Orijinalini görmek için tıklayınız : RealFlight G3 SİM yardım
Arkadaşlar forumdan indirdim kurdum başarılı bir şekilde lakin kumandayi calibre edemedim ? kumandayı calibre etmek için giriyorum 4 tane 100 kadar ilerleyen kutu var benim kumanda 6 kanal HBK2 kumandası bunu nasıl calibre edebilirm ??? calibre sırasında tüm yönleri dümeleri denememe rağmen finish butoonu aktif olmuyor lütfen yardım ?
Arkadaşlar forumdan indirdim kurdum başarılı bir şekilde lakin kumandayi calibre edemedim ? kumandayı calibre etmek için giriyorum 4 tane 100 kadar ilerleyen kutu var benim kumanda 6 kanal HBK2 kumandası bunu nasıl calibre edebilirm ??? calibre sırasında tüm yönleri dümeleri denememe rağmen finish butoonu aktif olmuyor lütfen yardım ?
ister 4 ister 14 kanal (14mz gibi) olsun temek 4 kareket vardır aileron elevator throttle rudder. geri kalanı gyro ve switch lerden oluşuyor. ayrıca kanal sayısı yapılabilecek hareket sayısı anlamına gelmiyor alıcınıza ne kadar ekipman bağlayabileceğiniz demektir. lama larda misal 2 motor 2 servo varken t-rex gibi modellerde 4 servo 1 motor 1gyro vardır. 7ch kumandanız var 1 kanallık yer boş kalır dilediğiniz sonradan yapabileceğiniz güncellemeyi ekleyin diye.
sim de de aynı mantık var.
delphi911
05-03-2008, 23:13
ister 4 ister 14 kanal (14mz gibi) olsun temek 4 kareket vardır aileron elevator throttle rudder. geri kalanı gyro ve switch lerden oluşuyor. ayrıca kanal sayısı yapılabilecek hareket sayısı anlamına gelmiyor alıcınıza ne kadar ekipman bağlayabileceğiniz demektir. lama larda misal 2 motor 2 servo varken t-rex gibi modellerde 4 servo 1 motor 1gyro vardır. 7ch kumandanız var 1 kanallık yer boş kalır dilediğiniz sonradan yapabileceğiniz güncellemeyi ekleyin diye.
sim de de aynı mantık var.
Cehaletimin kusuruna bakmayın. Malum hala 4 kanal dayız :D Dolayısı ile G3.5 ta Lama 4 ün 4 kanal kumandasını kullanabiliyorum. Kumandayı gayet güzel ayarladım. Yani 4 kanal komutam sim de de gayet güzel çalışıyor. Simde bir tek coaxial model var. Ben onu gayet güzel kullanıyorum. Ama olay 6 kanallı modellere gelince, havalandırmayı başarsam da model yere çakılıyor hemen. Şimdi merak ettiğim, ben mi 6 kanal kullanma konusunda son derece yeteneksizim? yoksa, elimde ki kumanda 4 kanal olduğundan 6 kanal modellere kumanda edememem normal mi? Ya da, 6 kanal modelleri kontrol edebilmek için farklı bir kontrol ayarımı yapmam lazım kumandaya?
kumandadan olduğunu zannetmiyorum. zita benim biraz zamanlar kumandalı olarak aldığım gamebird diye bir sim vardı. onun kumandası ile (rc model kumandası olarak kullanılmıyor sadece pc de kullanılıyor) aero fly deluxe, real flight g3 gibi sim ler kullanıyorum. sorun olmadı. kumandadan olduğunu düşünmüyorum .ama 4 ve 6 kanal kumandayı da sim lerde kullanan arkadaşlarımız var ise daha doğru bilgi verirler bence. elimdeki sim kumandası 5 kanala karşılık geliyor kanısındayım çünkü temel 4 kontrolün dışında 1 tuş mevcut kumanda üzerinde.
peki arkadaşlar neden ben kumandayı calibre edemiyorum finish seçeneği aktif olmuyor birtürlü ? Ne yapmam gerekiyor kısaca bi anlatırmısınız ? birde RealFlight G3 e benim HBK2 modelini ekleyebiliyomuyum trex falan ekleniyormu ?
dungeon1975
26-03-2008, 12:00
arkadaşlar bende bu sim programını kurdum. ilk çalışmasında bir problem yok. ama modeli değiştireceğim zaman bir hata veriyor. yalnız bu hata da her modelde çıkmıyor. bu problemi nasıl çözerim. yardımcı olursanız sevinirim.
bu arada yazılımı g: sürücüsü kullanarak(deamon) normal c: klasörüne kurdum
DeLLyCeM
26-03-2008, 13:24
arkadaşlar bende bu sim programını kurdum. ilk çalışmasında bir problem yok. ama modeli değiştireceğim zaman bir hata veriyor. yalnız bu hata da her modelde çıkmıyor. bu problemi nasıl çözerim. yardımcı olursanız sevinirim.
bu arada yazılımı g: sürücüsü kullanarak(deamon) normal c: klasörüne kurdum
RealFlight 3.00.366 HeliUpdate yükle...
aerofly delux pro yu indirdim crack ledim kullanıyorum bende heli upgrade bu program içinde mevcutmu bilginiz varmı ?
dungeon1975
27-03-2008, 12:06
RealFlight 3.00.366 HeliUpdate yükle...
Teşekkürler, bu yazılımı nereden bulabileceğim konusunda da yardımcı olursanız sevinirim.
Bende rfg3 expansion pack 1 ve pack 2 ile g3.5 update var. ve bunları da yüklemiştim.:confused:
şimdiden teşekkürler
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.