Orijinalini görmek için tıklayınız : mini-z ¿
http://s94266584.onlinehome.us/files/zgdrift.wmv
http://s94266584.onlinehome.us/files/zgstage2.wmv
arkadaşlar mini-z'ler hakkında çok bilgim yok ama sanırım 2 çeker bi araba..
ben bu videolardaki arabaları merak ettim. oldukça hoş bişey ve 4 çeker. sanırım mini-z değil, peki öyleyse ne?
evet miniz ler 2 çeker ama bunlar ne anlamadım.. ama bence bunlar 4 çeker diiller çünkü videolardan birisinde 360 falan yapıyo yani bence 4 çeker bi aracın bunu yapması zor gibi:confused:..
hpı mıcro olabılır hpı mıucro 4 ceker bır mını
ama mını-z 2 ceker olmasına karsın yol tutusu 20-30 luk lasdtıklerle cok ıyıdır
hpi micro dediğin micro rs4 ise bence diildir çünküğ orda duran kutuya göre biraz küçük değilmi sence.. ayrıca bi videoda bodyleri gösteriyo bence micrors4 ün kebi daha detaylıdır.. birde micrors4 kayışlı (bildiğim kadarıyla) kayışlı bi araba için çok az ses yapmıuyomu..
yok hpi micro değil.. şimdi hpi'ın sitesine baktım.. videodaki araç kayışlı değil. ayrıca hpi microda kep kuleleri var ama videodaki arabalarda yok.. ayrıca hpi'in pil yerleşimi farklı.
ya abi sen bu videoları nerden buldun peki? orda yazmıyomuydu..
arabalar 4 çeker.. ikinci videonun "tırmanma" bölümünde açıkça görünüyor..
valla sitede ben göremedim, istersen sen bak videonun sonunda internet adresi var.
ayrıca lastiklere bant sarmışlar, sanırım o yüzden fıldır fıldır dönüyor araba :D
olabilir dikkat etmedim ben en iyisi bi daha izleyim.. anlamaya çalışalım..
ersin abide vardı bir araba mini sınıfta o olabilir. Markası xtm miydi xray miydi hatırlayamıyorum şimdi.
İkici videodaki mavi civic orda da yazdığı dibi xmods ama beyaz olanı bilemiycem.
Tam hatırlamıyorum ama xmods yada miniz lerden birini 4 çekere çevirme kiti vardı bulursam koyarım buraya.
xmods u 4 çeker yapmış olabilirler.. ama o araçlarda tırmanmada ilk gözüken bana sorarsanız xmods.. isterseniz rcmart ta xmods satılıyo ordan birisine girip bakabilirsiniz şasiyi görmek amacıyla.. büyük ihtimalle xmods zaten orda bi yerde atlama yapıyolarya ordakide xmods zaten yazıyo xmods launcher diye..
evet sanırım xmods. sitesini inceledim biraz olduça güzel aletler. hatta body-kit olayı bile var. 4 çeker upgrade vs.. açıkcası mini-z'den daha çok hoşuma gitti bular..
evet zaten bende rcmart tan baktım demin ordada 2wheeldirve yazıyo yanında upgradeable 4whelldrive yazıyo..
Evet ve minizden çok daha ucuz. Tercih edilebilir aletler.
yalnız abi dikkat et ben rcmartta bi skyline vardı sarı ona baktım orda yazdığına göre kep 1/28 miş o zaman şaside 1/28 olmazmı sorun olmasın o noktada..
E ozaman 1/24 yerine 1/28 bir araç almış olursun. Bunun dışında bi sorun olmaz.
ama eğer yarışmak istersen sorun olabilir.. öyle yarışmak için düşünüyosan bence ya tamamen öğrenin yada kyosho mr01 falan alın..
Ben almıycam zaten. Ama referans bulunsun alcaklar videoyu görsün de ona göre alsın
mr01 lerde 1/28 boyutunda bende var.
Mınıler in ölçeği 1/24 dir.
pekı mr 01 bendekı 1/24 olcu ne yapıcazz :)
barsı sanıyorum yanlıs bılıyorsun mını-z ler 1/24 olcude
nerde yazıyo bende bakayım bende üç adet 1/24 maket araba var onlardan küçük elimdeki miniler belki bendekiler mr01 şase değildir racerlerdendir.
Dr. Mini-Z
07-02-2005, 00:36
Arkadaşlar olaya açıklık getirmek babında yazıyorum ;
Xmod lar 4 Çekerdir (standart 2 çeker 4 çeker kiti almak lazım) amerikada oldukça popüler araçlar,
Mini z ler iki çekerdir. Xmodların temel farkı manevra kabiliyetleri mini z ile karşılaştırılmayacak kadar kötüdür. 3. parti yan sanayi malzemeleri mini z ler kadar yaygın değildir. Hızları (her iki cihazın kutudan çıkış hızı) mini z lerle karşılaştırılmayacak kadar kötüdür.
Ölçekleri 1/28 dir mini z ler de 1/28 ölçeklidir. Racer yada MR-01 ayrı bir şase değildir. On road araç serileri Racer olarak geçmektedir mini z de.
Saygı ve sevgilerimle.
arkadaşa ayıp olmasın diye öyle yazdım
allah allah ben 1/24 olceklı maket yaptım mını-z ıle aynı boyut sa nasıl oluyorda mını-z 1/28 oluyor anlamadım dogrusu bu ıste bır sey var ama bılemıyorum yane
Dr. Mini-Z
07-02-2005, 16:05
1/24 maketlerin tutması tamamen tesadüftür netice itibarı ile gerçeğinin ölçeklisi şeklinde yapılıyor. Tesadüfen 1/24 ün 1/28 le tutması olasıdır.
Arada .04'lük bir boyut farkı var, birbirine yakın olmaları doğaldır yani...
olabılrı ama yakın degıl nerddeyse aynıydı neyse
1/28 oldugunuda ogrenmıs oldukk
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.