PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : carl goldberg>>sophisitcated lady

trkdix
02-03-2008, 17:21
sayın KLL hocamızın önce güzel olarak bahsettiği fakat alıp tecrübe ettikten sonra ısrarla önermediği sophisicated lady planör kitinden edindim.Ama ısrarla tavsiye etmediği mesajı gördüğümde siparişi geçmiştim bile.Buda benim sabırsızlığım tabi:fifufifu:

neyse planörü bitirdim yaklaşık 2 haftada.Yer ve mekan problemleri nedeniyle uzun sürdü.

Kit hakkında bende çok güzel şeyler söyleyemeyeceğim.En başında (manuel instruction) yapım kılavuzu detaysız ve o yüzden bazı parçaları tahmin yoluyla buldum.Çok fazla tecrübem olmadığı içinde balsa kalitesi hakkında yorum yok.Ama çok kötüde değildi.

Bu planörü hi-start tekniğiyle uçurucam 25 mt serum lastiğine 50 mt. misina ekleyerek malzemelerimide hazırladım.planım bugün ucurmaktı ama maalesef aksamkı lodosun ardından gelen yagmur ucusu haftaya erteletti.

bunlar inşaattan önceki resimler

trkdix
02-03-2008, 17:42
buda kaplanmış hali

Reha Kaya
02-03-2008, 20:37
Tarık bey, güzel bir model olmuş, elinize sağlık. Uçuşuda güzel olur, umarım.

KLL
02-03-2008, 21:51
elinize sağlık. belkide benim aldığım partiye denk gelen ağaçlarda bir kalite sorunu vardı. kullanım klavuzu genelde iyi olmaz zaten.

trkdix
02-03-2008, 21:54
Tarık bey, güzel bir model olmuş, elinize sağlık. Uçuşuda güzel olur, umarım.

teşekkür ederim Reha hocam.

inşallah hi-start(bungee) ilk kez denicem ve bundan sonraki çalışmalarımı ki herne kadar yavaş çalışıyo olsamda bu yönde olacak.

inşallah haftaya ucustan veya ucusamamaktan goruntulerıde eklerim.

trkdix
02-03-2008, 21:59
elinize sağlık. belkide benim aldığım partiye denk gelen ağaçlarda bir kalite sorunu vardı. kullanım klavuzu genelde iyi olmaz zaten.

teşekkürler KLL hocam

kullanım kılavuzundan cok şey beklememek lazım o zaman

ilginize teşekkürler..

PATO
02-03-2008, 22:30
Model çok güzel görünüyor Tarık, eline sağlık. Kaplaması da çok başarılı. Eski konulardan hatırlamıyorum, ilk kaplama deneyimin mi?

trkdix
03-03-2008, 19:10
Model çok güzel görünüyor Tarık, eline sağlık. Kaplaması da çok başarılı. Eski konulardan hatırlamıyorum, ilk kaplama deneyimin mi?

ilk guppy planörü kaplamıştım bu ikinci kaplama thk'nın kaplama kağıdı ama daha iyi olabilirdi yakından bakmak lazım:fifufifu:

ilginize teşekkürler...

c/z
03-03-2008, 19:38
Çok güzel bir model ortaya çıkmış Tarık , eline sağlık..
Bu scale bir model mi? T kuyruk uçakları çok beyenirim..
Videoyu sabırsızlıkla bekliyorum:)

trkdix
03-03-2008, 20:21
Çok güzel bir model ortaya çıkmış Tarık , eline sağlık..
Bu scale bir model mi? T kuyruk uçakları çok beyenirim..
Videoyu sabırsızlıkla bekliyorum:)

cem hocam baktım satın aldıgım siteye ama scale olup olmadıgına dair bi bilgi yoktu.

bende bekliyorum uçuşunu sabırsızlıkla çünki ilk hi-start(bungee) denemem olacak

ilginize teşekkürler..

volkan_uzman
03-03-2008, 21:19
abilerim, ustalarım, benim açımdan çok önemli bir soru sormak istiyorum. bu uçak serum lastiğiyle mi uçacak cidden. yani pervanesini çevirip çevirip lastik iyice kıvrıldıktan sonra salacaz, uçacak. peki bunun kumandası vs. yok sanırım, serbest mi gidecek kendisi.
çok teşekkür ederim...

KLL
03-03-2008, 22:26
bu uçak radyo kontrollü ama motorsuz. özel bir mancınık ile uçuruluyor. sonrası sizin havayı nasıl kullandığına bağlı. yada yamaçtan rüzgarın içine atyorsunuz tepe kenarında yelken uçuşu yapıyorsunuz. bu arada scale model değildir kendileri. öyle görünürler sadece.

trkdix
03-03-2008, 23:42
bu arada scale model değildir kendileri. öyle görünürler sadece.

bilgi için teşekkürler KLL hocam.

hi-start denilen bir sistemle uçurucam.KLL hocamında dediği gibi R/C kontrollu bır model olup kendileri sadece motoru bulunmamakta

hi-start ile ilgili youtube da çeşitli videolar var.

KLL
04-03-2008, 16:09
iyi uçuşlar. videoları isteriz.

volkan_uzman
04-03-2008, 16:57
cevaplar için çok teşekkür ederim...

trkdix
09-03-2008, 16:39
uçağım bugün itibari ile kırılmıştır

kırım çok ağır olmamakla birlikte tamir edilebilir durumda.Youtube dan onay bekliyorum video için cep telefonuyla çekebildim makinayı unuttugum için ama hata için fikir üretilebilecek kadar belli.

lastiği kısa tuttum ve çok gerdirmedim rüzgarda vardı ve planör sağa yattı kurtaramadım halbuki elden rüzgarda bıraktığımda hvada asılı bile kaldı denge konusunda şüphem yoktu ve hiç bir yöne yatmadan yere oturdu.

Tabi bu duruma güvenerek hi-startla havalandırdım fakat sola yatınca kırım kacınılmaz oldu.

video gelince eminim ustalar birşey söyleyecektir.

red_fin
10-03-2008, 09:52
Geçmiş olsun.. Umarım çok birşey yoktur.

trkdix
10-03-2008, 18:52
Geçmiş olsun.. Umarım çok birşey yoktur.

sadece dikey stabilizer gövdeden ayrıldı halbuki epey sağlam yapıştırdığımı sanmıştım.Tamir edilebilir durumda neyseki

ama kafamı kurcalayan şey elden saldığımda hiçbir şekilde sağa veya sola devrilme yapmadı hatta rüzgarda asılı kaldı yavaşça düz bir şekilde yere oturdu.

sanırım youtube video formatından dolayı videoyu kabul etmedi.
ikinci deneme hafta sonuna kaldı.

bu sefer kırımsız bir video yüklerim belki o zaman yotube kabul eder:D

KLL
10-03-2008, 22:39
eğer sert olmayan bir düşüşle yerinden çıktıysa iyi yapışmadığı içindir. epoxy ile yapıştırmadınız?

işte malesef T kuyruğun dez avantajı bu. sert düşüşlerde kolay kırılır ama usturuplu inişerde takılıp kırılmaz.

trkdix
10-03-2008, 22:57
eğer sert olmayan bir düşüşle yerinden çıktıysa iyi yapışmadığı içindir. epoxy ile yapıştırmadınız?

işte malesef T kuyruğun dez avantajı bu. sert düşüşlerde kolay kırılır ama usturuplu inişerde takılıp kırılmaz.

aslında bolca epoxy kullandım ama dikey stabilizerin dişleri gövdeye yeteri kadar tutunmaması kırımı kolaylaştırdı.Ayrıca gövde kuyruk kısmıda çok sağlam değil bu akşam kontra ile takviye yaparak sağlamladım.

epoxyi bolca ve sağlıklı bir şekilde kullandım.

KLL
10-03-2008, 23:15
tasarımla ilgili sorunlarda olabilir o uçakta. inşa esnasında kanat balsaları benim terpemi attırmış ve koca kanadı kırmıştım biliyorsunuz. gövdeyi ise hiç yapmadım. o kadar detaylı bir planörün gentle lady gibi basit bir uçaktan ucuza satılması da enteresan bu arada.

trkdix
11-03-2008, 22:39
en azından şöyle düşünüyorum hi-start ekipmanımı hazırladım ve ilk kullanımda bu uçağı kırdım ama en azından hi-start denemiş oldum.

gerekli tamirleri yaptım en azından belki bir daha kırar ama hi-start ile ilgili tecrübe kazanmış olurum.

kanadı beni çok uğraştırmadı sağlamda oldu belki ona farklı bir gövde düşünebilirim.
Hi-start tecrübeme güvendikçe modelleride arttırırım.Ama kısa zamanda bir tane albatros istiyorum araştırdımama henüz bulamadım.Bir çoğu satılmış

trkdix
17-03-2008, 20:30
dün itibari ile Bursa/Gürsu'da bulunan yamaç paraşüt pistinde uçmaya çalıştım.

uçmaya çalıştım rüzgar çok verimsizdi.Hatta gelen birkaç yamaç paraşütçü uçmaktan vazgeçti.

Planörüm çok dengeli ve güzel uçtu fakat KLL'nin de dediği gibi tasarım hataları var kesinlikle en önemli hata kuyrukta her defasında inişlerde dikey stabilizer gövdeden ayrıldı ki çok kötü inişlerde değildi.

Hatta kanat gövdeden ayrıldığında sadece lastikler yerınden atmıştı hiçbir kırım olmadan.Yani gövde,kanat,rudder ve elevatör bağlantıları yeteri kadar sağlam.Ama kuyruk tam bir hüsran.

nasıl kuvvetlendirebilirim diye düşünürken benzer konuda tecrübeli fikirlere açığım.

teşekkürler.

KLL
17-03-2008, 21:23
açıkçası pek bir yolu yok o kuyruğu düzletmenin. albatrosun kuyruğuda zayıf ancak T olmadığı için tamiarı çok kolay. T kuyrukta kuyruğun ucu ağır olduğunda buurlma hareketince çatlayacaktır. malesef böyle. iyiki kırmışım bendekini :D

trkdix
20-03-2008, 19:49
iyiki kırmışım bendekini :D

tüh keşke kırsaymışım bende:D

KLL
21-03-2008, 10:13
o uçak daha çok statik model olmaya uygun gibi bence :) tavana asmalık.