Orijinalini görmek için tıklayınız : yakıt ve sorunlar.
black_monarch
30-01-2005, 11:12
herkese selamlar.
ben bir rc araba almayı planlıyorum. şimdiye kadar hep elektirikli modellerle ilgilendim. ama şu kesin ki siz de bunu söylüyorsunuz: hem pilin çabuk bitmesi, hem de ömrünü çabuk tamamlaması çok problem oluyor. bir açıdan da yeni başlayanlar için elektirikli araba tavsiye ediyorsunuz. ama benim kısa zamanda(1-2 yıl) 2 araba birden almam mümkün değil. yabancı ülkelerde adamlar maaşlarının onda biri belki yirmide biri fiyatına araba alıyorken, bizim için araba fiyatı askari ücrete denk(iyisi) bence bu hobby için ülkemizin şartları daha hazır değil. ben Denizlide oturuyorum. ne bir hobby rc satışı var, ne de yakıt ve yedek parça yeri. sizce ihtiyaçlarımı nereden ucuz ve kolay temin edebilirim. (biraz uzun oldu. bir yanlışımız varsa affola)
www.towerhobbies.com a bakabilirsin. Ama şimdi yeni gümrük yasası yüzünden araba getirtemiyoruz. Türkiye'deki fiyatlardan daha pahalıya çıkıyor. Onun yüzünden 120dolara kadar olan siparişlerimizi oradan veriyoruz. Çünkü 120dolara kadar gümrük olmuyor. Türkiye'den araba için www.yavruoyuncak.com a bakabilirsin AE NTC3ler var. Tavsiye ederim. www.mustanghobbies.com a bakabilirsin. Ama şimdi orası el değiştirdi siteyi güncellemediler sanırım. Ayrıca www.rcteamgo.com a bakabilirsin. Orada yakıtlı araba yok ama modifiye parçaları satılıyor. İmkanlar bitmez:D Biraz reklam gibi yazdıysam tanıttıysam çok özür.
black_monarch
30-01-2005, 15:26
teşekkürler.. verdiğin linklere bakacağım.
peki, benzini nereden bulabilirim?:confused:
oturduğun yerde rc benzini satan bi yer yoksa bildiğim kadarıyla kargolar yanıcı, parlayıcı ve patşayıcı madde taşımıyolar..
black_monarch
30-01-2005, 16:46
yani benzinli rc işi yaş.
ama eğer dersen ki benim tanıdıklarım var sürekli şehirdışına çıkıyolar ve rc benzini bulabilirler bi kere alıp çok alırsın özenle koruduktan sonra da zor bozulur(abimin bi arkadaşı uçak benzinini 1 yıldan fazla saklayabilmiş).. ancak öle olur dier türlü zor..
yok oyle bisey ersin abimiz falan adana da yasiyodu kargoya benzin demiceksin adanaya gidiodu benzin ole bisey olmaz benzin olmuo die araba almamak olmaz
mrserhan
30-01-2005, 18:06
ben ankaradan numene bazında benzin istedim ve kargo ile geldi..
ama yasal olarak tasınması yasak diye biliyorum. eger benzin var içinde derseniz kargoyu almazlar.
yada bu iş için otobus firmalarını kullanabilirsiniz tabi benzini alıp otogara goturcek bi arkadaş gerekiyor. bide muavine 3 5 ytl vermeniz lazım
!Amorfy.BaRoS+
30-01-2005, 19:00
Serhan abinin istediği %5 lik teknikmodel yakıtından bende istemiştim nolur nasıl bir yakıttır diye...Sonra aradan biraz zaman geçti oranın görevlisi yada sahibi cepten aradı adrsinizi kargo bulammış bi zahmet kargodan alırsanız iyi olur diye Tamam dedim aldım yakıtı aynı numarayı tekrar aradım alak süper yanlız abi bişey sorcam dedim kargocular nasıl alıyolar dedim bu yakıtı peki yasak değilmi filan dedi yasak ama dedi kargocuya tehlikeli olmadığını söylemen yeterli zaten bilinçli kullanıcılar anlatır filan dedi yani pek sorun çıkmaz sadece söylemyin filan oldu anlatabildimmi ? Şuan istanbuldan mustangden kalyondan devamlı yakıt söylediğimizde adam sarıyo sarpalıyo yolluyo sorun olmaz ki bundan eminim !!!
black_monarch
30-01-2005, 19:18
peki benzinin lt fiyatı ne kadar? kargo ne kadara gelir? ve bu araçlar ortalama ne kadar benzin yakıyor?
!Amorfy.BaRoS+
30-01-2005, 19:35
Benzinin litre fiyatı daha doğrusu galon fiyatı her yere göre değişir.1galon ortalama 35,40,50 milyona bulabilirsin.Nitro oranları etkiler.ORtalama yakıtlarıda bir çok şeye baglı gaz durumu daha doğru olur ama ortalama 13-15 dakika gider normal cc lik bir depo ile...
Yani arkadaşım Şırnak'ta bile otursan yakıt gelir korkma. Ayrıca konu ile ilgili değil ama benzinli ile başlamak için sana nt3 ü tavsiye ederim. Yedek parça sorunun olmaz. Gayet iyi bir araç.
ya ben farketmemişim ama bende Serhan Abi gibi biliyorum yani yasal olarak yask..
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.