PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sportster'dan Balsa uçak yapmak

MesutCAN
24-04-2008, 17:34
Merhaba arkadaşlar.

Ben Isparta'dan Mesut. Forum üyeliğim de bu hobi kadar yeni. Şu an yeni aldığım ve ilk günden kanatlarını ve pervanesini parçaladığım Sportster'ımla uçmayı öğreniyorum. :) Sağolsun koli bandı ve ucuz japon yapıştırıcısı ikilisi kanat ve pervane sorunumu çözdü. Ancak hepinizin bildiği gibi bu Sportster denen şey hiç de estetik değil. Ben de bu uçağı iyice parçalayıncaya kadar uçurup - ve aynı zamanda iyice bu işi öğrenip - kendi yaptığım Balsa modele Sportster'ın elektroniğini transfer edip uçurmak istiyorum.

Şu an bir model bulamadım henüz. Cessna 182 yada Piper tarzı bir uçağım olsun istiyorum ancak şöyle güzel bir model bulamadım. Acaba sizden bu tarz bir model yapmış olan var mı? Yada bana tavsiyeleriniz ne olabilir? Örneğin yapmış olduğunuz elektrik motorlu 4 kanallı bir balsa model var mı? Planını ödünç alabilir miyim? :P

Şimdiden çok teşekkürler. İnşallah bir gün ben de sizler gibi bu işi hakkıyla yapanlardan olurum.

PATO
24-04-2008, 20:56
Linklerde üstten kanat balsa model yapan arkadaşların konuları var. Ancak Sporster'in motoru bunlara olmaz.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=14378
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=14712
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=25464
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=27212

Residue
24-04-2008, 22:17
Eğer tipini beğenmiyorsan THK'dan cessna 182 parçalarını alıp güzel bir uçağa sahip olabilirsin. Tüm elektronikleri aynı. Sadece pervanesi farklı. (birkaç ufak parça daha alman lazım. kanat servosu farklı)
Sorunsuzca uçurabileceğin güzel bir uçağın olur...

MesutCAN
25-04-2008, 11:35
Çok teşekkürler. Sanırım iki seçeneğim var. Birincisi dediğiniz gibi Cessna gövdesi alıp ucuza bu işi halletmek. İkincisi de bir fırçasız motor ve esc alıp (tabi belki bataryayı da değiştirmek lazım gelecek) balsa'dan bir uçak yapmak. Bu Q-Tee uçağı şirinmiş ama ben Cessna'lara bayılıyorum. Hiç elinde Cessna planı olan var mı acaba?

KLL
25-04-2008, 13:19
o motor ile cloud ranger rahatça uçmaz dişli kutusu lazım. aslında 400-500 gr arası herhangi bir trainer uçabilir diyelim, belki papillon yada tutor olabilir. yada planör yapmak lazım. ben o motor ve o kumanda ile guppy planörü yapıp uçurmuştum başlığı mevcut. uçağı yaparken hatalar yaptığımdan uçuşunda sorun vardı ama motor çekişi açısından yeterliydi 6.5 inç pervane ile.

MesutCAN
28-04-2008, 11:23
Demek ki başlangıç için Guppy tarzı bir model yapmak daha doğru olacak. Zamanla ustalaştıktan sonra bir fırçasız motor ekipmanıyla daha büyük modeller yapmak mümkün olacak. İnsan cin olmadan adam çarpmak istiyor böyle eğlenceli bir konuda. :) Hemen 1,5 metre kanat genişliği olan bir skala akrobasi modeli yapmak geçiyor insanın aklından. :) Adım adım ilerlemek en güzeli.

KLL
01-05-2008, 17:06
yanlız şöyle birşey var. wingdragon ağırlığında ve kanat alanına sahip herhangi bir model uçar, ancak motorun gerekenden biraz daha güçlü olması acemiler için kurtarma şansı verir. guppy yapılması zor bir uçak. orta ve üst seviye balsa inşaa tekniği gerektirir. hızlı uçuyor ve kırılgan. bence 3 kanal cloud ranger güzle olur. uçmasına uçar ancak motor gücü gerektiğinde o gücü bulamazsınız. yanlız... bol dihedralli orijinal 3 kanal cloud ranger benim deniz uçağımın varyantı. diğer başlıktaki cloudranger is e4 kanallı ve dihedrali az şekilde yapıldı. 3 kanal cloudranger yada aquastar... denizuçağının motorunu kapatıp uçarken kumandayı elimden bıraktığımda dümdüz uçmaya devam ediyor. iyi bir öğretmen bence cloudranger denemeye değer.

MesutCAN
05-05-2008, 15:52
Sizin diğer konuda tanıttığınızdan ziyade 3 kanallı bir Cloudranger yapmalıyım o zaman. Peki sizin 4 kanallı modelinizin dihedral açısının arttırılması yetelri olacak mıdır? Yoksa başka bir modele mi ihtiyaç vardır?

KLL
05-05-2008, 21:16
hayır benim aquastarımdaki gibi standarttan biraz daha uzun kanat ve bir miktar daha fazla mesela 1 cm kadar fazla dihedral ile stabil bir uçağa sahip olunur.