Orijinalini görmek için tıklayınız : Great Planes CAP 232 40-50 Size Kit Yapım Aşamasından Birkaç Resim
kitmanrappy
20-02-2008, 15:59
Bitmiş halinin daha kaliteli resimlerini de koyucam. Fotoğraf makinemi getirirse arkadaş :)
16810 16894 16811 16813
Motor: OS 55 AX
Servolar: JR Digital
Radyo: JR 9channel 2.4ghz
Eklenti: Resimlerde kanatlar monte edilmemiştir.
Eklenti1: Yapım aşamasında gördüğünüz resimdeki kanat ve gövde henüz zımparalanmamıştır.
kitmanrappy
20-02-2008, 16:11
Cowling rengini hala tutturamadım,:) o yüzden kaplama malzemesini üreten firmadan aynı renk boyasını istedim.
Biraz fazla milliyetçi bir uçak oldu ama olsun bu aralarr lazım.
CAP 232 çok güzel bir model, elinize sağlık. Ancak neredeyse tamamen tek renk kaplaması, havada görünmesini zorlaştıracaktır. Orijinal kaplama şemasıyla model kendini çok daha iyi satıyor gibi:
http://img85.imageshack.us/img85/6272/cap232eo7.jpg (http://imageshack.us)
Bunun yıldız çıkartmaları kaldırılıp, kuyruktaki mavi yerine yine kırmızı kaplama yapılırsa, kanatlara yine ay-yıldız eklenebilir. Neyse, burayı gereksiz uzattım. Sonuçta model güzel olmuş. Motor seçimi de 2 zamanlılar içinde bu uçak için en uygunu bence. Diğer fotoğraflarını da bekliyoruz...
Çok güzel olmuş elinize sağlık... Gürman beyin dediği gibi havada biraz zor görünecek..
Uçuş videosunu da koyun , kolay gelsin....
kitmanrappy
20-02-2008, 18:09
Gürman Bey,
Haklısınız o daha güzel görünüyo ama bu benim bir sürü ARF den sonra ilk kit uçağım, ve yaptığım ilk kaplama. Yaparken düzgün uçması benim için yeterliydi ve uçtu Allahtan :) Resimdekinin tıpatıp aynısını yapabileceğimden şu anda eminim ama çok fazla zaman alacağı ve uğraştıracağı kesin. Bu renk kırmızı ,uçak için en sevdiğim renk. Kanatların alt kısmında 3 adet siyah büyük daire var. Yani alt taraf daha koyu benim uçakta. Ayrıca bu renk uçurduğum 3. uçak. O yüzden havada sorun olmuyo... Tecrübem çok bu uçaklarla kısacası size söyliyebileceğim.:)
Motor seçiminde arflerde daha çok saito 4 zamanlı motorlar tercih etmemle birlikte(profile bakarsanız), kendi yaptığım kiti titreşimle yormak istemedim. Güzel güzel uçsun böyle OS LA.
kitmanrappy
20-02-2008, 18:21
Çok güzel olmuş elinize sağlık... Gürman beyin dediği gibi havada biraz zor görünecek..
Uçuş videosunu da koyun , kolay gelsin....
Teşekkürler....
...Yaparken düzgün uçması benim için yeterliydi ve uçtu Allahtan :)...
Kanıt isteriz. :)
kitmanrappy
20-02-2008, 19:13
Ne demek zevkle Gürman Abi :) Şöle bi havalar güzelleşsin videoyu çekeriz.
Böyle olunca da bir günde yapılmış bitmiş gibi oluyor. Şöyle inşaatı göre göre gitseydik daha zevkli olacaktı. Kitin kalitesini, planın inceliklerini de değerlendirmiş olurdunuz.
Cowling boyası için sanayilerde karışım hazırlayanlar var. İstediğiniz rengi digital olarak kaydedip aynı boyayı yapıyorlar.
Güzel bir uçuş videosu görürsek hepimiz uçakları kırmızıya boyarız artık. Bu haliyle bile çok güzel duruyor.
kitmanrappy
20-02-2008, 19:40
Haklısınız ama aklımda yoktu hobbyrc ye üye olacağım o yüzden resim çekmedim ilk aşamada. Plan ve kitin kalitesi hakkında bilgi verebilirim isterseniz. Planlar 1/1 ölçek ve gayet açıklayıcı ve kolay okunuyolar. Kanadı oluşturan profillerin altına geçici olarak ekler yapılmış. Bu ekler sayesinde düz bir düzleme profilleri iğneleyip rahatlıkla ıhlamur desteklere yapıştırabiliyosunuz. Yapışmadan sonra eklentiler kolayca yerlerinden ayrılıyor. Dihedral açıyı tam tutturmak için şablonlar yapılmış. Her kitte var mı bilmiyorum ama işi çok kolaylaştırıyo gerçekten.
Bu türr kitlerde hoşuma gitmeyen tek şey parçalı ABS cowling oldu. Fiberglasını da yapın yani noolmuş dedim içimden....
Kanatlar bittikten sonra bir kısmı resimdede görldüğü gibi balsa levhalarla kaplanıyor. Gayet basit geldi bana eğmesi bükmesi çünkü biz gerçek işimizde daha sert ve nazlı ağaçlarla uğraşıyoruz.
Yaklaşık 1 ay gibi bir zamanda resimde gördüğünüz duruma getirdim uçağı. İlk uçuşta daha önce var olan os 52 motoru kullandım ama motorda anlaşılamayan bir sorun var. Stop edip durdu ilk uçuşlarda! O yüzden onu çıkardım ve 55 ax almaya karar verdim. İlk uçuşta sorun çıkaran başka bişeyde aileronlar oldu. Gayet iyi yapıştırmıştım menteşeleri ama çıktı bir tanesi. Ben de yeni bir aileron yaptım kaplayıp monte edicem. Yenisinde özel menteşe yapıştırıcısı ve iğne kullanıcam bana ders oldu.
Durum budur :)
kitmanrappy
20-02-2008, 20:04
Sizin gibi model uçak yapımıyla uğraşanlara beğendirmek benim için gerçekten önemli. Teşekkürler...
Reha Kaya
20-02-2008, 20:06
Bahadır bey, elinize sağlık, güzel bir model olmuş.
Kaplama renginde boyayı nereden istediniz? Yanıcı malzeme olduğu için, Tower Hobbies göndermiyor onun için sordum.
kitmanrappy
20-02-2008, 20:14
Bahadır bey, elinize sağlık, güzel bir model olmuş.
Kaplama renginde boyayı nereden istediniz? Yanıcı malzeme olduğu için, Tower Hobbies göndermiyor onun için sordum.
www.hobbiesr.com sitesinde buldum ama burdan Amerikada daha önce malzeme aldığım başka bir mağazaya yönlendirdim. Onlar içinde ne olduğunu bilmeden USPS ile yollayacaklar bir sorun çıkmazsa tabi. Bilselerde sorun olcağını sanmıyorum gerçi ama başka yoluda yok maalesef.
Reha Kaya
20-02-2008, 20:43
Bahadır bey, cevabınız için teşekkür ederim.
Eski yöntemlerle, boya karıştırmaya devam. :)
kitmanrappy
20-02-2008, 21:05
Bahadır bey, cevabınız için teşekkür ederim.
Eski yöntemlerle, boya karıştırmaya devam. :)
Anlaşıldı evet başka çare yok gibi Reha Bey, rica ederim :)
Haklısınız ama aklımda yoktu hobbyrc ye üye olacağım o yüzden resim çekmedim ilk aşamada. Plan ve kitin kalitesi hakkında bilgi verebilirim isterseniz. Planlar 1/1 ölçek ve gayet açıklayıcı ve kolay okunuyolar. Kanadı oluşturan profillerin altına geçici olarak ekler yapılmış. Bu ekler sayesinde düz bir düzleme profilleri iğneleyip rahatlıkla ıhlamur desteklere yapıştırabiliyosunuz. Yapışmadan sonra eklentiler kolayca yerlerinden ayrılıyor. Dihedral açıyı tam tutturmak için şablonlar yapılmış. Her kitte var mı bilmiyorum ama işi çok kolaylaştırıyo gerçekten.
Bu türr kitlerde hoşuma gitmeyen tek şey parçalı ABS cowling oldu. Fiberglasını da yapın yani noolmuş dedim içimden....
Kanatlar bittikten sonra bir kısmı resimdede görldüğü gibi balsa levhalarla kaplanıyor. Gayet basit geldi bana eğmesi bükmesi çünkü biz gerçek işimizde daha sert ve nazlı ağaçlarla uğraşıyoruz.
Yaklaşık 1 ay gibi bir zamanda resimde gördüğünüz duruma getirdim uçağı. İlk uçuşta daha önce var olan os 52 motoru kullandım ama motorda anlaşılamayan bir sorun var. Stop edip durdu ilk uçuşlarda! O yüzden onu çıkardım ve 55 ax almaya karar verdim. İlk uçuşta sorun çıkaran başka bişeyde aileronlar oldu. Gayet iyi yapıştırmıştım menteşeleri ama çıktı bir tanesi. Ben de yeni bir aileron yaptım kaplayıp monte edicem. Yenisinde özel menteşe yapıştırıcısı ve iğne kullanıcam bana ders oldu.
Durum budur :)
Ayrıntılar için teşekkürler :)
Detaylara hakimiyet, mesleki yatkınlık, modelcilik sevdası bir arada toplanmış. Yeni toplanan uçakta genellikle aksilikler oluyor ama motor sorunu gerçekten can sıkıyor. İlk uçuş keyfini alıp götürüyor. Bir de motordan mı depodan mı yakıttan mı derken bütün gün ayarlarla uğraşıp duruyoruz.
Foruma katıldığınıza çok sevindim. İlerde yeni güzel çalışmalarınızı paylaşacağınızı umuyorum.
kitmanrappy
21-02-2008, 00:22
Ayrıntılar için teşekkürler :)
Detaylara hakimiyet, mesleki yatkınlık, modelcilik sevdası bir arada toplanmış. Yeni toplanan uçakta genellikle aksilikler oluyor ama motor sorunu gerçekten can sıkıyor. İlk uçuş keyfini alıp götürüyor. Bir de motordan mı depodan mı yakıttan mı derken bütün gün ayarlarla uğraşıp duruyoruz.
Foruma katıldığınıza çok sevindim. İlerde yeni güzel çalışmalarınızı paylaşacağınızı umuyorum.
Sağolun çok teşekkürler.Modelcilik sevdası mı yoksa zehirimi bilmiyorum.:) Motor sorununun tamamen motorun kendiyle ilgili olduğundan eminim çünkü depo değiştirip denedim bir değişiklik olmadı. 3 senedir çalışmayan bir motordu ve karburatörün içinde bilimum pislikler gördüm. Söktüm temizledim ama nafile. Üzülmüyorum açıkcası çünkü bu kadar uğraştığım bir uçağa şöyle parlak yeni bir motor takmak daha iyi oldu bence.:)
Güzel sözleriniz için teşekkürler. Bu gazla yarın extra 300 inşasına başlarım artık :)
Ben de sizleri tanıdığım için mutluyum. Zevkli bir hobiyi heyecanımı anlayanlarla paylaşmak çok daha keyifli.
Bahadır bey hangi sevda zehir değil ki :)
Tabi biz sadece kullanıcıyız, satıcı değiliz.
Paylaşmanın keyfi konusunda son derece haklısınız.
kitmanrappy
21-02-2008, 14:42
Satıcılıkla uzaktan yakından alakamız yok tabiki.
En kısa zamanda bir uçuş videosu (özellikle CAP harika olur:)) ve bir de uçak inşaatı konusu bekliyoruz senden Bahadır.
kitmanrappy
21-02-2008, 16:47
En kısa zamanda bir uçuş videosu (özellikle CAP harika olur:)) ve bir de uçak inşaatı konusu bekliyoruz senden Bahadır.
Tamamdır Gürman Abi. Uçuş videosu kolayda, uçak inşatına ne zaman başlarım bilmiyorum. Ama bu yaza yetiştirmek istiyorum Extra 300 ü.
Satıcılıkla uzaktan yakından alakamız yok tabiki.
Bu tabii ki uyuşturucu kullananlara ait bir terim. Sevdayı zehire benzetince aklıma geliverdi yazdım.
Bu sözle ilgili renkli bir hocamızın başından geçeni de anlatayım oldu olacak.
Hocamız salem sigara içer ve herkes eşcinsel sigarası olduğunu söyler yıllarca. Bir gün havaş servisini kaçırır ve aynı durumdaki iki eşcinselle bir taksiye biner hava alanı yolunu tutarlar. Bayanımsılar şöförden sigara içmek için izin isterler. Şöför müsaade eder. Hocamız salemi çıkarıp arka tarafa ikram için uzatırken arka taraftan kendisine uzatılan salem paketleri havada çarpışır. Arkadakiler hayretle "aaaa siz de mii" derler. Hocamız "yok ben sadece kullanıcıyım" der. :)
kitmanrappy
21-02-2008, 17:32
22,5[/COLOR]]Bu tabii ki uyuşturucu kullananlara ait bir terim. Sevdayı zehire benzetince aklıma geliverdi yazdım.
Hocamız salem sigara içer ve herkes eşcinsel sigarası olduğunu söyler yıllarca. Bir gün havaş servisini kaçırır ve aynı durumdaki iki eşcinselle bir taksiye biner hava alanı yolunu tutarlar. Bayanımsılar şöförden sigara içmek için izin isterler. Şöför müsaade eder. Hocamız salemi çıkarıp arka tarafa ikram için uzatırken arka taraftan kendisine uzatılan salem paketleri havada çarpışır. Arkadakiler hayretle "aaaa siz de mii" derler. Hocamız "yok ben sadece kullanıcıyım" der. :)
:) Güzel hikaye Metin Bey. Abi ben kullanıcı da değilim o zaman sigara içmem çünkü.:) :)
Bu tabii ki uyuşturucu kullananlara ait bir terim. Sevdayı zehire benzetince aklıma geliverdi yazdım.
:lol::lol::lol::lol:
Söz konusu modelcilik zehri olunca ben satıcıyımda, etrafımdakileri müptela ederim, çok adamın başını yakıp evini atölyeye çevirtmişliğim vardır.:D
:lol::lol::lol::lol:
Söz konusu modelcilik zehri olunca ben satıcıyımda, etrafımdakileri müptela ederim, çok adamın başını yakıp evini atölyeye çevirtmişliğim vardır.:D
Satış önemli gerçekten. Yaptığınız işi iyi satarsanız kısa sürede herkes o işi yapar hale geliyor. Yemekhanede ballandıra ballandıra bir anlatıyorum hafta sonu birkaçı pistte çoluk çocuk buluşmuş beni bekliyorlar :) Geçiyorduk uğradık türünden. Birine kumandayı biraz tutturup diğerlerine dokundurmuyorum, haftaya bir umut bana kullandırır diye tekrar geliyorlar. İşte bu son darbeyi vur sinyali oluyor :)
:) Güzel hikaye Metin Bey. Abi ben kullanıcı da değilim o zaman sigara içmem çünkü.:) :)
Bir gün uçuşa giderken eşcinsseller otostop yaparsa onları modelci yapmak için salem bulundursak torpidoda diyorum da gören olursa adımız çıkar. Uçaklarla uğraşa uğraşa döndü derler arkamızdan :)
kitmanrappy
21-02-2008, 18:33
Şimdi anladım neden eşcinsel hikayeleri anlattığınızI :D . Ben kaçıyım abi muhabbet ters tarafa gidiyo :D Bana uymaz :cool::D
kitmanrappy
21-02-2008, 18:40
Konu dı şıİ fkıralarr taşınmıştır
:D
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=25098
Her türlü konu itina ile modelciliğe bağlanır. Siz konuyu verin ben 4 cümlede lafı modele getiririm. Konu model olunca götürüp getirmek gerekiyor. (Take off-landing durumu)
kitmanrappy
21-02-2008, 19:11
Metin Bey kusura bakma yın ama ben emEĞİmi göstermekk için konuyu açtım. Ben Rica etsem konuyla ilgili şeylerr yazarsanız mutlu olucam .
TEŞEKKÜR EDERİM.
Kusura bakmayın Bahadır bey konu dışına taştık ama zaten model ile ilgili fazla da bir diyeceğimiz kalmamış. İşçilik renkler modelin kendisi herşey güzel. Cowlingin yeni rengini ve yeni motorla uçuş videolarınızı bekliyoruz artık.
kitmanrappy
21-02-2008, 21:51
f-16 mı yaptın kardeşim bu ne ciddiyet derdim sizin yerinizdee olsam :D
f-16 mı yaptın kardeşim bu ne ciddiyet derdim sizin yerinizdee olsam :D
Allah iyiliğini versin gerçekten yedim numarayı (eğer sonradan numaraya dönüşmediyse).
kitmanrappy
21-02-2008, 22:38
Allah iyiliğini versin gerçekten yedim numarayı (eğer sonradan numaraya dönüşmediyse).
Baktım pür neşe espriler fıkralar, ben de şöyle bi klima etkisi yapıyım dedim:)
Baktım pür neşe espriler fıkralar, ben de şöyle bi klima etkisi yapıyım dedim:)
Uçak bölümü açılmadan robot gibi okuyup yazıyorduk. Müstakil bölüme kavuştuk bayrağı çektik. Yeni bir güzel uçak başlığı da açılmış. Biz neşelenmeyelim de helikopterciler mi neşelensin.
:lol::lol:
kitmanrappy
21-02-2008, 23:07
Uçak bölümü açılmadan robot gibi okuyup yazıyorduk. Müstakil bölüme kavuştuk bayrağı çektik. Yeni bir güzel uçak başlığı da açılmış. Biz neşelenmeyelim de helikopterciler mi neşelensin.
İşte onda haklısın Metin Abi :) Hobbyrc deyince akla araba geliyodu şimdi tam teşekküllü oldu maşallah :)
Ben de helikoptercilerden pek hazzetmiyorum ne biliyim bi kuruntu bi hava nedir ya uçan savage işte :D:D:D
Helikoptercilere sözümüz yok. Helikopteri sevmiyoruz. Başımız bağlı ya belki de o yüzden sevemedik.
kitmanrappy
21-02-2008, 23:51
Helikoptercilere sözümüz yok. Helikopteri sevmiyoruz. Başımız bağlı ya belki de o yüzden sevemedik.
Helikopter sevilmezmi? Adrenalin makinesi o ya :) Para yiyici hatunlar gibidir helikopter :D
Helikopter sevilmezmi? Adrenalin makinesi o ya :) Para yiyici hatunlar gibidir helikopter :D
Tepesi ayrı dönüyor kuyruğu ayrı. Bizi bozar öyle şeyler. Para yiyici hatunlar da bozar.
kitmanrappy
22-02-2008, 00:03
Biz de öyle diyoduk bir zamanlar şimdi müptela olduk . :)
kitmanrappy
23-02-2008, 11:23
Evet aileronları değiştirdim. Ve bu sır ada özel menteşe yapıştırıcısını test ettim. Test şöyle oldu. Bir balsa parçasına menteşenin girebileceği kadar bir delik açtım. Çok az 1-2 damla yapıştırıcıyı kanala girecek şekilde sürdüm. Menteşeyi yerleştirdim ve fazlasını hafif nemli bezle sildim. Yapıştırıcının güzelliği yapışırken suyla temizlenebilmesi. Böylece uçak kirlendi stresi yok. 30 dakika sonra menteşeyi elimle zorladım çıkmadı :) Ağır spor yapan biri olarak bi daha zorladım menteşe yamulmaya başladı.:D
Sonunda penseyi aldım ve zorladım menteşinin dışarda kalan kısmı paramparça ama diğer kısım hala içerde. Kalite kontrol başarıyla sona ermiş oldu. Şunu anladım ki iğneyle işi sağlama almaya gerek yok.:)
kitmanrappy
24-02-2008, 17:12
Bişey daha ekliyim, yapım aşamasında gördüğünüz parçalar resim çekildiğinde henüz zımpara yüzü görmemişlerdir. :)
Bahadır bey iğne aradaki mesafeyi korumak için, iki tarafa eşit menteşe girmesini sağlamak için ve menteşenin dik açısının kaymaması için gerekiyor sanırım. Yapıştıktan sonra iğneyi çıkarıyorsunuz aradan. Tek taraf yapışırken sorun olmaz ama aileron kanada çok yakınken yapışırsa aradan kesip yeni bir yuva açmanız gerekir.
kitmanrappy
24-02-2008, 22:51
Bahadır bey iğne aradaki mesafeyi korumak için, iki tarafa eşit menteşe girmesini sağlamak için ve menteşenin dik açısının kaymaması için gerekiyor sanırım. Yapıştıktan sonra iğneyi çıkarıyorsunuz aradan. Tek taraf yapışırken sorun olmaz ama aileron kanada çok yakınken yapışırsa aradan kesip yeni bir yuva açmanız gerekir.
Metin Bey, söylediğiniz bez türü menteşeler için geçerli. O türleri tercih etmiyorum. Plasik menteşe kullanıyosanız iğne menteşelerin üzerine kanadın dışından saplanıyo işi sağlama almak için. Çıkmasın diye yani... Ama kullandığım yapıştırıcı gerçekten çok güçlü ve pratik o sebeple iğneye gerek yok.
Metin Bey, söylediğiniz bez türü menteşeler için geçerli. O türleri tercih etmiyorum. Plasik menteşe kullanıyosanız iğne menteşelerin üzerine kanadın dışından saplanıyo işi sağlama almak için. Çıkmasın diye yani... Ama kullandığım yapıştırıcı gerçekten çok güçlü ve pratik o sebeple iğneye gerek yok.
O zaman tamam. Kırılıp da çıkmadığına göre ek bir sağlamlığa gerek yok gerçekten.
kitmanrappy
24-02-2008, 22:55
Bu arada 55ax i sig kougar için kullanmaya karar verdim. Cap 232 ye 4 zamanlı bir os 81fs alıcam. Titreşime razı olduk napalım.
Bu arada 55ax i sig kougar için kullanmaya karar verdim. Cap 232 ye 4 zamanlı bir os 81fs alıcam. Titreşime razı olduk napalım.
Aynı fiyata pompalı FS 91 var.
Bu iyi haber. Motor değişikliğini kast etmedim:). Sıradaki Kougar, Jet görünümlü farklı bir model. CAP 232'yi zaten merakla takip ediyorum, umarım inşaatı hızlı olur, videolarını çabuk görürüz ve sonra Kougar'ı takip ederiz. Çok şey istedim, su kaçırdım galiba. :P
kitmanrappy
24-02-2008, 23:36
Doğru ama aralarında 150 gr kadar fark var. Aslında 91 saito var ki daha güçlü, hafif (81fs kadar) ve ucuz ama uçak 40 size. Gerçi 55 ax de baya güçlü bir motor 1.75 hp. Ama malesef cap232 yapısı gereği kuyruk ağır bir uçak. Pili deponun önüne koymanız gerekiyo 55 ax i slimline muffler la kullandığınızda. İlk uçuşta pili en öne koydum ve ağırlık merkezi yerindeydi ama hiç pratik olmuyo o şekilde. O yüzden bana ağır bir motor lazım. Çok güçlü bir 4 stroke uçağı yorar diye düşünüyorum. Ayrıca mount ayarlı da olsa firewall üzerindeki mount için açılmış deliklerin aralıkları 90 lık bir motor için küçük gelebilir.
kitmanrappy
24-02-2008, 23:40
Bu iyi haber. Motor değişikliğini kast etmedim:). Sıradaki Kougar, Jet görünümlü farklı bir model. CAP 232'yi zaten merakla takip ediyorum, umarım inşaatı hızlı olur, videolarını çabuk görürüz ve sonra Kougar'ı takip ederiz. Çok şey istedim, su kaçırdım galiba. :P
:)Önce extra yı yapıcam Gürman Abi. Kougar çok başarılı bir model. Daha önce uçurdum ve uçuranları gördüm. Aslında o uçağa bir ducted fan motoru iyi gider ama neyse belki öyle yaparız.
Extra?? Kaçırdığım bir konu mu oldu?
kitmanrappy
24-02-2008, 23:49
Extra?? Kaçırdığım bir konu mu oldu?
İmzadaki ibareyi nasıl görmezsin abi sırayla yazmışız bakarsan...:)
Kitler karşımda duruyo ben onlara bakıyorum onlar bana :)
FS 91 biraz daha ağır ama fazla güçlü gelir derseniz siz bilirsiniz. 91 in eni 81 den 2mm daha kalın. Aynı taraftaki delikler arası mesafeyi karşılatıramadım. Tabi pompalı motorun rahatlığı da var. Egzozla kirlenmemiş yakıt gelecek motora. Anlamadığım ise pompasız bir 81 neden pompalı 91 ile aynı fiyat.
Bu arada Tower'dan sipariş verecekseniz mart sonunda güzel indirimler oluyor.
kitmanrappy
24-02-2008, 23:55
Perry pump ne güne duruyo Metin Bey.
kitmanrappy
24-02-2008, 23:58
Her ne hikmetse rudder servosunu rudder ın dibine koymuş Great Planes. Anlaşılan 4 zamanlı motor kullansınlar demişler.:hımm:
kitmanrappy
25-02-2008, 00:08
Magnum 70 4 stroke nasıl acaba? Kullanan var mı? Çok da ucuz alet. 150 usd Amerika fiyatı..
Perry pump ne güne duruyo Metin Bey.
Cowlingi dar uçaklarda sığdırması sorun oluyor. Gürman bey de ikna edince takmaktan vazgeçiveriyor insan :)
kitmanrappy
25-02-2008, 00:14
Cowlingi dar uçaklarda sığdırması sorun oluyor. Gürman bey de ikna edince takmaktan vazgeçiveriyor insan :)
:)Cowling geniş ötesi yapısı gereği uca doğru genişliyo baya. Gürman Abi yii dinleriz tabi öyle diyosa.:)
kitmanrappy
25-02-2008, 00:21
FS 91 biraz daha ağır ama fazla güçlü gelir derseniz siz bilirsiniz. 91 in eni 81 den 2mm daha kalın. Aynı taraftaki delikler arası mesafeyi karşılatıramadım. Tabi pompalı motorun rahatlığı da var. Egzozla kirlenmemiş yakıt gelecek motora. Anlamadığım ise pompasız bir 81 neden pompalı 91 ile aynı fiyat.
Bu arada Tower'dan sipariş verecekseniz mart sonunda güzel indirimler oluyor.
Towerda yazdığına göre farklı bir yağlama sistemi yapılmış ve böylece crank case havalandırma çıkışına gerej kalmamış. Ayrıca karbüratör yapısı geliştirilmiş diğerlerinde 60u modeli varken modelde 60ra var. Egzoz yapısında da değişiklik yapmışlar. Bu tür yenilikler fiyatı artırmış olmalı...
Ama şimdi beni dinleme zamanı :)
pompalı os 91 diyorum. :)
kitmanrappy
25-02-2008, 00:27
Ama şimdi beni dinleme zamanı :)
pompalı os 91 diyorum. :)
Tecrübe ettiyseniz tamam. Veya uçağı o motorla gördüyseniz???
Egzozu iptal etsek 20 gr kadar ağır önerilen eski 70 surpasstan :)
Tecrübe ettiyseniz tamam. Veya uçağı o motorla gördüyseniz???
Egzozu iptal etsek 20 gr kadar ağır önerilen eski 70 surpasstan :)
Pompasız motorunu kullandım. Nefis bir motor. Uçak ile uyumunu bilemiyorum. Ben 6 kg ağırlığında cessna ile kullanmıştım. İkinci videoda 3 palli pervane var.
http://www.youtube.com/watch?v=T88FprAyk70
http://www.youtube.com/watch?v=eYm3JOVw8cY
kitmanrappy
25-02-2008, 00:40
Pompasız motorunu kullandım. Nefis bir motor. Uçak ile uyumunu bilemiyorum. Ben 6 kg ağırlığında cessna ile kullanmıştım. İkinci videoda 3 palli pervane var.
Metin Bey 6kg nerde 2.4 kg nerde... Uçak çok güzel görünüyo kalkışta güzel maşallah...
kitmanrappy
25-02-2008, 00:50
Biraz 2m 110 kilo Evander Holyfiled in karşısına 1.87 70 kilo Bahadır koymaya benzer...:D
Terslik olmasın istiyorum.:) artık uçakta..
İlerde belki bu uçakla kamyon çekmek gerekebilir :)
Bu durumda 81 lik os da büyük gelecek. Evander olmasa da ona yakın.
kitmanrappy
25-02-2008, 01:00
İlerde belki bu uçakla kamyon çekmek gerekebilir :)
Bu durumda 81 lik os da büyük gelecek. Evander olmasa da ona yakın.
He he tabi tabi..,:)
Nihayet anlaştık hadi yi geceler :)
kitmanrappy
25-02-2008, 01:10
Ta bi neden anlaşma yalım :) İyi geceler Metin Abi..,
4 zamanlı + scale = işte model budur...! :)
(not: Malatya ekibinin bir video kamera ve iyi birde kameramana ihtiyacı var.. Model kalktıktan sonra gözlerim uçağı aradı durdu....!):D
İyi kameralı bir kameramanımız vardı. Kıyısında dolandı durdu ama modelciliğe başlayamadı bir türlü. Bir çekim yaptı Arising star & Paragon. Onun dışında havada uçarken görülen bir uçak görüntümüz yok malesef.
kitmanrappy
25-02-2008, 16:50
5 sene önce uçakla başladı benim için hobi. Bir sürü uçak gördük kullandık ama videoya hiç meraklı olmadık çünkü uçak havada doğru dürüst görünmüyor. Küçücük bişey görünüyo uzaktan :)
kitmanrappy
25-02-2008, 17:30
Motor seçimiyle ilgili bir açıklama yapma gereği duyuyorum. Yeni başlayan arakadaşlar yanılmasın. 55ax de kullanılabilir uçakta ancak burun hafif kalacağından buruna ağırlık konmak zorunda. Artık lipo piller var nimhlerden çok daha hafif. Lipo kullanırsanız ağırlık artışı kontrol edilecektir. CAP232 de kuyruğu ağır yapan sebeplerden en önemlisi rudderın uçağın nerdeyse bittiği noktada olması yani rudder ın başladığı yerde. Standard servolar 37-40gr ağırlığındadır. Kuvvet kolu çok uzun olduğu için servoda yapacağınız değişiklik ağırlık merkezine baya etki edecektir. Örneğin arkaya micro high torque servolar kullanılabilir (8-9 gr ağırlıkları).Bir zamanlar phoneix topstar 60 da yapmıştık aynı işlemi. O da kuyruk fazla ağır bir uçaktır bilen bilir. Uygulama sayesinde ağırlık merkezi istenen yere gelmişti. Şimdi topstara 90lık veya 120lik motor takarsanız ağırlık merkezi yerine gelebilir road runner gibi gider ama döner mi ??:)
55 AX kullanılacaksa pili deponun önüne yerleştiriyosunuz plana göre ama ne kadar pratik???
Artı olarak bende 60 size 2 zamanlı motor var zaten ama 2 hp ve de torkuda 45 liklerden fazla bir motor. Cap232 ye takarsanız ters bir dalışta kanatları elinize alırsınız. Tamam çekiş pervanesi takılabilir ama yinede overpower olacak. İsterseniz fiberle kaplamış olun kanadın birleşim yerini, yinede büyük tehlike. Tüm bunlar görülmüş yaşanmış tecrübelerle sabittir.
kitmanrappy
25-02-2008, 21:53
Ama bu sefer abi sözü dinlicem :)
OS 81a fs
Hayatta tek bir doğru yoktur. Seçenek çoktur :)
kitmanrappy
27-02-2008, 12:59
Bakın bakalım tutturabilmişmiyim boy ayı:)
17010
Wheel Pant lerin üzerinde bir kaplama parçası var dikkat:)
Macun, astar boya ve üç kat asıl boya + pasta cila. Bir kaportacılığımız eksikti :)
kitmanrappy
27-02-2008, 13:37
İşlem 3 gün sürdü. Boyatı kompresörle attım. Boşluklar, birkaç küçük hata, macunla kapandı ve astar boya ile asıl boyaya hazırladık parçaları. Uçak şimdi uçak oldu.:)
Tezgah biraz pis kusura bakmayın ama bizim işte tezgahın pisi makbuldür :) ;)
Patilerin rengini tutturmak için hayatta 3 günümü vermezdim. Bu kadar emek vermeni takdir ettim, eline sağlık.
kitmanrappy
27-02-2008, 15:18
Patilerin rengini tutturmak için hayatta 3 günümü vermezdim. Bu kadar emek vermeni takdir ettim, eline sağlık.
Bunada eline sağlık diyosan olmaz abi. Cowling de aynı işlemden geçti. :)
Renk tutturmakla bitmiyo iş. Macun yapıyosun bekliyosun, astar yapıyosun bekliyosun, asıl boya yapıyosun bekliyosun. Sen de böyle dersen.
Sadece "eline sağlık" demek çok kuru kaldı, haklısın. Biraz sulandırayım;
Yılın "emek verme" ödülüne en güçlü aday olarak oyum sana o zaman. :)
kitmanrappy
27-02-2008, 18:39
Sadece "eline sağlık" demek çok kuru kaldı, haklısın. Biraz sulandırayım;
Yılın "emek verme" ödülüne en güçlü aday olarak oyum sana o zaman. :)
Abi bu ay 5 keman çıktı ona ver ödülü :D
İşte şimdi anlaşıldı bu kaliteli işçiliğin nedeni...:)
kitmanrappy
27-02-2008, 20:41
İşte şimdi anlaşıldı bu kaliteli işçiliğin nedeni...:)
El alışkanlığı var tabi Gürman Abi. :) Severek yapılan iş noolursa olsun iyidir bence :)
kitmanrappy
27-02-2008, 20:47
Gürman Abi, Extra 300 kit hakkında kötü veya iyi bişeyler duydun mu biliyomusun? Araştırdım heryeri ama kötü bir yorum görmedim...
Tasarım ve uçuş kalitesi olarak çok beğendiğim bir uçak. Ama kitten nasıl sonuç alınacak merak ediyorum.
Gürman Abi, Extra 300 kit hakkında kötü veya iyi bişeyler duydun mu biliyomusun? Araştırdım heryeri ama kötü bir yorum görmedim...
Tasarım ve uçuş kalitesi olarak çok beğendiğim bir uçak. Ama kitten nasıl sonuç alınacak merak ediyorum.
Carl Goldberg üretimi Extra300 kitini soruyorsan, bizim ekipte Murat arkadaşımız bu kitin inşaatını bitirmek üzere. Ben de inceledim ve malzeme kalitesi oldukça iyi. Ancak yapımı bana göre çok zor. Herşeyden önce plan çok zor anlaşılıyor, çok fazla sayıda balsa parça var ve üzeri işaretlenmemiş. Hangi parçanın neresi olacağını saptamak için iyi bir inşaat tecrübesi lazım. Bizim Murat'ın bu konuda sıkıntısı pek olmadı gerçi ama ben herhalde bu kadar uğraşamazdım:).
Şu konuya 2 foto koymuştum:
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=16095&page=41
kitmanrappy
27-02-2008, 23:33
Great Planes Gürman abi:)
kitmanrappy
27-02-2008, 23:37
Resmi gördüm İyi zımparalanmış bir Extra :D
kitmanrappy
28-02-2008, 08:41
Tamam Gürman Abi gerek kalmadı.
Gördüğüm reviewlere göre kit gayet güzel bir kit ama Oslar için değil;)
...ama Oslar için değil;)
Açıklar mısın?
kitmanrappy
28-02-2008, 13:04
Açıklar mısın?
Tabi..
Uçak biraz ağır bir uçak(bir kit için). 4 zamanlı bir motor düşünülüyosa ve OS sa seçim, 120 lik kullanmak lazım. 120 lik os 4 zamanlılar malesef güçlerine göre biraz ağır kalıyolar artık. Extrada kullandığınızda ağırlık merkezi nedeniyle servoları mümkün olduğunca kuyruğa yakınlaştırmak gerekiyor. Zaten hafif olmayan uçağa ağırlık koymak daha kötü sonuç vereceği için modifikasyon şart. Mış tabi. :) Okuduklarımı söylüyorum.
90 lık bir 4 zamanlı os ta kuvvetsiz kalıyor. Bu durumda daha hafif yeni jenerasyon motorlara yönelmek gerekiyor.
İki zamanlı 90 lık bir OS ağırlık dengesi olarak anladığım kadarıyla uçağa çok uygun. İki zamanlı tercih edenler için sorun yok.
Artı olarak;
Uygun motor seçildiğinde uçuşun çok kaliteli,keyifli, stall hızının baya düşük olduğunu söylemiş kullananlar. Uçak 3d özelliğe sahip değil. Aileronlar küçük tutulmuş. Tam bir akrobasi uçağı.
kitmanrappy
28-02-2008, 13:11
Uçağı hafif tutmak gerekiyor. Karbon malzemeler belki küçük servolar vs. Bunları kite başlamadan önce öğrenmek çok iyi oldu benim için.
kitmanrappy
01-03-2008, 23:53
Uçak %97 tamamlandı. Sadece pitts muffler eksik. Ismarladım geliyo....
Bitiş ağırlığı plandakinden 160 gr fazla bitti. 2,5kg
Kanat yükü dm2 ye 22,5oz. Daha ne olsun.:) Bana bir tane cap 232 arf gösterin aynı kanat yüküne sahip.:cool::)
Bence gayet güzel uçacak. Kanat yükü gayet makul, çünkü os 55 kullandım :D
17134
kitmanrappy
02-03-2008, 00:02
Düzeltiyorum;
Ağırlık 2 adet lipo pil (1800mah) dahil :) 2,45kg
Kanat yükü dm2 ye 618 gr yani 22 oz. Planda verilenden 2 oz yani 56gr ağır.
Başarılı bir uçak. İnişleri çok rahat olacağı belli. Kanat yükü nerdeyse 3d funtana 100x ile aynıki (560 gr dı sanırım) kanat alanı dehşet büyüktür bilirsiniz.
kitmanrappy
02-03-2008, 00:22
Birşey daha eklemek istiyorum;
Kitten uçak yapanları bir kez daha takdir ettim gerçekten çok uğraştırıcı incelik, sabır, ustalıkk isteyen bir işmişş. Zamanı olanlara en azından denemelerini tavsiye ederim.
kitmanrappy
08-03-2008, 21:11
Videoyu bekleyenler var biliyorum malesef bu haftada uçuş olmayacak çünkü iş için yurtdışına çıkıcam :) Önümüzdeki haftasonu sorun olmazsa uçakları alıp arabamın ARKA SINA:cool: gidicem sabahın köründe inşallah. :D
Görmek isteyen olursa beklerrim ;) Şahitim kameram, ama olsun gelin siz. Sonra şöyle böyle oldu falan.. :)
Önümüzdeki hafta sonu için sözünü aldık. Sağlıcakla git gel, sonra delilleri bizimle paylaşırsın Bahadır.
kitmanrappy
08-03-2008, 21:38
[QUOTE=PATO;222240]Önümüzdeki hafta sonu için sözünü aldık. Sağlıcakla git gel, sonra delilleri bizimle paylaşırsın Bahadır.[/QUOTE
Sağolasın Gürman Abi. :)
Bahadır bey 618 gr/dm2 oldukça fazla. Hesap hatası yapmış olabilir misiniz?
kitmanrappy
08-03-2008, 23:47
Bahadır bey 618 gr/dm2 oldukça fazla. Hesap hatası yapmış olabilir misiniz?
Düzeltelim 618gr/ft2
Sağolun.
kitmanrappy
12-04-2008, 23:34
Merhabalar,
Uzun süre bilgi veremedim uçak hakkında. Öldü mü kaldımı diyenleriniz vardır :mad: :)
Uçak bitmiş durumda ve bitiş ağrılığı 2,63 gr. Arka rudder servosu için high torque micro servo kullandım. Çok rahat iş görecek gibi. Ağırlık merkezi tam yerinde.
Yarına ilk denemeyi yapıcam inşallah :)
Kaliteli resimler de gelecek.
Tek korkum 55lik OS AX 12 /8 MASTER SCREW pervaneyi çevirip çeviremiyeceği. Çevirmezse küçültecez bakalım.
kitmanrappy
13-04-2008, 13:27
Bugün içimde kötü bir his vardı zaten :)
Uçağın rodajını yaptım. İlk uçuş için kaldırdım. Havanın baya ters rüzgarlı olmasına aldırmadan:( (yanlış)
Motor 12/8 pervaneyi çok rahat 10000 devir çevirebiliyor onu da görmüş olduk. 12000 ide rahat bulur sanırım.
Kalkış ve 10 dakikalık uçuş güzeldi. Az bir elevatör trimi gerekti onun dışında gayet iyiydi. Yakıtı bitirene kadar uçayım dedim. Öyle ters bir anda bittiki, uçak rüzgarında etkisiyle havada stall oldu ve burun üstü çaktık maalesef. Firewall ve iniş takımları dışında kırılan bir parça yok. Ama üzücüydü. Çünkü verilen emek çok tahmin ettiğiniz gibi..
Neyse tek sevindiğim nokta uçağı düzgün yapmışım arkadaşlar.
Freepistte daha önce hiç görmediğim arkadaşlar vardı. Tanıştığımıza sevindim. :) Demekki Ankaradaa modelcilik yaygınlaşıyor.;oleeea:
13/6 pervane uçağa daha çok yakışır sanırım çünkü baya hızlıydı. Kanatları sağlam yapmışmıyım diye bir kaç sert dalış yaptım. Sorun yok.. Düştüğündede hiçbişey olmadı keza... :)
Ne zaman böyle hissetsem kırım yaşıyorum hayret bişey ya. :)
Neyse ki kırılan parçalar uçağın uçuş karekterini etkilemeyecek yerlerde.
Onarımdan sonra güzel bir videosunu hakettik :)
kitmanrappy
13-04-2008, 16:05
Gövdenin ön kısmında hafif bir kırım var. Bide iniş takımı tamamen elde tabi :D
Valla güzelim uçağı nasıl çaktım pes, yuh vs. :)
Gövdenin ön kısmında hafif bir kırım var. Bide iniş takımı tamamen elde tabi :D
Valla güzelim uçağı nasıl çaktım pes, yuh vs. :)
Ben de az önce yaptım aynı işi. Üstelik tam havalanacakken yandan rüzgarı yedim çakılıverdim. Dikey stablizer kırıldı diğer taraflar sağlam.
Geçmiş olsun Bahadır. Tamir sonrası ilk uçuşta bizler için videoyu unutma.
kitmanrappy
14-04-2008, 21:47
Video da benimi merak ettiniz uçağımı baya anlayamaddım ben :D
kaan varol
27-04-2008, 21:31
Merhabalar.Bende 2 gün önce towerdan great planes cap232 kit getirttim.daha kite başlamadım ama motor olarak sk50a abc'mi yoksa os55ax'mi kullansam karar veremedim yada başka ne motor kullanabilirim?
kitmanrappy
01-05-2008, 23:38
OS 50 ax uçak için gereğinden fazla güç veriyor. 12/8 pervaneyi 11000 devir civarı çevirebiliyor. 13/8 le sonsuz tırmanır sanırm. Bahsettiğiniz diğer motoru bilmiyorum ama OS ax ucuz olmasının yanısıra uçak için hem ağırlığı hem de gücü açısından çok uygun. Uygun olmayan tek yanı sesi..:)
bahadır bey merhaba
konuyu tazelemekle beraber, uçağın bir tanede olsa bir uçuş videosu varmı acaba ?
OS 50 ax uçak için gereğinden fazla güç veriyor. 12/8 pervaneyi 11000 devir civarı çevirebiliyor. 13/8 le sonsuz tırmanır sanırm.
Bu değerlerden eminmisiniz?Takometrenizin kalibrasyonunu test etmenizde yarar var.Veya başka bir takometre ile ölçmeniz,farklı bir sonuç verecektir.
.50 bir motor 12-8 pervane altında bayılır kalır.Bu pervane .90 2 zamanlı motor için.(Onlar da ~10.000 RPM çevirir)
mehmet1846
13-12-2008, 22:28
Ahmet beyciğim merhaba,
OS 55AX çok güçlü...Benim motor 12x8 APC yi 10500 devir döndürüyor...Motor çok vahşi ama havayı öldürüp iş yapamıyor. Ben de 13x6 veya 13x8 kullanıyorum,ancak 9000 li devirlere düşüyor...
Sevgiler
Mehmet ARCASOY
Mehmet Bey hoşgeldiniz.Bence bu motoru 9-10 000 lerde çevirip yazık ediyorsunuz.En az (yerde) 11000-11500 devir yükleyip denemenizi tavsiye ederim.Bu motorun 9000 lerde yeterli güce eriştiğini düşünemiyorum.
mehmet1846
14-12-2008, 12:37
Ahmet beyciğim merhaba,
Eğer yüksek devirde bırakırsam çok kızıyor, bu durumda zengin bırakırsanız devire kalkamıyor bu sebepten büyük pervane ile devri düşürüp yüksek nitrolu yakıt ile (10-15 %) daha az ısınmasını sağlıyorum.Aksi halde çok kızıyor.Segmanlı yapılması gereken bir motormuş da sanki ucuzlatılmış gibi geliyor....
Sevgiler
Mehmet ARCASOY
Mehmet foruma hoş geldin, safalar getirdin.
Ben de TMPro Extra 260'da OS 55 AX ile 13x6 pervane kullandım. %10 nitro %20 sentetik-hintyağı Turkuaz ile uçtum. Hiçbir hararet sorunu yaşamadım. (Gerçi hava da oldukça soğuktu). Uçağın bu kombinasyonla performansı mükemmel. Dikey çıkışı sınırsız. Çok memnunum.
mehmet1846
20-12-2008, 12:04
Egemen beyciğim merhaba,
Hoşbulduk diyelim...Hakikaten bu makine çok güçlü,benim eski 50SX-ring bu kadar güçlü değildi. Yeni uçağınızın resimlerini gördüm,çok güzel bir model,güle güle uçurun. Bende de bunun 70 lik sarı renkli Katana modeli var.YS63S ile uçuruyorum ben onu...O da çok güzel uçuyor. Laf aramızda bu modeller OMP (Ohio model products) nin dizaynları.Hepsi çok iyi uçuyor. Bir arkadaşta sizin modelden var yerleri süpürüyor,uçurtma gibi yavaş ,keyifli ve çok başarılı bir model...Kırımsız uçuşlar dilerim...
Sevgiler
Mehmet ARCASOY
Bende de bu modelden var. Kit çok güzel dizayn edilmiş. Ancak bek teker bağlantı tarzı malesef biraz hatalı. L bağlantıda giderek boşluk oluşuyor.Rudder altı bağlantı yada yaylı bağlantı daha iyi oluyor. Ben denedim memnun kaldım. Cowling in abs oluşu çok kötü. El emeğiyle güzelce boyayıp decal'lediğim güzel cowlingimde yürüyen çatlaklar mevcut. Bunun dışında model çok sağlam kanatlar öyle kolay kolay katlanmaz kefilim = ) ben baya bir zorladım modeli. Rudderda metal dişli servo kullanmak gerekiyor. Eğer akrobasi yapmıyorsanız gerek yok tabi. Benim hitec high tork servom diş sıyırdı yekeden. Ben de servoyu değiştiremedim onun yerine aluminyum servo hornu ile pushrodlu pull pull bağlantı yaptım.Hem boşluk kalktı hem de çok sağlam oldu.
Konu biraz eski imiş ama arama sonucu kendi göz bebeği modelimi görünce yazamadan edemedim.
Ben bu modeli 2004 yılında yaptım. Kit içinden çıkan ahşaplar çok kaliteliydi. Kullanım yerine göre levhalar özenle seçilmiş. Yanlız rudder ve elevatör tabları baya bir zımpara istiyordu çünkü ciddi kot farkı teşkil ediyorlardı.
Benim bir ufak eleştirim de aileronlara. Keşke daha büyük yüzey alanlı ve çift servolu yapılsaymış. Malum model minimac modeli. Bir de dihedral açısı fazla geldi bana.
Ama model hem inşa kolaylığı açısından hem de scale e uygunlul açısında güzel bir 40lık model. Kesinlikle overpower yapmaktan kaçınılmamalı.Ben de 55ax ile uçuruyorum. Önceden 46fx vardı. Ama 55ax bunun tam motoru tabi 2 zamanlı sınıfında. 70lik yada 82 lik bir 4 zamanlı ile bambaşka şeyler olabilir = )
Moderasyon bu konu da bir gariplik var hergün sanki ben buraya mesaj atmışım gibi görünüyor halbuki son mesaj tarihim belli.
ancak ne zaman bu linke girsem;
http://www.hobbyrc.com/forum/forumdisplay.php?f=165
yeni mesaj tarafımdan atılmış gibi görünüyor.
RedBaronTK
03-01-2010, 23:54
evet 9. ayın 1 inde atılan mesaj bendede Spor, Akrobasi, 3D ve Jet Modeller altında bu gün atılmış gibi gözüküyor.
Ankete yeni oy kullanıldığı için güncel başlık olarak görünüyor.
Ama Metin abi sanki ben bugün 18.30 da mesaj atmışım gibi görünüyor ki o saate pc başında bile değildim.dışardaydım.
Forumdan iyi mi bileceksin :)
Sarven abicim,son mesaj senden gelmiş.Üzerine yazmayıp ankete ne zaman oy atılsa son mesaj senden olduğu için senin adınla güncelleniyor.
Hmm bu mantıklı bir açıklama, içim rahatladı, sağol Ahmet abi.
shelby_237
20-01-2010, 01:27
uçaklarla ilgilenmememe rağmen bişeyi merak ettim,konu taa 2008 yılında bir uçağın inşasını anlatıyor,sabırla tüm konuyu okuyup sonunda o videoyu seyrederek ödülümü alacağımı düşünüyodum!!!...uçak sanırım kırıldı,yokoldu vs malumatı hakkında bilgisi olan varmı merak ettim şimdi:)
amma uçakmış:)
+1
konu açmış olmak için açılmış boş bir konu video yok resim yok icraat yok laf çok :)
Neyseki benim başıma geldiği için burda tanıdıgım modelcilerin konusunu tam okuyorumm biliirimki video mutlaka vardır tanımadıklarımı ilk ve son sayfa okurum :)
luthier76
14-02-2010, 13:42
Ben Bahadır ı tanıyorum. Kendisi uzun süredir rc uçakla uğraşır. Pilotaj ve el becerisi yönünden kabiliyetli biridir. Uçak bildiğim kadarıyla ilk gün uçtu fakat kırım yaşadı. Uçağı tamir etti tekrar uçurdu gayet sorunsuz bir şekilde uçtu. Ancak uçağın kendi uçuş karakteri pek ona göre değildi ve beğenmedi. Şu anda ofisinde asılı duruyor bildiğim kadaryla. İşçiliği gerçekten iyiydi ama. Bence icraat çok. Adam sıfırdan uçak yaptı ve güzel yaptı daha naapsın. Ayrıca tekne yapımında da çok iyidir. Helikopterde uçurdu gayet iyi seviyede. Yani yok yok :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.