Orijinalini görmek için tıklayınız : trainer uçağı olanlar
serhat ayrancıoğlu
21-01-2005, 18:49
merhaba uçak uçurmaya yeni başlıcam benim gibi olanlarla sohbet ve bilgi alışverişi yapalım :eyweyw: sabırlı olmak ve ciddiyetle uçak yapalım haydi uçalım:eyaaaaa: ben burdayım:)
!Amorfy.BaRoS+
21-01-2005, 18:56
Öncelikle hoş geldin.Uçak yapmaya başlamak için yani kit yapabilmek için baya bir alet edevat ve bilgi birikiminin olması gerkir.Ama Arf yada rtr uçaklar bulabilirsin.Arf ve rtr hakkında sayfayı araştırmalısın.Diğer soruları bekliyorum tekrar hoşgeldin ...
rtr arabalar hakinda deyilmi :aaaoovv:
omer_yildir
21-01-2005, 21:29
rtr degılde rtf kullanabılır:)
ucak pilani olan bildiyiniz bir site varmi?
!Amorfy.BaRoS+
22-01-2005, 11:26
Arf Almost Ready Fly
Rtr araba değil heli tekne i çin bile kullanılabilir.
Rtr kasıt Gerkli olanların içinde oldugu manası !!!
Varmı bir sorun ?
Kit yapabilcek yeterli bilgi ve alet edevat kendinde oldugna inanıyosan Yabancı dergilere veya bazı form üyelerinden bulabilirsin.Ama Sana çıkıcak fiyat çok daha fazladır.Çüğnkü bazı kitlerden bile iniş takımı bile çıkmazken Plan üzerine uydurma malazemelrle o uçagın uçması mucize olur ki çok kasman bunun için arf al derim...
Rtr: Ready to run ... arabalar için kullanılır çünkü gelen araba rtr ise eğer sadece pil yada yakıt koyarsın ve gazlarsın. öte yandan uçak yada helikopter için kullanılmaz diye bir şartta yok. gelen uçağa motor servo falan eklenceği için almost ready to fly hemen hemen uçmaya hazır gibi birşey denir.
arc: almost ready to cover kaplanmaya hazır demek,uçağın iskeletini birleştir ve kapla motor ve elektroniğide tak uçur.
çok farketmez bunlar aslında bu kadar küçük şeyler tartışmaya ve insanları rencide etmeye gerek yok.
!Amorfy.BaRoS+
22-01-2005, 12:24
tartışmaya veya rencide söz konusu değil :) Sadece bişiler anlatmaya çalıştım...
Tamam arkadaslar cahiligime bagislayin bukadar tepki beklemiyordum sizden.
ben ozur diliyorum
roadwarrior
13-03-2005, 17:25
ucak pilani olan bildiyiniz bir site varmi?
Uçak planı bulmak la herşey bitmiyor.Senin ne kadar bilgin var bilmiyorum ama model uçak yapmak için gerekli şey cok fazla, ve yaparken de mutlaka 2-3 kişiden yardım alman lazım.Gerekli olanlar ne dersen ; En başta bu işi evinin balkonunda yapamayacagını bil, bir atolye lazım, Kontraplak (1cmlik), Balsa (bu bayağı pahalı ve cok hassas), kıl testere ve kıl testere ucu, pempe tutkal, aliminyum borular (iniş takımları için), kaplama malzemesi....Diğer şeyleri saymıyorum.Pense, karga burun, el matkabı vs....
Bunları yaparım dersen sana istemediğin kadar plan gönderirim..
abdullah
26-07-2005, 12:11
dogru söylü yorsunuz arkadaşlar tam 3 aydan beri bilgi topluyom ben bile başlı yamadım uçak konusuna ama azkaldı :)
SeeRHaaT
19-08-2005, 21:39
sen bana gönder ben herseye katlanacak yeterki bi ucak planı gönder cCcSeRHaTcCc@hotmail.com
onurda vardı galiba ona sor nicki amorfy
h.huseyin
18-03-2008, 20:47
Banada gönder h.huseyingurbuz@gmail.com trainer olsun ama.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.