PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba

siyah
15-01-2005, 18:49
merhaba,
ben daha önce de yazmıştım ancak diğer arkadaşlar gibi şanslı olmadığım kesin.. yardım göremedim :rolleyes: canınız saolsun.
ankaradayım ve çankaya üniversitesi hukuk son sınıf öğrencisiyim. derslerimin ağır olması ve sınavlarımın olması nedeniyle çok zamandır ilgilenemiyorum arabamla. gerçi benim arabam sizinkiler kadar iyi bişey deil sanırım. 834 parçadan oluşan diecast kolleksiyonum var, modele de eBay da gezerken rastaldım aslında aklımda değildi diecast almak için gezerken kısmet onaymış ve bir tane Tamiya TT-01 şase Mercedes-Benz 190E EVO.II AMG aldım. full rullman takımı aldım ve uyguladım, onun dışında herşeyi standart. Kumandam da HITEC AGRESSOR CRX (3 kanallı, LCD ekranlı, 20 araba hafızalı), sanırım kumandam şimdilik yeterli.
elektrikli arabayla mı uğraşayım yoksa bu böle kalsın benzinli bir model mi alayım. mugen benzinlinin şahıymış sanırım..
elektrikli ile uğraş diyen arkadaşlar olursa tavsiyelerini beklerim.

100kmh2sn
15-01-2005, 18:55
Merhaba,
Aileye tekrar hoşgeldin diyelim..
Adını söylersen iyi olur,elimizden geldiğince sana yardım edicez.
Öncelikle sorunu forumumuzdaki ilgili konu başlığı altında sorarsan çok daha iyi olur,malum tanışma başlığında içerik dağılmasın..
seni sık sık aramızda görmek isteriz, iyi seyirler

WarsteineR
16-01-2005, 19:12
aramıza hoş geldiniz..forumlarda aktif olmanız dileğiyle..

BARSİ72
16-01-2005, 19:27
hoş geldin bende ankaradayım .

TeamMRP
17-01-2005, 11:32
Selam Ankara'lı,

Her türlü yardım için rahatlıkla arayabilirsin.

Penny
17-01-2005, 11:52
hoşgeldin aramızaa :)

mcagis
17-01-2005, 12:44
Merhaba, bir kere yardım görmedin diye hemen öyle darılmak yok, ısrarla yardım istemeye devam :D Demek ki gözümüzden kaçmış veya o esnada yardıma ihtiyacın olduğu konuda yeterli bilgi sahibi kimse yokmuş forumda. Yoksa mutlaka elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Tamiya şaseler hakkında oldukça bilgi sahibi üyemiz var, senin araban hakkında da yorumlar gelecektir ancak, forumun ilgili yerlerinde yeni başlık açıp orada sorunu tekrarlarsan daha iyi olur.
HobbyRC Forum bir aile gibidir, tüm üyelerimiz birbirine yardımcı olmaya çalışır. Sana da yardım etmekten zevk duyacaklardır, ailemize tekrar hoşgeldin...

YoL_GezeR
17-01-2005, 20:53
foruma hoşgeldin iyi seyirler...

Sezer85
18-01-2005, 00:17
Merhaba ilk önce Aramiza hosgelndin diyorum! Araban güzel bir araba bende kullandim birtene, Eyer yardim istersen bana yaza bilirsin

YoL_GezeR
18-01-2005, 14:32
Merhaba ilk önce Aramiza hosgelndin diyorum! Araban güzel bir araba bende kullandim birtene, Eyer yardim istersen bana yaza bilirsin
Birtene yerine bir tane olacaktı ve ayrıca bir ile tane arasında boşluk var :D :DEyer eğer olacaktı ayrıca "," den sonra büyük harfle başlanmaz :D :D :p :p

Sezer85
18-01-2005, 21:06
Birtene yerine bir tane olacaktı ve ayrıca bir ile tane arasında boşluk var :D :DEyer eğer olacaktı ayrıca "," den sonra büyük harfle başlanmaz :D :D :p :p
He he Supersin! cok tesekkürler!:D :D :D

MAD FOR TAMIYA
18-01-2005, 22:23
Siyah, merhaba
Aramıza hoş geldin. Öncelikle kumandan konusunda bence haklısın uzun süre sana yetecekdir. TT-01 şase ile kit olarak alıp yaptıysan, artık benzinli bir kit de yapabilirsin demektir. Pekçok prensibi birbirine benzer. Ama bu işden zevk aldıysan artık bir şekilde daha üst modelleri yapmaya başlaman, yarışlara katılman seni daha çok motive edebilir.
Elektriklinin avantajları:
1- Benzinli gibi çok bakım gerektirmezler. Temizlenmesi vs. daha kolaydır.
2- Daha sessizdirler.
3- Yarışlara tek başına katılabilirsin. Benzinlide arabandan anlayacak bir arkadaşının pit'de yeralması gerekecek. Benzinlide yarış sırasında motor çalıştırma, ayar vs gerekebiliyor. Elektriklide ise arabanın yoldan çıkdığını gören her hangi biri, onu sadece yola koyar o kadar. Elektrikli yarışı 10 dak. sürdüğü için daha farklı arızalarda zaten müdahale zamanın olmaz. Benzinli yarışları ise ortalama 30dak. sürüyor ve müdahalelerin süresi yarış sonucunu etkiliyor.
4- Fazla pilin olursa, pil değiştirerek kullanma süren artar ve benzinli süresi kadar arabanı kullabilirsin.
5- Benzinli kadar ses çıkarmadığı için istediğin yerde “başkalarını rahatsız eder miyim?” derdine düşmeden kullanabilirsin.
6- 24 saat/7 gün arabanın arkasında bulundurabilirsin. Benzinli, tehlikelidir.
7- Pekçoğu kumanda menzilinden çıkınca durur.
8- Kullanırken veya temizlerken yağ içinde kalmazsın. Tozunu hava ile temizlersin, biter.

Benzinlinin avantajları:
1- Pekçoğu elektrikliden daha hızlıdır. 80km-140km arası (Yine de bazı modelleri, bazı kullanıcıların elinde elektrikliden yavaş kalabiliyor. Elektrikliler ise 50km-100km arası)
2- Pil şarj etme süren olmaksızın (alıcı pili hariç) elektrikliden daha uzun süre kullanabilirsin. Yaklaşık 3 katı kadar.
3- Motorsiklet motorunun sesine yakın ses çıkardıkları ve eksoz dumanı olduğu için daha gerçekçidirler.
3- Fiyatı elektriklilere yakındır.
4- Tork (güç) gerektiren off-roadlarda vs. elektrik motorundan çok daha güçlüdür.
5- Kumanda menzilinden çıkınca durması için mutlaka “fail safe“ ile kullanmalısın (20$-30$ arası). Aksi taktirde araban olanca hızıyla bir yerlere çarpıp paramparça olur.

Arkadaşlar benim aklıma gelenler şimdilik bunlar. Sizlerin ekleyeceği veya katılmadığınız bir yorumum varsa lütfen yazın, burada tartışalım. Böylece “siyah” da bilgilenmiş olur.

Bir de, lütfen bu konunun "tanışma" başlığından başka bir yere taşınması konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Sertaç

mrserhan
19-01-2005, 09:44
sertaç abi eline saglık herşeyi dusunup yazmıssın.

ben bir şey ilave edeyim. maliyet konusunda malum belki onemlidir.

eger yarışlara katılma dusuncesindeysen ep bir araba gp lere gore daha fazla maliyet gerektirir. ama standart halleri gp arabalardan daha uygundur.