PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : stick depron

koka
02-04-2008, 09:43
merhaba arkadaşlar .şehir içnide ,okul bahçesinde,meydanda ...bu gibi yerlerde uçurabilmek için slowfly benzeri bir uçak yaptım dünde ilk uçuşunu yaptı.model 3kanallı fakat rudler yerine aileronu var :) 4kanallı yapıcaktım ,baktım servolarım hep bozulmuş yedek dişlileride kabul etmediler :D kafam attı 3kanal yaptım.video ve fotosunu ekliyorum.yorumlarınızı bekliyorum.
(sizce, sehir meydanında boş bir miting alanı var orda model uçurmak nekadar sakıncalı olabilir?:) kendi pilotajıma güveniyorum, tehlikeli olan sinyal karışıklığı olasılığı nekadardır?gerçi o alanda daha önce bikaç kere mt2 yi kullanmıştım herhangi bir sinyal karışıklığı olmadı.)
http://www.youtube.com/watch?v=xc8RXDxomjk

modexl
02-04-2008, 10:32
Görüntü güzel olmamuş ama baya güzel uçuyor pilotajında hakkını kesinlikle yememek lazım ellerinize sağlık :)

koka
02-04-2008, 10:37
Görüntü güzel olmamuş ama baya güzel uçuyor pilotajında hakkını kesinlikle yememek lazım ellerinize sağlık :)

teşekkür ederim Burak.benim amacım eğlenmek yaptığım işlerin birer sanat şahaseri gibi görünmesine pek dikkat etmiyorum açıkçası:)
yapıyorum ,uçuruyorum,eğleniyorum :)

atambay
02-04-2008, 10:37
Sinyal karışıklığı olacağını sanmam. Ancak boş miting alanının ne kadar boş olduğu önemli. Siz uçurmaya başlayınca etrafta birikenler de olacaktır. Yanınızda izleyicileri yönlendirecek biri daha olursa daha güvenli olur.

koka
02-04-2008, 10:40
Sinyal karışıklığı olacağını sanmam. Ancak boş miting alanının ne kadar boş olduğu önemli. Siz uçurmaya başlayınca etrafta birikenler de olacaktır. Yanınızda izleyicileri yönlendirecek biri daha olursa daha güvenli olur.
izleyiciler konusunda haklısın abi.ben uçakla kovalamayı düşünmüştüm :D arada 2 sorti dalış yapıp ortalığı açarım .şaka bi yana benim şehir içinde kullanmak istememin sebebi ,uçuş alanına heran gidemiyorum meydan bana çok yakın aklıma estikçe gidip uçuş yapmak istiyorum:D

atambay
02-04-2008, 10:59
izleyiciler konusunda haklısın abi.ben uçakla kovalamayı düşünmüştüm :D arada 2 sorti dalış yapıp ortalığı açarım .şaka bi yana benim şehir içinde kullanmak istememin sebebi ,uçuş alanına heran gidemiyorum meydan bana çok yakın aklıma estikçe gidip uçuş yapmak istiyorum:D
Sabah erken saatlerde işsiz güçsüz takımı meydanı doldurmadan denenebilir. Çevrede toplananlara uçak size çarparsa parçalar, pervaneden kurtuluş olmaz, dilim dilim doğrar türünden bilgi vermek inişte uzak durmalarını sağlıyor.

koka
02-04-2008, 11:13
pervaneye jilet takmıştım kaçınnnnnn diye barırım:D

modexl
02-04-2008, 11:16
teşekkür ederim Burak.benim amacım eğlenmek yaptığım işlerin birer sanat şahaseri gibi görünmesine pek dikkat etmiyorum açıkçası:)

Bencede tek mesele keyif almak, öyle ki başkalarının dahi ne söylediğinin pek önemi yok bu işte, bende aynı mantıktayım, bazen insanlar diyo okadar paramı verdin bu şeye..neee 3 gün mü uğraştın başka işin yokmuydu falan diye...ben mutluyum eğleniyorum rahatlıyorum...köpük konusunda bütün çalışmalarını takip ediyorum Naci abi, ama ne yalan söyliyim bi tane şık bir model yaptığını ve uçurduğunu görmek isterim elinede çok yakışır hem daha çok keyif alacağına inanıyorum....videoyu tekrar izledim pilotajında bayaa iyi tekrar ellerine sağlık :)

atambay
02-04-2008, 11:16
Bir de meydan bomboş olursa tüm planlarımız suya düşer :)

koka
02-04-2008, 11:18
Bencede tek mesele keyif almak, öyle ki başkalarının dahi ne söylediğinin pek önemi yok bu işte, bende aynı mantıktayım, bazen insanlar diyo okadar paramı verdin bu şeye..neee 3 gün mü uğraştın başka işin yokmuydu falan diye...ben mutluyum eğleniyorum rahatlıyorum...köpük konusunda bütün çalışmalarını takip ediyorum Naci abi, ama ne yalan söyliyim bi tane şık bir model yaptığını ve uçurduğunu görmek isterim elinede çok yakışır hem daha çok keyif alacağına inanıyorum....videoyu tekrar izledim pilotajında bayaa iyi tekrar ellerine sağlık :)

mutlaka benimde şık güzel bir modelim olacak ama henüz erken:)

koka
02-04-2008, 11:19
Bir de meydan bomboş olursa tüm planlarımız suya düşer :)

yok yok kesinlikle bom boş olmaz orası.kesin bikaç kelle alırım ben güveniyorum kendime :D

koka
02-04-2008, 11:21
birde başta yazmayı unutmuşum.uçak gazı verdiğimde saga yatıyoy :D eskiden sola yatarlardı şimdi sağa yatıyor hahaha.sağa açıyı fazlamı verdim acaba dedim sonradan motoru elimle birazdaha düzelttim birazdaha iyi oldu ama yinede son gazı açar açmaz sağa yatış yapmak istiyor gibi rüzgarda vardı onunda etkisi olmuş olabilir .serbest süzülüşe geçtiğinde sorun yok gazı kesiyorum düm düz süzülüyor.

atambay
02-04-2008, 12:22
birde başta yazmayı unutmuşum.uçak gazı verdiğimde saga yatıyoy :D eskiden sola yatarlardı şimdi sağa yatıyor hahaha.sağa açıyı fazlamı verdim acaba dedim sonradan motoru elimle birazdaha düzelttim birazdaha iyi oldu ama yinede son gazı açar açmaz sağa yatış yapmak istiyor gibi rüzgarda vardı onunda etkisi olmuş olabilir .serbest süzülüşe geçtiğinde sorun yok gazı kesiyorum düm düz süzülüyor.
Açıyı biraz daha azaltmak gerekecek. Elle düzelttiğinde bir süre sonra eski haline döner. Motorun altına bir destek koymak daha sağlam olur.

koka
02-04-2008, 12:42
Açıyı biraz daha azaltmak gerekecek. Elle düzelttiğinde bir süre sonra eski haline döner. Motorun altına bir destek koymak daha sağlam olur.

elle düzeltme sahadaki geçici çözümlerden biriydi zaten :) motoru söküp tekrar açı verip yerine taktım evde.

koka
02-04-2008, 13:41
model de kullandığım ekipmanı yazmayı unutmuşum belki yapmak isteyen arkadaşlar olabilir.
motor:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4859
pil:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4906
esc:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=656
servo:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662
pernave:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5437

koka
02-04-2008, 15:30
az önce meydandaki miting alanında uçuş yaptım ve kimseyi doğramadım:)sinyal karışması filan hiç olmadı.bundan sonra sık sık giderim artık

h.huseyin
02-04-2008, 17:32
:)

atambay
02-04-2008, 18:40
az önce meydandaki miting alanında uçuş yaptım ve kimseyi doğramadım:)sinyal karışması filan hiç olmadı.bundan sonra sık sık giderim artık

Meydan şenlenecek demektir :)

murat34sahin
02-04-2008, 18:41
tanrımmm biri bu adamı durdursun ;oleeea: :) bravo naci abi
ürünleri yurtdışından getirirken sorun yaşıyormusunuz en geç kaç gün içinde elinize ulaşıyor birde ben çaylağı bitirmek üzereyim fakat brushless motorumu uçağa bağlamakta tıkandım sizce en iyi çözüm ne olabilir

koka
02-04-2008, 19:02
Meydan şenlenecek demektir :)

hemde ne şenlik sanki bayram :):)

koka
02-04-2008, 19:05
tanrımmm biri bu adamı durdursun ;oleeea: :) bravo naci abi
ürünleri yurtdışından getirirken sorun yaşıyormusunuz en geç kaç gün içinde elinize ulaşıyor birde ben çaylağı bitirmek üzereyim fakat brushless motorumu uçağa bağlamakta tıkandım sizce en iyi çözüm ne olabilir

teşekkürler:) ürünleri getirirken hiç sorun yaşamıyorum.en geç 20 gün içinde geldi yurt dışı siparişlerim.birkeresinde bende şaşırdım 8.günde elimde oldu.
ama daha hiç 100dolar sınırını aşmadım.
motoru modele bağlamanın bikaç yolu var senin motor nasıl bağlanıyor bilmiyorumki.o yüzden kesin şunu yap diyemem bazısı düz tahtaya vidalanıyor .bazısı bu modeldeki gibi çubuga takılıyor....sendeki motorun linkini eklersen bir fikir yürütebiliriz.

c/z
02-04-2008, 20:00
Bravo Naci , bence de doğrusu bu...:D

murat34sahin
02-04-2008, 20:01
Naci abi motorum cf2812,motorun arkası düz tahtaya bağlanıyor,ben biraz araştırdım 3mm kontroplağa vidalar sayesinde tutturuluyor.Sizin böyle bi tecrübeniz varmı bilmiyorum yani bu tahtayı nereden bulabilirim vidaları nereden türetebilirim?

koka
03-04-2008, 08:23
Naci abi motorum cf2812,motorun arkası düz tahtaya bağlanıyor,ben biraz araştırdım 3mm kontroplağa vidalar sayesinde tutturuluyor.Sizin böyle bi tecrübeniz varmı bilmiyorum yani bu tahtayı nereden bulabilirim vidaları nereden türetebilirim?

aynı motorun 28-22 sini ben ilk yaptığım çaylakta kullandım ve aynı şekilde kontraplağa monte ederek kullandım.herhangi bir marangoz yada mobilya atölyesine git yada kömürlükleri biraz dolaş ben öyle yaptım uygun bir kontraplak parçası buldum :D uçağın burnuna uygun şekilde kes,yanlarını biraz zımparala yerine yapıştır (ben epoxyle yapıştırdım).sonra motorun motor mauntunu çıkar yerinden,kontraplağa vidala ben servoları vidalamakta kullanılan ufak vidalardan kullanmıştım .sende vida yoksa cep telefoncularda ufak vidaların envai çeşidi olabiliyor,onuda bulamıyorsan hırdavatçılara git motor mauntunu yanına al deliklerine uyan ufak vidalar al 1cmlik yeterli gelir.yerine vidala.maontu vidalarken sol kenarına ve üstüne birer pul koymayı unutma pervane açısı için.Cem abinin çaylak modelinin olduğu konuda geniş anlatımları var bunların istersen tekrar gözden bi geçir .

murat34sahin
03-04-2008, 17:44
Anladım çok saol naci abi,kusura bakmayın konunuzada bodoslama daldım :)bi an için böldüm.

koka
03-04-2008, 18:24
Anladım çok saol naci abi,kusura bakmayın konunuzada bodoslama daldım :)bi an için böldüm.

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.:)

koka
10-04-2008, 10:42
bu sabah 6:30da stadyuma yürüyüşe gidiyordum aklıma geldi modelide götürdüm:) pek yürüyüş yaptığım söylenemez ama.modeli 4 kanallı olarak yaptım rudlerda ekledim bu sefer. buyrun videosu.
http://www.youtube.com/watch?v=PRoJXiHcNAY

atambay
10-04-2008, 18:21
Şehirde uçmadık yer bırakma bence :)

koka
10-04-2008, 19:27
Şehirde uçmadık yer bırakma bence :)

:)