PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RC ödevi

Ares
23-03-2008, 13:15
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle konuyu doğru yere açıp açmadığım konusunda emin değilim. Yanlış yere açtıysam özür dilerim. Üniversitede bir derste hocamız hem mekanik, hem elektronik bileşenleri olan, çalışmayan veya bozulmuş bir alet üzerinden ödev hazırlamamızı istiyor. Benimde aklıma TG-10 um geldi:) Arabanın aslında çalışmayan bir kısmı yok fakat parçalaması ve üzerinde çalışması kolay olacağı için ben bunu seçtim. Projenin ilk aşaması seçtiğimiz aletin işlevini ve fonksiyonlarını yazmak. Bu aşamada nelerden bahsedebilirim? Aklıma ilk gelenler, aracın kumanda, receiver, servo sisteminden bahsetmek. Motordan, ekzozdan, hava filtresinden bahsedebilirim. Aracın ileri, sağ, sol hareketini anlatabilirim. Başka aklınıza gelen neler yazabilirim? Yardımınıza ihtiyacım var çünkü bu ödev bunu yazıncada bitmeyecek. Daha aracı tamamen sökme aşaması var. Anlayacağınız bu daha başlangıç:) Çok ayrıntıya girmeden neler yazabilirim? Fikir verirseniz sevinirim. Teşekkürler

TheMISFIT
23-03-2008, 15:05
Bence aracın aktarma organları anlatlımaya değer bir konudur, diferansiyelin çalışma prensibi vs...

Dersin konusu, üniversitedeki bölüm neydi?

Ares
23-03-2008, 19:33
Üniversitedeki bölüm mekatronik:) Derste mekatroniğe giriş dersi. Mekatroniğide size bir tablo ile anlatayım. Eminim forumdaki insanların çoğunun ilgi alanına girer.

TheMISFIT
23-03-2008, 19:41
Güzelmiş :)

Evet, kumanda - alıcı - servo sistemi uygun gibi görünüyor.

Aslında araba elektrikli olsa ve ESCden de bahsedebilseniz şahane olurdu, benzinliden daha uygun olurdu.

Ares
23-03-2008, 19:49
Aslında elektrikli arabamda var ama benzinli arabanın motorunda mekanik parça daha çok diye seçtim. Piston, karburator filan onları anlatacağım. Raporu hazırladım bu arada. İlk aşama tamam yani:) Birkaç hafta sonra aracı tamamen parçalayıp ayrıntılı bir rapor hazırlamam lazım. Yardımlarınızla bu dersten AA alırım herhalde:)

fake
25-03-2008, 03:11
camber, caster, toe-in toe-out defransiyel,
motor,2zamanlı 4 zamanlı :)
redüktör
amasör:)

Ares
27-05-2008, 18:15
Arkadaşlar bu ödev hala devam ediyor ve sonuna gelmek üzereyim. Yanlız RC nin kullanım alanları ve tarihçesini bulmam gerekiyor. Bana yardımcı olabilecek var mı? ACİLLLLLL. Türkçe, ingilizce kaynak fark etmez.

red_fin
27-05-2008, 18:19
Google.

Ares
27-05-2008, 18:57
baya yardımcı olmuşun. Teşekkürler

red_fin
27-05-2008, 20:13
Yoksa senin icin biz mi aramaliydik google'da.

Residue
27-05-2008, 20:53
www.yahoo.com :D

GuNeSh
27-05-2008, 22:01
wikipedia (http://www.wikipedia.org)

suhandemiroz
28-05-2008, 21:15
Samsun Model Sporları Derneği
http://www.samod.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=29