Orijinalini görmek için tıklayınız : gümrük mevzuatları
omegacabo
12-01-2005, 14:07
bütün arkadaşlara selamlar,
paket postahanesindeki mevzuatlar değişmiş heralde 100 $ üstü tutarındaki paketler için beyanname açılıyormuş ve yaklaşık 450 Ytl üzerinde masraf çıkarıyorlarmış diğer formlardan okuduğum üzere hobici arkadaşlar paketleri geri gönderiyorlarmış konu ile ilgili bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
saygılar
haklısın bu konu çok yorumlandı yapabileceğimiz birşey yok kanun kanundur
Kargo dahil toplam 100 Euro'nun üzerinde faturalı gümrük postaları için oldukça zor bir prosedür işletip çokça da vergi vs vermek gerekiyor. Yapılacak şey: kargo ücretini sineye çekip, siparişleri max 100 Euro veya 125$'ı geçmeyecek şekilde bölerek vermek. Böylece biraz fazla kargo ödersiniz ama gümrük vergisi vermez ve siparişinizi çok uğraşmadan teslim alırsınız. Ya da yurtdışından geri dönen bir tanıdığınız vasıtasıyla da getirtebilirsiniz...
Peki birşey sorucam. 100€ altındaki siparişler hala ewe teslim mi? Yoksa gidip bi ücret ödeyerek mi alıyoruz. Çünkü ben 18den küçüğüm gidersem postaneye vermezlerse siparişi bir de bana...
Gelen paketin büyüklüğüne bağlı, bazen eve getiriyorlar, bazen de gelip teslim alın diye kağıt bırakıyorlar...
yani 18 yaş problem olmaz bu paketlerde. Peki body getirtsem?
18 yaşından küçüksen, yanında bir velin ile birlikte gidip teslim alabilirsin. Getirteceğin body'nin boyut ve ağırlığına + fatura değerine bağlı olarak durum değişebilir...
murat abi ben benim araç abimin adı ile geldi ama ben abimin kimliğini alıp gittim imzamı attım aldım :D
Aynı zamanda gümrük'den değil, yalova'daki normal postaneden aldığını da belirtirsen, arkadaşlar için yanıltıcı bilgi olmamış olur.
gulozgur
12-01-2005, 20:09
hafif off topic olacak ama.
tower'dan eger indirim kuponu kullaniyorsaniz. indirimden onceki halini baz alin. kutunun disina yapistirdiklari yazi indirimsiz hali....
ne de olsa artik ince hesaplara girdik di mi:)
mrserhan
12-01-2005, 20:10
Peki birşey sorucam. 100€ altındaki siparişler hala ewe teslim mi? Yoksa gidip bi ücret ödeyerek mi alıyoruz. Çünkü ben 18den küçüğüm gidersem postaneye vermezlerse siparişi bir de bana...
ya oyle dusuncek olsak sana postacının mektup ta teslim etmemesi gerekir heralde.
mrserhan
12-01-2005, 20:19
TR sampiyonasının son ayagının yapıldıgı gun kumandam hala gelmemişti. done done kumanda aradıgım bir sonbahar gunuydu. murat abim saolsun yardımıma koştu graupnerini bana verdi.
ertesi gun bi gittim iş yerime gelmiş kocaman kutu. futaba 2pl yanında da ıvırzıvırlar vardı.
pazar gunu postacı getirmiş guvenlik gorevlisine bırakmış. halbuki ben cuma gunu ta posta gumrugune gidip sormustum paket geldimi diye.
onlarda yok gelmedi demişlerdi
tabi 100€ altında oldugu için gumrukten de muaf oldugu için direk servise gondermişler.
adam paketi bırakırkende kimlik falan hiç bişi istememiş gerci bizim oraya gelen postacı bizleri tanıyo belki o yuzdendir.
Evet, aynen öyle. Mahallemizin postacısı, bizleri iyi tanıyorsa, güvenip bir yakınımıza da teslim edebiliyor. Ben evde yokken, bana gelen paketleri annem alıyor mesela...
Kumanda-alıcı vs gibi aletler şu telsiz kanunu meselesine takılmıyor dimi? Yani bandrol vs gibi işlemler.. Kısacası Towerdan kumanda sipariş etmekte sakınca yokmu?
Askeriyeni mi jandarmanın mı ne kullandığı bir frekans vardı. Onda problem çıkıyormuş.
75 mhz dir jandarmanın kullandığı frekans.
omer_yildir
27-01-2005, 21:31
ben ıkı tane sıparıs verdım bır ay arayla ..bırı 27 mhz bırı 75 mhz ydı hıc bır sorun cıkmamamıstı..temmuz yada agustosdu herhalde...
toplamda 174$lık birkaç şey sipariş etmiştim ancak şu mevzuat olayından dolayı, beyanname doldurmamaız gerekiyormuş ve buda komisyoncularla oluyormuş falan, bunu nasıl halledebileceğim, nereden bulacağım komisyoncu dediğimde burada gidip gelen birileri var onlardan isteyeceksiniz falan dediler bu ne kadara mal olur ve ben bu komisyoncuları nasıl bulup beyanname dolduracağım?
ayrdımcı olursanız sevinirim.
mrserhan
28-01-2005, 11:56
illa komisyoncuya yaptırmana gerek yok.
sadece gumrukcu vasıtası ile beyanneme ver. gerisini kendin halledebilirsin.
maliyeti aşağı yukarı ne kadar tutuyor?
kişiye bir kereliğine mahsus şifre falan veriliyormuş komisyoncu şart değilmiş ama ilk kez başıma geldiği için bir bilgim yok.
???
yaa arkadaslar eskiden EMS ile gelen küçük paketler eve kadar geliyordu.ikidir topkapı gümrüğe geliyor.sizinkilerde öyle mi?Faturalar 100 USD den küçük bu arada
mrserhan
28-01-2005, 18:17
arkadaşlar yazdan buyana sipariş vemredim. ne eve ulaşma konusunda nede maliyet konusunda kesin birşey soyleyemem.
beyanname yi 20 30 milyona acıyolar diye biliyorum.
Dr. Mini-Z
28-01-2005, 18:46
Benim anladığım EMS ne olursa olsun gümrüğe gidiyor. Diğer paketlerde az bişi büyükse gümrüğe değilse eve geliyor. Tecrübelerim bunlardır.
ewet bızımde gumruge takılmadan gelmesı gereken bır urunumuz vardıı 120 dolarlık cıvarı malesef eve gelmedı topkapıdakı gumruge cagırdılar bızı oradan almamız gerekıyormus neden acaba eskıden eve gelıyorduu sımdıkk her sey gumrukten gecıyorrr
bu arada oyle buyuk bır seyde degıl yaneee 3 tane elektık motoru 2 tanede ufak yedek parca
benim towerdan 120 dolarlık bir siparişim vardı eve geldi haberiniz olsun..
zaten 120$ 100€ dan az yapıyo onla ilgilidir herhalde.. yanılıyomuyum..
CarCreator
29-01-2005, 22:18
Ben siparişlerimi kolaylıkla alabiliyorum
kaç paraya kadar sorunsuz alıyosun. ve en son ne zaman aldığınıda yazarmısın abi. Son olarak forumde yeni olduğunu gördüm. Forumun tanışma bölümünde kendini tanıtırsan sevinirz..
torlak_t
25-02-2005, 08:57
Ya arkadaşlar ben yazılarınızı pkudum fakat daha 1 hafta çnce sipariş verdim towerdan yaklaşık 140$ lık bişi hiç sorunsuz hem de yaklaşık 1 hafta içinde evime geldi.
yigit1905
25-02-2005, 19:45
eve geldiyse nsl olur acaba gümrükte olsaydı belki bişi olurdu heralde ??? aman iyi yine
ben size şunu söyleyeyim yurt dışından bir şey getirtiyorsanız siparişi 100 euroyu kesinlikle geçmeyecek şekilde ayarlayın getirttiğinize getirteceğinize pişman olursunuz . Özellikle alacağınız şeyin Türkiye'de alternatifi varsa burayı tercih edin . 15 günden beri 109 dolarlık tekneyi çıkartmaya uğraşıyorum sonunda bugun çıkardım (araya gümrük firması + tanıdık sokarak) ve siparişim toplam 105 günde elime geçti . Ne rüşvet ne başka bir yolda sökmüyor haberiniz olsun . Ayrıca çıkarttığım gümrükteki gümrük memuru da tanıdık . Uyarımı lütfen dikkate alın başınız ağrımasın 3 kuruşluk şey için ...
Bu arada malınızın nasıl gümrüğe girdiğini merak ediyorsanız onu da size anlatayım bilginiz olsun . Size gümrükte verginize vererek malı teslim eden gümrük memurunun hiçbir yetkisi yok . Gümrüğe girecek malları onun dışında 3-4 kişilik bir ekip gümrüğe gelerek ve tek tek sayım yapıp , faturaları kontrol ederek ayarlıyor . Gümrüğe girecek ya da verilmesi gerekenleri ayırıyorlar ve gerisi sadece teslim eden gümrük memuruna kalıyor (yani sizin muhatap olduğunuz memura rüşvet falan vererek alma olanağınız yok). Onların ver dediğini veriyor , ayırdıklarını verme yetkisi yok . Sadece size nasıl davranmanız konusunda yardımcı oluyor (beyanname açtırma v.s.) .
Bu arada faturayı düşük gösterme yollarını da fazla abartmayın derim . Gümrük memuru gerçek değerinin faturada yazan olduğuna inanmazsa da malı vermiyor . Uğraşırım alırım diyorsanız bunlar uğraşılacak insanlar değil onu da belirteyim . Hem sinirleriniz yıpranır hem de moraliniz bozulur .
(Rüşvet falan diyorum bazı arkadaşlar hassas bu konuda yanlış anlaşılmasın , konuyu anlatmak için söyledim sadece :) )
vallaha kısıye goremı davranıyorlar anlamadım dogrusu 10 gun once towerdan sıparıs verdım 1080 gr lık paket ıcınde kep de var bu gun gelmıs vede sorun cıkarmadan gelmıs yane bızım gecen sıparıs 35 gun surmustu neden boyle farklı davranıyorlar anlamadım
HPIREVO3
26-02-2005, 22:01
eve kadar mı gelmiş Traxxas?
UPS ile gelecek olan ürünelrde gümrüğe giriyormu yada kontrolden geçiyormu*
birde motor ve birkaç şeyin siraişi 160doalr civarıydı geri göndemek zorunda kaldım, tower a ulaşması aşağı yukarı ne akdar sürüyor?
eve gelmedı gıdıp gumrukten aldırdım fakat para vermedım gumruk hıc para talebınde bulunmadı
roCCo 109 dolara niye zorluk çıkartıyolarki 100 euroyu geçmez zaten.
selim arditi
02-03-2005, 20:06
arkadaslar lutfen beni bilgilendirin towerdan alınan ürünler eve teslim edilmektemi
yoksa ne gibi problemler cıkabilir yada ne kadar para vermem gerekir gümrük problem cıkarırsa(ALMAK İSTEDİGİM ÜRÜN 300 DOLAR
(ONA GORE DAHA NET CEVAP YAZABİLMENİZ İÇİN YAZDIM))
daha net cevapları 1000 kere yazdık . daha da net yazmaya kalkarsak gümrük memuru gibi olucaz yakında zaten . biraz araştırın gözünüzü seviyim ya
selim arditi
03-03-2005, 00:09
aylardır arastırmaktayım,
tam towerdan alıcam derken bi baktım gümrük problem cıkartıyomus
gunlerdir bunu da arastırdım forumdaki tum yazıları okudum ama sayfalarca okumama ragmen net bir yanıt bulamadım sorularıma!
sana birsey sorucam sen towerdan bişi istedinmi hiç 100 euro üstü
yada gümrükte hiç problem cıktımı eger aldıysan ne gibi problemler cıktı NASIL HALLETTİN???
:hııııııı:
sana tek diyeceğim şey kargo dahil 100 euroyu geçmeyecek şekilde siparişini ayarla . Siparişin iki paket halinde gönderilmemesini iste . Ne göndereceklerse tek paket halinde gelsin . İki paket halinde gelen malları tower ilk gelen pakette tek fatura halinde gönderiyor ve ikinci paketten fatura çıkmadığı için gümrükte sorun çıkartıyorlar . Eğer sorunsuz getirtmek istiyorum diyorsan kargo dahil 100 euroyu geçirmeyeceksin ok?? Bak güzelcene izah ettim :) Hayırlı alış - verişler
selim arditi
03-03-2005, 00:23
saol yardımın için ama birsey daha sorucam(soylicem) alıcam araba hpi mt2 bilmiyorum bilirmisin orda araba 300 dolar burda 1000 dolar!!!
yani ne kadar fiyat olabilirki yine türkiyeden daha ucuza gelmicekmi??
ve forumdaki arkadaslar ilk siparişlerde sorun cıkmadıgını soylemiş sencede oylemi???:fısfıs:
Oradan getirmeye kalkarsan yaklaşık 300 - 400 milyon masraf çıkacak belki de daha fazla . İstiyorsan getirt sen bilirsin . Vaktim bol , uğraşır gümrükten çıkartırım diyorsan getir . Ama şunu söyleyeyim gümrükteki adamlar uğraşılacak insanlar değil buda aklında bulunsun . Forumda getiren arkadaşları bilmiyorum ama getiren olmuş olabilir . Fakat benim başıma geldi çok uğraştım alabilmek için (gümrükteki memur da tanıdık olmasına rağmen) . Karar senin valla . İstiyorsan bi kere dene bizde görelim sonuçlarını , öğrenmiş oluruz hiç değilse nasıl çıkartabileceğimizi :)
selim arditi
03-03-2005, 17:18
eger masraflardan dolayı aracı almak istemessem geri gonderebilirmiyim?
paramı geri vericeklermi tamamını?
verirler o konuda supen olmasın
selim arditi
03-03-2005, 20:25
yani en kotu ihtimal rocco o zaman getirtip bi şansımı deniyim eger dediin gibi cok problem cıkartırlarsa gümrükte geri yollarım!??
HPIREVO3
03-03-2005, 20:32
selim burada 1000 dolar degil .istersen tam fiyatını bilmiyorum ama bugünlerde mustanghobbies'e yeni parti mal geliyordu onlara yeni fiyatını sor ona göre karar ver.
selim arditi
03-03-2005, 20:47
ya ama yinede bi şansımı deniyim o zaman!
ne olabilirki bi şansımı denersem???
dene tabi canım denemesi bedava :)
ya arkadaşlar bilmiyorum ama biraz abartmıyoruzmu 300 -400 milyon die benim bugun örendiğim kadarıyla motorlu maket olarak geçen bizim modellerden yüzde 18 kdv ve yüzde 4-5 vergi alıyorlar o kadar yani benim alacağım 460 dolarlık tmaxx paketine sadece 100 dolar 110 dolar arası bişi ödicem gibi.
yanılabilirim ama 300 dolarlık alete 400 milyon bilemiyorum !
arkadaslar tartısmaya gerek yok size alıntı ile örnek vereyim .arkadas tower dan Kyosho giga getirtmiş.
asagıda bulacaksınız.
Arkadaşlar tam maaliyeti yazıyorum..
Tower fiyatı 629,99 USD
30 USD kupon kullanıyoruz 599,99 oluyor.
Shipment en ucuzu 56,49.
Toplam tower a ödenen 657 usd oluyor.
Gümrüğe geliyor.. Nakliye dahil fiyattan %4,7 gümrük vergisi ödeniyor. yani yaklaşık 31 usd..
Hepsini topluyoruz 657+31=688 USD oluyor. Bu tutardan %18 KDV ödeniyor. Yani 124 dolar.
Nooldu toplam?? Yaklaşık 812 USD.
Bu noktadan sonra iş tanıdık bir gümrükçüye bu işi ucuz yaptırmaktan geçiyor. Ben beyanname açtırma ve gümrükçü ye çok az para ödedim.
Bilginize
geri gönderme ne akdar sürüyor? hemen gönderilmesi için dilekçe vermiştim tower a birkaç kez mail attım ancak henüz gelmediğini söylediler bi fikri olan varmı geri dönen malların gönderene yani tower a ulaşma süresini?
grave malını neden geri yollamıstın . gümrükten alamadınmı yoksa verginin fazlalığından mı ?
4oo-5oo milyon civarı masraf çıkarılacağı söylendiği için geri göndermek zorunda kaldım,
ne akdar sürede towerhobie nin eline geçer bi fikri olan?
pardon çok soru sordum ama grave vergi anlamındamı 500 milyon dediler sana ?
vergi anlamında değil % bilmem kaç zaten vergi ödenecekti sonrasında bu ürünler TSEye gönderilecek ve dengi bir ürünün olup olmadığı kontrol edilecek ve bu her bir ürün tekrarlanacak bununda maliyeti 80-85milyon dediler, ayrıca bir miktarda komisyoncu firmaya ödenecek hepsini topladığında 450-500 milyon tutuyor.
topu topu 160$(shippind dahil.)
getirdiğin ürrünün CE belgesi olmadığı için olabilirmi bu ?
torlak_t
12-03-2005, 21:37
sana tek diyeceğim şey kargo dahil 100 euroyu geçmeyecek şekilde siparişini ayarla . Siparişin iki paket halinde gönderilmemesini iste . Ne göndereceklerse tek paket halinde gelsin . İki paket halinde gelen malları tower ilk gelen pakette tek fatura halinde gönderiyor ve ikinci paketten fatura çıkmadığı için gümrükte sorun çıkartıyorlar . Eğer sorunsuz getirtmek istiyorum diyorsan kargo dahil 100 euroyu geçirmeyeceksin ok?? Bak güzelcene izah ettim :) Hayırlı alış - verişlerbana siparişim tower ın iki ayrı şubesinden geldi ve içlerinden ayrı ayrı faturalar ıktı. Nedeni farklı şubelerden gelmiş olması mı?
abi zaten galiba tower 1000 dolar üstü ürünlwri yollamıo ki nie geri yolladın adamseni keklemiş gibi geldi bana
herkese selam ankaradan,
arkadaşlar ben aralık ayı içinde tower dan savage SS, gerekli aksesuarlarını ve opsiyonlarını getirttim, toplam fiyatı 620 USD idi. Şans bu ya kasım ayından itibaren yeni yasa yürürlüğe girdi dediler. ben de gittim bir gümrük firmasıyla konuştum, TSE ye yaklaşık 250 milyon kadar bir para ödemişler faturasını getirdiler, 100 -150 milyon, ki bu size bağlı, kadar da komisyoncu kendisi alıyor, bir de 2 ay kadar sürdüğü için günlük galiba 1.5 milyon da PTT ye ödüyorsunuz fakat adamlar paketi eve kadar getirip teslim ettiler. İşlemler baya bi uzun sürdü, Ekim de verdiğim sipariş Şubat ta elime anca geçti ama gene de Türkiye deki maliyetinden çok daha ucuza geldi.
Bir de geçen hafta Salı günü Savage Central Store dan 100 USD lık bir sipariş verdim, 25 USD da kargo ödedim, bugün PTT den aldım hiç bir sorun da olmadı.
Sevindim eğer yardım edebildiysem
kafasında hala soru olan arkadaşlar için bilgilendirici bir yazı olmuş . Türkiye'deki maliyetinden ucuz gelmiş demişsin de yanlış hatırlamıyorsam tower'da savage 400 dolar . 82 dolar da yol parası . Yani 482 dolar yapıyor . 482*1,335 = 643 ytl . 250 milyon tse parası + 100 milyon komisyoncu = 1000 ytl . 2 ay * 1.5 ytl = 60 ytl toplam 1060 ytl maliyeti olmuş sana galiba . Burada da 1100 ytl zaten . Bi de euro deger kazandı son 2 hafta içinde . 2 hafta öncesine kadar her şey dahil Savage RTR'yi 1050 ytl civarına mal oluyordu..
Bir şey daha sorucam . Gümrük vergisi verdin mi acaba?? Yoksa sadece TSE'ye mi veriliyor?? Benim bildiğim vergi kısmıda var işin .
HPI Dual Disk Brake Set Stainless Steel (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXFYL2) 116.59 Hitec HS-325HB Servo Standard Karbonite Gear BB J (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXDEL8) 225.98 DuraTrax FlashPoint Infrared Temperature Gauge (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXEMG5) 124.99 Hobbico 4-Way Wrench w/Plug Storage (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXL387) 13.99 HPI Reverse Module Savage 21/25 (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXDSD1) 133.99 Devcon Thread Locking Compound (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXC030) 13.19 Hobbico CS-70MG Servo Super Torque 2BB U (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXANT4) 139.99 HPI High Performance Air Cleaner 15mm (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXDUR2) 115.69 Megatech Aluminum Center Skid Plate Purple Savage 21 (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXESY1) 120.99 HPI 1/8 Savage SS Kit w/.25 Engine (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXFCB0) 1319.99 90511 MX-3 3CH FM 1 94102Z 80 (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXCHA880) 199.99
$50 PROMOTIONAL DISCOUNT 1-50.00 58 USD da kargo ücreti verdim.
Toplam 620 USD oldu. 250 milyon da gümrük galiba TSE ye ödemişler çok detaylı bilmiyorum.
Bildiğim kadarıyla Türkiye de sadece SS 550 Euro civarında
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.