Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzinli Araba Almayı Dusunuyorum .. . .
engine02
15-05-2004, 18:53
Benzinli Araba Almayı Dusunuyorum ne tavsiye edersiniz ?
Hoşgeldin..
Kendini forumumuzun tanışma bölümünde tanıtırsan seviniriz..
http://php.hobbyrc.com/forum/forumdisplay.php?f=8
Öncelikle nasıl bir araba olduğuna karar vermelisin... Offroad mı, onroad mı, vs..
Sonuçta arabayı sen alacaksın.. Buna kendin karar vermelisin.. Forumlarımızı takip edip detayları öğrenebilirsin..
NOT: Eski forumumuzdaki arşivden de yararlanabilirsin..
http://www.hobbyrc.com/cgi-binss/yabbnew/YaBB.cgi
iyi seyirler...
engine02
16-05-2004, 20:04
onroad dusunuorum walla ama fasla pahalı olmasın yane :)
Bence yenı baslıyorsan elektırıklı dusun ılk basda benzınlı senı bu hobby den soğutabılır çunku acıkcası bıraz sorunlu...
sana tek soliyecegim hpi rs4 nitro evo dur.al ve bu isin keyfini cikart.
sana tek soliyecegim hpi rs4 nitro evo dur.al ve bu isin keyfini cikart.
ucuz olsun ve yeni basliyorum diyen birine EVO??? sadece kit 300 dolar, arti kumanda ve kargo ile 400-450 dolar. Ucuz mu bu simdi :D
alttaki araclar seni hem bu ise baslatir hem de uzun bir sure goturur. ustelik parca sikintisi filan cekmezsin bu araclala. 160-200 dolar arasi fiyatlarina hersey dahil (pil ve sarz cihazi haric ki bunlar da ozel olarak alinacak farkli piller, arabayi secince sana pil ve sarz cihazi da oneririz) ustelik arabalar toplanmis ve boyanmis keple beraber gelicek RTR yani. Bu yeni baslayan birisi icin en sagliklisi. Baslar baslamaz bir arac toplamak yorucu olabilir senin icin ve seni bu isten caydirabilir. (bu arada onerdigim araclar elektrikli, benzinli araclar biraz daha zor ve pahalidir)
Tamiya EVO TL01 RTR
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXWU16&P=7
Tamiya Mugen TYPE R, TT01 RTR
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXCRM8&P=7
HPI Sprint Porche 911 RTR
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXCTE5&P=7
Not. kisa bir arastirma ile bunlari oneriyorum. daha iyisini bilen varsa on roadci arkadaslardan, duzeltsin lutfen sonucta ben off roadciyim
:D
alsin baba gibi arabayi da bi araba gorsun gözü gönlü.ben alamadim sen al bari:)
engine02
18-05-2004, 19:29
yaa aslında ucuz olsun dedigim 500 $ı gecmesin de bunu mu tawsiye edersiniz we nereden almamı tawsiye edersiniz :)
engine02
18-05-2004, 19:44
birde pilli arabayı benzinliye cevirebiliyor myz eger cevriliorsa ne kadara patlar bu bize
ceviremezsin www.towerhobbies.com
engine02
18-05-2004, 19:51
hmm peki su nasıl bi araba da bn benzinli dusunuorum da bu elektrikli gerci
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXAWE2&P=0
bu araba nasıl bi de bu arabaları nereden almamı tawsiye edersiniz
tower hobbiesden almani tavsiye ettigimiz icin tower linkini verdim
engine02
18-05-2004, 20:13
tmm o saman tesekurler ısmarlatınca ne kadar surede gelior acaba siz aldınız herhalde
Arkadaşlar,
EP konusundaki genel bilgime dayanarak, yeni başlayacak insanları TL01,TT01 gibi modellerden uzak tutmamızı öneriyorum. Her ikisi de görece eski, modifiye sıkıntıı olan, modifiye parçaları bulunsa dahi yuksek performanslara çıkamayacak araçlar.
Bunun yerine Sprint, TB02, TC3 gibi modeller, hem maddi açıdan, heme potansiyelleri, hem de yeni başlayanlara uygunluk açısından, çok daha uygun modeller diye düşünüyorum.
Engine02,
Sorduğun soruların cevapları forumda var. Öncelikle araştırmanda fayda var.
2. el sprınt ı kaça bulurum
2. el sprınt ı kaça bulurum
bu ikinci el isini ozellikle turkiyede anlamiyorum, ornegin bir aracin sifirini 350 dolara tower'dan alabilirken 400 dolara ikinci eli satiliyor??? bilmiyorum ama sifir alsan towerdan eminim daha ucuza gelir :)
ikinci el satan adamlar aldıkları aracı türkiye'den 550 - 600 dolar arası bir fiyata aldıkları için 400 dolara satıyorlar . malesef çoğu hobi meraklısı almadan önce araştırma yapmıyor . gerçi onlarda haklı . adam gidiyor shop'a anladığı dilden konusuyor - anlasıyor oyle alıyor arabasını . kazık yediğinin farkında olmuyor kendiside . sonra aradan zaman geçiyor towerhobbies gibi bir firma olduğunu keşfediyor . tabi iş işten geçmiş oluyor.. tıpkı benim gibi . 550 dolara benzinine kadar aldığım tamiya modifiyeleriyle birlikte 800 dolara fln mal oldu bana . modifiyelere içim yanmıyor ama 550 dolara aldığım şu alete yanıyorum en çok . ne ikinci vites ne tuned pipe . hiçbir şey yoktu aletin üzerinde . adamlar 300 dolara kumanda dahil satıyorlar güzelim hpi tower'da . zaten o gun bugundur de hobishoplarla aramdaki mesafa benzin almaktan ileriye gitmiyor . göz göre göre kazık yiyorsunuz ve bunu fark etmiyorsunuz en cok koyan bu oluyo insana :)
ikinci el satan adamlar aldıkları aracı türkiye'den 550 - 600 dolar arası bir fiyata aldıkları için 400 dolara satıyorlar . malesef çoğu hobi meraklısı almadan önce araştırma yapmıyor . gerçi onlarda haklı . adam gidiyor shop'a anladığı dilden konusuyor - anlasıyor oyle alıyor arabasını . kazık yediğinin farkında olmuyor kendiside . sonra aradan zaman geçiyor towerhobbies gibi bir firma olduğunu keşfediyor . tabi iş işten geçmiş oluyor.. tıpkı benim gibi . 550 dolara benzinine kadar aldığım tamiya modifiyeleriyle birlikte 800 dolara fln mal oldu bana . modifiyelere içim yanmıyor ama 550 dolara aldığım şu alete yanıyorum en çok . ne ikinci vites ne tuned pipe . hiçbir şey yoktu aletin üzerinde . adamlar 300 dolara kumanda dahil satıyorlar güzelim hpi tower'da . zaten o gun bugundur de hobishoplarla aramdaki mesafa benzin almaktan ileriye gitmiyor . göz göre göre kazık yiyorsunuz ve bunu fark etmiyorsunuz en cok koyan bu oluyo insana :)
isin ilginc tarafi tower'dan alinmis urunlerde bu yuksek fiyatlara adapte ediliyor
:D RC sahibi diyorki zaten hobby shopta bunun fiyati 400-500 dolar ben bunu 300'e satarim 300'e direk yenisini alirim diyor :) bu benim bizzat edindigim deneyimlerden cikardigim bir sonuc. Dyna blaster ilani vardi gecende 250 dolara sadece body'yi satmaya calisiyordu birisi, ustelik parcalarindan bazilarini degistirmek gerekiyordu (kirikmis) "bu ne pehriz" diye mail atacaktim, nasil olsa anlamaz diye atmadim :) (dyna blaster tamiyanin zamaninda iyi olan bir arabasi, ancak su an yedek parcalarini bulmak cok zor, o kadar eski bir kit yani :) )
Not: bu arada konunun disina ciktik :) ikinci el konusu gecince kendime hakim olamadim, bunu da bir baska topikte islemek lazim :)
engine02
19-05-2004, 11:54
bisi soracagım towerdaki arabaların fiyatlarına kumandalar dahil mi ?
omer_yildir
19-05-2004, 12:11
slm kıt halınde olanlara dahıl degıl ama rtr olanlara dahıl by..
freeman1209
19-05-2004, 13:03
arabayı gider hale getirebilmek için REQUIRES yazan yere bak.orda gereken şeyler yazıyor.
ilk olarak benzili ile başlamak biraz zor.benzinli arabanın daha bir sürü gereksinimi var.
eğer elinde hiçbi parçan yoksa o zaman bnzinli ile başlama derim.
engine02
19-05-2004, 13:08
kumanda ne olarak geciodur orada cunhku kumandaya benzer hicbisi yohyane sadece piller fln yasıo oda kumanda pili sanırım
freeman1209
19-05-2004, 13:35
kumanda:Radio: 2-Channel diye geçer tmm
anlamadığın başka şeyler olursa sorbilirsin
engine02
19-05-2004, 13:38
bi araba war ama sanırım bunda kumanda war istenen ozellikleri bunlar
Radio Batteries: (12) AA size
Fuel: 2-cycle 10%-40% nitromethane with 18% lubrication
Glow Plug Igniter: 1.2 volt
Paint: Polycarbonate for body
Misc. Items: Final building and track equipment
engine02
19-05-2004, 13:41
bisi daha soracagım www.rcmart.com die bi sayfa war burası nasıl sizce buradan alısweris yapmıs olan arkadaslar war mı? bide burada requires yazmıo bu rcmart ta
freeman1209
19-05-2004, 13:49
gerekli olan şeyler
kumanda için pil(genelde 8 tane kalem pil)
yakıt,buji ısıtıcısı pili(orta boy).kep boyası
(Misc. Items: Final building and track equipment) bunu anlamadım
rcmart'ta requires yazmaması normal.onlar sadece arabada olan parçaları yazmıştır.gerisini senin düşünmen lazım
engine02
19-05-2004, 15:13
hmm orayı tawsiye edermsnz peki
ama bazılarında requires ler yasıo basısında yazmıo bnce gerekli olana yazmıslar gerekli olmayanlara yazmamıslar bnce ama bimiom walla
engine02
19-05-2004, 15:33
HPI RTR Super Nitro w/Porsche 911 Body bu araba hakkında ne dusunursunuz alınır mı yane yokhsa illaki RS4 3 mu almamı tawsiye edersiniz bu arabanın adreside http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXBLH2&P=0 bu arabada kumanda da dahil sanırım :)
bi bakarsanız cok sewnirim bu arabaya
bnde amma cokh soru sordum ya degil mi :D
engine02 biraz dikkatli okursan altta bu aracin RS4 RTR oldugunu goreceksin :D Biraz daha dikkatli oku lutfen, sonucta 300-500 dolar para harciyacaksin ama RS4 RTR yazisini okumamissin :D
bak tech nots bolumunun en basindaki kit aciklamasi :)
This is the 1/10 Scale Radio Controlled, Four Wheel Drive (4WD) Glow Powered RTR RS4 Super Nitro with Porsche 911 Turbo Body w/ Wing and .15FE Engine. This RTR is Larger than a 1/10 Scale, Yet Smaller and Less Expensive Than 1/8 Scale Kits. It is Similar in Size to the Kyosho Superten Cars.
eger sorun RS4 3mu? RS4 type SSmi? RS4 mu? ise type SS veya type EVO daha iyidir.
engine02
19-05-2004, 17:12
tmm bn rtr oldugunu gordum saten de kotu mu yane rtr ler
süper nitro sınıfı ne 1/10 ne de 1/8 sınıfındadır. arada bir yeri var. ilk araban olacaksa 1/10 bir model almanı öneririm. çünkü yarın yarışlara katılmayı düşünürsen yarış kurallarından dolayı bu arabayla yarışamazsın.
engine02
20-05-2004, 00:37
saten 1/10 dusunuorum ama hangi model olsun onu bilmiorum rtr modeli mi yokhsa rs4 3 mu karar weremiorum siz hangisini tawsiye ederseniz onu alacagım :)
ya dostum rtr demek ready to run yani kullanıma hazır demektir kutuyu açıp arabanla hemen gazlamak istiyosan onu alıcaksın yok ben arabayı tanımak ve öğrenmek yapmak istiyorum sonra gazlamak istiyorum diyosan kit olarak satılan rs43 ss alıcaksın bu kadar basit ikiside aynı araba arada biraz fiyat farkı var oda rtr de motor 15 lik ss te ise 12 lik olduğundan kaynaklanıyor ama ha 12 ha 15 çok fark etmiyor sonuçta insanoğlu bu yapısında var aç gözlülük 15 lik alıcaksan 18 likte var 21 likte böyle gider bu işler dostum sen fazla kurcalama :)
saten 1/10 dusunuorum ama hangi model olsun onu bilmiorum rtr modeli mi yokhsa rs4 3 mu karar weremiorum siz hangisini tawsiye ederseniz onu alacagım :)
RTR (ready to run) yani suruse hazir demek bence bunu yegle (suruse hazirdan kastim kutudan yapilmis araba cikiyor) cunku RTR olmayanlar kit halinde geliyor yani her bir vidasini sen takiyorsun ve maket yapar gibi arabayi kendin topluyrsun (yaklasik 1 gunde), bu baslangicta seni bu isten sogutabilir. O yuzden RTR olanlarini yegle
iste bir RTR RS4 kit (kumanda, motor, mars motoru vs. dahil)
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXFSK4&P=ML
mars motoru (benzin motorunu calistirmani saglayan elektrik motoru) icin pil
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXAFD2
Bu da o pil icin sarz cihazi (araba akusunden besleme aliyor, evde kullanmak icin turkiyeden 20 milyonluk bir adaptor alman gerekicek)
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXEHB6&P=ML
bir de bunun bazi yedeklerini alman gerekicek
spur dislisi, salincak vs. eger arabayi alacaksan bu araci aldigina dair ustteki 3 linkle bir konu ac gereken yedekleri RS4 kullanicilarina sor. Ancak benzinli isi zordur ve bu ise cidden zaman ve caba ayirmani gerektirir :)
engine02
20-05-2004, 09:22
tmm bn kendim yapıp ogrenmek istiorum bnm baktıgım rs43 ss lerde sanırım kumanda almam gerekior
bi de bu tower da fiyatlar dolar mı euro mu anamadım bn yaa
Her fiyatin yaninda dolar yaziyor towerda nasil anlamadin?
engine02
20-05-2004, 11:41
dolar yokh cem kardes yazmıyor tekrar bakayım ama dolar yazmıyor
freeman1209
20-05-2004, 14:15
engine02 bu gidişle sen zor araba alırsın:)
bir türlü karar veremiyorsun
bence sen iisi bu işi bilen biri ile buluş ve onla beraber sipariş ver.en iyisi bu olur.yoksa forumda bu iş çok uzayacak gibi görünüyor:):):):):)
:) bencede... valla ben bile bu kadar kasmamıştım :)
Olayı kasmamıştın ama beni kasmıştın :D :D
Smiley lere dikkat. Sadece latife
:D .................................
engine02
20-05-2004, 16:19
walla karar werdim artıkh yane RS4 3 SS alacagım yane karar werdim alayım da size yazarım yane :D
Wolf bak şimdide engine beni kasıyor :) ama ben engine ın aklında bulunan bütün sorulara cevap vericem artık soracak soru bulamayacak :) akşam 9 da msn e gel engine ok yoksa burda milletin kafasının etini yiyip duracan :)
Wolf bak şimdide engine beni kasıyor :) ama ben engine ın aklında bulunan bütün sorulara cevap vericem artık soracak soru bulamayacak :) akşam 9 da msn e gel engine ok yoksa burda milletin kafasının etini yiyip duracan :)
:)...........................................
engine02
20-05-2004, 18:22
tmm msn den konusalım biz en iisi :D
Engine dostum sen arabayı aldınmı merak ettim doğrusu formu gezerken bu eski mesajlar gözüme çarptıda çok güldüm ne durumdasın yoksa soğudunmu araba işinden bir ara çok hevesliymişsin almaya şimdi ne oldu hiç bahsetmiyorsun?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.