PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : demirbaş elektronik almak istiyorum yardım pls

hkartol123
06-05-2008, 00:58
alıcı verici (4 kanal yeterli olurmu?), esc , pil servo 9 gram alcam ve motor olarak ne alabilirim uygun ücretli bişiyler istiyorumda.
yapmak istediğim modeller mavi matar, haydrofoam ve ona benzer modeller mini3d de olabilir bunları taşıyacak ekipmanları bana yazarsanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden......;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:;ole eea:;oleeea:

konunun yeri burasıdır inşallah:P bu arada bu ekipmanları modellerden çıkartıp dierine takıcam o yüzden hepsine uyabilecek parçalar istiyorum.yani kısaca demirbaş gibi bişiy.............

PATO
06-05-2008, 13:40
Her modelde kullanabileceğin joker bir motor yok. Benzer modellerde aynı motoru kullanabilirsin tabii ama örneklediğin modellerde, hem mavi mantarda hem de mini3D'de aynı motor kullanılmaz.

hkartol123
06-05-2008, 14:57
teşekkürler abi peki wd4 alsam onun içinden çıkacak olan alıcı ve kumanda ile her modelde kullanabilirmiyim onları en azından servosunu falan???

yani ağırlık ve büyüklük bakımından fazla mı ii mi??? teşekkürler

PATO
06-05-2008, 15:42
WD4'ün alıcısı, kumandası ve servolarını parkflyer tarzı her türlü elektrikli modelde kullanabilirsin.

ermis
06-05-2008, 16:15
selam
alıcı modelcinin tam anlamı ile demirbaşıdır. fiyatlar cok düşmüşken en azından 6 kanallı digital bir kumanda almanız olacaktır.futaba bunların en gözde olanıdır.diger malzemeler bence tamamen yapacagınız modele göre degişir.

saygılar

hkartol123
07-05-2008, 01:06
selam
alıcı modelcinin tam anlamı ile demirbaşıdır. fiyatlar cok düşmüşken en azından 6 kanallı digital bir kumanda almanız olacaktır.futaba bunların en gözde olanıdır.diger malzemeler bence tamamen yapacagınız modele göre degişir.

saygılar

teşekkürler ;oleeea:;oleeea:;oleeea:

düzplaka
07-05-2008, 01:25
Her modelde kullanabileceğin joker bir motor yok. Benzer modellerde aynı motoru kullanabilirsin tabii ama örneklediğin modellerde, hem mavi mantarda hem de mini3D'de aynı motor kullanılmaz.

Ben bun bilmediğim için bütün uygulamalarımda Fırçasız Emax 2812 diye bir fırçasız motor kullanıyorum.bi türlü hızı dengeleyememiştim .ama güçlü bir motor sanki

ben şunu sormak istiyorum.bir modelin tahminen ne kadar güçlü bir motor isteyeceğini anlayabilirmiyiz.

yani örneğin emax2812 motor mavi mantarda nasıl,hydroda nasıl,3d de nasıl bir sonuç gösterir.bunu tespit edebilirmiyiz.
yada bu modellerden hangisi ne özellikde motor ister.
yoksa bu iş tecrübe ile mi sabittir.

PATO
07-05-2008, 10:50
...ben şunu sormak istiyorum.bir modelin tahminen ne kadar güçlü bir motor isteyeceğini anlayabilirmiyiz...
Linkteki bilgiler sorunuzu cevaplar sanırım:
http://www.hobbyrc.com/forum/showpost.php?p=201340&postcount=66

Ek olarak;
- Spor modeller için hız önemli olduğundan Kv (rpm/v) oranı yüksek motorlar,
- Akrobasi ve 3D modellerde hızdan ziyade tork önemli olduğundan, daha büyük çaplı pervane kullanabilmek için Kv'si düşük motorlar tercih edilir.