PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nitro foam v2

koka
27-03-2008, 16:23
merhaba arkadaşlar.ilk yaptığım nitro foam modelin bu motora biraz büyük geldiğini farkettim.daha hafif ve kanatları daha ufak birmodel yaptım.ilk uçuşunu bu sabah 6:00 da yaptı.uçuşa yalnız gittiğim için hem uçurdum hem kameraya çektim baya zor oldu ama başardım :D bir yotube videosu ekliyorum açamayanlar için birde başka bir video paylaşım sitesini ekliyorum.iyi seyirler:)
bu arada motoru merak edenler olabilir motor: wasp 0.061 %30 luk nitrolu ve hint yaglı yakıtla kullanıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=P4dg6kW6zAE
http://www.:censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:/play.php?vid=90

c/z
27-03-2008, 18:38
uçuşa yalnız gittiğim için hem uçurdum hem kameraya çektim baya zor oldu ama başardım :D

Bunu nasıl yapabildin...? Bravo Naci..:D

atambay
27-03-2008, 19:40
Tebrikler. Oldukça iyi uçuyor. Motor performansı da iyi.

fullturkey
27-03-2008, 22:58
Super olmus yaa, azim budur arkadaslar alkisss...

koka
28-03-2008, 08:30
herkese olumlu yorumları için çok teşekkür ederim.
Cem abi aslında okadarda zor değil sol elimle kamerayı tuttum ,sağ elimlede kumanda dan aileron ve yatay stabilizer komutunu verdim :D gazıda %75 açtım hepsi bu.
ama o şekilde uzun süre kullanamadım çünkü full konsantre daha fazla dayanamadım :)

red_fin
28-03-2008, 10:05
Tek kelime ile MUHTEŞEM. Ellerine sağlık Naci. Gördüğüm kadarı ile motorun tüm sorunları hallolmuş. Model de çok başarılı.

Tebrik ediyorum.

koka
28-03-2008, 10:33
Tek kelime ile MUHTEŞEM. Ellerine sağlık Naci. Gördüğüm kadarı ile motorun tüm sorunları hallolmuş. Model de çok başarılı.

Tebrik ediyorum.

teşekkürler Egemen abi.motor gayet güzel çalışıyor.:)
karbüratörün hava girişinede çorap uygulaması yaptım toz topraktan koruyorum akıllandım artık :D

koka
09-04-2008, 10:00
işte dün yaptığım uçuş ve kırım videom :D ne oldu anlamadım hava bitti herhalde :)
ne güzel o yamaçtan hafif rüzgar esiyordu herhalde esmekten vazgeçti bi an :D birden yapışıverdi yere model.
http://www.youtube.com/watch?v=lzqfXN8ID8E

c/z
09-04-2008, 13:07
işte dün yaptığım uçuş ve kırım videom :D ne oldu anlamadım hava bitti herhalde :)
ne güzel o yamaçtan hafif rüzgar esiyordu herhalde esmekten vazgeçti bi an :D birden yapışıverdi yere model.

Geçmiş olsun Naci..:P
Tayyareyi stall ettirmişin gibi bişey.....!:confused:
Artık daha büyük , ölçekli birşey yaparsın gari..:D

koka
09-04-2008, 13:21
Geçmiş olsun Naci..:P
Tayyareyi stall ettirmişin gibi bişey.....!:confused:
Artık daha büyük , ölçekli birşey yaparsın gari..:D

teşekkürler Cem abi.haklısın tayyareyi stalla soktum galiba:) gazı açmıştım ama motorun çekişi okadar iyi değil ondan toparlıyamadı galiba,bir anda oluverdi zaten.diğer modelimin videoyu izledinmi abi arlechini?
Cem abi sen sonunda bana ölçekli bir model yaptırıcan ama uygun büyüklükte motorum yok :)
şu aralar zor :(

c/z
09-04-2008, 13:35
Cem abi sen sonunda bana ölçekli bir model yaptırıcan ama uygun büyüklükte motorum yok :)
şu aralar zor :(

Cereyanlı yap...:D

koka
09-04-2008, 13:38
Cereyanlı yap...:D

sanırım bu işiten kıvıramıycam:) kurtuluş yok gibi hahaha şöle basitinden birtane yapıyım bari :D mustang p51 gibi bişeyler yapsam olurmu?

c/z
09-04-2008, 13:43
sanırım bu işiten kıvıramıycam:) kurtuluş yok gibi hahaha şöle basitinden birtane yapıyım bari :D mustang p51 gibi bişeyler yapsam olurmu?

Eh ne diyeyim en basitini seçmişsin..

koka
09-04-2008, 13:48
Eh ne diyeyim en basitini seçmişsin..

hemen kızma be abi:) esas istediğim artık daha agresif uçuşlar yapabilmek .o yüzden alttan yada ortadan kanatlı bişeyler olsun istiyorum.

c/z
09-04-2008, 14:01
hemen kızma be abi:) esas istediğim artık daha agresif uçuşlar yapabilmek .o yüzden alttan yada ortadan kanatlı bişeyler olsun istiyorum.

Şaka bir yana ;
Üstten kanat olunca agresif olmaz düşüncesi çok yanlış. Kanadın dihedral açısı önemli. Örneğin üstten kanatlı olup negatif dihedralli ve çok da süper avcı uçakları var..
Örnekler..: alpha jet , su 31 foxhound , a7 intruder , tornado vs...

koka
09-04-2008, 14:12
Şaka bir yana ;
Üstten kanat olunca agresif olmaz düşüncesi çok yanlış. Kanadın dihedral açısı önemli. Örneğin üstten kanatlı olup negatif dihedralli ve çok da süper avcı uçakları var..
Örnekler..: alpha jet , su 31 foxhound , a7 intruder vs...

haklı olabilirsin abi,ama kanat üstte olduğunda yana yatışlarda altta olanlara göre daha çok direniyorlar.kanat üstte olduğunda ağırlık merkezi uçağın altında kaldığı için yana yatışlar okadarda agresif olmuyor . bunlar sadece benim izlenimlerim yanlış olabilir :D

koka
23-04-2008, 09:42
merhaba :) nitro foam v2 nin son uçuş videosu http://www.youtube.com/watch?v=5MuBhq-kRak
kuvvetli esen rüzgara rağmen görevini yerine getirdi ve uçtu:) iyi seyirler :)

c/z
23-04-2008, 11:09
Çok iyi uçmuş Naci:D
Ya motor ufak geliyor yada rüzgar çoktu.. Bir de uçurduğun yer iyi değil. Daha geniş bir düzlükte uçuş yap. Bir tarafı ufak bir yamaç , burada rüzgarın yönü çok önemli. Yamaca doğru esiyor ise modele bastırıcı etkisi de olabilir. Tepeye doğru esiyor ise de sana yardımı dokunur. Yamaç boyunca esiyorsa bu sefer de hiç bir işe yaramaz. Ayni yönden esen rüzgardan çok , rüzgarın bazı sütrelere çarpıp , oluşturduğu turbülans etkisi kumandayı güçleştirir.
Selamlar:)

atambay
23-04-2008, 11:23
Uçuşu güzel. Tabi rüzgar ve küçük olmanın verdiği sorunlar da var. Bu arada kanat ve kuyruk paralelliği bozulmuş. Düz bir yere koyup karşıdan bakarsan hemen farkedersin.

koka
23-04-2008, 11:24
Çok iyi uçmuş Naci:D
Ya motor ufak geliyor yada rüzgar çoktu.. Bir de uçurduğun yer iyi değil. Daha geniş bir düzlükte uçuş yap. Bir tarafı ufak bir yamaç , burada rüzgarın yönü çok önemli. Yamaca doğru esiyor ise modele bastırıcı etkisi de olabilir. Tepeye doğru esiyor ise de sana yardımı dokunur. Yamaç boyunca esiyorsa bu sefer de hiç bir işe yaramaz. Ayni yönden esen rüzgardan çok , rüzgarın bazı sütrelere çarpıp , oluşturduğu turbülans etkisi kumandayı güçleştirir.
Selamlar:)

teşekkürler Cem abi.aslında motor trainer uçuş için uygunda rüzgar baya kuvvetliydi.birde tepeden yukarı estiğinde çok güzel oluyor uçuş. uçak havada çok rahat tutunuyor.ama dün tam tersiydi rüzgar resmen yukardan aşağıya basıyor uçağı .türbülans oluyor herhalde.ben bu tepekil yeri çok seviyorum.ne zaman başka bir düzlüğe gitsem hep uçaklarım kırılıyor ne hikmetse bu tepede daha iyi uçuruyorum:D( arada burdada kırılıyor tabi:))
bu ayın sonunda büyük ihtimal Karamanı terk ediyorum abi:) artık bu düzlüklerdeki son uçuşumdu herhalde.

PATO
23-04-2008, 12:30
Tebrikler Naci. O motora ayar tutturup düzgün çalıştırmayı başarabilmen en büyük başarın olmuş bence.

koka
23-04-2008, 12:44
Uçuşu güzel. Tabi rüzgar ve küçük olmanın verdiği sorunlar da var. Bu arada kanat ve kuyruk paralelliği bozulmuş. Düz bir yere koyup karşıdan bakarsan hemen farkedersin.

videoda banada öyle göründü ama uçuşta yamukluk yok gibiydi:)

koka
23-04-2008, 12:46
Tebrikler Naci. O motora ayar tutturup düzgün çalıştırmayı başarabilmen en büyük başarın olmuş bence.

teşekkür ederim Gürman abi.motorun düzgün çalışmasında Egemen abinin büyük payı var.birde %30 nitrolu yakıtında faydası olmuştur:D

atambay
23-04-2008, 21:54
videoda banada öyle göründü ama uçuşta yamukluk yok gibiydi:)

Çarpıklık varsa düzelt derim. Belki daha iyi uçar :)

koka
24-04-2008, 08:30
Çarpıklık varsa düzelt derim. Belki daha iyi uçar :)

yanlış anlamışsın abi bende tam anlatamadım aslında:)uçuşta yamukluk yoktu derken,uçağın düzgün uçtuğunu kastetmemiştim.yani uçuş anında uçakta öyle bir yamukluk yoktu.videoda öyle görünüyor demek istemiştim:):)
şu anda bütün malzemelerimi,uçaklarımı tek tek kutuluyorum:( taşınıyorum artık(ne zor iş bu taşınma işi)