Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi motoru almaliyim YARDIM
pier1974
02-04-2008, 18:32
internetten buldugum planla basladigim modele motor almam gerekiyor.Henuz isin ortasindayim.ama simdiden arastirmak istiyorum.
yardimci olursaniz sevinirim.
Sukhoi SU-26MX
Wing span: 1489 mm
Wing area : 42.70dm
fuselage length : 1234 mm
cowl diameter:190mm
Tailplane area :8.75 dm
Tailplane span:552mm
Weight:3.2 kg
Wing loading:74.82g/dm
birkac sorum daha olucak bu bolum yeri olmayabilir ama cok fazla konu acmak istemiyorum.ise bu planla basladigim belirtmek isterim :cool:
Kanatlar surekli govdeye yapisikmi olmali yoksa takip cikartilabilmeli mi
Model kaplanmali mi diyorsunuz yoksa boyasakta olurmu. Mukavemet acisindan kaplamak daha uygun gibi geliyor olmasina ragmen boyama ile cok fazla detay ekleme sansim var saniyorum.
ölçüler 0.46 lık motora uygun görünüyor. Plandan yapıyorsanız planın alt tarafında kullanılacak motorun önerilmiş olması gerekir. Gövde ve kanatlarda her yer kapalı değildir. Boşluklar kaplama ile örtülür. O yüzden boya olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca boya ile ıslanan ahşap malzeme de şekil değiştirebilir.
İlk defa yapacağınız bir iş ise oldukça kaliteli, anlaşılır ve basir bir plan daha iyi olur(elinizdeki planı bilmiyorum).
Pilotaj tecrübeniz yoksa bu modelin de başlangıç için uygun olmadığını belirtmek isterim.
Size tavsiyem modeli yapıp bitirin. Tamam bu uçar derseniz motor alın.
pier1974; planın linkini verebilir misiniz?
pier1974
03-04-2008, 10:24
pier1974; planın linkini verebilir misiniz?
iyi bir plan ucagi govde hariç bitirdim. Modeli bitirir bitirmez fotolarini sizlerle paylasmak istiyorum.
Sukhoi SU 26 60 to 90cu DXF File Erik Middledorp
http://www.willingtons.com/mymac/Plans_Download.htm
isteyen olursa PDF olarak olcekli buyuttum 1/1 boyda cikisa hazir dokumani mail atabilirim.
Vermiş olduğunuz sitede belirtiyor zaten nasıl bir motor kullanmanız gerektiğini.
0.60-0.90 arası bir motor almanız gerekir. Böyle bir aralık verildiği zaman tercihinizi güçlü tarafa doğru kullanmanız daha doğru olur. Yani .60'lık bir motor yerine .75 veya .90 daha doğru bir seçim olur.
Çok güçlü motor önermişler. Herhalde hover için gereklidir.
pier1974
04-04-2008, 10:27
sanirim motor secimi cok degisken olabiliyor. Peki motoru secerken hangi kriterler ozelikle etkili oluyor.
Model agirligi ?
Ucus tarzi ?
İnis Takimlari ?
Renk ? :)) varda var
sanirim motor secimi cok degisken olabiliyor. Peki motoru secerken hangi kriterler ozelikle etkili oluyor.
Model agirligi ?
Ucus tarzi ?
İnis Takimlari ?
Renk ? :)) varda var
Bu model bir trainer olsaydı 0.46 lık motor yeterli olurdu. Aşağıya yapacağım alıntı Fahrettin Gökmen'in sitesinden kopyalanmıştır.
http://www.gokmenmodelucak.com/ucakbil/moducakbil.htm
adresinde model uçak dizayn başlığı altında detayları okuyabilirsiniz. Buraya kopyalamadığım bir de tablo var.
"İkinci adım:
Kullanacağınız motoru seçin.Elektrikli yada benzinli.Gücü.Ağırlığı.Bunları belirleyin.Size şunu tavsiye ederim.Motorunuzun seçeneği tek olsun.Yani .35 ile .46 arası bir motor seçeneği değil de direk olarak .40 lık bir motora göre dizayn yapın.Aşağıdaki tablo size iki zamanlı motor seçiminde yardımcı olacaktır.Eğer dört zamanlı motor kullanacaksanız seçtiğiniz motor hacmini % 50 arttırın.Bunun yanında uçağın ağırlığına göre de motor seçime dikkat edin. Eğer uçağınızın normal olarak uçmasını ve akrobasi yapmasını istiyorsanız 3 kg'lık bir uçağa .46lık motor yeterli olacaktır.Ancak siz eğer 3D akrobasi yapacaksanız .61lik bir motor kullanın.Ayrıca şu yöntemi de kullanabilirsiniz.Uçağınızın toplam uçuş ağırlığını bulun.Motorunuzun da pervane/motor kombinasyonuna göre verdiği çekme/itme gücünü (trust) ölçün.Eğer normal bir uçuş ve akrobasi planlıyorsanız uçağınızın ağırlığı kadar trust üreten motoru kullanın.Yok 3D akrobasi düşünüyorsanız en az uçağın ağırlığının 1.5 katı trust üreten motor kullanın.Özellikle bu yöntemi tavsiye ediyorum.Çünkü aynı ölçüde olan farklı marka motorlar farklı güç üretiyorlar."
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.