Orijinalini görmek için tıklayınız : ustalardan yardım lazım?
mertfb129
22-03-2008, 20:32
merhabalar biliyorsunuz ki dün (23.03.2008) nevruz du.okulda kutlamalar ve eğlenceler hazırlanmıştı.eğlendik filan neyse sonra 1 aydan beri 3 arkadaş model uçak yapımına heves sardık.okulumuzada o arada marangoz geldi:)alakaya maydanoz:)ve yanındada bir sürü çıtarlar vardı.Rasgele çıtaları aldık sınıfa çıktık.çıtaları rasgele keserken konuşuyorduk,işte nasıl yapcaz filan diye.arkadaşlarımız hepsi çok zeki ve model uçak yapabilecek kapasitedeler.bi ara netten elektrik motorlu serçe görmüştüm.bizde dedik el alışkanlığı olsun bi yapalım.indik çalışma odasına.rasgele bişiler yapmaya başladık bi arkadaş çıtaları düzgünce kesti bi ardadaş zımpara yaptı bende yapıştırma işi yaptım.ortaya şöyle bişi çıktı 2 saat içinde şunları yaptık(aşağıda).Şaka derken gerçek oldu.Öylesine konuşurken ortaya bu çıktı elimizde hiç ölçü filan yokken,rasgele aşağıdaki taslağı yaptık.şimdi arkadaşlardan ve ustalarımızdan yardım istiyoruz.Hatay/Dörtyol'da yaşıyoruz.ve elimizde gerekli aparatımız yok.yani bu şehirde bulmamız imkansız.Muhtemelen netten getittircez.ama elimizde sadece 50 ytl miz var,ve yaptığımız bu model uçar mı?rasgele ölçülerle yaptık.elimizde hiç ölçü olmadan...İnşallah bişiler yapılırda uçar.bunu çok istiyoruz.resimleri ekliyorum:)yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
Şevkinizi kırmak istemem ama yeni başlayanlar olarak plansız çalışmakla hata etmişsiniz. Modeli Serçe'ye benzetmeye çalışmışsınız ama birçok hata içeriyor. Kanatlar yamuk görünüyor, kanat/gövde oranı bozuk, kanat/yatay dengeleyici oranı da bozuk, dikey dengeleyici yok, gövde güçsüz görünüyor. Çok sıkı zımpara lazım ama buna rağmen süzülme testinden geçmesi bile büyük başarı olur. Bunu radyo kontrollü yapmayı şu anda hiç düşünmeyin.
Ortaya çıkardığınız bu çalışma, sizin için bir tecrübedir tabii ki. Bu tecrübeyi sıradaki planlı projelerinizde kullanın. Spontane üretimler için erken bence.
monokotilodon
25-03-2008, 16:10
gürman abi gereken şeyleri söylemiş!!!
ama herkesin bu işe merak salması şuan bişey yapamasa bile ilerde yapabileceği sinyallerini vermesi mutluluk verici...nitekim forumun 1500 kişiyi bulan aktif kullanıcı sayısı da geçmiş yılların kat be kat önünde olduğumuzu gösteriyor ne mutlu bize...
kahve köşelerinde sürteceğine gençlerimizin atelyelerde bişeyler üretmeye çalışması ne güzel...
volkan_ovun
25-03-2008, 21:35
kahve köşelerinde sürteceğine gençlerimizin atelyelerde bişeyler üretmeye çalışması ne güzel...
+1 diyor, altına ben de imzamı koyuyorum.
Sevgiler...
mertfb129
25-03-2008, 22:29
teşekkürler.cevaplarınız için.
gürman bey siz antakyalıymışsınız sanırım.hemşeriyiz:)bende dörtyoldan.
iyi çalışmalar
bulunduğunuz il veya ilçede türk hava kurumu şubesinden lastik motorlu modelleri temin edebilirsiniz yapım gayet basit ve açıklamalar gayet geniş tüm malzemeler kutu içerisinde mevcut size maket bıçağı toplu iğne planın üzerine sermeye naylon kıl testeresi gibi şeyler kalıyor(almaya)deneyin uçuyorlarda :D
teşekkürler.cevaplarınız için.
gürman bey siz antakyalıymışsınız sanırım.hemşeriyiz:)bende dörtyoldan.
iyi çalışmalar
Bir cumartesi gününü ayarlayıp buraya gelebilirsen hem yüz yüze tanışmış, hem de bilgi alışverişi için fırsat bulmuş oluruz.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.