PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : rüzgarlı havada uçuş

halilkocan
14-05-2008, 00:04
arkadaşlar heralde benim yaptıgım delilik uzun zamandır ucuşa gidememiştim ve bugün güneş batımına yakın sahaya gittim ancak gizli rüzgarmı desem ne desem bulundugum bölgenin önunde agaçlık vardı ve rüzgara baktım hafif hafif agaçların arkasından geliyordu ve bende elden agaçlara dogru fırlatıım kalktı ama agaç seviyesine gelince birden kontrol kaybı oldu ve sportster düşüşe geçti son anda toparladım rüzgarı arkama alarak tırmanmaya çalışıyordum ama son gaz olmasına ragmen cok az tırmandı rüzgara dönmek istedim ama sanki tekne gibi alabora oldu ve kötü hızlı bir düşüş yaşadım modeli almaya giderken fark ettim oysa felaket rüzgar varmış ben agaçlara yakın oldugum için rüzgarı esinti zanettim bu arada yogun rüzgarda wd4 hiç denemeyin

bi sorum olacak : wd4 ün pilini 3cell lipo modunda şarj etmiş babam farkına varmadan ve pilde akma var acaba bu pil artık iş yaparmı yoksa atıp yenisinimi almak lazım

red_fin
14-05-2008, 09:50
Öncelikle geçmiş olsun.

Wing Dragon aslında diğer köpük modellerle kıyaslandığında rüzgarı gayet iyi tolere edebilen bir uçak. Biz, iki sene önce 15-16 knota varan rüzgarda bile Wing Dragon uçurmuştuk. Sonunda kanat joineri kırıldı gerçi ama uçak gayet başarılıydı.

Sert rüzgarda uçağı asla rüzgar altına çevirmemek, yani rüzgarı kesinlikle arkaya almamak gerekiyor. Burnunu her zaman rüzgar içine doğru tutmak lazım. Arkadan gelen rüzgar ile irtifa alamazsın. Ama rüzgar içindeyken, motor kapalı bile olsa uçağa irtifa verebilirsin.

Yine de iyice tecrübe kazanana kadar çok hafif esintiler dışında, rüzgarlı havalarda uçuş yapmamanızı tavsiye ederim.

Sorunun cevabına gelince, akan pil ölmüştür, bir işe yaramaz. Ama 8'li paketteki tüm hücrelerin bozulduğunu zannetmiyorum. Bozulan hücreleri çıkartıp yerine aynı Mah değerinde sağlam hücreler takarak pili kurtarabilirsin.

Uğraşamam diyorsan, direk yeni bir paket al.

orhantekkan
14-05-2008, 10:08
Uçak konusunda kendime güvenmesemde harrier modeli uçağımla rüzgarda daha zevkli ve güzel bir uçuş tecrübem oldu. Özellikle yaklaşma ve inişler muazzamdı.

devilmc
15-05-2008, 19:32
hafif modellerin rüzgarda uçuşu zor oluyor(bazıları hariç)ben çok anlamam ama bu hafta sonu ilk önce mavi mantarla gittim uçuşa ve rüzgar yerle bir etti çok hafifbir model daha sonra guppy ile çıktım ve güzel uçtu tabi bazen hariç yani benim tavsiyem eğer oluyorsa(bilen abilerim cevaplıyacaklardır)uçağınızın elektroniğini bir guppy yapıp onda kulanın rüzgarda dahi çok güzel uçabilirsiniz

myssba
15-05-2008, 20:10
Elbette modelin ağır yada hafif olması rüzgarlı havada uçuşta önemli, ama!
Kanat açıklığı 2 mt 1000 gr bir model ağırmıdır? Yada
Kanat açıklığı 1 mt 500 gr bir model hafifmidir?

Kanat yükü arttıkca rüzgarda daha rahat uçar demek doğrusu galiba. Çünkü model zaten kanat yükü arttıkca daha hızlı olmak zorundadır. O zaman rüzgara direncide artar.
Ayrıca son denemelerimdeki gözlemim: Modelin kanat kesitininde (airfoil) çok önemli olduğunu sanıyorum. Yarı simetrik (clark-Y tarzı) rüzgardan daha çok etkilendiği. simetrik kanatların daha az etkilendiğini gibi.
Usta ve deneyimli arkadaşların bu konuda düşünceleri nedir.?

trex
15-05-2008, 22:46
20knotda uçtuğumu bilirim wind dragonla havada 3-4 tur atmıştım bi yan rüzgar yedi kanat üstü yere çakılmıştı kanat kırıldı ama epoksi marifeti hemen geri sahalarda.

halilkocan
16-05-2008, 02:20
galiba bu uçuş benim beceriksizliğim nede olsa daha cok yeniyim en fazla 5 uçuş yapabildim bu aralar epey şansızım bataryam bozuldu thk da batarya kalmamış ay sonu gelebilir dedi arkadaşlar ama olsun polyclup bitmek üzere onu bitirip uçuşunu deneyeceğim. Belki onda uçuş tecrubem artar verdiğiniz bilgi içinde herkese teşekürler herkese kırımsız uçuşlar.

muratdinc
16-05-2008, 09:39
halil niçün çağırmıyorsun !!! nerde uçtun ? niye videoya çekmedik ??? hayret yaa, zaten kamyonu gören koşarak geliyor 5 dakkada 30 kişilik bir seyirci kitlesine tek tek fiyat söylememek ve sürekli olarak uzaklaşmalarını hatırlatmak için çareler arıyorum, bari siz olun yanımda da siz laf yetiştirin millete.... kamyonda deli dumrul gibi sürekli taklalar atıyor zaten nasıl wheely bar yapsam diye düşünüyorum....

red_fin
16-05-2008, 09:57
galiba bu uçuş benim beceriksizliğim nede olsa daha cok yeniyim en fazla 5 uçuş yapabildim bu aralar epey şansızım bataryam bozuldu thk da batarya kalmamış ay sonu gelebilir dedi arkadaşlar ama olsun polyclup bitmek üzere onu bitirip uçuşunu deneyeceğim. Belki onda uçuş tecrubem artar verdiğiniz bilgi içinde herkese teşekürler herkese kırımsız uçuşlar.

Beceriksizlik demek pek doğru değil. Sonuçta hiç kimse doğuştan R/C pilotu olmuyor. Bu iş uçura uçura, kıra döke, tamir ede ede öğreniliyor.

Pil için THK'yı beklemene gerek yok. Elektronikçilerin çoğunda wingdragon'un kullandığı pillerden bulabilirsin. Bu pil 8 hücreli 2/3A diye bilinir.

Elkektronikçilerde 1000Mah ve 1100MAh'lık hücreler bulunuyor. Pil satan yerler, punta kaynak ile pilleri birleştirip 8'li bir paket yapabilirler.

halilkocan
16-05-2008, 18:38
halil niçün çağırmıyorsun !!! nerde uçtun ? niye videoya çekmedik ??? hayret yaa, zaten kamyonu gören koşarak geliyor 5 dakkada 30 kişilik bir seyirci kitlesine tek tek fiyat söylememek ve sürekli olarak uzaklaşmalarını hatırlatmak için çareler arıyorum, bari siz olun yanımda da siz laf yetiştirin millete.... kamyonda deli dumrul gibi sürekli taklalar atıyor zaten nasıl wheely bar yapsam diye düşünüyorum....

murat abi valla akşam üzeri apar topar çıktık 15 dk diye gitiğimiz yerde hemen evin arkasında 2 km yakını bi hafta sonu toplanalım ama ne zaman olur bilmem benim kargo geldi hafta sonuna kadar ya polyclubu bitircem yada wing dragona fırçasız modifiye yapıcam karar veremedim ne yapsam birde bu lipoları kaç mah ta şarj edeyim 3000mah 2cell lipomu 300mah ta şarj etsem olurmu

halilkocan
16-05-2008, 18:41
Beceriksizlik demek pek doğru değil. Sonuçta hiç kimse doğuştan R/C pilotu olmuyor. Bu iş uçura uçura, kıra döke, tamir ede ede öğreniliyor.

Pil için THK'yı beklemene gerek yok. Elektronikçilerin çoğunda wingdragon'un kullandığı pillerden bulabilirsin. Bu pil 8 hücreli 2/3A diye bilinir.

Elkektronikçilerde 1000Mah ve 1100MAh'lık hücreler bulunuyor. Pil satan yerler, punta kaynak ile pilleri birleştirip 8'li bir paket yapabilirler.

egemen abi dediğin dogru ama tarif ettiğin pilden yaptırmıştım önceden pilde problem oldu ve ucamamıştım oysa pil arızalı çıkmış bugun yaptırdıgım yere götürdüm yenisini yapacak en kısa zamanda. Wd4 ün pilinin aynısından buldum ançak 8 li paket yaptırdıgımda pahalıya geliyor ve elerinde 700mah varmış o yüzden bekleyip orjinal alayım diyorum