaren öne kadar kırmızı, arka beyaz, kanat üstü beyaz, kanat ve gövde altı siyah olsun bari.
Hadi o zaman ölçekli modellere taşınalım. Biz görevimizi yaptık.
Firar kenarından itibaren öne kadar kırmızı, arka beyaz, kanat üstü beyaz, kanat ve gövde altı siyah olsun bari.
Beraber taşınalım.. Önce siz lütfen:D
Renk konusunda müthiş bir fikrim var , sürpriz .....!
Beraber taşınalım.. Önce siz lütfen:D
Renk konusunda müthiş bir fikrim var , sürpriz .....!
Benim için erken henüz. Ben taşınana kadar siz bir filo tamamlarsınız kesin.
Benim için erken henüz. Ben taşınana kadar siz bir filo tamamlarsınız kesin.
Anca beraber - kanca beraber...:P
Anca beraber - kanca beraber...:P
Zaten bu PC-9 a sıcak bakmıyordum şimdi baltalamak için fırsat bulmuş gibi oldum.
PC-6:D
Doğru ya PC-9 Balıkesir'den Hakan beyin uçağıydı :)
Ne kadar zavallı bir model olduğu ortada ismini bile karıştırıyorum :)
Gelin bir PC 69 planı bulalım. İkimizin de dediği olsun. Ortadan kanat, ortadan pervane herşeyi ortada olsun :)
Doğru ya PC-9 Balıkesir'den Hakan beyin uçağıydı :)
Ne kadar zavallı bir model olduğu ortada ismini bile karıştırıyorum :)
Ne istiyorsunuz benim dünyalar güzeli uçağımdan anlamıyorum..:D
Gelmiş geçmiş en şey uçak..:P (şey' in yerine koyacak birşey bulamadım)
Ne istiyorsunuz benim dünyalar güzeli uçağımdan anlamıyorum..:D
Gelmiş geçmiş en şey uçak..:P (şey' in yerine koyacak birşey bulamadım)
Tarihi, turistik, deniz seviyesinde bir yerde yüksek irtifa uçağı yapıyorsunuz. Turistler görüp ayıplayacak.
Pilatus Porter PC-6 yapımına bu gün başlamış bulunuyorum... Konuyu takip eden - etmeyen herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum:D
Bu model elektrikli olacak.. Kanat açıklığı 140cm , gövde uzunluğu 95cm , bitmiş ağırlığı ise maksimum 1,100gr civarında olacak.. Eğer yapım aşamasında sıkılıp şişirmeye başlamazsam , ayrıntılara olabildiğince dikkat edip semi scale bir model olmasına gayret göstereceğim..!:P
Modelde ayrıca da boya ve dış görünüş itibari ile çok değişik birşey deneyeceğim. Bu şey son ana kadar sürpriz...!:D
Yarından itibaren yapım aşamalarının fotoğrafları bu başlık altında olacak..
Pilatus Porter PC-6 yapımına bu gün başlamış bulunuyorum... Konuyu takip eden - etmeyen herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum:D
Bu model elektrikli olacak.. Kanat açıklığı 140cm , gövde uzunluğu 95cm , bitmiş ağırlığı ise maksimum 1,100gr civarında olacak.. Eğer yapım aşamasında sıkılıp şişirmeye başlamazsam , ayrıntılara olabildiğince dikkat edip semi scale bir model olmasına gayret göstereceğim..!:P
Modelde ayrıca da boya ve dış görünüş itibari ile çok değişik birşey deneyeceğim. Bu şey son ana kadar sürpriz...!:D
Yarından itibaren yapım aşamalarının fotoğrafları bu başlık altında olacak..
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun ,kolay gelsin Cem abi :)
yapım aşamasının ayrıntısını isteriz ama :D
Bence ölçekli modellere bir başlık açarak devam edelim.
Boyanın hatırına katlanacağız artık :)
Bu gün kanat hemen hemen bitti.. 4 adet servo kanat altındaki yerlerine yerleştirildi.. Flaplarda THK nın mini servolarını kullandım. Bunlara pek güvenmediğim için işi garantiye alıp elaronlarda ise Futaba mini servoları kullandım. Ayrıca da iniş ışıkları da kanada monte edip , tüm bu kabloları kanada açtığım kanala gömdüm.. Bu işlemlerden önce kanadı kapladığım için daha kolay oldu diyebilirim. Bu arada kanadın airfoili : NACA2415 , olabildiğince aynisini yaptım , bakalım gerçeğindeki kadar iyi performas verebilecek mi?
Motor olarak 200 watt lık bir fırçasız sipariş ettim , işallah zayıf kalmaz. 3 palli pervene kullanacağım..
Fotoğrafları da ekleyeceğim.:D
Model ortaya çıkınca kaplaması bakalım nasıl bir tepki alacak çok merak ediyorum...!
Kanadı kapladıktan sonra mı kanal açıp kabloları gömdünüz?
Kanadı kapladıktan sonra mı kanal açıp kabloları gömdünüz?
Evet , daha kolay oluyor:)
E hadi modeli, görelim artık
E hadi modeli, görelim artık
Yakında resimleri yüklemeye başlayacağım..:)
Bu akşam modelin kanat fotoğraflarını ekliyorum..
Kanat iki parça olarak KKA da kesilip , olabildiğince de zımpara ile düzeltildi..
Daha sonra da çam çıtalar için kanadın altından kanal açılıp çıtalar yerine yerleştirilip yapıştırıldı. Kuruma esnasında herhangi bir yamukluk olmasın diye de kanat üzerine ağırlık konularak kurumaya bırakıldı.
Çıtaların kuruma işi bittikten sonra da iki parça kanat elyaf takviyesi ile birleştirilip yapıştırıldı.. Tam kuruma gerçekleştikten sonra da flap ve elaron yerleri açılıp 6mm depronden kesilen kanatçıklar yerlerine plastik menteşeler ile yapıştırıldılar..
Bu akşam modelin kanat fotoğraflarını ekliyorum..
Kanat iki parça olarak KKA da kesilip , olabildiğince de zımpara ile düzeltildi..
Daha sonra da çam çıtalar için kanadın altından kanal açılıp çıtalar yerine yerleştirilip yapıştırıldı. Kuruma esnasında herhangi bir yamukluk olmasın diye de kanat üzerine ağırlık konularak kurumaya bırakıldı.
Çıtaların kuruma işi bittikten sonra da iki parça kanat elyaf takviyesi ile birleştirilip yapıştırıldı.. Tam kuruma gerçekleştikten sonra da flap ve elaron yerleri açılıp 6mm depronden kesilen kanatçıklar yerlerine plastik menteşeler ile yapıştırıldılar..
Çok dağınık çalışıyosunuz çok. Ne o tezgahın hali. Bu PC-(buraya dilim dönmüyor) size hiç yaramadı.
Gelelim kaplamaya.
Bu PC-(buraya dilim dönmüyor)
PC-6 Pilatus Porter (Pilav üstü döner gibi , oradan aklınızda kalsın)
Bunun flaplar açık vaziyette düşük hız alçak irtifa kameramanın üstünden geçebilme özelliği de vardır kesin. Forumun ilk flaplısı mı oluyor?
Bunun flaplar açık vaziyette düşük hız alçak irtifa kameramanın üstünden geçebilme özelliği de vardır kesin. Forumun ilk flaplısı mı oluyor?
Olabilir , kameraman muhtemelen Emrah olacak.. O çekimi yaparken Emrah'a bir motosiklet kaskı gerekecek , ne olur - ne olmaz:D
İlk flaplı mı bilmiyorum , fakat başka ilkler de var..
Çift motorlu da ilkdi. Bu kaplama işi galiba esas sürpriz olacak.
Çift motorlu da ilkdi. Bu kaplama işi galiba esas sürpriz olacak.
ME 109 a çok yakışır...:)
Güzele ne yakışmaz :)
Bu gün PC-6 nın iniş takımlarını hazırlıyorum. İniş takımında kullanacağım yay telini meneviş yaparak çelik haline getirme işlemini de videoya çektim ve buraya ekliyorum..
/1594145/
Cem bey iniş takımı yapma konusunda daha önce konuşmuştuk ama hiç kimse su verme nedir meneviş nedir canlandıramamıştı. Bu video çok yararlı olacak bence. Elinize sağlık.
Faydalı bilgilerde bir başlık açarsanız Gürman bey önemli konu konu olarak sabitleyecektir muhtemelen :)
Cem bey iniş takımı yapma konusunda daha önce konuşmuştuk ama hiç kimse su verme nedir meneviş nedir canlandıramamıştı. Bu video çok yararlı olacak bence. Elinize sağlık.
Faydalı bilgilerde bir başlık açarsanız Gürman bey önemli konu konu olarak sabitleyecektir muhtemelen :)
Tamam başlığı açtım..
Bu hafta benden yana umut yok. Salıdan beri evde yatıyorum yorgan döşek. Sizlere laf yetiştirerek idare edeceğim.
Bu hafta benden yana umut yok. Salıdan beri evde yatıyorum yorgan döşek. Sizlere laf yetiştirerek idare edeceğim.
Geçmiş olsun.. Bir an önce iyileşin..:)
Geçmiş olsun Metin bey.
Gövde inşaası ile ilgili detaylar:
İki parçadan oluşan gövde kesilerek birbirine yapıştırıldı. Sonrasında gövdeye şekil veridi ve gövde içi oyuldu. Buraya pil , alıcı vs için gerekli bölmeler yapılacak. Motoru bağlamak için kontradan yatak yapıldı ve yapıştırıldı. Ambar kapağı balsadan kesildi ve gövdeye vidalayabilmek için gerekli yerler çam çıtadan kesildi ve yapıştırıldı.. Bunlara ilaveten iniş takımı için de kontradan kesilen parça gövdenin altındaki yerine yapıştı..
Geçmiş olsun.. Bir an önce iyileşin..:)
Geçmiş olsun Metin bey.
Teşekkürler. Hasta olduğuma değil de uçamayacağıma bozuluyorum :)
O yüzden sizi seyretmem önemli iyileşmek için :)
Teşekkürler. Hasta olduğuma değil de uçamayacağıma bozuluyorum :)
O yüzden sizi seyretmem önemli iyileşmek için :)
Bu hafta sonu bol - bol fotoğraf çekip koyayım o zaman:D Yeterki hava iyi olsun , uçuş yapabilelim...
Yatay ve dikey stabilizerler de 6mm deprondan kesilip yerlerine yapıştırıldılar. Arka tekerlek montajı için de çam çıta kuyruk bölümündeki yerine yapıştı.
Fotoğraflar çok açıklayıcı Cem bey, teşekkürler. O koca gövdeyi sadece zımpara ile mi şekillendirdiniz?
Fotoğraflar çok açıklayıcı Cem bey, teşekkürler. O koca gövdeyi sadece zımpara ile mi şekillendirdiniz?
Gövdeyi önce kabaca demir testeresi ile kesip sonra 80 numara zımpara daha sonra ince zımpara yaparak şekillendirdim. Gövdenin genelde köşeli bir yapısı olduğu için şekillendirmek , silindir gövdeli uçaklara oranla çok daha kolay oldu..
Kanat ile ilgili detay fotoğraflar:
Kanadı bu sefer kaplayıp sonradan servo yerlerini ve kablo kanallarını açtım..
Ayrıca iniş ışıklarını da kanat altındaki yerlerine monte ettim..
Kanatta 4 adet servo ve iki adette ledin kablolarını kanallara gömüp üzerlerini kapattım.. Bu arada toplam 7 adet servo kullanıyorum...!
Ve en çok Metin beyin merak ettiği kaplama da fotoğraflarda gözüküyor..!
Forumun metal kaplamalı belkide ilk uçağı bu olacak.. Kanat ve gövdeyi aliminyum bant ile kapladım. Bu bantı daha çok klimacılar ısı izalasyonu için kullanıyorlar.. Oldukça ince ve ilk kez kullandığım için de ilk başlarda baya bir zaiyat da oldu:P
Gövde ve kanadı kapladıktan sonra kapalı bir kalem ucu ve cetvel yardımı ile perçin izleri bile yaptım...!:D
Diğer fotoğraflar:
Fotoğraftaki motoru daha sonra THK nın 1000gr çeken gold serisi motor ile değiştirdim..
Bu 200w lık mantar tip motorun çekişi zayıf geldi..
Ayrıca 3 palli pervanenin performansı da pek iyi değil , ilk denemelerde 2 palliyi kullanacağım.
Eğer model havada iyi tutunabiliyor ise , görsel açıdan çok daha iyi duran 3 palli pervaneyi tekrar takacağım..
Sizin bu yaptığınıza zihin okuma derler :)
Aluminyum folyo ile düşünüyordum benim BF 109 u. Bant varlığından haberim yoktu.
Şimdi bunu ışıklandırmaya gerek kalmadı havada kımıl kımıl parlar artık.
Modelin tam olmasa da bitmiş fotoğrafları.. Yarınki uçuşa yetişir mi bilmiyorum , yetiştirmeye çalışıyorum. Kanadı gövdeye bağlayan bölümler hala yaş... Kapı ve pencere detaylarını tutkalın tam kurumaması sebebi ile şimdilik yapmadım..
Bu arada modelin ağırlığı 1,2kg oldu..:D Uçabilmek için yerde baya bir koşması gerekecek..!
Zamanında bu uçak için ileri geri yazılar yazmış olmanın utancı içindeyim.
Beni affedin.
Bu kullandığınız band.Tesisatçıların kolorifer tesisatı ısı yalıtımda kullandıkları bandlardan değilmi.
Aynı bandan bende kullandım. :D
Cem abi uçak harika görünüyor.eline sağlık. kullanılan bant kaplama toplamda nekadar ağırlığını arttırdı uçağın?
PC-6 araştırma ve ön çalışma süresi 2 hafta kadar sürmüş. Sonra bir de baktık ki bir gün içinde model bitmiş. Biz sizin bu seri üretim hızınıza çok alıştık Cem bey, yazın ne yapacağız? :)
Arkadaş pek bir yakışıklı olmuş, ellerinize sağlık:)
PC-6 araştırma ve ön çalışma süresi 2 hafta kadar sürmüş. Sonra bir de baktık ki bir gün içinde model bitmiş. Biz sizin bu seri üretim hızınıza çok alıştık Cem bey, yazın ne yapacağız? :)
Yazın genelde denizde olacağım gibi gözüküyor , pek zaman bulamayacağım.. Arada zaman buldukça da ARF alırım diye düşünüyorum:)
Cem abi uçak harika görünüyor.eline sağlık. kullanılan bant kaplama toplamda nekadar ağırlığını arttırdı uçağın?
Teşekkür ederim Naci..
Kaplamanın ağırlığı tam olarak ne kadar arttırdığını bilemiyorum. Fazladan kullandığım servolar ve kaplama ile birlikte sanırım 200gr.
Arkadaş pek bir yakışıklı olmuş, ellerinize sağlık:)
Teşekkür ederim , yarın uçuşunu da göreceğiz..! (Uçarsa tabi:P)
cem hocam...
seni canı gönülden tebrik ediyorum... harika bir iş çıkarmışın çok jan canlı olmuş , ince detaylar çok zarif durmuş... 4 gözle video çekimlerini bekliyorum...
yarın oldu. :)
cem hocam...
seni canı gönülden tebrik ediyorum... harika bir iş çıkarmışın çok jan canlı olmuş , ince detaylar çok zarif durmuş... 4 gözle video çekimlerini bekliyorum...
Kanat - gövde bağlantı yeri tam kurumadığı halde dayanamayıp ,
bu gün Pilatus Porter PC -6' yı uçurdum...! İnanılamayacak kadar güzel 3 sorti yaptı.. Çok dengeli ve bence çok iyi uçabilen bir model uçak.. Yanımda 3 adet pil götürmeme rağmen sadece bir tanesini kullanabildim.. Sebebi de 3. uçuşun sonunda sancak aleron servosu (futaba olan) dişli sıyırdı.. Aslında tüm pilleri bitirmek isterdim fakat olmadı.. İlk iş en ucuzundan Çin malı olanlarla değiştireceğim (Çin malı olanlar sağlam) ve uçuşlara devam.. Flapları da güvenli irtifada denedim gayet işlevsel , fakat flapları kullanmak biraz alışkanlık istiyor...!
Bu günkü tüm uçuş videolarını Emrah çekti.. Derleyip Bodrum başlığına koyacak..
metin abi. dur hele :D daha yeni geldik uçuştan hemen yazmışın "yarın oldu" diye... daha stüdyo ya gireceğiz. Pilatus Porter Pc-6 nın video montaj işleri vs. var. ancak yarına hazır olacak...
yarın oldu. :)
Eh madem öyle yarına kadar bekleyelim :)
Minitürbinlerin fiyatını göremedim ama ilerde olacak bir C160 için 2 veya 4 tane almak lazım. Kaç yıl yemesek içmesek birikir bir hesap yapmak lazım. Turboprop dursun şimdilik nasıl olsa PC9 yapmayacaksınız :)
fiyat
Pricing:
2499€ incl. 19% VAT plus shipping
2100€ excl. VAT (export) plus shipping
gokovali
01-03-2008, 19:15
Çok güzel bir uçak. Eline sağlık Cem kardeş...
Bugün uçuşu da çok güzeldi...
Tebrikler ...
Perşembeeee
Uçuş sonrası , model tezgahta.. Bir takım detaylar ilave oluyor..
Cem abi dikkatimi çekti resimde.Arka iniş takımında servomu bağlı...?
7 servo demişti cem abi 2 flap 2 alieron 1 yön 1 yükseliş 1de kuyruk tekeri galiba
Pilatus Porter PC-6 nın ilk uçuş videosu...
_bV-y2J98Kc
gokovali
03-03-2008, 07:56
Videoya baktım... Güzel olmuş... Uçuş da enfes...
Hayırlı uçuşlar.
Sırada ne var???
:D
Cem abi dikkatimi çekti resimde.Arka iniş takımında servomu bağlı...?
7 servo demişti cem abi 2 flap 2 alieron 1 yön 1 yükseliş 1de kuyruk tekeri galiba
Evet....:)
Videoya baktım... Güzel olmuş... Uçuş da enfes...
Hayırlı uçuşlar.
Sırada ne var???
sıradakiler:
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=25585
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=21587&page=9
çok güzel uçmuş Cem abi.kırımsız uçuşlar.
çok güzel uçmuş Cem abi.kırımsız uçuşlar.
Teşekkür ederim Naci..:)
Elinize sağlık, uçuşuda çok güzel olmuş:)
Pilatus Porter PC-6 nın ilk uçuş videosu...
http://www.youtube.com/watch?v=_bV-y2J98Kc
İlk uçuşta bu kadar düzgün havalanma ve sorunsuz uçuş mükemmel işçilik anlamına geliyor. Ağırlıkla ilgili de hiç bir sorun yok bence.
Tam aradığım görüntü ise nefis şekilde çıkmış. Kaplamanın güneşte parlaması alçak ve yavaş geçişte bir karede görünüyor. Herhalde flaplar açık o geçişte.
Elinize sağlık :)
Parlamalı resmi kaydettim ama foruma yükleyemedim. Mail adresinize yolluyorum.
İlk uçuşta bu kadar düzgün havalanma ve sorunsuz uçuş mükemmel işçilik anlamına geliyor. Ağırlıkla ilgili de hiç bir sorun yok bence.
Tam aradığım görüntü ise nefis şekilde çıkmış. Kaplamanın güneşte parlaması alçak ve yavaş geçişte bir karede görünüyor. Herhalde flaplar açık o geçişte.
Elinize sağlık :)
Teşekkür ederim , olumlu yorumunuz için.
İlk sortide flaplı kalkmıştım ve açık unutmuştum. O sebeple model burnunu kaldırmaya ben de aşağı basmaya çalışıp durdum , ve burun hafif galiba diye düşünmüştüm:P Sonra aklıma geldi ve flapları kapattım , bu sefer de kapalı unuttum ve öylece indim..
Yani , epeyce bir kullanıp alışmak gerekecek bu flap işine...!:)
Resim şimdi geldi.. Yanar dönerli bir görüntüsü var havada..
Eh artık BF109 ' u da böyle kaplarsınız herhalde...:D
Resim şimdi geldi.. Yanar dönerli bir görüntüsü var havada..
Eh artık BF109 ' u da böyle kaplarsınız herhalde...:D
BF 109 lar mat ve boyası dökülmüş oluyorlar. Bizimki savaş görmediğinden, yeni olduğundan ve parlaması gerektiğinden aluminyum iyi gider. Corelde çizimleri bitirdim A4 boyutunda PDF lere böldüm. Şimdi yavaş yavaş malzeme arayışına girmem lazım.
Tabi bu arada beni bekleyen 5 model daha var. İki eski hurda, 2 sıfır arf ve bir de hasarlı cessna.
2 sıfır arf
Bunlar ne ki..?:)
Bunlar ne ki..?:)
Biri kırık cessna cardinalin aynısı diğeri funstar (biraz da akrobasi)
bu kaplamanın fiyatı 12ytl mi bizim burada öylede:D
PC-6 nın son fotoğrafları.. Diğer fotoğrafta da izleyicilerim..:D
İzleyici filosu kurmuşsunuz :)
gokovali
04-03-2008, 21:22
Perşembeye servoyu yap da bir daha uçuralı pilav üstü döenri...
Cem abi,bu ikinci fotoğraftaki kurtlar,fotoshop'lamı yaptınız.Yoksa sizin evde,dört adet kurt'mu var...?
Cem abi,bu ikinci fotoğraftaki kurtlar,fotoshop'lamı yaptınız.Yoksa sizin evde,dört adet kurt'mu var...?
5 tane var Yaman , bir tanesi fotoğrafta eksik..
Cem abi kuçu kuçulara bakmaktan uçağa bakamadım ,maşallah hepsi birbirinden güzeller.yıllarca apartman köşelerinde köpek beslemeye çalıştık.en sonunda Datça'daki ev bahçeli ve hayvan beslemeye çok müsayit olcak.5tane olmasada bir tane güzel bir köpek alıcam.(hayvanları seven insanlarıda sever)
köpekler çok güzel bakmış masum masum.
hocam bana senin kurtlardan bahsetme....
geçen hafta sen içeri çay almaya gittiğinde gelmedin yaaaa geri 10 dk.
o anda neler oldu... :agla: :agla: :agla:
biber havladı önce sonra hepsi etrafımı sardı.. cem abi diyorum ... daha çok yaklaşıp havlıyorlar... hayatımda o kadar korkmadım vallla... :(
dedim gidiyor bizim k... put gibi hareket etmeden 10 dk kaldım orada...
hocam bana senin kurtlardan bahsetme....
geçen hafta sen içeri çay almaya gittiğinde gelmedin yaaaa geri 10 dk.
o anda neler oldu... :agla: :agla: :agla:
biber havladı önce sonra hepsi etrafımı sardı.. cem abi diyorum ... daha çok yaklaşıp havlıyorlar... hayatımda o kadar korkmadım vallla... :(
dedim gidiyor bizim k... put gibi hareket etmeden 10 dk kaldım orada...
:)
gokovali
06-03-2008, 18:32
Yok be onlar oyun istiyor (anneleri hariç o da bağlı)
İlk gittiğimde Biber arabanın penceresinden beni yalamıştı.
DİKKAT KÖPEK YALAYABİLİR... :D
valla o zaman oyun tarzları bir değişik geldi bana.... cem 5 dk geç gelse idi çizdirmiştim ben.... :)
Yok be onlar oyun istiyor (anneleri hariç o da bağlı)
İlk gittiğimde Biber arabanın penceresinden beni yalamıştı.
DİKKAT KÖPEK YALAYABİLİR... :D
Dişi olan yavrunun davranışları biraz tuhaf. Bazen saldırgan olabiliyor:P
Fotodaki en sağda olan..!
Dişi olan yavrunun davranışları biraz tuhaf. Bazen saldırgan olabiliyor:P
Fotodaki en sağda olan..!
Dişiler için tuhaf sayılmaz :)
Dişiler için tuhaf sayılmaz :)
Bu biraz ruh hastası gibi.........!!
Normal olanı var mı?
Pardon, dayanamadım bir an;)
PC-6 nın arazideki son fotoğrafları....
cem abi bu video yu koymadan duramadım.
Pilatus Porter Pc-6 üç metre alanda nasıl durur. iniş eğitimi için örnek :D
V5HLIyi4Nww
Önündeki araba aniden fren yapınca mecburen öyle durmuş. Her zaman söylerim öndeki araba ile aranızda bir emniyet mesafesi bırakın diye.
Önündeki araba aniden fren yapınca mecburen öyle durmuş. Her zaman söylerim öndeki araba ile aranızda bir emniyet mesafesi bırakın diye.
Gökten PC-6 yağıyor..!:P
Ben de benzerini yapmıştım Arsing star ile. Yukarıdan biri uçağı atıyor sanki aşağı. Burgulu parende sonrası hiçbir hasar olmamıştı :)
http://www.youtube.com/watch?v=F4lIqcIRVfU
metin abi bu uçak nerden geldi ? geliş açısını göremedim. sanki yerin dibinden çıktı gibi :D
Ben de benzerini yapmıştım Arsing star ile. Yukarıdan biri uçağı atıyor sanki aşağı. Burgulu parende sonrası hiçbir hasar olmamıştı :)
http://www.youtube.com/watch?v=F4lIqcIRVfU
Aynen öyle :)
Birden bire görüntüye gümm diye girmesi en güzel tarafı. Hatırladığım kadarıyla yukarıdan aşağıya doğru geliyordu biraz da geriden öne doğru :)
Gece seyir fenerleri yanar halde PC6.....
8ulScWxI1so
gokovali
07-04-2008, 22:31
vaaaay çok havalı olmuş kardeş. Yarın uçuralım onu. Yahşi DGA...
gece görüş kamerası yakışır bu uçağa :D
Fenerli galiba bu uçak :)
Cem Abi bu ne tatlı bir model böyle:).Eline sağlık.Uçuş videosunu merakla bekliyorum.
Filoya yeni uçaklar eklemişsin.Şu sıralar foruma giremiyorum, çok vaktim olmuyor.Tek tek konuları incelemek için sabırsızlanıyorum.
Cem Abi bu ne tatlı bir model böyle:).Eline sağlık.Uçuş videosunu merakla bekliyorum.
Filoya yeni uçaklar eklemişsin.Şu sıralar foruma giremiyorum, çok vaktim olmuyor.Tek tek konuları incelemek için sabırsızlanıyorum.
Uçuş videosu 89. cevapta var , herhalde gözünden kaçtı.. Buraya da linkini koyuyorum , fakat ne hikmetse açılmıyor. Belki düzelir. Olmadı tekrardan yüklerim. http://www.youtube.com/watch?v=_bV-y2J98Kc
Pilatus Porterin video linki: http://rctube.pistbasi.com/item/CS25SWMF3WMFBJ1M
gokovali
08-04-2008, 22:54
Hayırlı uçuşlar... :)
Bu günkü uçuş...:)
OaZDmlJ_PCA
Özlemişiz :)
İyi geldi uzun bir aradan sonra.
güzel uçuş darısı başıma :)
Muhteşem... Elinize sağlık...
Metin bey , Naci , Toros teşekkür ederim....:)
hocam uçuş güzel, pilot güzel, ortam güzel, çeken hele çok güzel :) de video yer-gök arası basık...
Diğer bir video....:)
a6nXAhNQX1E
Bu uçak çok sağlam çıktı, hala çok güzel uçuyor :).
Bu modelde flaplı ve flapsız inişlerde ciddi fark var mı Cem bey?
uçuş yine çok güzel.Cem abi yaz geldi nezaman denize açılıcaksın?:)
uçuş yine çok güzel.Cem abi yaz geldi nezaman denize açılıcaksın?:)
Teşekkür ederim Naci..
İlk tur 2 mayısta başlıyor , sen o tarihte Datça' da olacak mısın? Belki Datça' ya (limana) uğrarım:D
(Özelden cebini yolla gelirsem ararım...!)
hocam hafta içi sabah erkenden, pazar günü ne zaman olursa olur ne zaman istedinde gelmedim. Senin videolarını çekmez büyük haz veriyor bana ama senin kamera ile değil. O kamera ile 2-3 kere daha çekim yaparsam gözlerimi kaybedeceğim. :D
Video çekecek birini bulursam sabah çok erkenden (hava ağarmadan) uçuşa gideceğim.
Teşekkür ederim Naci..
İlk tur 2 mayısta başlıyor , sen o tarihte Datça' da olacak mısın? Belki Datça' ya (limana) uğrarım:D
(Özelden cebini yolla gelirsem ararım...!)
bu ayın sonuna nakliyeclerle anlaştım aksilik çıkmazsa mayısın 1ri 2si gibi orda olacağım.cebimi yolluyorum özelden.inşallah görüşürüz çok sevinirim:)
Cem abi uyguladığın gyro işleminin fotoları mevcutmu elinde?rudler kontrolünemi bağladın gyroyu?işe yarıyormu peki,uçağın tepkilerini çok merak ettim.
:D( sonradan farkettim uçarken denememişsin daha:)) olsun yinede fotolarını merak ettim
gokovali
26-04-2008, 00:00
Uç uç Pilavcık... :P
Yarın uçuralım da görelim...
Helide kullandığım gyrolarda açma kapama anahtarı yoktu nasıl yaptınız iniş takımı kontrolüne anlamadım :)
naci
cem abi büyük ihtimal alıcıda 5 nolu kanal üzerinden rudder dümenine çıkış yaptı gyro kablosunu büyük ihtimal ve sanki teker açar-kapar gibi gyro yu kumandadan aktif-pasif yapabiliyor.
gerçi bugün gördüm ama sormadım hiç inanan... kendisi anlatacak bakalım ;)
Helide kullandığım gyrolarda açma kapama anahtarı yoktu nasıl yaptınız iniş takımı kontrolüne anlamadım :)
hocam nereden ? kaça aldın ? sıfır mı ?
Kullandığım gyro : PG-02 (GWS) piezo gyro
http://www.gws.com.tw/english/product/gyro/pg02.htm
Bu sabah denedim. Fakat çok rüzgar vardı bu sebeple de istediğim gibi deneme fırsatım olmadı.. Gyro nun bağlı olduğu servonun da dijital olması iyi iş görmesi açısından gerekli. Kalkışta rüzgarda denedim , baş tutmada oldukça yardımcı oluyor.
naci
cem abi büyük ihtimal alıcıda 5 nolu kanal üzerinden rudder dümenine çıkış yaptı gyro kablosunu büyük ihtimal ve sanki teker açar-kapar gibi gyro yu kumandadan aktif-pasif yapabiliyor.
gerçi bugün gördüm ama sormadım hiç inanan... kendisi anlatacak bakalım ;)
teşekkürler.ama 5nolu kanala helikopterler için gyro bağlanıyor ordan ayar yapılıyor tamamda.rudder kontrolünü manuler olarak hiç yapmıyormu yani?4.kanal boştamı kalıyor?ruddler kontrolü sadece gyroyamı ait oluyor ?biraz fazla sordum galiba ama merak ediyorum :D
bendeki kumanda 7kanal .ama 5.kanala tekerlerin bağlandığını bilmiyordum :D off offf daha kaç fırın ekmek yemem gerek .göbek yaptım valla:):)
rudder servosu gyro ya bağlanıyor gyro kablosudan çıkanlar ise 2 kablo 4. 5. kanala bağlanıyor alıcıda...
valla naci bende sormadım dediğim gibi cem abiye ama benim helide gyro bu şekilde taktım...
teşekkürler.ama 5nolu kanala helikopterler için gyro bağlanıyor ordan ayar yapılıyor tamamda.rudder kontrolünü manuler olarak hiç yapmıyormu yani?4.kanal boştamı kalıyor?ruddler kontrolü sadece gyroyamı ait oluyor ?biraz fazla sordum galiba ama merak ediyorum :D
rudder servosu gyro ya bağlanıyor gyro kablosudan çıkanlar ise 2 kablo 4. 5. kanala bağlanıyor alıcıda...
valla naci bende sormadım dediğim gibi cem abiye ama benim helide gyro bu şekilde taktım...
helikopterle az biraz uğraşmıştım unutmuşum doğru 4.ve 5. kanallar gyro ve rudder içindi:)
5. kanal uçaklarda iniş takımları için, helide ise gyro için kullanılıyor..
ama uçakta hem gyro hem iniş takımı olacak ise... iniş takımı 5 ten sonrakilere atanıyor.
cem abinin kumandasında emin değilim ama gyro hassasiyeti yok. sanırım gyro üzerindeki ince ayarlardan yapıyor hassasiyeti her kalkıştan önce...
belkide vardır ama... çnükü bugün sadece açtım-kapadım dedi uçuş anında...
uçuş arasındaki fark videoları bende bu akşam koyacağım...
bendeki kumanda 7kanal .ama 5.kanala tekerlerin bağlandığını bilmiyordum :D off offf daha kaç fırın ekmek yemem gerek .göbek yaptım valla:):)
videoları merakla bekliyorum.kolay gelsin.
acaba gyroyu aileronlara taksak uçağın sağa sola yatmasını kontrol altına almış olurmuyuz?alttan kanatlı akrobasi modellerini kolay kullanmayı sağlar herhade:) sanırım geçenlerde Cem abi bana bir link vermişti o linkteki gyro aileronlara takılıyordu çift çıkışlı gyroydu o.normal heli gyrosunu aileronlara taksak nasıl bir sonuç alınır acaba çok merak ettim:D keşke satmasaydım gyromu .denemek isterdim
bak güzel bu olayıda sen dene ve bizde seyredelim video nu :D
videoları merakla bekliyorum.kolay gelsin.
acaba gyroyu aileronlara taksak uçağın sağa sola yatmasını kontrol altına almış olurmuyuz?alttan kanatlı akrobasi modellerini kolay kullanmayı sağlar herhade:) sanırım geçenlerde Cem abi bana bir link vermişti o linkteki gyro aileronlara takılıyordu çift çıkışlı gyroydu o.normal heli gyrosunu aileronlara taksak nasıl bir sonuç alınır acaba çok merak ettim:D keşke satmasaydım gyromu .denemek isterdim
elimde gyro yok:D satmış bulundum helikopteri bırakınca ama bir video buldum çok hoşuma gitti. aileronlara bağlamış gyroyu. http://www.youtube.com/watch?v=vvn1c8htAsM
http://www.youtube.com/watch?v=OGUj3uJb-94
http://www.youtube.com/watch?v=OeQnf-wSmwM
Sorması ayıp gyro nedir ne işe yarar. Neden oraya buraya bağlıyorsunuz. Şunu bana da anlatın.
Ben sevmedim bu gyro işini :)
gyronun çalışıp çalışmadığını uçarken anlamak için benim midget mustang'a bağlayıp denemek lazım anlaşılan.verdiğim linklerde çok işe yarar görünüyor.daha önce neden hiç aklıma gelmedi hayret.geçen güne kadar uçaklarda gyro kullanıldığından bile haberim yoktu.bende diyorum nekadar süper kullanıyor adamlar.Cem abi sen olmasan öğrenemezdim bunları teşekkürler:)
bir şey daha eklemek istiyorum nekadar doğru bilmiyorum Cem abi tepki süresi kısa olan digital servolar ,kullanılan gyro digital servoyu destekliyorsa işe yarıyorlar diye biliyordum ben.heli konularından birinde okumuştum.bendeki trexte oyüzden normal servo kullanıyordum işe yarıyordu oda.
Peki aklıma bişey geldi.
Şu gyrolardan iki tanesini eleron ve elevatöre bağlasak sonra bir şekilde de alıcının fail safe özelliği ile bağdaştırsak yada hiç bağdaştırmadan direk onları takıp uçuşa çıksak.Havada bağlantı koptuğunda nereye ineceğini bilemeyiz ama teorik olarak model yere az hasarla inecektir.Hatta olmadı failsafeden ruddera açı veririz ki model döne döne iner yere. Naısl fikir?
Tabi tüm bu saydıklarımın olması için gyronun kumanda kapalı dahi olsa her daim açık kalması.Ve gyro normal uçuşta iken biz kumandadn komut verdiğimizde bunu engellememeli ama gerektiğinde de kendi komutunu servoya iletmeli.Sanırım buda hassasiyeti ile ayarlanabilir.
Umarım kafamdakini buraya aktarabildim.
Gyrolar hakkında bilgi sahibi olanlar ne derler acaba buna?
Stall olayı hiç aklıma gelmemişti doğru söylüyorsunuz Cem abi.Motor komutu gerekir ki oda gyro ile olmaz.
Pito tüpünü anlayamdım doğrusu?
Tamam öğrendim pito tüpünün ne olduğunu.Buraya da yazayım ki başka bilmeyenlerden aydınlansın.
Alıntıdır: http://www.sorucevap.com/bilimkultur/teknoloji/sorucevap.asp?319909
Uçağın havadaki hızını ölçen alet uçağın burnunda bulunan Pito tüpüdür. Normalde Pito tüpü uçağın hızını ölçer ve kokpitte uçağın hızını gösteren manuel göstergeye de o anki hızını yansıtır. Şuanda bütün uçaklarda hız göstergesi kesinlikle dijital değildir ( bazı savaş uçakları hariç ) çoğunda manuel göstergede hız takip edilir.
erkek pilot gyro kullanmaz... :P
Ben sevmedim bu gyro işini :)
erkek pilot gyro kullanmaz... :P
uçağını önce erkek pilota emanet et sonra gyroya bağla demiş atalarımız
Bu konu tiye alındığı için gyro konusundaki yazılarımı siliyorum.
Bu başlığa artık başka bir ek yapmayacağım.
cem abi sen yanlış anladın bizi. biz seni tiye almıyoruz, öyle bir maksadımızda yok heleki erkeklik konusunda. kaldıki bu gyro meselesi bu konuyu takip eden herkesin ilgisini çekmişti ve yeni bir şeyler öğreniyordu senden.
evet yanlış olan şey senin önem verdiğin bu konuda biz meti abi ile biraz fazla laf ebeliği yaptık galiba. ama buda işin tuzu biberi eğlence kısmı olarak düşün lütfen...
senden her ikimizin adına özür diliyorum. lütfen konuyu yarım bırakmaki umarım herkesde benim gibi ayni düşünceler içindedir.
Bu konu tiye alındığı için gyro konusundaki yazılarımı siliyorum.
Bu başlığa artık başka bir ek yapmayacağım.
Ben de Emrah gibi düşünüyorum. Ek olarak da bu model ve bu başlık sürdürülmesi gereken güzelliklerle dolu.
gokovali
27-04-2008, 19:26
:(
Modelin tamamının alüminyum bant ile kaplanmasının radyo alıcı-verici arasındaki irtibatta herhangi bir sorun yaratmadığını burada belirtmek isterim..
Sadece dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunlara uyulduğu taktirde sorun yok...: http://rcmodelairplane.tr.gg/Pilatus-Porter--k1-pc_6-k2-.htm
amfetamin
10-07-2008, 15:53
Modelin tamamının alüminyum bant ile kaplanmasının radyo alıcı-verici arasındaki irtibatta herhangi bir sorun yaratmadığını burada belirtmek isterim..
Sadece dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunlara uyulduğu taktirde sorun yok...: http://rcmodelairplane.tr.gg/Pilatus-Porter--k1-pc_6-k2-.htm
Cem bey yine çok güzel el emeği göz nuru bir proje oldu tebrikler. Şu alüminyum bant ile kaplama çok hoşuma gitti doğrusu. Modelin uçuşuda süper stabil doğrusu. Şöyle eski modellerden bir savaş uçağı hemen hayalimde canlandı çok hoş durur. Galiba gaza geliyorum.:)
Bu arada metal kaplamanın verici sinyaline olumsuz etkileri ile ilgili ne gibi önlemler aldınız.
Cem bey yine çok güzel el emeği göz nuru bir proje oldu tebrikler. Şu alüminyum bant ile kaplama çok hoşuma gitti doğrusu. Modelin uçuşuda süper stabil doğrusu. Şöyle eski modellerden bir savaş uçağı hemen hayalimde canlandı çok hoş durur. Galiba gaza geliyorum.:)
Bu arada metal kaplamanın verici sinyaline olumsuz etkileri ile ilgili ne gibi önlemler aldınız.
Teşekkür ederim Mehmet bey..
Bu model gerçekten de çok stabil uçabilen (gerçeği gibi) bir model oldu..
Çok yavaş hızlarda dahi havada tutunabiliyor(buna flapların da etkisi var). Ayrıca da bu modelde ilk olarak gyro denemeleri de yaptım ve çok başarılı sonuçlar da aldım..
(Gyro ile ilgili yazıları yukarıda yazılı sebeplerden dolayı sildiğim için tekrar yazmayacağım..)
Alüminyum bant ile kaplama konusunda da , bu forumdaki ilk model uçaktır. İkincisi de UK-2 dir.. İkisi de uçuş konusunda başarılı olmuştur..
Sorun yaşamamak için alıcı antenini modelden uzak bir şekilde donatmalısınız ve anten kaplamanın altında kalmamalı. Ayrıca da kaplama ile temas etmemeli..
Kumandanızın da bilinen bir marka olmasında fayda var...
Kaplama yaptıktan sonra da bazı detaylar üzerinde çalışılır ise oldukça güzel bir görüntü ortaya çıkabiliyor.. Perçinlenmiş levha görüntüleri ve eskitme boyası ile yapılmış eskitme , pas-küf çalışmaları ile yapmayı düşündüğünüz scale bir warbird muhteşem olabilir..:) Bu tip eskitme vs çalışmalarıma örnek: http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=29250&page=7
Kolay gelsin , selamlar...
amfetamin
11-07-2008, 23:47
Cem bey, bir boş vakitte de ayrı bir başlık açarak şu Gyro nedir nasıl çalışır ve uçakta nasıl kullanılır ne nereye bağlanır vs. bir bilgi verirseniz benim gibi merak eden çoktur sanırım.
Şimdiden teşekkürler.
Not: Ben arama yaptım forumda bulamadım eğer varsa bağlantısını verirseniz sevinirim. :(
Ha! ne! biri PILATUS PORTER mi dedi? Bu da benimkisi... ARF ama çalışılması oldukça zor bir ARF ve ben güçlendirme-takviye için oldukça ilginç şeyler yaptım epoxi laminasyon takviyeleri gibi... Üzerinde OS un yeni 4 zamanlısı Alpha 56 var 52 surpass boyutlarında ama 70 surpass gücünde, kısmetse bu cumartesi Hezarfende rodaj ve ilk uçuş gerçekleşecek...
Eveett yorumları alalım :D
İlk yorumu ben yapayım , DeeJay.
Çok güzel bir model , kendi kategorisinde bundan daha iyi uçabilen bir uçak herhalde yoktur.
Zevkli-eğlenceli uçuşlar dilerim...:)
Harika görünüyor, model çok kaliteli. İniş takımları da çok etkileyici. Videosunu mutlaka isteriz.
Motor da çok iyi. 13x6 pervane ile inişte yavaşlayamama problemi yaşayabilirsin. Bunu önlemek için rölanti ayarını çok iyi yapmak lazım.
Ha! ne! biri PILATUS PORTER mi dedi? Bu da benimkisi...
kısmetse bu cumartesi Hezarfende rodaj ve ilk uçuş gerçekleşecek...
Uçuş ne oldu? Uçuş ile ilgili foto-video çekebildiniz mi?
crosshoper
11-10-2008, 17:56
bi yorumda benden gelsin valla gercekten cok gusel bir ucak yapımına baslamak gerek bunun ... ahh bu zmn sıkıntısı olmasa...
Sümer Yamaner
11-10-2008, 19:05
Uçuş ne oldu? Uçuş ile ilgili foto-video çekebildiniz mi?
Şu gif'i yeni buldum bir yabancı forumdan. :)
Çok güzel bir görüntüsü ve heybeti var , güle güle uçurun :)
Birşey dikkatimi çekti , Ön tekerin ana bağlantısı amortisörlü müdür ?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.