Orijinalini görmek için tıklayınız : dolardan yuroya
mrserhan
03-01-2005, 14:38
arkadaşlar belki dikkatinizi çekmiştir.
son zamanlarda ben yerli shopları destekleme adına bazı şeyleri dile getiriyor yazıyor ve soyluyordum.
ankaradaki arkadaşlarımdan dun cok uzucu bi haber ogrendim.
ankaranın koklu dukkanlarından birisi fiyatlarını dolar uzerinden yuroya cevirmiş
çevirme işleminede %5 zam yaparak daha guzel bir boyut kazandırmış.
bu beni gercekten hayalkırıklıgına ugrattı.
kendimi salak gibi hissettim.
bu firmanın forumunada bi msj yazdım konu ile ilgili dogruluk payı nekadardır diye ama henuz bi cvp yazmış kimse yok.
sizlerle paylaşıyım dedim.
Serhan,
Yerli dükkanları desteklemek için söylediklerinden sonra kendini kötü hissetmene gerek yok. Böyle şeylerin olabileceğini daha önce de belirtmiştim. Bir dükkanın böyle yapması diğerlerini de aynı kefeye koymamamızı gerektirmez diye düşünüyorum.
Bir de tabi ilgili dükkanın konu hakkındaki yorumunu beklemekte iyi olabilir.
mrserhan
03-01-2005, 15:10
abi haklısın tabiki herkez aynı değildir.
ama ben olaya destek boyutunda yaklaştıgım zaman su dukkan bu dukkan diye ayrım yapmamaya çalıştım
bi firmanın reklamı olurken diğerine haksızlık olmasın dedim
teamgo dan bahsederken yavrudan da bahsettim mustangtende
ama artık bahsetmiycem kim ne yapıyorsa acık acık soliycem hak eden kazansın.
Bir firma (herhangi bir firma olabilir tekstil , otomotiv , gıda) doların düşüşü nedeniyle euroya geçiyorsa müşterileri de kendini salak gibi hisseder . Tabi bu genelde müşterinin kendisini salak gibi hissetme noktasına geldiğinde müşteri kaybetmeyle son bulur . Ciddi firmaların hiç birinde dolardaki düşüş nedeniyle euroya geçildiğini göremezsiniz . Geçse bile bunu müşteriye anlatmanın bir yolu yoktur . Bu arada uzun vadede dolar veya euro hiçbir zaman değer kaybetmez . Böyle geçici dalgalanmalar her zaman olur . Acaba 5 ay sonra dolar değerlenip euro değer kaybedince ne olacak onu çok merak ediyorum .
bu arada haksızlık konusunda mrserhan'ın tüm dediklerine katılıyorum
!Amorfy.BaRoS+
03-01-2005, 16:29
Serhan abi haftasonu canlı canlı biz yaşadık neden geçtiniz deyince mesela 130 dolarlık olan mal 100 euro olodu yuzde 4-5 arsı zamlandı dedi bence kimse karışamaz çünkü en son geçen onlaroldu sonuçta aşırı tepki vermemek lazım serhan abi :)
mrserhan
03-01-2005, 17:32
arkadaşlar ben yanlış anlamışım sanırım 130$ ı 130 € ya cevirdiler sandım bu sebeple baya içlendim neyse kusura bakmasınlar artık ozur :)
Benim bildiğim bu hobbyshoptan kaynaklanan bir sebepten değil tamamen distribütöründen kaynaklanan bir sebep.
bi zamanlar cherokee leri 70 000 dolara satarlardı son bikaç senedir aynı para ama euro...bende buna gıcık oluyorum .amerikan arabası neden euro ile satılır. belki jeep alcam kardeşim niye aynı paranın euro bazını verim ki
MAD FOR TAMIYA
04-01-2005, 09:47
Arkadaşlar, birincisi tüm hobbyshopları aynı kefeye koymak, ayırt etmemek korkunç bir haksızlık olur. Her hobbyshop'u ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. İyi niyetli olan tüm Türk hobbyshoplarınıda desdek vermeliyiz. Art niyetli olanların hepsinede tepkimizi vermeliyiz!
Hobbyshopların istediği kurdan ve istediği fiyatttan satma hakkı olduğu gibi biz tüketicilerinde istediği hobbyshop'u seçme hakkı olduğunu unutmayalım!!!
İyi araştırın, farklı farklı shop'lara fiyat sorun, karşılaştırın ve doğru karar verin ki sonradan üzülmeyin.
Benim tepkim, Dolar ile mal alıp, Dolarla satarken yıllar sonra artık Euro ile satmaya karar verenler içindir.
Onur'un yukardaki yazısında "önce 130$'dan 100'e indi sonra Euro oldu yani %4-5 arası zamlandı" diyor. Bunun doğrusu şöyle;
100$'ı 1,25'e bölerek (yani 1 Euro = 1,25 Dolar kabul ederek) 80Euro fiyat belirlendi. Oysa 1 Euro = 1,33 Dolar.
100$ lık bir ürünü artık 80 Euro'ya almak demek %9,4'luk bir artış demektir.
Ben bunu anlayamıyorum.!!!...!!!!...
- Dolarla mal alacaksınız, elinizdeki bitince yenisini yine dolarla alacaksınız ama Euro ile satacaksınız?
- Yıllardır fiyatlarınız zaten yurt dışı fiyatının üstüne muhtelif masraflar+kar olarak dolar cinsinden belirlenmişken, yani zararınız yokken, birden %10 daha kar etmek için Euro'ya geçiliyor.
- Evet serbest piyasa koşulları var, isteyen istediği fiyata satar. Ama benimde tüketici olarak satıcı seçme hakkım var.
Bu Euro geçisi konusunu sizlerle gümrükle ilgili sıkıntlar ortaya çıkmaya başladığı zaman yine yazmışdım.
Fırsatlar değerlendiriliyor. Sizlerde kendi seçme fırsatınızı, daha çok araştırıp, dogru seçim yaparak değerlendirin.
Bu yazı biraz sinirli bir zamanıma denk geldi, içimi döküp biraz olsun rahatladım.
Sevgilerimle
Benim merak ettiğim 6 aylık süre zarfında ne olacağı . Dolar artmaya başladığı zaman neler olacak çok merak ediyorum .
Takip edenler bilir bu euroya geçen shoplar 10 gün içinde euronun 80.000 lira düşmesiyle ne kadar büyük bir hata yaptıklarının farkında mıdır acaba?? Gidip ben bugun 1000 euroluk mal alsam bir shoptan zararı 80 milyon olacak .
Gün itibariyle
Dolar : 1.3448
Euro : 1.8192
Önceki gün :
Dolar : 1.342
Euro : 1.832
mrserhan
04-01-2005, 12:19
belkide bizim yuzumuzu guldurmek için yuro ya gecmişlerdir.;)
Şimdi hangisini istesek ki. Euro/dolar paritesinin düşmesi buradaki alışverişlerimz için iyi, artması towerdan gümrük sınırımız artıyor diye.
tower gümrük sınırı için en iyisi doların düşüp yada sabit kalıp yuronun artması oluyor.. inşallah ya dolar bööle taban yapmaya devam eder.. yuronun artması burdakileride olumsuz etkiler o armasada olur :D:D..
valla benim icin artması iyi buradan alıs veris yapmadıgım icin
ama işte sen mesela diğer herşeyini rc dışında mesela discman alcan bi süre sonra yuro üzerinden sokmaya başlarlarsa Tr ye.. o zaman kötü olur..
!Amorfy.BaRoS+
04-01-2005, 14:01
Sertaç abi bize sölenen oydu yani bir hesap yapmadım Ama Çok dolu oldugunu yazından anladım belkide insanların artıkyurtdışınını düşünemiyeciğinden de olabilir ama Hemen ONların Nedenlerini dinlemeden daha fazla Konuşmak Olmaz :)
Düzeltme Nedeni yanlış kelime ...
MAD FOR TAMIYA
04-01-2005, 14:15
Onur'cum, haklısın doluyum ama kimseyi suçlamıyorum. Zaten ortada suç vs. yok. Birde buna benzer bir yazımı zaten aylar öncede aktarmışdım. Yani bunları bugun hemen yazmadım. Araştırıp, öğrendikten sonra bugün sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Shop sahibi satıcılarda istediği fiyat politikasını uygulamakta serbesttir, Tüketicilerde istedikleri yerden almakta serbesttirler.
Sadece olan olayları sizlere aktararak paylaşmak istedim. Tüketicilerin alışveriş yapmadan önce muhtelif diğer alternatifleri bir kez daha gözden geçirip karar vermeleri konusunda bilgilendirmek istedim.
Sevgilerimle
Amerikadaki fiyatlar ancak Amerika fethedilirse euro olur sanırım..:) Hong kong da değişecek değil.
!Amorfy.BaRoS+
04-01-2005, 14:25
PRd setaç abi sanırım yanlış anladın ama ben seni suçlamadım yazımdan o çıktıggını yeni farkettim editliyorum o genel bir şeydi yani sonuçta senin dediğin gibi kimse yaptıgı zamma karışamayız ama bizim terciğlerimizede kimse karışamaz ama ben şahsen yaptıklarının dogru oldugunu düşünmüyorum...
Dolar 1.406 YTL .
Art niyetli hobby shoplara selamlarımı iletiyorum arkadaslar...
Su acıdan bakmak lazım,uretıcıyle ılgılı bır sorun yoktur eger uretıcı avrupalı dıılse dolarla satar malını zaten.Eger hobbyshop euro ıle satıs yapacaksada 1,25 dııl 1,30 gıbı daha gercekcı ve olası dalgalanmalara karsı kendınıde guvene alıcak bır capraz kur kullanmalıdır.Dolar yerıne euro ıle satmak su anda adamların ısıne gelır cunkı unutmayın,dukkanların gıderı(urun satın alımı dısında) TL ıle bu sebeple doların TL karsısındakı dususu dukkanların ısıne halıyle gelmeyecektır,yapmaları gereken 1,30 gıbı bır capraz kur baz almaktır.
Ayrıca uzun vadede dolar/euro parıtesınde euro alehine bır hareket olmayacak gıbı gorunuyor.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.