Orijinalini görmek için tıklayınız : Sportmaster ilk Ucus ve video su
Bugun rüzgarın dindiğini gorur gormez en yakındaki boşluk alana koptum. Bi abimle beraber son kontroller falan derken 7.4 1800 mah lipo ile ilk kalkışı yaptık. Cok rahat kalktı looplar falan derken aman pil bitmesin diye 5 dakika sonrasında indirdim cok rahat bi iniş oldu. ikinci kalkışı 10 dakika sonra orjinal pili ile yapayım dedim az kalsın kameramana çarpıyordum. orjinal pili ile bu lipo arasında cok fark var. ucak direk agırlığını hissettirdi ama alıştım. İniste aynı piste indireyim dedim ama es gecip ilerisindeki toprak yığınına girdim ancak allahtan simulator ile o kadar çalışmışım hız yavaş olduğundan ve yumuşak zemin olduğundan ufak bi kaç çizik ile atlattım. şimdi pillerim şarzda 2 tane lipom ve birde orjinal pilim var kısmetse iyi bi kamera ile daha güzel görüntüler alıcam. Kırımsız uçuşlar herkese. video altta
http://www.youtube.com/watch?v=Lj3HHX6kLPQ
Videoda yakınlaştırma yapılmadığından net görülmüyor ama uçuş güzel olmuşa benziyor. Demek ki 7.4v lipo ile stok fırçalı motor performansı iyi oluyormuş.
Teşekkür ederim hocam. lipo ile ucus o kadar guzeldiki hoverda bile tutmayı denemiştim ancak kamerada hiç gorunmediği için o videoyu sildim. Az sonra gene cıkmayı dusunuyom piller doldu yarın iki tane lipo ve orjinali ile ucusa gidicem. tabi inisten sonra kesinlikle pil değiştirmeden once iki sigara arası vermek lazım lipo da motor biraz ısındı farkedilmeyecek kadar ama olsun genede cok guzeldi bi ara korktum benimde ayaklarım yerden kesildiği için uçakla çarpışabiliriz die. :eeeeyoo:
halilkocan
22-04-2008, 00:04
tarales arkadaşım bişey sorucam 7.4 v lipo kulandım dedin forumda lipo orjinal esc ile kulanıldıgında pilin sonunu getirir demişler sen esc yi değiştirdinmi yoka bende lipo almayı düşünüyorumda sportster ım için kırımsız ucuşlar dilerim
Evet soruna şöyle bi cevap vereyim kardeşim.
bana fırçalıların kotu olduğu soylene soylene direk revize ile turkkuşundaki 110 watlık motor ile 18A esc setini biraz balsayı yapıştırıp vidalayıp motor yuvasını yukselterek (10*4.7 pervaneye gore) montajladım. Uçuş karakteri acrobasiye yönelik oldu ama 2cell lipo kesmio artık yarın tez vakitten 3 cell lipo almak şart oldu. Bu arada yarın fotoları eklicem.
halilkocan
22-04-2008, 01:14
Evet soruna şöyle bi cevap vereyim kardeşim.
bana fırçalıların kotu olduğu soylene soylene direk revize ile turkkuşundaki 110 watlık motor ile 18A esc setini biraz balsayı yapıştırıp vidalayıp motor yuvasını yukselterek (10*4.7 pervaneye gore) montajladım. Uçuş karakteri acrobasiye yönelik oldu ama 2cell lipo kesmio artık yarın tez vakitten 3 cell lipo almak şart oldu. Bu arada yarın fotoları eklicem.
wayyy sen direk modifiye yapmışsın yaw aslında bende düşündüm ama sonra vazgeçtim uh den aldıgım motor seti bi gelse yaptıgım depron modele takıcam ama hala haber yok uh den konuyu değiştirmeyelimde iyiolmuş vala fotoları bekliyoruz kırımsız uçuşlar dilerim
Teşekkür ederim kardeşim sağolasın. Bu arada Hover çalışmaları yapıyorum simulatorde yakında 3d ye dogru yol acarız kısmetse. Hocalarımıza işte o zaman sorularımız olacak hemde cok...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.