PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tower kafayı yedi....!!!!!

reklamci2003
14-01-2005, 00:41
Arkadaşlar pazar akşamı towerdan 2 tane kep bir iki parça sipariş ettim. Toplamı 64 Dolar. Kargo ücreti 30 Dolar. Toplam 94 Dolar.

Pazartesi mail attılar. Siparişlerinizi USPS ile yollayamıyoruz alternatif olarak Fedex ile yolluyoruz. Eğer yollanmasını istiyorsanız 25 dolar kapora yatırın Fedex gelip paket ölçülerine göre fiyat versin. Biz size fiyatı bildirelim, fiyatı kabul etmezseniz 25 Dolarınızı yanar kabul ederseniz 25 dolar kargo ücretinden düşer diye mail attılar. Fiyatın Fedex tarafından fazla çıkmayacağını düşünüp kabul ettim. Bugun yine bir mail geldi Kargo ücreti olarak 191 Dolar para istediler. :kütküt: :kütküt: :kütküt:
Tabi hemen telefon açtık burak arkadaşımla.
Telefonda söyledikleri Türkiyeye gelen siparişlerde problem çıktığı için fedex ile gönderiyoruz dediler. Ama bende ufak parçalardan sadece 1 defa gelmedi. Bir türlü anlam veremedim. Acaba anlam veren varmı yani bundan sonra towerdan Türkiye'ye bir şey getirtemeyecekmiyiz veya yeni kullanıcı ismi mi açmam lazım bilmiyorum..... :confused:

cguckan
14-01-2005, 00:59
Abi baya kötü olmuş bu ya. Arkadaşlar aramızdan biri bizim hobbyrc adına bir mail atarsa baya iyi olucak. Eğer böyle olursa yanarız... En büyük yedek parça kaynağımız gidiyo...

reklamci2003
14-01-2005, 01:20
Böyle bir mail yazıyoruz burakla beraber. Biraz sert olacak ama bakalım ne cevap gelecek...

Vermiş olduğum siparişlerimin toplamı $64.25 dır. Fedex kargo ücreti $190.69. dır. Siz böyle bir sipariş vermek isteseniz bu kargo ücretini ödemek ister miydiniz? Fedex ile gönderim yapacaksanız kargo ücreti olarak $30.44 dolar siparişimde kredi kartımdan neden çekilmiştir. Sisteminizde neden Böyle bir hata vardır. Veya sisteminizde neden Fedex seçeneği yok. Olursa biz bu konuda bilgilenmiş olur ve siparişlerimiz ona göre yapmış olurduk. TNT Fedex ten daha uygun bir firmadır bu seçeneğiniz neden seçeneklerinizde bulunmuyor. Bu hatayı telafi etmenizi ve Siparişimi USPS ile gönderilmesini istiyorum. Ayriyeten şimdiye kadar yollamış olduğunuz siparişlerde (Invoice Number 11362791) nolu sipariş haricinde bir kaybolma olmamıştır. Towerhobbiesten 6 ayda 2300 dolarlik siparişim olmuştur bu sizin için bir önem ifade etmektemidir. Türkiyeden yapılan siparişler hakkında ne gibi düzenlemeler yapmayı düşünüyorsunuz?

yigit1905
14-01-2005, 07:12
yaw ben cumartesi sipariş verdimde inşallah bi ofsayt olmaz...

yigit1905
14-01-2005, 07:14
bişeyden bilgi almak için mail atıorum maile bile cevap vermiyolar :(
benimde toplam 88 dolar tuttu ...
In-Stock Items: $70.60
International Air: $18.04
Total Current Charges: $88.64

RoCCo
14-01-2005, 09:46
Arkadaşlar önceden de belirttim şimdi de belirtiyorum . Tower'a sipariş verirseniz ve siparişiniz 45 gün içinde gelmezse , sizde bunu towera mail atarak bildirirseniz onlar da sizin lafınıza inanarak paketin kaybolduğunu onaylıyorlar ve ya paranızı geri iade edelim ya da aldıklarınızın aynısını gönderelim diye 2 seçenek sunuyorlar . Siz para iade etmeyi seçerseniz bu demek oluyor ki tower'la ilişkiniz bu saatten sonra bitmiş demektir . Adamlar paranızı sorunsuz olarak anında geri iade ediyorlar ama bundan sonraki siparişlerinizi fedex ile gönderileceğini , bunun için de siparişi verdikten sonra bildirim yapmanızı , bildirim yapmadığınız taktirde siparişinizin otomatik olarak iptal edileceğini söylüyorlar . Ayrıca fedex'in 25 dolarlık ıvır zıvır masraflarını da size yansıtacaklarını söylüyorlar . Tabi kimse bunu kabul etmeyeceği için bu da demek oluyor ki bundan boyle tower'dan mal getirtemiyorsunuz . Aynısı benim başıma geldi geçen forumda da yazdım . Uzun yazışmalar sonucu da hem paramı geri aldım hem de durumu kurtarabildim . Fakat bir şey fark etmedi . Son verdiğim iki siparişin 2. olanı ve 1. olanın 2. paketi 50 günden beri elime geçmiş değil . Ben ise hala beklemeyi tercih ediyorum . Bunda da para iadesi talep ettiğim halde bende fedex sorunu ile başbaşa kalacağım bu da tower'la iplerin koptuğu anlamına gelecek :) .
Zaten 80 güne kadar gelmezse paramı geri isteyeceğim . Bir daha da tower'dan alış-veriş yapmasam da olur . Yaklaşık 250 dolarlık bir para var çünkü ortada . 30-40 dolar olsa pire çin yorgan yakmaya deymeyecek diyeceğim ama rakam yüksek olunca tower'dan bir şey almasamda olur bu saatten sonra... Çok fazla problem çıkıyor bu aralar siparişlerinize dikkat edin arkadaşlar . Bence en iyisi sipariş vermemek bu ara .

cepcity
14-01-2005, 10:30
ya artık hem bizim devlet hemde tower kafayı yedi ya biz bu hobide ilerlemek için imkanlarımız vardı. şimdi hepsi bir bir siliniyor.

!Amorfy.BaRoS+
14-01-2005, 16:01
Arkadaşlar bence biraz sakin :) Her zaman en üst düzeylde övdüğümüz tek adres dediğimiz Ki ben demedim !!! şimdi kfayı yedi filan bence biz<e yakışmıyor bence ortada büyük bir sorun var ama daha kimin çözebilceği yada ne olacagı belli değil ama olan sipariş veren arklara oluyor bence işler netleşene kadar kimse vwermesin diyorum...
Aydın abi fedexin mallarına sanırım gümrk karışamıyor yani direk eve kadar getiriyolar diye biliyorum ama o kadar fiyat çıkarmaları ilginç geçmiş olsun diyeyim Bu konu artık herkezi baydı artık her gün gümrük lafı ama sorun bitmiyor işte :)

yigit1905
14-01-2005, 18:01
How will you ship my order?
Tower Hobbies will ship ground orders within the US by either Fed Ex Ground, Fed Ex Home, UPS or USPS. Parts Express (with discounted shipping) and back orders in which there are no shipping charges to the customer, will usually ship via the most economical but reliable shipper. International Orders will ship via Parcel Post unless Fed Ex International shipping is requested and there are additional charges.
We are unable to accommodate requests to ship via specific shippers. We cannot bill an account you may have with any of the above shippers. We are capable of shipping your products to most International locations. We do not recognize use of forwarding companies and cannot accommodate special requests when using a forwarding company. For additional information.

towerda bulduum bi yazı

yigit1905
14-01-2005, 18:09
şimdi benim 88 dolar tuttu ya küçük parçalar var bide adamlar bana fedex le mi göndericekler.

yigit1905
14-01-2005, 18:15
JNH INTL AIR SMALL PKT. ile yollamışlar benimkini bu nee

!Amorfy.BaRoS+
14-01-2005, 22:09
Walla uluslar arası hava yoluyla gönderildiğini ve galiba paketin küçük oldugunu filan sölemeye çalışmışlar yada anlatmaya diyeyim :)

yigit1905
15-01-2005, 18:36

adamlarla konuşuodumda fedex medex bu ne die sordum adamlar bu şirketle anlaşmışlar ve küçük paketler bu sayede daha fızlı geliyormuş bilginize...

RoCCo
15-01-2005, 18:43
valla benim small packet 10 gunden beri yok ortalıklarda JNH ile gönderildi

yigit1905
15-01-2005, 18:44
inşallah bi terslik çıkmaz rocco peki sen neler istedin body falan mı kaç dolarlık tı ?

GReddy
15-01-2005, 20:02
JNH international air hava sitketinin kisatma ismi ve ufak paketle yolluyolar boylece sana daha ucuza gelcek sanirm. ne siparisi vermistinki???

yigit1905
15-01-2005, 21:23
yedek parça 88 dolar tuttu gerçi

ooo
15-01-2005, 21:30
ufak paket derken.. nası yani.. anlamadım??:)

yigit1905
15-01-2005, 21:45
küçük şeyler küçük ürünler yani body gibi falan deil

ooo
15-01-2005, 22:10
JNH international air hava sitketinin kisatma ismi ve ufak paketle yolluyolar boylece sana daha ucuza gelcek sanirm. ne siparisi vermistinki??? yiğit tamam yani küçük şeyler ama ya abi yanlış anlatmış yada ben yanlış anlamışım yani ben eğer gümrül sorun olmasa arabamı alsam genemi küçük paket yapcaklar yani.. yada diğer şirketler daha mı büyük bi paket hazırlıyolar..

jrcem
15-01-2005, 22:25
yiğit tamam yani küçük şeyler ama ya abi yanlış anlatmış yada ben yanlış anlamışım yani ben eğer gümrül sorun olmasa arabamı alsam genemi küçük paket yapcaklar yani.. yada diğer şirketler daha mı büyük bi paket hazırlıyolar..
model arabaların kutuları bilgisayarların kasası kadar ama yedek parçalar poşetle satıldığından (yakıtlı motorlar ve egzos hariç) kendileri bi kutuya koyuyorlar sen araba istesen arabanı kutusuyala başka kutuya koyarlar

RoCCo
16-01-2005, 01:07
kargo dahil 120 dolar . motor ve pinyon dişlisi falan büyük bir şey yok pakette . Sıktı artık bu tower'ın yaptıkları son zamanlarda zaten

yigit1905
16-01-2005, 08:26
yiğit tamam yani küçük şeyler ama ya abi yanlış anlatmış yada ben yanlış anlamışım yani ben eğer gümrül sorun olmasa arabamı alsam genemi küçük paket yapcaklar yani.. yada diğer şirketler daha mı büyük bi paket hazırlıyolar..
sence koca arabayı küçük pakete koyabilirlermi?

galloper
16-01-2005, 11:48
towerdan iki hafta önceki 150$ siparişim 10 gün içinde postacı tarafından evime kadar getirildi bilginiz olsun ben sorun yaşamadım

mcagis
16-01-2005, 11:54
Haydaa. Bu ne biçim iş şimdi?

cem
16-01-2005, 14:39
Fedex icin verdikleri fiyat ucuz bile;ben Ispanyadan DHL ile Trye 20*30*30 boyutundaki kutuyu gondermek icin (1 kilo) 180 euro para veriyorum...

cem
16-01-2005, 14:44
DHL,UPS,FEDEX gibi sirketler koli agirligindan ziyade kolinin boyutlarini gozonune aliyorlar,yukarida yazdigim olayda eger ben ayni agirliktaki koliyi daha buyuk ebatlarda mesela 20*30*30 yerine 30*40*40 ile gondermek istersem fiyat otomatik olarak 260 euroya cikiyor.

MAD FOR TAMIYA
16-01-2005, 16:26
Galloper, nasıl oluyorda 150$'lık mal kapına kadar gelebiliyor?
Bunun sınırı 100Euro değil mi?
Yada parasını sen vermedin ve biri tarafından yutrdışından hediy eolarak mı gönderildi?

galloper
16-01-2005, 16:29
hediye deil towerdan sipariş verdim kutunun üstünde letter (mektup) yazıyordu sanırım o yüzden postacı getirdi

!Amorfy.BaRoS+
16-01-2005, 16:48
ya cidden neler oldugunu anlamak mümkün değil...

yigit1905
16-01-2005, 21:52
eheehehe 150 dolarlık kocamanda ne mektubu da olurki ama riskli iş...

Dr. Mini-Z
17-01-2005, 00:23
Neyse buraya yazmayayım da anlamayan arkadaşlar özel mesaj atsınlar öyle söyleyeyim. Nasıl oluyar da eve geliyor kısmını.