PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uçuramıyorum :agla:

STARLINER
23-05-2008, 22:06
arkadaşlar bende model uçak hobisine 2 kanallı bir modelle başladım...ama modeli elimden attığım zaman 3-4 metre gidip sağa dönüp yere çakılıyor...ve gerekli tüm bilgilere göre yola çıkarak kullanma klavuzunu okuyarak eksiksiz bir biçimde uçağı tamamladım ve uçurmaya çalıştım ama uçmuyor...sonrasında 4 kanallı bir sportmaster marka almanyadan uçak aldım ama bundada aynısı oluyor trim ayarlarını herşeyi yapmama rağmen yine aynı rüzgarın tersine doğru atıyorum ama yine aynı kumanda kontrolüm çok iyidir, bunu trex 600 göre söylüyorum ama bu uçak modelciliği zorlayacak gibi.....arkadaşlar bi yardım ederseniz sevinirim....istersenizbuluşup görsel olarak durumu gösterebilirim saygılar

myssba
23-05-2008, 22:51
Selam..
Yazdıgınız aksaklıklar pek çok nedenden olabilir.
1- Kuyruk dikey ve yatay dümenleri ayarlamak gerekebilir.
2- Motor açısı yanlış olabilir.
3- ''rüzgarın tersine doğru atıyorum'' demişsiniz ne anlama geliyor? Modeli rüzgara karşı atacaksınız.
Modelinizin bir resmini koysaydınız daha çok yardımcı olunabılırdı.

STARLINER
23-05-2008, 22:55
Mehmet bey ilginiz için teşekkür ederim. Modeli rüzgara karşı attım her seferinde...ama sonuç aynı. resimler aşağıda

myssba
24-05-2008, 00:08
Mümkün olduğunca rüzgarsız bir ortamda denemeye çalışın.
Modelleriniz seri imalat yani hazır modeller oldugu için imalat hatası olacağını sanmıyorum.
modelin kanatlarında bir simetri hatası vs olması ihtimali olmaz
Bu yüzden tamamen öncelikle kuyruk stabizerleri ve onlara bağlı yatay ve dikey dümenleri kontrol edin..Normalde her ikiside düz durmalı..Eğer yinede bir yana yatma oluyorsa dikey dümenden (rudder) biraz aksi yöne dönüş vererek start verin..Ve pilinizin yeterli olduğundan emin olun.
Anladığım kadarı ile ilk modeliniz basit sag sol motorların devır oynamaları ile donus yapan ve gaz ac kapa ve gaz kısma ıle ırtıfa kazanıp kaybeden bir model. O modelde motorlarda bir esitsizlik varsa o yuzden duz gıtmeyebilir. Pervaneleriniz ıyı oturmus durumdamı kontrol edin.

KLL
06-06-2008, 09:39
uçaklarınızın muhtemelen burnu hafif. birde uçağı elden çıkartırken yukarı değil karşıya doğru atın.

ermis
06-06-2008, 10:29
yeriniz nerde acaba

trex
06-06-2008, 15:20
Kumandanızın ayarları düzgünmü?