Orijinalini görmek için tıklayınız : youtube videolarımız
Youtube'a video eklerken ekip olarak anahtar kelimelere Malatya ve RC yazıyoruz. Diğer ekipler de benzer bir karar alırsa Ankara RC veya Bodrum RC kelimeleriyle arattığımızda ekiplerin videosuna ulaşabilelim.
Son günlerde Emrah'ın başlattığı güzel bir uygulama var. Videolarımıza yorum yazıyor. Şimdiye kadar kuru kuru izleyip geçiyorduk. Bunu da alışkanlık haline getirsek iyi olacak. Yorum yapılmasa bile rating için oy vermek hiç zaman almaz. Tabi bütün bunları yapabilmek için Youtube üyeliği olması lazım.
Bu uygulama bağlayıcı olmasa da forumda dostluğun sıkılaşmasına katkıda bulunacaktır.
Ne dersiniz?
orhantekkan
21-05-2008, 11:53
Güzel bir fikir katılıyorum
Youtube'a video eklerken ekip olarak anahtar kelimelere Malatya ve RC yazıyoruz. Diğer ekipler de benzer bir karar alırsa Ankara RC veya Bodrum RC kelimeleriyle arattığımızda ekiplerin videosuna ulaşabilelim...Ne dersiniz?
Bu kısıma katılıyorum ve bugünden itibaren ben de uygulayacağım. Yorumları genellikle forumda yaptığımız için ayrıca youtube'a yazmak zor geliyor. Ama rating için oy vermeyi ihmal etmemek lazım.
biz başlamıştık bu uygulamaya sivas rc team yazınca veya sivas rc hepsi geliyor.
biz başlamıştık bu uygulamaya sivas rc team yazınca veya sivas rc hepsi geliyor.
Çok güzel olmuş ilk fırsatta Sivas rc nin tüm videolarını izleyeceğim.
Biz önceden yüklenmiş videoları da düzelttik. 3-5 video varken 3 sayfa görünmeye başladı.
Şimdi aklıma geldi acaba diyorum
il adı - RC - HRC - model tipi (uçak/heli/araba/tekne)
şeklinde mi yapsak?
HRC uçak yazınca forumun uçak başlığında bulunan tüm alt branşlara ait videolara ulaşabiliriz. Tabi HRC foruma katılmayan arkadaşları buna zorlayamayız.
Anlamlı olmak kaydıyla mümkün olduğunca çok anahtar kelime yazmakta fayda var. Tercih ettiğim format şu şekilde (örneğin Index'in son videosunun anahtar kelimeleri):
index f3p depron rc plane radio control maiden flight Hobbyrc Hatay model uçak
Anlamlı olmak kaydıyla mümkün olduğunca çok anahtar kelime yazmakta fayda var. Tercih ettiğim format şu şekilde (örneğin Index'in son videosunun anahtar kelimeleri):
index f3p depron rc plane radio control maiden flight Hobbyrc Hatay model uçak
Bence de çok güzel böylesi. Tüm videolarda hobbyrc rc Hatay plane yazarsa hangisinde ne var arayıp dururuz. En azından uçağın modeli de mutlaka yazılmalı.
Başlık bölümü de net olmalı. Bunu mutlaka izleyin şeklinde bir başlık olmamalı.
Tabi yazımlarda harf hatası da yapmamak lazım.
volkan_ovun
22-05-2008, 09:01
Çok iyi fikir. Ama sadece YouTube için değil, değil mi? Burada marka, "selpak" gibi geneli ifade ediyor sanırım. :)
(Laf aramızda zırt pırt kapatılmasıyla YouTube beni sinir ediyor da...)
Sevgiler
koray3062
22-05-2008, 09:08
iyi güzelde birde youtube'nin açıldığını görebilsek.mahkeme kararları sırayla karşımıza çıkıyor youtubede.
bencede farklı video siteleride olsun mesala googlevideo ...felan
Volkan beyin dediği gibi yobe derken selpak gibi oldu :)
kapatılması artık sorun değil Gürman bey yazmıştı nasıl bağlanabileceğinizi. Ben o :censor::censor::censor::censor::censor::censor: dosyasını masa üstüne atıp çalıştırdım ve ktunnelden daha pratik olduğunu söyleyebilirim.
Ama youtube kullanmak da alışkanlık haline geldi.
ekleme:
Forumun otomatik ayarlarına kurban giden bir kelimeyi kullanmışım yukarıda. sansür yazan yerde olması gereken kelime s.c.r.i.p.t (arada nokta olmayan hali). İşe bakın ki mahkeme kararıyla konulmuş sansürü aşarken aynı sorunu forumda yaşıyoruz :)
evet ben youtube ve metacafe lerde başından beri tag lere önem gösteriyorum. bodrum rc - uçak adı - vs vs
youtube // metacafe lerdeki videolarımıza yorum ve oylama işine canı gönülden destekliyorum.
benim önerilerim ise ;
1. herkes hobbyrc imzasında youtube // metacafe adresini belirtse
2. bodrum (bizim);) www.bodrumrc.com ve malatya www.rcmalatya.com ekiplerinin web sayfaları mevcut biliyorum diğer ekiplerinde senelik 50 YTL (1 galon yakıt) maaliyeti olan bir web sayfası yapsa. bu sayfada üyeleri resimleri ile beraber çıksa, uçuş resimlerini bu sayfada yayınlansa
4. bu web adreslerini video larda belirtse
5. ekiplerin bir logosu olsa :D
6. uçuşlarda daha zengin resim - video kaydı yapsa ve bunları youtube // metacafe adreslerinde yayınlasa....
aklıma gelenleri sonra yazsamsa.... :fifufifu:
iyi olmazmı ????
koray sen neden açamıyorsun youtube u ? türk değil misin sen ? ;)
iyi güzelde birde youtube'nin açıldığını görebilsek.mahkeme kararları sırayla karşımıza çıkıyor youtubede.
OpenDNS, ktunnel vb. de tıkandı. Youtube'a girmek için yeni çözüm:
http://www.youtubegir.com
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.