Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaslar yardım edermisiniz acill
daglarinkurdu
24-03-2008, 13:34
Arkadaslar benim hayalim uçak yapmak ve ucagı casus haline getirmek ben hiçç birseyy bilmiom lütfen nerden baslayabilirim hatta ucagımı bile ben yapmak istiom satın almak nefret ediyorum satın aldıgımda bir anlamı kalmıo lütfen :hımm:
yapmak tamamda nasıl casusu hale getirmek burasını anlayamadım :D
teorik bilginiz yoksa kendiniz bir proje hazırlamak ve bunu yapmak çok zor diyelim yaptınız peki uçacakmı???
arf modeller hazır lakin yinede ben yapıyım diyorsanız kit alabilirsiniz böylece gövde inşaatını siz yapmış olursunuz ;oleeea:
Modeli kurallarına göre yaptınmı,uçmamasında bir neden yok.Casus yapmak istiyorsan elinde 300-400 ytl arası para bulunması gerek.Gerekli ekipmanları alırsan neden olmasın :)
Bakkalda pastörize süt varken evde inek beslenmez.
Balsa ağacı yetiştirip, reçineden yapıştırıcı yapmayacağınıza göre bazı şeyleri hazır almak şart.
Uçak yapmak için de bir sürü detay bilmek lazım. Alıcı verici devreleri, kumandaları, servoları, motoru herbiri ayrı bir mühendislik alanı. Yıllarca okuyup milyarlar harcamak lazım. Ya da forumu okuyup birşeyler öğrenmek lazım.
Birisi çıkıp makina mühendisliği okudum cnc tezgahlarda hertürlü alüminyumu işlerim şekil veririm ve motor yapacağım derse yapar. Birisi çıkıp hiç birşey bilmiyorum herşeyi kendim yapacağım derse dosya kağıdından iyi süzülen bir uçak bile yapamaz.
Bilgi herşeydir.
Casusluk boyutuna gelemedim bile :)
hayatınızda kaç tane kağıt uçak yaptınız?
Modeli kurallarına göre yaptınmı,uçmamasında bir neden yok.Casus yapmak istiyorsan elinde 300-400 ytl arası para bulunması gerek.Gerekli ekipmanları alırsan neden olmasın :)
forumun amacı ortaklaşa çözüme varmak tartşmak değilmi botunu aşmadan izah ediyim
hiçbir bilgisi olmayan şahısın önüne yaplacak modelin taslagını koyalm gerekli parçalarıda fakat sizce yapmak mümkünmü?
lastik motorlu modelleri yapmayan bir kişi nasıl patlar motorlu uçağı inşaa edebilir???dediğiniz gibi yapım aşamasını daha doğrusu yapmayı bilmek önemli
bence o güzelim balsalara kıymaktansa afr model almak daha mantıklı tabii benim görüşüm:D
forumun amacı ortaklaşa çözüme varmak tartşmak değilmi botunu aşmadan izah ediyim
hiçbir bilgisi olmayan şahısın önüne yaplacak modelin taslagını koyalm gerekli parçalarıda fakat sizce yapmak mümkünmü?
lastik motorlu modelleri yapmayan bir kişi nasıl patlar motorlu uçağı inşaa edebilir???dediğiniz gibi yapım aşamasını daha doğrusu yapmayı bilmek önemli
bence o güzelim balsalara kıymaktansa afr model almak daha mantıklı tabii benim görüşüm:D
Sadece düşün.Gerisi gelir,Ne yaptığının farkında olursan,yapamayacağın hiçbir şey yok.Bu söylediğim herşey için geçerli.
size katıldığımı öncede belirttim ama biraz pratik teorik bilgi gerekli değilmi???
saygılar...!
Sadece düşün.Gerisi gelir,Ne yaptığının farkında olursan,yapamayacağın hiçbir şey yok.Bu söylediğim herşey için geçerli.
Bu memlekette ne yaptığının farkında olan kaç kişi tanıyorsun?
Bu yazdığının sonu meditasyon yaparak model uçurmaya bile gider.
İnsanlara destek olurken yol gösterirken yanlış yollarda zaman harcamalarına neden olmamak lazım.
Forumda bu kadar bilgili ustalar var. Hali vakti yerinde olan da vardır. Casus uçak konusu da uzun uzun yazıldı, tartışıldı. Neden biri çıkıp da casus uçak yapıp devlete hediye etmeyi düşünmedi acaba. Madem düşünmek önemli bunu da düşünmekte fayda var.
Akşam haberlerde bir casus uçak gören ertesi gün burada alıyor soluğu. Biz de zamanını boşa harcamasın diye debelenip duruyoruz.
Şimdi bu arkadaşın isteği aynen şöyle
hiç birşey bilmiyorum+acil+uçak yapmak istiyorum+casus yapmak istiyorum+yardım edin
Ben de şöyle birşey istiyorum
hiç birşey bilmiyorum+acelesi yok bir yıl içinde olur+toprağı altına çevirmek istiyorum+yardım edin+yardım edene 100 dolar vereceğim
Düşün bakalım kime yardım edersin
Metin hocam ben yardım ederim sana.. Yanlız para peşin çalışıyorum ben, 100 doları önceden alabilirmiyim. Parayı hesabımda göreyim, 1 yıl içerisinde toprağı altına çevirme garantisi veriyorum..
:D
Konu açılmışken bir örnek vermek isterim. Ankara'dan tanıdığım modelci arkadaşlardan birisi birkaç yıldan beri mikro casus uçak geliştiren bir firmada çalışıyor. Geçenlerde bir buluştuğumuzda şimdiye kadar yaşadıklarını anlattı da ağzım açık kaldı. Ar-ge için ödenen yüzbinlerce dolar mı istersiniz, mühendislik ve imalat zorlukları mı...
Ben bile tahmin etmiyordum bu kadar güç olacağını ama az buz meşakatli iş değilmiş hakikaten.
Sevgili "dağlarınkurdu", TSK epeydir mikro casus uçaklar konusunda çalışıyor ve çalıştırıyor. Bu iş öyle senin zannettiğin gibi, bir uçağa kamera takıp uçurmakla bitmiyor. Sen hele bir "uçak nedir" onu iyice öğren, sonra hayallerine devam et.
Casus yapmak istiyorsan elinde 300-400 ytl arası para bulunması gerek.Gerekli ekipmanları alırsan neden olmasın :)
:lol::lol:
Sanırım 5 sıfır eksik yazmışsın Yaman.
Casus uçağın ekipmanları hi-model de var mıdır acaba?:)
O bahsedilen ekipmanlar neyse artık...:D
Metin hocam ben yardım ederim sana.. Yanlız para peşin çalışıyorum ben, 100 doları önceden alabilirmiyim. Parayı hesabımda göreyim, 1 yıl içerisinde toprağı altına çevirme garantisi veriyorum..
:D
Bir yıl içinde 5 ton toprağı 50 dolarlık altına çevirme garantisi olursa 100 dolar peşin veririm :)
Ticari zekadan değil, düşünerek buldum :)
Ben en iyisi başlık açayım
hiç birşey bilmiyorum ticaret yapmak istiyorum acil yardım :)
Şimdi biraz da dertleşelim
Ben çocukken çocuklar da büyükler de bilmiyorum demeye utanırlardı. Öğrenmemek ayıp diyerek bilmiyor kalmayın demeye getirirlerdi.
Televizyon, internet yoktu sadece komşunun ansiklopedisi vardı. Arabanın diferansiyeli nasıl çalışır, satranç nasıl oynanır hepsini tek ciltlik eski bir ansiklopediden öğrenmiştim. En ufak bir bilgiye ulaşmak saatler sürerdi.
Şu geldiğimiz noktaya bakın. Anadilini katletmek sıradan bir davranış şekli oldu. Bilmemek marifet, öğrenmeden durumu kurtarmak hüner oldu. Bir de gittiğimiz noktaya bakın. Ben görüyorum da söylemeye dilim varmıyor.
Aşağıdaki fıkrayla bağlayayım isteyen bir anlam çıkarıp ağlasın isteyen gülsün.
Temel Almanya'da yıllarca çalıştıktan sonra kesin dönüş için başvurur. Göçmen bürosundakiler Temel'i tanır ve severler. Vazgeçirmeye çalışırlar. Neden gidiyorsun derler.
Temel cevap verir. 50 yıl önce homoseksüellik yasaktı, 20 yıl önce serbest oldu, 5 yıl önce evlenmelerine izin verildi. Homoseksüellik mecburi olmadan ben döneyim der.
Bir yıl içinde 5 ton toprağı 50 dolarlık altına çevirme garantisi olursa 100 dolar peşin veririm :)
Ticari zekadan değil, düşünerek buldum :)
Ben en iyisi başlık açayım
hiç birşey bilmiyorum ticaret yapmak istiyorum acil yardım :)
Şimdi biraz da dertleşelim
Ben çocukken çocuklar da büyükler de bilmiyorum demeye utanırlardı. Öğrenmemek ayıp diyerek bilmiyor kalmayın demeye getirirlerdi.
Televizyon, internet yoktu sadece komşunun ansiklopedisi vardı. Arabanın diferansiyeli nasıl çalışır, satranç nasıl oynanır hepsini tek ciltlik eski bir ansiklopediden öğrenmiştim. En ufak bir bilgiye ulaşmak saatler sürerdi.
Şu geldiğimiz noktaya bakın. Anadilini katletmek sıradan bir davranış şekli oldu. Bilmemek marifet, öğrenmeden durumu kurtarmak hüner oldu. Bir de gittiğimiz noktaya bakın. Ben görüyorum da söylemeye dilim varmıyor.
Aşağıdaki fıkrayla bağlayayım isteyen bir anlam çıkarıp ağlasın isteyen gülsün.
Temel Almanya'da yıllarca çalıştıktan sonra kesin dönüş için başvurur. Göçmen bürosundakiler Temel'i tanır ve severler. Vazgeçirmeye çalışırlar. Neden gidiyorsun derler.
Temel cevap verir. 50 yıl önce homoseksüellik yasaktı, 20 yıl önce serbest oldu, 5 yıl önce evlenmelerine izin verildi. Homoseksüellik mecburi olmadan ben döneyim der.
abi ben hiç bişey bilmiyorum fıkraya güldüm acaba yanlışmı yaptım :D
volkan_ovun
25-03-2008, 21:49
Metin bey, ağzınıza, kaleminize sağlık. İzninizle bir ilave yapayım:
Sosyal bilimler ayağa düştü, herkes psikolog, herkes sosyolog, herkes ekonomist, herkes dilbilimci oldu; sosyoloji eğitimi alanlara kitlesel etkileşim, dilbilimcilere imla öğretilir oldu.
Bu nedenle de her gün kahvelerde, otobüslerde dolmuşlarda herkes ülke kurtarır oldu.
Gerek sizin, gerekse koka'nın yazdıkları yüzünden altıma etme aşamasına gelince benim de gereksiz yere çenem düştü :)
Sevgiler...
abi ben hiç bişey bilmiyorum fıkraya güldüm acaba yanlışmı yaptım :D
Temel bu güldürür tabi :)
Çocuklarımızın yaşayacağı oramı düşününce hüzün basıyor hepsi o :)
Metin bey, ağzınıza, kaleminize sağlık. İzninizle bir ilave yapayım:
Sosyal bilimler ayağa düştü, herkes psikolog, herkes sosyolog, herkes ekonomist, herkes dilbilimci oldu; sosyoloji eğitimi alanlara kitlesel etkileşim, dilbilimcilere imla öğretilir oldu.
Bu nedenle de her gün kahvelerde, otobüslerde dolmuşlarda herkes ülke kurtarır oldu.
Gerek sizin, gerekse koka'nın yazdıkları yüzünden altıma etme aşamasına gelince benim de gereksiz yere çenem düştü :)
Sevgiler...
Çok doğru tespitler yapmışsınız. AB sevdasına herkese diploma ehliyet dağıttılar. Eğitimi altüst ettiler. Her köye üniversite açıldı ama sağdan soldan öğretim üyesi toplandı. Lise eğitimi diye birşey kalmadı sadece dershanelerde test çözebilme becerisine odaklanıldı. İlköğretim daha da felaket oldu. Bu durumda dilbilimcinin imlayı öğrendiğine bile şükretmek lazım. Şimdi üniversite öğrencilerine sınavda sorduğum soruları ve aldığım cevapları yazsam Temel solda sıfır kalır.
Düşünüyorum O halde varım :P
söyledim söyledim ama düşün dediler abi bende düşünüyorum casusluğu nasıl olur bi türlü çıkamadım işin içinden suat hoca var türkkusunda ona sordum bana güldü hehehehehe:D ;oleeea: :)
yaw arkadasın hevesini kırmayalım sayın arkadaslar abiler bende lastik motorlu modeller var pelikan bülbül sülün vs isteyene verebilirim yeni başlayacaklara :D
ki daha sonra başlasınlar rc ye
Lastik motorlular.Mesela SERÇE,balsa inşaatı ögrenmek içindir.Yeni başlayanlara uçuş dersi vermiyor'ki,kafasına göre uçuyor.Neden lastik motorlu ile başlasın,simulatör kullansa daha iyi olmaz mı?
AB sevdasına herkese diploma ehliyet dağıttılar. Şimdi üniversite öğrencilerine sınavda sorduğum soruları ve aldığım cevapları yazsam Temel solda sıfır kalır.
:D:D Cehalet mutluluktur...! :D:D
Lastik motorlular.Mesela SERÇE,balsa inşaatı ögrenmek içindir.Yeni başlayanlara uçuş dersi vermiyor'ki,kafasına göre uçuyor.Neden lastik motorlu ile başlasın,simulatör kullansa daha iyi olmaz mı?
gövde inşaatında neye gerek var hocam???sanırım yanlış anladınız beni uçuş için değil inşa için dedim
sonrası için sizin dediğiniz sonsuz kere doğru simulasyon :D
İşte en büyük yanlış kanaatlerden birtanesi...
Serbest uçuş modelleri, aerodinaminin temel prensiplerini öğrenmek için en ideal modellerdir. Modelin doğru dürüst uçması için tüm ayarlarının elden çıkmadan önce yapılması gerektiği için, ağırlık merkezi, hücum açısı, motor çekiş açısı, kaldırma merkezi, kontrol yüzeyi açıları vs. gibi ayarların çok hassas olarak yapılması gerekir.
Gerçekten model uçak olayını öğrenmek istiyorsanız, lastik motorlu uçaklar ideal öğretmenlerdir.
Bu modeller asla KAFALARINA GÖRE uçmazlar. Sizin yapmış olduğunuz ayarlar doğrultusunda uçarlar.
bence yanlış düşünüyorsun.serbest uçuş modellerini bukadar yabana atarsan.sonra bu modelim neden uçmuyor bir bakarmısınız gibi soruları çok sorarsın.
Egemen abi sana katılıyorum bencede lastik motorlu modellerden(yukarıda belirttim) başlanmalı bize türkkuşunda ki bütün hocalar lise yıllarında iken direk başlamanın yanlış olduğunu belirttiler hatta elimizdeki kitleri alıp bize lastik motorlu model verdiler(3arkadastık)daha sonra arf olmayan modellerimizi 2 ay sonra onların gözetiminde yaptık ve bir sorun yoktu gayet stabil uçuyorlardı ki hatta bundan önce 1 tane tel kontrollu yapıp 3 kişi bunu uçurduk :D
yapılan her model ucak ucarmı
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.