Orijinalini görmek için tıklayınız : Karter havalandırma borusu
Yine kafamın karıştığı bir nokta. Motorların arka kapağındaki delik bir hortum takılarak dışarıya açılıyor. Bazı yerlerde bu hortumun ucu kapatılmalı, bazı yerlerde kesinlikle açık kalmalı şeklinde yazılar var.
Ben bu çıkışı perry pump için diye düşünüyordum ama açık kalmasını önerenler motorun ventilasyonu için gerekli demişler.
Şimdi bende birbirinin aynı iki zamanlı iki motordan birinin arkasında hiç bir çıkış yokken diğerinde ortadan bir çıkış yeri var. Sonradan açılmış da olabilir. Şimdi buradan motor hava alacaksa diğer modelde neden böyle bir çıkış yeri yok?
Motorlara böyle bir delik açsak daha mı iyi çalışır?
Cem beyin aldığı motorda bu boru boşta duruyor ve gayet güzel çalışıyor. Bendeki OS motorda böyle bir çıkış yok ama o da güzel çalışıyor.
merhaba
ben tam anlamadim 2 zamanli motorda karter yokki zaten bu karter kismi kafami karistirdi 4 zamanli motordan bahsedior olabilirmisiniz yani sizdeki 2 zamanli o delikleri olan 4 zamanli olabilirmi yalnis birseyde yazmak istemiorum bu 2-4 zamanli konusunda bir aydinlatma rica etsem veya resim de ekleyebilirsiniz 2 zamanli motorda bir delige restlamadim da hic merak konusu oldu benim icin
2 zamanlıda krankın bulunduğu kısma karter dedim.
Sorumun bir bölümü 4 zamanlıları da kapsıyor. Bazı motorlarda bu delik var ve ucu açık bir hortum bağlanıyor. Bazı motorlarda ise dışarıya açılan bir yer yok ( ya da ben göremedim).
Ama şu anda elimde olan 2 adet iki zamanlı motordan (aynı marka aynı hacim) birinin arka kapağı delik diğerinin değil. Şimdi delik olana hortum takıp bırakacaksam diğerini de delmem mi gerekiyor. Yoksa delik olanın hortumunu düğümlemem mi gerekir?
Çok net görünmemekle birlikte arkada yeşil renkli olan hortum arka kapaktaki deliğe taktığım köreltilmiş hortum. Motor 0.61 HB ve 2 zamanlı.
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=18179&d=1206399593
evet belli oluyor kitapcik ta vs yer almior sanirim ne yapilmasi gerektigi bu tip bir motor icin bir manuel olsa en iyi ordan anlasilirdi diye düsünüyorum ama aklima bir olasilik geldi yani pat diye bir lamba yakti kafam ucak motoru oldugundan sök tak olmasin diye yaglama deligi olabilirmi? sprey wd40 gibi yaglar ile dogrudan kranki yaglar diye düsünüyorum
bilen varsa aciklayabilirmi gercekten bende merak ettim
Motorun kitapçığı var ama orada bu delik görünmüyor. Sağolsun Alman'lar tek bir ortak klavuz ile tüm motorları satmışlar. Tekne motorları bile aynı yerde.
Benim aklıma perry regulating pump takmak için sonradan açılmış olabileceği geldi. İkinci el aldığım halinde orada bir hortum vardı ve düğümlüydü. Belki de deliği açtı havalandırma yaptı motor çalışmayınca da düğümledi hortumu. Yağlamak için de açılmış olamaz çünkü hortumu çıkarmak veya düğümü çözmek için motoru sökmek gerekir.
Galiba delik ziyan olmasın diye oraya pompa takıp işin içinden sıyrılmak lazım :)
:) almanlar birseyi aciklasa sasarim zaten koyar önüne arada bul hadi
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.