Orijinalini görmek için tıklayınız : Deney Çok ilginç
Acemi Hacker
12-04-2008, 19:30
Merhaba arkadaşlar.Size benim keşfettiğim bir olayı anlatacağım deneysel olarak.
1-Önce araç şarj aletini Türkkuşundan alın
2-Sonra RTF modelınızın ıcınden cıkan şarj aletini alın
3-araç sarj kitinin çakmaklığını kesin ve + - yi işaretleyin
4-kabloları uzatın
5-Şarj aletinize araç şarj kitini bağlamadan once voltajı ölçün,bir de bağladıksan sonra ölçün .
Çıkan değerler yaklaşık olarak
normalde 9 volt civarı araç sarj kitiyle 12 volt u geçiyor
Size bir soru
Şimdi bu değerlere göre araçta şarj edilen pilimiz zarar görür mü?
Kabloları kesmesek olmaz mı?! Yada Kabloları uzatmasak? Basit bir multimetre ile ölçsek direkt olarak?
Ayrıca şarj ettiğin piller lipo mu, Ni-Mh mi? Arabanın çakmağının 12v vermesinin sebebi aküsünün 12v olması olmasın... Tam bir cevap veremiyorum :(
araç kitindeki değer pilin hızlı şarj olması içindir. şöle bir mantıkla acıklanabilir gerilim artıkça akımda artar yani pile daha fazla akım gönderir ve daha hızlı şarj olmasını sağlar.
Pilin ömrü de bi okadar azalır diye düşünmekteyim.
Pilin ömrü de bi okadar azalır diye düşünmekteyim.
Doğru düşünmektesin..!:D
evet pilin ömrü kısalır çünkü pilin madde yapısını hızlı şarj bozar.
Hızlı şarj olursak hayat da kısalır mı?
Hızlı şarj olursak hayat da kısalır mı?
Neyle ve nasıl olduğunuza bağlı..
Mevzu derin anlaşılan :)
peki hızlı deşarz olursak hayat kısalırmı?
hkartol123
21-04-2008, 02:33
Kabloları kesmesek olmaz mı?! Yada Kabloları uzatmasak? Basit bir multimetre ile ölçsek direkt olarak?
Ayrıca şarj ettiğin piller lipo mu, Ni-Mh mi? Arabanın çakmağının 12v vermesinin sebebi aküsünün 12v olması olmasın... Tam bir cevap veremiyorum :(
3 ayaklı bir transistör işinizi görür 7809 transistorü alın. 1 .12v gir ayak/+ 2.ayak -(şase)/3. ayak +9v olarak al
3 ayaklı bir transistör işinizi görür 7809 transistorü alın. 1 .12v gir ayak/+ 2.ayak -(şase)/3. ayak +9v olarak al
Baba benim işimi görmesi değil adamın işini görmesi lazım :D Ben ne yapayım araba şarjını :D:D:D
Küçük bir düzeltme !! 7809 bir transistör değil ; Max 1.5A verebilen kapalı bir regülatör devresidir.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.