PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Brushless Motor Fren yapıyor

dogus06
31-05-2008, 19:43
Merhaba.
Helikopterimde takılı olan 4200 KV lık brushless daha önceden aniden gazı kesitiğimde o sanki ben bosa atmışım gibi yavaş yavaş dururdu. Ama neden oldugunu anlayamadıgım biçimde şimdi gazı kestiğimde aniden duruyor buda pervaneleerin içe doğru katlanmasına sebep veriyor. Motorı pervaneden ayırıp kontrol ettim durum yine aynı. Motorun kendisini elimle kontrol ettiğimde de herhangi bir sıkışma belirtisi göremedim.

PATO
31-05-2008, 20:26
ESC fonksiyonlarından biri olan BREAK özelliği ON olarak ayarlandığı zaman bu durum oluşur. Bilerek veya açma-kapama sırasında bilmeyerek bu şekilde ayarlamış olabilirsiniz. ESC'nin kullanım klavuzunda ayarların nasıl yapıldığı tarif edilmiş olmalı.

ymn
31-05-2008, 21:19
GittiGidiyor'da esc proglamlama kartı var.18 ytl satılıyor,belki işine yarayabilir.

PATO
31-05-2008, 21:40
Her ESC'ye uyan standart bir programlama kartı mevcut değil.

ymn
31-05-2008, 23:09
Evet dogru diyorsun Gürman abi.Zaten sitedekide TURNIGY marka esc icin zaten,Herhalde her markanın kendi esc programlama kartı var.

dogus06
02-06-2008, 14:03
ESC fonksiyonlarından biri olan BREAK özelliği ON olarak ayarlandığı zaman bu durum oluşur. Bilerek veya açma-kapama sırasında bilmeyerek bu şekilde ayarlamış olabilirsiniz. ESC'nin kullanım klavuzunda ayarların nasıl yapıldığı tarif edilmiş olmalı.

Gürman ney aynen dediğiniz gibi oldu.Kumandayı tam gazda unutup bataryayı takmıştım. Kullanma kılavuzunu kontrol ettim Kumanda tam gazda iken bataryayı takın, ayarlarla iligili sesleri duyacaksınız istediğinzi ayarla ilgili ses geldiği zaman gaz kolunu en düşük seviyesine alıp tekrar en yüksek seviyeye alın yazıyor. Ama o kadar uğraşmama rağmen alet bir turlu setup moduna girmedi, hatta trim ayarını bile bile en yukse konumuna aldım yine banamısın demiyor. Bir de bu ESC leri fabrika ayarlarına geri dondurmek için reset jumper ı gibi mekanık bir resetleme şekli yok mu? sadece bir seferlik kullanım için setup kartı almak istemiyorum.

PATO
02-06-2008, 14:12
ESC'nin marka-model ve linkini verebilir misiniz?

dogus06
02-06-2008, 19:20
ESC'nin marka-model ve linkini verebilir misiniz?

http://www.ehirobo.com/shop/resource/instruction/Elf-hobby-FM30A-ESC-user-manual-ver3.pdf Burada manual i mevcut.
Ben sorunu hallettim. Bir daha başına gelecek arkadaşlar için setup moda girmek için gaz kolu en alt seviyede iken bataryayı takıyorsunuz tam açılış muzigi calarken tam gaza alıyorsunuz.
HEpinize tesekkur ederim.

muratdinc
02-06-2008, 20:17
her esc nin kullanım kılavuzu vardır, ilk denediğimde çok zor gelmişti dıt dıt ları takip etmek insanı bezdiriyor ilk başta hiç birşey anlamıyor insan... sonradan ben de cözdüm ama sonradan kartlısından aldım program kartı çok kolaylık gerçekten, bence olmazsa olmazlardan....